< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni Honda HRV e-hybrid (36. sayfa)
-
-
Araç 4000 KM yi geçti ve birkaç gündür direksiyon çok düşük hızlarda ağır gelmeye başladı bana, sanki daha zor dönüyor sağa sola. Lastik basıncına baktım inik değil. Sorun bende mi yoksa bir anormallik mi var çözemedim, servise soracağım. Benzer bir durum yaşayan var mı acaba ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Direksiyon ısıtma ışığı hep yanıyor bende açtığım zaman, kendiliğinden kapandığını ya da soğuduğunu görmedim. Koltuk ısıtma kademesi maksimum seviyeden tek tek düşmeye başlıyor zamanla. Ayrica koltuk ısıtma açık halde aracı kapatıp açınca tekrar aktif hale geliyor.
Direksiyon ısıtma açtıktan bir süre sonra beni rahatsız edecek kadar ısınıyor o yüzden ben kendim kapatıyorum. Ama başka forumlarda facebookta falan kendiliğinden kapandığını yazanlar olmuştu.
Kablosuz şarjla ilgili sorun yaşamadım. Ama sorun varsa servis halleder.
sol ayna durumu bende de oluyor. servis sonrası bilgi verebilir misiniz?
-
ekranın sol kısmındaki devir kadranını ve bilgileri gösterir şekilde fotoğraftaki gibi ayarlayabilen oldu mu?
-
Güzelmiş bu ya, bende makyajlı kasa var böyle bir ayar yok. Hangi versiyon bu ? Önceki kasa mi ?
Direksiyonda solda ev işareti (home) tuşuna bastıktan sonra menü geliyor. Menüde 3. opsiyon olan yakıt ve menzile girince bu görüntü sol kadrana yansıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgca -- 14 Aralık 2024; 20:8:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bugün servise gittim. Gitmeden önce, dün akşam sol ayna yine açılmayınca telefonla video çektim. Videoyu gösterdim. Servise alacak personel, bir kaç deneme yaptı ve tabiki sol ayna hepsinde açtı kapadı. Videoyu izlettim. Her iki aynaya da sprey sıkabileceklerini söyledi ve öyle de yaptılar. Özetle, aynayı sökelim bakalım işine sıcak bakmadılar. Şimdilik bir kaç deneme yaptım ve sorun yok. Servisten ayrılırken, sorunun tekrar etmesi durumunda çözüm üretmeleri için ısrarcı olacağımı belirttim. Tamam dediler. Bekleyip göreceğim.
Direksiyon ısıtma kendiliğinden kapanmıyor. Sürekli devrede kapatmadığım sürece. Advanced paket sahibi olduğumdan kablosuz şarj özelliği bulunmuyor maalesef.
Koltuk ısıtmaya dikkat etmemiştim ancak sizin mesajı okuduktan sonra bugün gün boyu koltuk ısıtmayı aktif ettim ancak bende kendiliğinden kademeli düşüş olmadı. Kullanım sürem ortalama 15 dakikaydı. Daha uzun süreli sürüşlerde kademe düşüşü yaşanıyor olabilir mi? Bir ihtimal aracın ayarlarına da baktım ancak koltuk ısıtma ile ilgili bir ayar bulamadım.
Bugün Ankara Efe Honda Servisine 10bin km bakımı için aracımı götürdüm. Servis kaydı açılırken, 8000-8400₺ arası ücretin tarafıma söylendiğini ve net rakamı öğrenmek istediğimi söyledim. Aracı oradan alıp almadığımı sordular. Ben de Boradan aldığımı söyledim. Cevaben aracı kendilerinden alsaydım işçilikte %50 indirim yaptıklarını söylediler. Bu durumda Borayı arayıp benzer indirimi yapıp yapamayacaklarını soracağımı söyledim ve telefon açtım. O esnada işçilikte %50 indirim yapabileceklerini söylediler ve fiyatı 5924₺ olarak güncellediler. Kabul ederek bakımı yaptırdım. Uğurlarken de araç kokusu hediye ettiler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgca -- 14 Aralık 2024; 20:29:33 >
Bende ayna sorunu olmadi hiç, advance paket kulllaniyorum. Koltuk isitmalari yarım saat civarı aktif bırakınca 3 ten 2 ye ve bir süre sonra 1 e düşüyor. Beni rahatsiz eden trim sesleri. Sol kulağımın dibinden tıkırti ve hisirti geliyor bozuk zemin yollarda. Servis Emniyet kemeri yuvası B stunu trimini soktu, orada saça tutan bir vida var az gevşetip silikon sprey sıktı, ses başta gitti ancak geçen gün yine geri geldi. Trim sesi konusunda hassasım özellikle EV modda giden arac olunca iyice sinir ediyor beni bu durum. Ciddi ciddi arac 6 ayı doldurunca satıp üzerine az ekleyip lexus lbx alasım var ya o derece gıcık oluyorum trim sesine ve bazen yol uğultu sesine (bozuk yolda arac jeneratör açıp batarya doldurmaya başlayınca feci uğultu yapiyor)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uuryzc -- 15 Aralık 2024; 3:57:3 >
Biliyorum ayar kısmını ancak bende sadece yakit menzil ya da sadece ici boş devir kadrani çıkıyor. İkisi bir arada çıkmıyor, ben surekli pil doldurma ve tekerlere güç aktarımı modunda bırakıyorum. Ayrica bu durumda sinir bozucu, pil ve devir ya da benzer iki farklı bilgi aynı anda göstermeli bu ekran !.
Direksiyon ısıtma aktif calisirken aracı kapatıp tekrar çalıştığında kapalı oluyor. Ayrica Direksiyon ısıtma öyle ellerimi çok ısıtıp rahatsiz edecek sekilde calismiyor bende, az bile ısıtıyor diyebilirim. Koltuk ısıtma aktifse arac kapat aç yaptığında 3. Seviyeden tekrar açılıyor bende. Kendi kendine kapanan veya açılan bir ısıtma yok her ikisine kapalıyken. (Klima fan modu ve gücü auto ve her iki tarafa eşit derece ayarlı bende, belki bu durum değişiklik yapıyordur.)
Geçen camkiran İzmir 9000 TL civari servis bakım ücreti dedi. Bu ne ya her servis kafasına göre fiyat veriyor aracı oradan al yada alma.
Geçen gün yan aynaların eşit hizda kapanıp açılmadığıni fark ettim. Sürücü aynası daha yavaş açılıp kapanıyor. Aynı anda olması gerekmiyor mu ? Senkronizasyon sorunu mu var acaba ?
Evet bende de durum aynı. Sol ayna, sağa göre daha yavaş kapanıyor. Sol aynanın bazen açılmamasını da dikkate alınca acaba motorundan kaynaklı olabilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgca -- 22 Aralık 2024; 9:56:6 >
Olabilir. Aynalarin farklı zamanlarda açılıp kapanması başka marka ve model araçlardada oluyormuş. Arastirdim biraz bu konuyu.
Bende hiç açılmama ya da kapanmama sorunu olmadi. Hem normal kullanımda hem içeriden düğmesi ile hem kapi anahtasiz giriş ve anahtar ile uzaktan kumanda ile sorun yaşamadım. Defalarca ac kapat yaptım kalibrasyonu çözmek için olmadi. Elimle hafif ittirip hızlı açılana da ufak müdahale ettim yine değişen olmadi. Servise soracağım yolum düştüğü zaman.
direksiyon ile ilgili bi böyle boşluk vari hissiyat alan var mı? bazen çok yumuşak bazen normal oluyor ama bu son 1-2 haftadır beni rahatsız etmeye başladı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X