Şimdi Ara

Yeni Harddisk Sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Benim eski sata harddisk imde sorun vardı şimdi yeni seegate 250 gb sata harddisk aldım. ama bu yeni harddisk i bios ta göremiyorum. yeni aldığım harddiskin sata 2 olması muhtemel. bios update ya da başka bir şekilde bu yeni harddiskimi bios da görebilirmiyim acaba. anakartım Asus A7V600-X

• Sata-2 olması önemli değil. Sata olması yeter. Pc'yi açtınığınızda hdd'ye dokunmayı bi deneyin. Çalışıp çalışmadığını en azından bi kontrol edelim.
  • Anakartınız SataII destekli değil hdd yi sataI moduna almalısınız
  • harddiskim seegate 7200:12. arkasında 4 iğne var ama üzerinde herhangibir jumper ayarı gösterilmemiş ve içinden jumper da çıkmadı. diyelimki bir yerden jumper buldum bunu hangilerine takmam gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necroland -- 5 Şubat 2010; 14:09:18 >
  • zeki41 dostum ilgilendiğin için teşekkürler. ben jumper deyince farklı birşey sanmıştım. biraz araştırınca öğrendim. ama yeni aldığım harddisk in içinden o iki pini bağlayacağım parça yok. nerden temin edebilirim.
  • bilgisayarcıya git ve iste verir bnir kaçtanede yedekliğe al para bile istemezler ama önemli olan üstünde yazan yere resme göre takmak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilgilendiğiniz çok teşekkürler arkadaşlar. ben şimdi en yakın bilgisayarcıya gidiyorum döndüğümde inş kendi bilgisayarımdan teşekkür edeceğim. iyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: necroland

ilgilendiğiniz çok teşekkürler arkadaşlar. ben şimdi en yakın bilgisayarcıya gidiyorum döndüğümde inş kendi bilgisayarımdan teşekkür edeceğim. iyi günler.

Kolay gelsin
  • http://resim.donanimhaber.com/m_36905488/mpage_1/f_/key_//tm.htm#36914018

Aynısı bende de olmuştu HDD arızalıymış. Teknik servise götürdüm yenisini verdiler sorun çözüldü
  • kafeci arkadaşımdan aldığım hdd jumper ile bios ta sata 2 harddisk i tanıtma problemini hallettim yanlız anladım ki sorun harddiskimde değilmiş. önceki harddiskimde xp kurulumu yaparken sabit disk denetleniyor bölümünde kalıp xp kurlumunu başlatamıyordum. yeni aldığım harddisk te ise kurluma başlıyorum. 2 ye bölüyorum. daha sonra kur kurulum dosyalarını windows klasörlerine yüklerken bazı dosyaları kopyalıyamıyor. bunu 2 farklı xp cd sinde denedim ama her seferinde farklı farklı dosyaları kopyalayamıyor. bilgisayarıma format atamaz hale gelmeden once sürekli disk parçalanması yaşıyordum. hergün disk birleştirmesi yapmama rağmen sürekli parçalanma oluyordu. daha sonraları disk de birleştirilemez hale gelince ben de format atıyordum. ama sonuncu da format atamadım. yeni bir harddisk aldım. onu da zorda olsa tanıttım ama halen windows u kuramadım. burası yeri değil belki ama yeni konu açmayım dedim. daha once başına boyle bişi gelmiş biri varsa yardımcı olursa sevinirim.

• Usb belleğiniz varsa birde onunla deneyin.Cd-Romunuzda mı bir problem var acaba
  • usb belleğim var ama onunla nasıl format atacam :)
  • flash bellek ile windows 7 kurulumu felan görmüştüm sanırım ama windows xp kurmam gerekiyor. xp yi de kurabilir miyim flash ile.
  • Evet kurabilirsin Ama ilk olarak bios a girip boot menüsünde USB boot seçeneğiniz var mı onu kontrol etmeniz gerekiyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_24759701/tm.htm

Bu linkte dejaay arkadaşımızın verdiği linkler var onları incele googledende bir tarama yaparsan resimli anlatımları filan bulabilirsin

Not:Bazı anakartlar format sırasında usb portlarını devre dışı bırakabiliyor.Ama denemekte yarar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeWeLoNe -- 5 Şubat 2010; 19:26:07 >

• tmm bi deneyeceğim ama o cd-rom la ve o xp cd si ile daha 1 hafta once format atıp xp kurdum :S
  • usb bellek ile boot edebilmek için disket gerekli sanırım. su anda çalışır durumda olan bilgisayarda disket sürücüm yok
  • o zaman başka bir problem olabilir.Sata kablosu filan sıfır dimi başka slotlara takıp deneyin
  • evet 0 kablo da aldım harddisk alırken. 2 tane sata slotu var 2 sine de takıp denedim ama sonuç alamadım. ama ben de bağlantılardan şüpheleniyorum. çünkü kopyalamayacağı zaman o dosya içine epey bekliyor. ama bu sırada ne cd-rom un ne de hdd nin ledleri yanıp sönmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necroland -- 5 Şubat 2010; 19:46:54 >
  • Hocam siz herseyden once memtest86 yi cekip ramlerinizi bir kontrol edin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.