Şimdi Ara

Yeni Hyundai I30 mu? yoksa Vw Golf mü? (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.503
Cevap
6
Favori
105.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu anlamıyorum.Hyundai dünyanın anasını ağlatacakmış.İçerisi ticari kokan dandirik İ30 tasarımı ile mi yapacak bunu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slippery Soap

Yahu anlamıyorum.Hyundai dünyanın anasını ağlatacakmış.İçerisi ticari kokan dandirik İ30 tasarımı ile mi yapacak bunu ?

Bu tasarımı 100 kişiden 90 tane göz beğenir.Hayatınızda hiç dandirik tasarım görmemişsiniz siz.Bir istisnasınız ve kaideleri bozmazsınız.Zarar yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.halkçı

quote:

Yahu anlamıyorum.Hyundai dünyanın anasını ağlatacakmış.İçerisi ticari kokan dandirik İ30 tasarımı ile mi yapacak bunu ?

Bu tasarımı 100 kişiden 90 tane göz beğenir.Hayatınızda hiç dandirik tasarım görmemişsiniz siz.Bir istisnasınız ve kaideleri bozmazsınız.Zarar yok.

Yahu bırak ya . Bir İ30'cular bi de Alfa Romeo'cular.Zorla VW'cileri küçük düşürmek için aracı beğeniyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: MONGUÇ

quote:

Orijinalden alıntı: trexin

quote:

Orijinalden alıntı: MONGUÇ

Hyundai azeranın tasarımı gerçekten çok hoş olmuş.

cetvelle çizilmiş kutu gibi araçlardan sonra ilaç gibi tasarım. insanın baktıkça bakası geliyor. bir de getirse bunu 2.0 crdi ile

Dediğin gibi o motor seçenekleri ile gelirse,beraber hyundainnin önünde bir tane kapabilmek için sabahlarız.

1.7 i40 fiyatını düşününce azera o motorla gelirse hiç mi hiç kuyruk olmaz muhtemelen 130-140 bin liraya satılır biz de burda test sürüşü deneyimi anlatırız anca.

i40 1.7 crdi için daha çıkmadan bu sayfada ölü doğmuş bebek demiştim öyle de oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Yahu bırak ya . Bir İ30'cular bi de Alfa Romeo'cular.Zorla VW'cileri küçük düşürmek için aracı beğeniyorsunuz

Ya dostum WV GOLF- WV JETTA'ya sen arabamı diyorsun?
    1 ışık yılı geriden geliyor alman otomobilleri.Doğru almanlar tasarıma önem vermez kalite ön plandadır ama 45-50 000TL veriyorsam en kıyak araca sahip olmam lazım
    Şahsen gözümde hiç VW yok

İ30 dehşetül vahşet

• quote:

Orijinalden alıntı: Overtakes

quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

quote:

Orijinalden alıntı: Diagrams

quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EMG1907

quote:

çok merak ediyorum acaba dünyanın en iyi üreticisi mercedes alman değilde başka bir ülkenin malı olsaydı bu almancıların ne bahanesi olacaktı. şimdi mercedes alman ya onun gölgesine sığınıyolar.

Aslında doğru söylüyorsunuz, BMW ve Mercedes'in popülaritesi ortada ve onlar Alman malı olduğu için WV'yi Opel'i falan da eş kalitede görüyorlar...

ah şu audiyi mercedesle bir tutanlar yokmu birde vwnin bazı araçları alman yapımı falanda değildir.

volvoda da china yazıyor hadi burdan yak. vw'nin meksikada fabrikasının olduğunu sağır sultan duydu,fabrikada parça üretildi diye şimdi sorun mu oldu?

o zaman alman alman alman diye atıp tutmasınlar.

