Şimdi Ara

Yeni HDD sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sata destekli anakartımda şu an 1 IDE 1 Sata2 (1.5Gb/s) disk kullanmaktaydım ve hiç bir sorun olmadı ancak yeni bir sata disk aldım ve bağladıktan sonra sorunlarla karşılaştım biraz araştırma yaptım her ne kadar benzeyen sorunlarla ilgili yazılar okusamda tam örtüşen birşey bulamadıgım için burda sormak istedim. ilk taktıgımda diski hiç görmedi ve windowsu açtı daha sonra sata girişini değiştirdim bazen açılışta daha diskleri tararken restart atıyor bazen hiç görmüyor. hiç görmediği zaman BIOS tan girip taramasını sağlayabildim ancak o zamanda bilgisayar açıldıktan sonra işlemci kullanımı %100 oluyor ve bilgisayar kullanılamaz duruma geliyor nerdeyse.

anakartım : MSI K8N Neo2 Platinium -http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=587&maincat_no=1
    şu an kullandıgım diskler : WDC WD1600JB-00GVC0 (160GB IDE) ve ST3160815AS (160gb sata2 Barracuda 7200.10)
    yeni disk: ST3500320AS (500GB sata2 Barracuda 7200.11)

• güçle ilgili bir sorun olabilir mi? bunu düşünmemin sebebi ilk önce bütün diskler takılıyken biostan tarama ile tanıtarak açtıgımda disk yönetiminde yeni diskin üzerinde kırmızı hata işareti gibi birşey vardı diski başlat dediğimde ise diskten sanki motor durması gibi bir ses gelip sonra hata veriyordu. Daha sonra eski sata diskimi çıkardım ve yeni diskin sata slotunu değiştirdim o zaman yeni diskimi otomatik tanyarak açıldı bilgisayar ve disk yönetiminde diski başlat deyip formatladım yeni diski. Ancak bu kezde bir dosya kopyalamaya çalıştıgımda diske 30 sn sonra falan kopyalarken başlat çubuğunda popup gibi görünen veri yazma hatası gibi hata verip yine aynı sesten sonra bilgisayarın kilitlendi. En son olarak diskin sata güç kablosunu değiştirdim kasamda 1 adet dogrudan güç kaynağından çıkan sata kablosu onu yeni diske bağladım diğer sata diskime ise diğer parçalarla ortak güç kablosu üzerinden ek kablo ile eklenmiş sata güç kablosunu bağladım bu kez 3 diskle normal bir şekilde açıldı ve daha önce kopyalayamadgım dosyayı düzgün bir şekilde kopyaladı.

• Düşündüğünüz gibi bir güç yetmezliği olabilir. Diski tek başına bağladığınızda o şekilde bir uyarı veriyorsa büyük ihtimal güç yetmiyordur. Eğer psu nuz 300 watt civarı birşey ise daha güçlü ve kaliteli bir psu ile deneyin ondan sonra karar verin derim.
  • son olarak eski ide diskimle yeni diski kullanıyordum ancak yeni diske kopyaladıgım bir klasörün içeriği kayboldu. GetDataBack ile taratınca içindeki dosyalar görünüyor ve kurtarabiliyorum ancak bir süre sonra diske erişilemiyor ve I/O hatası vermeye başlıyor. Bilgisayarı yeniden başlattıgımda okuma sırasında hata vermiş oldugu dosyayı sorunsuz kurtarıyor ancak bir süre yine I/O hatası veriyor.
  • yeni diskte HD Tune da test edemiyorum sanırım geri götüreceğim diski değiştirmeleri için.

Yeni HDD sorunu

Yeni HDD sorunu
  • geri bildirim amaçlı olarak garanti sürecinin sonucunu yazmak istedim. ürünü aldığım yere teslim ettikten yaklaşık 20 gün sonra ürün yenisiyle değiştirildi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.