Şimdi Ara

Yeni Goodyear Efficientgrip Performance 2 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
203
Cevap
4
Favori
48.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jademugla

Hocam sizin kullanım şartlarına göre en uygun seçenek mp4. Ebat var mıdır bilmiyorum ama. Web sitesinden bakın bi. Belki 205 yada 225e geçmeniz daha mantıklı olabilir.

Teşekkürler

• O kadar şey konuşulmuş ama lastik seçiminde teknik bilgiler en önemli veridir.Ne kadar lastik araştırdıysam bu lastikten iyisi yok.Yakıt tüketimi B Yol tutuş fren mesafesi A ses seviyesi 68 db olan başka bir lastik yok.5yıl önce bu lastik aracımda takılı gelmişti ve eski olmasına rağmen çok memmundum.Araçta takılı hali ile 205 lastik sanki 225 lastik gibi geniş duruyordu.Geçen lastikçide sordum 550 tl dediler.Bu lastiğin 4 kanallı olanı şu an piyasadaki 1 numara en tepedeki lastiktir.
  • Aracıma yazlık lastik alacağım, şu an aracımda kullandığım lastik, hiçbir şekilde memnun olmadığım 205/55/16 Nexen.

Good Year 205//55/16 91 V (A-B, 69 db) Effigrip Perf 2

Continental 205/55/16 91 V (A-A, 71 db) Contiecocontact 6

Bunların hangisini tercih etmeliyim?

Kriterlerim:

1. Güvenlik
    2. Yol Tutuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhann_75

Aracıma yazlık lastik alacağım, şu an aracımda kullandığım lastik, hiçbir şekilde memnun olmadığım 205/55/16 Nexen.

Good Year 205//55/16 91 V (A-B, 69 db) Effigrip Perf 2

Continental 205/55/16 91 V (A-A, 71 db) Contiecocontact 6

Bunların hangisini tercih etmeliyim?

Kriterlerim:

1. Güvenlik
    2. Yol Tutuş
    Pc2 pc5 eskitmiş biri olarak kesinlikle egp diyorum. Contiye hayatınızı emanet etmeyin. 1 yıl sonra çöp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andios -- 28 Ekim 2020; 11:57:30 >
  • Ben aldım dedikleri gibi kayma sorunu yaşamdım iyiki almisim
  • Ben yaklaşık 8 yıldır Michael’ın kullanıyordum fakat yanakları çok yumşak 110 ve sonrası ağır araçlarda gezme yapıyor, geçen ay performance 2 taktırdım bir tik sert ancak yol tutuşu çok iyi, resmen arabanın tırnakları var gibi tutuyor yolu, gezme olayı yok oldu.
  • Egp 2 215/50/17 2.000 km oldu takali. Yol tutusu inanilmaz iyi ama yavas giderken bile lastigin donusu direksiyonda hissediliyor. Resmen lastik yerine at arabasi tekerlegi takilmis gibi. Direksiyon icten lastigin donusunu hissettiriyor. Lastikler 3 defa balans oldu. İki kere sokulup jant uzerinde kaydirma yapildi. Bir tanesinin teli egik hafif yalpa yapiyor. Arabadan onden bir ugultu geliyor. Arac sifir araba. Bilya sesi gibi ama bilya degil lastik. 2 ay oldu alali suan durumum bu. Bayi lastikleri fabrikaya gonderelim diyor. Kisliklari takinca kontrole gonderecegim ama bu lastikleri aldigima suan cok pismanim. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raydin0028 -- 14 Kasım 2020; 1:31:44 >
  • turkeril kullanıcısına yanıt

T9 308 kullanırken sizinle konuşmuştuk sanki. Denica Presto gibi bir yazlık aldım memnunum demiştiniz. 308’e kısmet olmadı ama Golf 7 için kışlık Debica (memnunum) yazlık Sava Intensa UHP2 aldım. Debica Alman Sava Polonya üretimi geldi. İddia ediyorum böyle leş bir lastik kullanmadım. 5-6 bin km yaptım Sava ile ama ne frenleme ne yol tutuş namına hiçbir parıltısı yoktu. Çok kez kaza atlattım desem de yeridir. Sattım onları tekrar Asym. serisine yöneleceğim sanırım  

• quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

T9 308 kullanırken sizinle konuşmuştuk sanki. Denica Presto gibi bir yazlık aldım memnunum demiştiniz. 308’e kısmet olmadı ama Golf 7 için kışlık Debica (memnunum) yazlık Sava Intensa UHP2 aldım. Debica Alman Sava Polonya üretimi geldi. İddia ediyorum böyle leş bir lastik kullanmadım. 5-6 bin km yaptım Sava ile ama ne frenleme ne yol tutuş namına hiçbir parıltısı yoktu. Çok kez kaza atlattım desem de yeridir. Sattım onları tekrar Asym. serisine yöneleceğim sanırım  

Geçen sene aldığım yaz kış 2 set Debica'ların hepsini sattım ben de.

Kışlıkta eskiden kullanıp memnun olduğum Semperit Speed Grip 2'nin yeni versiyonu 3 serisi aldım, şimdilik kar kış yok ama memnunum, 2 serisi kadar olmasa da sessizler.

Yazlıkta ise Golf üzerinde fabrika lastikleri olarak gelen ve çok memnun kaldığım Hankook S1 Evo2'lerden tekrar aldım 308e, bu yaz yine inanılmaz memnun kaldım. Bu seri kesinlikle premium bir seri.

Goodyear'ın ne kendisi ne alt markalarından şu ana kadar hiç memnun kalmadım, toplamda 3-4 set olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 14 Kasım 2020; 16:54:38 >

• thorondor06 kullanıcısına yanıt

Falken ziex 215 65 16 98h bir yazlık kullanım sonrasında satışa çıkardım. Fren vs. Konusu iyi ama taşta sürer gibi araba da kullanmayalım kardeşim. Konforu berbat

• Herkese kazasız sürüşler ;)

Bu lastiği kullananlar nasıl memnunlar mı

Mazda 6 2005 aracıma ecopia 150 ler i atıp (sağlamlar ama iğrenç bir sürüşü var ben ısınamadım)

Michelin premacy 4

Goodyear efficientgrip performance 2

Continantel premium contact 6

Veya bazen bu yıldızlar grubundan kaçıp biraz daha uygun olan

Nokian wetproof

Hankook ventus prime 3 modellerin den birini mi taksam diyorum ki hankook u incelemeye başladım ilk kendimi mişlen de buldum :D

Aracım her akşam kaldırıma yanaşıyor yani bir otopark olsa en konforlu olan seçip geçebilirim konfor odaklı istiyorum ama tabi yolda tutunma da önemli...

Goodyear efficientgrip performance 2 gayet iyi lastikçim de inceledim kaliteli duruyor ama sort kısmı bana sert geldi tabi böyle bir test olmaz kullanıcıları söyleyebilir mi acaba konfor dan uzak bir lastik mi?

• Mazda 6 sahibi kardeşim merhaba gerçi kış geldi ama sanırım sen yaz lastiği almayı düşünüyorsun. Benim Mayıs 2020 ve Haziran 2020 yazılarımı okursan daha fazla fikir muhasebesi yapabilirsin diye düşünüyorum.Tahminim senin lastik ebadın 205 55 r16 91V dir, eğer öyleyse eski yazılarımda belirttiğim gibi kullanıp yorum yapacağım demiştim.Goodyear Effcientgrip Performans 2 lastik aldım 7000km oldu, tek kelime ile mükemmel. Lastikler kuru ,ıslak yollarda ,İstanbul - İzmir yeni otoyolda stabilize köy yollarında her şartta kullanıldı.Tespit ettiklerim kuru ve ıslak yolda yol tutuşu mükemmel viraj alma mükemmel kuru,ıslak yolda frenleme performansı harika en önemlisi ben bir lastiğin yakıt avantajı sağlayıp ekonomi sağladığına ilk defa şahit oluyorum yaş 64 ,46 senedir direksiyondayım ve Amerika ve Avrupa dahil her yerde araba kullandım.Goodyear firmasının temsilcisi de değilim.Ama yiğidin hakkınıda yiğide vermek gerekir diye düşünüyorum.Hayırlısı ile Allah işinizi rast getirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eski Şef