devir ekonomi devri sonucunda üretilen malzemeler kaliteli olduktan sonra nerede üretildiği çok da önemli değil artık. Volvoyu gözüm kapalı alır mıyım? Alırım elbetteki içindeki çin malı olan elektronik aksamlarını görmüş olmama rağmen. Sonucunda aldığım ayakkabı da çin ama çin merkezli değil. Sony ericsson aldım o da çin çıktı. Kaliteden ödün vermedikten sonra ve belli kurallar ve belli standartlar ve belli sağlamlığı sağladıktan sonra ayda üretilse umrumda olmaz

doğru meksikalı jettanın parçasının ne kadar kaliteli olduğu :http://www.youtube.com/watch?v=W9SZWjyQKGc&feature=player_embedded

ha iimiş ya sert plastiğe bakıp içindeki motor aksamın ve elektronik aksamın ömrünü biçtin yani. illa ki belli göze gözüken kalite düşüklükleri olacak. üretemediklerinden mi yapılıyor sanıyorsun? o araç bi passat değil bi fark olacak ki passat satılsın. sizin i30 da o zaman accent blue ile denk olsaydı nolcaktı?

• quote:

quote:

quote:

hocam hangi maddeyi kullanıyorsunuz ? cidden bunu normal şekildemi yazdınız.
    milletin işi gücü yok vw cileri küçük düşürmek için aracı beğenecek. cidden sizin sıkıntınız var 4 tekerli tenekeden yapılmış götürgeçleri bu kadar sahiplenmeyin.

• quote:

Bugün paspal bir kaç üretici dışında,bütün markalar iyi araçalar üretmeye özen gösteriyor.Göstemekte zorundalar çünkü rekabetten düşmeyi göze alamazlar.Hiç birini küçümsememek gerektiği gibi,hyundai grubunu da hafife almak haksızlıktan başka bir şey değil.

Bir dergide okumuştum.Bu adamlar 2014 yılından itibaren bazı lüx araçlarında,kendilerinin geliştirdiği tam 10 ileri otomatik şanzıman geliştirme aşamasına girmişler.Bilindiği gibi wv grubu ve mercedes 7,bmw grubu ise 8 kademeli şanzımanları şu anda kullanmaktalar.Yani bakılırsa hyundaınin,ne kadar ciddi,hedefleri büyük ve azimli bir teknolojik hızla ilerlediğini görebiliriz.

8 ileri şanzıman hyundaidede var.

• quote:

quote:

Sıkıntı orada işte. Tasarımını birçok kişi beğenir ama birçok kişi de almaz. Neden? Çünkü her kesime hitap etmiyor. En çok araba alan kesim olan orta kesime pek hitap etmiyor. Böyle sıradışı tasarımlar dikkat çekse de ilgi görmüyor. vw gibi toyota gibi sade tasarımlar her zaman daha çok alıcı buluyor. Bir i30, golf kadar asla satamaz. Bence de golften iyi bir araba ama bu durum satış rakamını değiştirmiyor.

• C hb sıralaması nettir:

1)Golf

2)Astra J

3)Focus III

4)Yeni C4-Yeni i30

5)Megane III-Auris
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder46

C hb sıralaması nettir:

1)Golf

2)Astra J

3)Focus III

4)Yeni C4-Yeni i30

5)Megane III-Auris

neye göre ? bu sana göredir. bana göre megane 1.cidir golf sonuncudur. başkasına göre focus 1.dir astra sonuncudur.

sıralama falan yoktur. herkes bütçesine göre beğendiğini alır sıralama budur. bide netmiş.
  • quote:

quote:

C hb sıralaması nettir:

1)Golf

2)Astra J

3)Focus III

4)Yeni C4-Yeni i30

5)Megane III-Auris

neye göre ? bu sana göredir. bana göre megane 1.cidir golf sonuncudur. başkasına göre focus 1.dir astra sonuncudur.

sıralama falan yoktur. herkes bütçesine göre beğendiğini alır sıralama budur. bide netmiş.

Piyasa gerçekleri, araçların sunduklarına göre bu liste.
  • amma da sallayan olmuş
    golf benim gözümde c sınıfı en son alınacak araçlardan biri
    eniştenin golfunü de sattırdım mı ailede tosbağacı kalmayacak
    vw önce dizel motor yapmayı öğrensin sonra araba işine girsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Arkadaşım uzuun uzun yazmışsın, teşekkürler.

Ancak;

Ben mübalağa etmedim.

Olmayan şeyleri de kurmadım.

Bir video paylaştım sadece.

Sonuçta aynı güzergahta hem gidiş, hem de geliş istikametinde onlarca farklı aracın performans değerlerini videoya çekerek ölçen ve bunları e-dergi olarak yayınlayan bir grubun paylaşımı söz konusu.

