Şimdi Ara

Yeni Honda Civic, Focus 3 Style arasında kaldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi sıfır olarak almak istediğim yeni Honda civic premium Otomatik vites ile Yeni Ford Focus Style paket powershift benzinli araç arasında kaldım.
    Aracı ağırlıklı olarak eşim kullanacak. Fiyat olarak fordu 1500 tl aşağıya alma şansımız var. (eşim koç grubu çalışanı olduğundan)
    Bir yanda kendini kanıtlamış 2. elde daha kolay satıldığını düşündüğüm 6 yıl garantili civic. Öte yanda yeni bir yüz ve poweshift şanzumanla satışı yapılan 3yıl garantili focus.
    Otomobil dergisi yapmış olduğu testlerde focusun yol tututşunu biraz daha öne çıkarırken civicin iç mekanını daha ön plana çıkarıyor.
    İzmir de ikamet ettiğimden bayiler yarın akşama kadar benden cevap bekliyorlar. ( focusta eski fiyat 2 araç var, civic te 40. yıl indiriminin muhtemelen ağustosta olmayacağını belirtiyor.
    Sizlerin görüşleri benim için değerli, teşekkürler.

• Motor, şanzıman ve iç mekan genişliği açısından Civic daha iyi. Focus'un PS şanzımanlı olduğuna bakmayın. Testlerde otomatik Civic performans ve tüketim olarak daha başarılı değerler sunuyor. Sürüş olarak ise her türlü Focus diyorum. Özellikle yol tutuş konusunda yeni Civic Focus'un yanına bile yaklaşamaz.
  • Bence focus yeni civicten bir adım onde. Cıvıc tabiki kotü değil ama önceki kasası cok daha iyiydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayk003

Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi sıfır olarak almak istediğim yeni Honda civic premium Otomatik vites ile Yeni Ford Focus Style paket powershift benzinli araç arasında kaldım.
    Aracı ağırlıklı olarak eşim kullanacak. Fiyat olarak fordu 1500 tl aşağıya alma şansımız var. (eşim koç grubu çalışanı olduğundan)
    Bir yanda kendini kanıtlamış 2. elde daha kolay satıldığını düşündüğüm 6 yıl garantili civic. Öte yanda yeni bir yüz ve poweshift şanzumanla satışı yapılan 3yıl garantili focus.
    Otomobil dergisi yapmış olduğu testlerde focusun yol tututşunu biraz daha öne çıkarırken civicin iç mekanını daha ön plana çıkarıyor.
    İzmir de ikamet ettiğimden bayiler yarın akşama kadar benden cevap bekliyorlar. ( focusta eski fiyat 2 araç var, civic te 40. yıl indiriminin muhtemelen ağustosta olmayacağını belirtiyor.
    Sizlerin görüşleri benim için değerli, teşekkürler.

40. yıl için indirim var mı?
    Ben sadece uygun faizli kredi var sanıyordum.

• 2 aracın birbirine bariz üstünlüğü yok ama bi-xenonsuz Focus'un far dizaynı benim gözüme hiç hoş görünmüyor ve kliması set üstü ocak tipli çevirmeli klima.

Benim tercihim hem 6 yıl garantisi hem de daha fazla donanımıyla Civic olurdu. Yalnız Civic Focus'a göre yere daha yakın kalabalık bi aile iseniz genelde yüklü olursanız bunu da dikkate almanızda fayda var...

• kısa süre önce aynı aracı düşünüyordum, bence focus daha başarılı zaten daha ucuz. ancak titanium almaya bakın derim iç malzeme kalitesi farklı.

son olarak otokoçta rukiye hanıma selamımı söylerseniz yardımcı olabilir, izkarda fatih bey iyi fiyatlar veriyordu, arkas ay sonu fiyat kırıyor hande hanım iyi fiyat vermişti yalnız alıcaksanız 1 ağustosa kalmadan enazından 2000tl yatırıp fiyat sabitleyin. hayırlı olsun.
  • Arkadaşlar yaptığınız yorumlar için çok teşekkürler. Civic gönlümüzden geçiyor bakalım bugün cevap vereceğiz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda Civic 1.4 HB Hakkında
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Civic in iç mekanı nasıl öne çıkıyor merak ettim

Yol tutuşta focus ezer.
    Bence focustaki sorun içerdeki kasvetli hava
  • Focusun ici kucuk ve şanzımanı kotu.Malzemeleri kaliteli olabilir ama işçilik berbat.Bagajdaki malzeme özellikle berbatti,yerine bile oturmuyordu.
    Focus daha ucuza gelir ama civic cok daha donanımlı olur.Hem civicin piyasası Focustan biraz daha iyi.
    Ben bu sebeplerden focusu elemistim.

