Yeni bi sata2 hdd aldım board'um 2 desteklemediği için jumper ayarını yaptım. Diski biçimlendirdim ama bilgisayar yönetim- disk yönetimde disk; Düzen=Basit Tür=Dinamik olarak görünüyo neden diğer mantıksal diskim gibi Düzen=Bölüm Tür=Temel olmadı ? Bunun herhangi bi eksisi var mııdır ? Varsa nasıl düzelticem ?
Disk yönetime girip , dediğin disk üzerine gelip sağ klik yaptığın zaman disk i sil diye bir ibare çıkacaktır. Sen raid yapısına uygun olarak tasarlamışsın hdd ni. Anlayacağın belirttiğim yolla convert edeceksin o kadar
Hallettim hocam çok saol..
Bi de master/slave ayarı nedir ? Nasıl yapılır ? Eski Diskim master'da bunuda slave olarak tanıtmalıyım di mi ? Bunu nasıl yapıcam?..
Jumperları takmanız için HDD'nin arkasında PIN'ler vardır, orada yazar hangisinin master, slave, select olduğu..
hocam jumper taktımda bu disk sata2 sata olarak çalışsın diye klavuzda gösterdiği yere taktım pimi. Master-slave ayarı için bi pim daha mı alıp takmam gerek?
sata larda gerek yok, anakartın üzerinde sırayla sata vardır, onlardan ilki primary_master ikincisi primary_slave.. 3. varsa secondery_master 4. varsa secondery_slave dir, sen ilk taktığının ardından 2. sataya takarsan slave olur.