Şimdi Ara

Yeni Hdd Taktım Ama..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bi sata2 hdd aldım board'um 2 desteklemediği için jumper ayarını yaptım. Diski biçimlendirdim ama bilgisayar yönetim- disk yönetimde disk; Düzen=Basit Tür=Dinamik olarak görünüyo neden diğer mantıksal diskim gibi Düzen=Bölüm Tür=Temel olmadı ? Bunun herhangi bi eksisi var mııdır ? Varsa nasıl düzelticem ?

• Disk yönetime girip , dediğin disk üzerine gelip sağ klik yaptığın zaman disk i sil diye bir ibare çıkacaktır. Sen raid yapısına uygun olarak tasarlamışsın hdd ni. Anlayacağın belirttiğim yolla convert edeceksin o kadar
  • Hallettim hocam çok saol..
  • Bi de master/slave ayarı nedir ? Nasıl yapılır ? Eski Diskim master'da bunuda slave olarak tanıtmalıyım di mi ? Bunu nasıl yapıcam?..
  • Jumperları takmanız için HDD'nin arkasında PIN'ler vardır, orada yazar hangisinin master, slave, select olduğu..
  • hocam jumper taktımda bu disk sata2 sata olarak çalışsın diye klavuzda gösterdiği yere taktım pimi. Master-slave ayarı için bi pim daha mı alıp takmam gerek?
  • sata larda gerek yok, anakartın üzerinde sırayla sata vardır, onlardan ilki primary_master ikincisi primary_slave.. 3. varsa secondery_master 4. varsa secondery_slave dir, sen ilk taktığının ardından 2. sataya takarsan slave olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.