Mazda 6 sahibi kardeşim merhaba gerçi kış geldi ama sanırım sen yaz lastiği almayı düşünüyorsun. Benim Mayıs 2020 ve Haziran 2020 yazılarımı okursan daha fazla fikir muhasebesi yapabilirsin diye düşünüyorum.Tahminim senin lastik ebadın 205 55 r16 91V dir, eğer öyleyse eski yazılarımda belirttiğim gibi kullanıp yorum yapacağım demiştim.Goodyear Effcientgrip Performans 2 lastik aldım 7000km oldu, tek kelime ile mükemmel. Lastikler kuru ,ıslak yollarda ,İstanbul - İzmir yeni otoyolda stabilize köy yollarında her şartta kullanıldı.Tespit ettiklerim kuru ve ıslak yolda yol tutuşu mükemmel viraj alma mükemmel kuru,ıslak yolda frenleme performansı harika en önemlisi ben bir lastiğin yakıt avantajı sağlayıp ekonomi sağladığına ilk defa şahit oluyorum yaş 64 ,46 senedir direksiyondayım ve Amerika ve Avrupa dahil her yerde araba kullandım.Goodyear firmasının temsilcisi de değilim.Ama yiğidin hakkınıda yiğide vermek gerekir diye düşünüyorum.Hayırlısı ile Allah işinizi rast getirsin.

Merhaba yazılarınızı okudum çok teşekkürler değerlendirdiğiniz için daha uzun km yi tamamladığınızda da güncel değerlendirmeleriniz okumak isterim ,

kış geldi ama manisada hala bir soğuma yok, kışlık lastiklerim var ayrıca o yüzden pek dert etmedim :)

ıslakda kuruda yol tutuş ve frenleme hususları kafamda tamamlandı diyebilirim

konfor olarak izlediğim testlerde'de geçer puan alıyor ama sizin yorumunuz nedir bu konuda

kasis ufak tefek çukurlardaki tepkileri nasıl lastiğin?

yumuşak mı sertmi orta mı olarak nitelendirirsiniz ?

• Efficient Grip megane daki ilk lastikti. Sonrasında Ef Grip Performance aldım tepkileri ve dinamikleri benzer. Megane da 205 60 16 lığı var. Beğendiğim tarafı 5. yılda bile iyi performans vermesi.

Efficient grip performance 2 nin yanaklarının biraz daha ince olduğunu biryerde okudum.Bu nedenle 2 değil düz efficient grip performance tercih ederim.

• Merhaba ,Mazda 626 sahibi kardeşim bu lastiğin ilk versiyonunu Goodyear efficentgrip performans 1’ i 80000 km kullandım her bakımdan memnun kaldım, bu yeni versiyonu Goodyear efficentgrip performans 2 yi şu an 7000 km. Kullandım ben Yukarıada belirttiğim gibi tüm performansından memnun kaldım bu yeni versiyon ilk versiyondan daha iyi Lastiğin kasis ve çukurlarda nasıl olduğunu merak etmişsiniz yumuşaklığı bence ideal yumuşaklıkta Michelin lastiğin yumuşaklığı herkes tarafından konuşulur ama yanak zayıflığı ve baloncuk yapma ihtimalini düşünürsek, sağlamlığı ve bu sağlamlığın yanısıra konforlu olabilecek bir yumuşaklığa sahip olan bu lastik bence her bakımdan İYİ LASTİK nitelemesini hak ediyor.Sizde takdir edersiniz ki beğeni göreceli bir kavramdır.Benim yaptığım araştırmalar diğer lastik markalarının uluslararası test sonuçları ve bu platformdaki çoğu olumlu yorumlar ve sonrasında benim 7000 km ilk deneyim ile verilen parayı hak ediyor.Neticede çukur ve kasislere ihtiyatlı ve dikkatli olarak girip çıksamda sert bir lastiğin rahatsızlığını hiç hissetmedim.Yorumlardan güzel ve en önemlisi sizin için hayırlısı olan bir çıkarım yapmanız dileklerimle, Allah işinizi rast getirsin.