Mübalağa eden siz değildiniz, benim sizin paylaştığınız videolara karşı yazdığım "ben de öyle bir test yaparım ki i30'u sadece Golf'ün dikiz aynasından görebilirsiniz" iddiamdı.Bu mübalağayı da neden yaptığımı detaylıca açıkladım.

Bu forumda bir çok otomobil dergisinin,öyle e-dergi falan da değil bildiğiniz somut dergilerin yaptığı testlerde Golf birinci çıktığında "bu dergilerin hepsi yalaka, hepsi yanlı" diye tüm emekleri, testleri bir çırpıda çöpe atabilenlerin; e-dergi diye lanse ettiğiniz bir ekibin yaptığı teste bu kadar dört elle sarılması nereden bakarsanız bakın tutarsız ve son derece iki yüzlü değil mi? (burada sadece sizi hedef almadım, sürekli bu iki performans videosunu paylaşan bir çok tip var şu anda bu konuyu okuyan.)

quote:

Sen ister objektif bul, ister bulma inan pek önemi yok.

Ama durum böyleyken sen kendi tecrübeni bizlere kabul ettirmeye çalışıyorsun.

Aynen sizin de benim yazdıklarımı objektif bulup bulmamanızın pek bir önemi yok.

Fakat işte olmayan şeyleri kuruyorsunuz dedim ya, işte bu kısım için söyledim. Benim kimseye bir şeyi kabul ettirme amacım falan yok. Hani demiştiniz ya mesajınız orada duruyor diye. Buyurun orada duran mesajımı okuyun tekrar. Arkadaş performans olarak i30'un Golf'ten önde olduğunu yazmış. Ben de buna karşı kendi tecrübemi, ben test ederken yaşadığımı yazmışım. Şimdi bunun neresinde kabul ettirme, dayatma isteği?? O zaman aynı şeyi siz de sürekli o iki videoyu paylaşarak yapmıyor musunuz? Ya eleştirmeyin ya da siz de yapmayın.

quote:

Nereden biliyorsun test görevlisinin test aracına senin kendi aracına olduğun kadar hakim olduğunu?

Kendim onlarca test sürüşüne çıkıp forumda da bunu paylaşıyorum ve inan hiçbir görevli diğerini tutmuyor.

İlgini çekerse test sürüşü izlenimlerimizi şu konuda paylaşmaya çalışıyoruz:

http://forum.donanimhaber.com/m_49551522/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Aralarda ilginç test görevlileri de çıkıyor ve onlardan da bahsediyoruz.

Bazısı sürüş sırasında çok rahat ve bir de bizim direksiyon hakimiyetimizden emin olduktan sonra "istediğin yere sür abi, araç senin" diyor.

Bazısı da araç içinde şoföre soru sormamıza ya da şoförden yol bilgisayarının düğmesine basmasını istememize bile "yassağ hemşerim" modunda tepki veriyor ve bunun sürüş güvenliğini riske attığını belirtiyor.

Belki sana da elini korkak alıştırmış birisi denk gelmiştir, nereden biliyorsun arkadaşım?

Belki aracın başına gelebilecek bir hasarı kendi cebinden karşılamak durumundadır.

Belki amiyane tabirle "gözü yemiyor"dur.

Belki de bilemediğimiz başka durumlar söz konusudur?

Kendi arabası 2011 mini cooper s olan ve Hyundai bayisinde sadece zevk için çalışan, babasından yeterince zengin olduğu için bir honda s2000'i pert edip arından mini'ye geçen bir satış elemanı, sizce ne kadar elini korkak alıştırmıştır? Ne kadar gözü yemiyordur? Ne kendine güvensizdir? Bahsettiğim testi akşam saat 18:00 gibi yaptık ve aynen sizin dediğiniz gibi bir süre sonra olay "istediğin yere sür abi, araç senin" kıvamına geldi. Test bittiğinde ise, daha önce de söylediğim gibi testi yaptığımız parkur iş yerimize çok yakın olduğu için oturup iki çay içtik, muhabbet ettik. Pert ettiği honda'nın fotoğraflarını dahi gördüm. Bunların haricinde hiç de öyle sakin kullanan bir arkadaş da değildi ayrıca. Virajlara girerken aklım çıkıyordu diyebilirim. Neyse sonuç olarak bu pek sizin denk geldiğiniz tiplerden değildi. Ki kendisiyle hala görüşüyorum aynı zamanda çok kafa bir eleman çıktı