• 40 yıl indirimini bazi bayiler zam olarak algılamış olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: huawéi

Civic in iç mekanı nasıl öne çıkıyor merak ettim

Yol tutuşta focus ezer.
    Bence focustaki sorun içerdeki kasvetli hava

Civicin iç mekanı Focustan cok daha iyi.Dijital göstergeler ve muhteşem aydınlatma ile cok daha çekici.
    Ve işçilik olarak Focustan cok daha iyi.
    Tasarım olarak da.Focusun üst üste karmaşık ve boğucu bir havası var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kagan12312 -- 30 Temmuz 2012; 10:13:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayk003

Arkadaşlar yaptığınız yorumlar için çok teşekkürler. Civic gönlümüzden geçiyor bakalım bugün cevap vereceğiz.

Civicin içi yeni focusa göre biraz daha geniş ve ferahtır.

Uzun dönem kullanımı için de şanzıman açısından tercih edilmelidir diye düşümüyorum.

Keşke premium yerine elegance tercih etseniz. :)

Sunroof
    Koltuk ısıtma
    Mercekli xenon far

Bunların hepsi konforu doğrudan etkiliyor.

Tabii bütçe ve tercih sizin.

Hayırlı olsun şimdiden.

• honda. Daha kaliteli, daha uzun ömürlü, daha sağlam, daha sorunsuz geliyor bana. Focusun içi basık, bagajı küçük, kasası tipsiz. Abuk subuk farlarla sıradışı göstermeye çalışıyor ama bence gittikçe tipsizleşiyor.
  • style yerine titanium bakın derim. arada ciddi fark var. hem kalite hem donanım olarak. focus daha iyi yol tutan daha sessiz bir araç. civic daha donanımlı daha az yakıyor. titanium alınırsa civic donanım avantajını kaybeder.
  • Yakın zamanda Yeni Civic tercih etmiş biri olarak; bir kaç düşünce de ben yazmak istiyorum:

1)Diğer arkadaşların da bahsettiği gibi iç mekan genişliği ve konfor olarak Yeni Civic gerçekten çok daha önde bir araç.

2)Dış tasarım olarak Focus III benim için Fluence ile yarışabilecek seviyede, iç tasarımda ise Civic farklı bir his veriyor insana.Sürüşü çok keyifli bir araç bilginize.

3)Tam da 1.6 atmosferik motorlardan performans olarak umudumu yitirmeye başladığım anda i-vtec gerçekten farkını ortaya koyarak benim cezbetti.

4)Sorunsuzluk kriteri de Civic'ten yana.

5)Econ modu da hoşuma giden bir unsur.

6)Yol tutuş olarak ise ibre Focus'tan yana, Civic'te tüm donanımlarda ESP olması da unutulmaması gereken bir detay.

Dizel olsa belki de, benzinli Focus bana göre fiyasko niteliğinde bir araç ve 2. eli de çok üzer.

Eğer LPG düşünceniz yoksa, TSI Jetta alırım Focus almam.

• Focus Titanium olsaydı, hiç düşünmeden Focus derdim ama Style olunca iş değişiyor.

- Tasarım konusu sizin zevkinize kalmış. Ben yeni Civic'i beğemiyorum, özellikle arkası çok kötü.

- Civic'in iç mekanı, özellikle konsol tasarımı herkes hitap etmeyebilir. Benim Civic tercih etmemem için o iç mekan yeterli mesela.

(Bu 2 madde tamamen subjektif, siz beğeniyorsanız önemi yok)

- İşçilik ve malzeme kalitesinde Focus daha iyi. Civic'in tamamen sert plastikten ön konsolu bu segmente hiç yakışmıyor.

- Ses yalıtımında eski kasanın aksine yeni Focus baya iyi, Civic'i bilmiyorum ama eski kasası gibiyse yalıtım iyi değil demektir.

- Donanım olarak Civic daha iyi

- Focus'ta sözde çift kavramalı şanzıman var ama tüketimi farkı tork konvertörlüden farksız.

- İç mekan ferahlığı, genişliği ve bagaj hacmi bakımında 2 araç da çok iyi değil. Jetta veya Octavia gibi geniş ve ferah iç mekan, geniş bagaj sunmuyorlar.

• iki araç arasındaysa civic.
    Tabi verilecek rakam da söylenmeli ki ona göre araç önerisi yapalım.
    50k civarı fiyatlar söz konusuysa 1.4 140 hp turbo Lancia delta var o paraya.
    ikisini de ezer geçer.
  • Civic

• Focus'un tek artisi ic mekan malzeme kalitesi , onuda berbat isciligi geri plana itiyor zaten.

125'lik duratec motor + ps sanziman uyumu iyi degil.

Civic piyasadaki en basarili motor - sanziman uyumuna sahip arac. İc mekan genis , tuketim olarak daha basarili , garantisi 6 yil.
  • Takip.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.