• Yeni Goodyear Efficientgrip Performance 2

Bu test tablosu her soruya cevap veriyor sanırım.Goodyear Efficientgrip Performans 2 için.

• bunun eski neslinden hiç memnun kalmamıştım. hadi ilk bir bir buçuk sene idare eder ama daha sonra hiç güven vermiyordu. hele bizim tozlu ve kaymak asfalt çevre yolunda allah muhafaza frene filan dokunursam ken block'a bağlıyordum resmen.

• 215 60 17 ölçülerinde efgrip perf kullandım, kışlıktada goodyear aldım. Öncesinde petlastı. 110 km hız da direksiyon titreme sorununu ne yaptılarsa çözememişlerdi. Şimdi 225 60 18 ölçülerinde üzerinde yazlık petlas olan araç aldım. 3. Gün, 100 km hızda direksiyona 2 saniyede bir gelen vuruntu sesinden dolayı onları söktürüp kışlık marshal aldım. Marshal alınca içeri o kadar lastik sesi gelmeye başladı ki petlası arar oldum ama vuruntu azaldı. Muhtemelen janttan olsada petlas bu tür jant sorunlarını direksiyona kadar yansıtırken marshal ona göre başarılıydı. Sonuç olarak bahara girerken goodyear yazlık alacağım. Pirelli fabrikası bizim meslek grubuna yüzde 40 indirim yapmış ama sırf sessizlik ve darbeleri emme konusunda goodyeardan memnun olduğum için pirelli değil goodyear alacağım. Pirelli ses konusunda başarılı değil diyorlar.
  • Merhaba arkadaşlar bugün goodyear bayisinden egp 2 diye lastik taktırdım ancak taktıkları lastik büyük ihtimal egp 1. egp 2 nin desenleri farklı çünkü. Üzerindeki 2020 28. Hafta polonya üretimler merak ettiğim konu şu egp 1 hala üretiliyormu? Egp 2 ile arasında cok fark varmıdır 205-55-16 tanesi 565 liraya taktırdım ve değerlerinede bakmadım dikkatli, bilgisi olan arkadaşlar gidip değiştirteyimmi pahalımı aldım bu polonya üretimlerin değerleri ne oluyor tam olarak bilgi verebilirmisiniz? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasatura54

Merhaba arkadaşlar bugün goodyear bayisinden egp 2 diye lastik taktırdım ancak taktıkları lastik büyük ihtimal egp 1. egp 2 nin desenleri farklı çünkü. Üzerindeki 2020 28. Hafta polonya üretimler merak ettiğim konu şu egp 1 hala üretiliyormu? Egp 2 ile arasında cok fark varmıdır 205-55-16 tanesi 565 liraya taktırdım ve değerlerinede bakmadım dikkatli, bilgisi olan arkadaşlar gidip değiştirteyimmi pahalımı aldım bu polonya üretimlerin değerleri ne oluyor tam olarak bilgi verebilirmisiniz? Teşekkürler.
    Egp 1lerin 2020 üretimi var diye biliyorum. Yanlısım varsa arkadaşlar düzeltir.

Egp 2 daha üstün bir lastik. Egp 2 diye anlaştıysanız mutlaka yarın değişim için gidin.

Ayrıca egp1 lerin polonya üretimi 3 kanallı olanları var demişlerdi. Forumdaki birkaç arkadaş da zamanında bu üretim için berbat demişti.
    Lastik 3 kanallı mı yoksa 4 kanallı mı?
    Tekrar kontrol etseniz iyi olur.

Egp 1:
    Yeni Goodyear Efficientgrip Performance 2

Egp 2:
    Yeni Goodyear Efficientgrip Performance 2

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.