Bu arada araç testlerinizi takip ediyorum, son derece başarılı buluyorum. Okuması, takip etmesi çok zevkli bunun için de ayrıca teşekkürler.

quote:

Senin bahsettiğin bir kapışma ancak ve ancak i30 sahibi başka bir forumdaş veya arkadaşla senin aracının ortak bir hazırlık dönemi (lastik hava kontrolü - depoya benzer miktarda yakıt dolumu vb) sonunda birkaç kez birlikte kalkması sonucu inandırıcı olabilir.

Sen zaten buna benzer bir çağrıda bulundun.

İcabet eden çıkarsa hep birlikte görürüz sonucu.

Ancak senin yukarıda paylaştığın senaryo kişisel tatminden öteye gitmeyecektir.

Buna icabet eden bir arkadaşım oldu zaten. Hemen iş yerimizin iki bina yanındaki bir komşumuz. Kendisi benimle aynı yaşta ve o da 2005 model bmw 1.20d aracını, sattı ardından da çok merak ettiği için i30 aldı ve bahsettiğim karşılaştırmayı kendisiyle de yaptık. Şu an tatildeler ve sanırım Ağustos sonu gibi gelecekler, eğer arabasını satmamış olursa aynı testi yapıp videosunu da buraya koyacağım.

quote:

Bir de olayı çarpıtmayalım, seninle yazışmamız senin -uçar-kaçar-uzar- muhabbetinden sonra başladı.

Ama durum böyleyken kalkıp bana şunları yazma rica ediyorum:
    quote:

Ben orada "öyle bir test yaparım ki i30'u sadecd golf'ün dikiz aynasından görürsünüz" mübalağasını, sizin sürekli referans olarak verdiğiniz ve bilmem kaç saniye ile i30'u önde gösteren videolara eleştiri olarak yaptım. Bir kere şu kısmı anlayın artık da en azından burayı sürekli açıklamak zorunda kalmayayım.

Durum hiç de öyle olmadı.

Önceki mesajlarını okursan ramazan günde günahımı aldığını görürsün.

Bu açıdan açıklanacak bir durum da yok.

Kabullenemediğim bir durum da yok haliyle.

Ben uçar-kaçar-uzar muhabbetini sizinle yapmamıştım, siz üstünüze alınıp cevap yazma ihtiyacı hissettiniz. Yazışmamız buradan başladı. Madem bir şeyleri netleştiriyoruz, o zaman tam yapalım değil mi?

Mesajlarınıza baktığımda günahınızı falan almadığım gayet net şekilde görülüyor. Zira benim ilk mesajımda, yani size değil başka bir arkadaşa ithafen yazdığım mesajımda, ben de öyle bir test yaparım ki.... örneği geçmiyor dikkat ederseniz. Sizin ısrarla paylaştığınız o iki videodan sonra o iddiamı ortaya atarak, verdiğiniz örneklerin hiçbir anlam ifade etmediğini göstermeye çalışmışım. Bence siz de bir daha bi bakın mesajlara. Gördüğünüz üzere tekrar açıkladım ve hala bu kısmı kabul etmediniz.

quote:

Benim yazdıklarımdan nasıl oluyor da performansın beygir gücüne bağlı olduğunu düşündüğümü hissettiğini anlayamadım gerçekten.

Mesajlarım yukarıda duruyor.

Araçlardan birisinin hem kendisi ağır, hem de şanzımanı ağırkanlı dedim.

Ama aradaki beygir gücü farkı bu olumsuzlukları kapatıyor ve başabaş gidiyorlar dedim.

Eğer bu dediklerimi kendimi haklı çıkarmak için kullandığımı; performansın sadece beygir gücüne bağlı olduğunu düşündüğümü anlıyorsan ya da bunu kasttettiğimi algılıyorsan boşa yazışıyoruz demektir.

Kaldı ki iki araçtan birisi daha ağır ve güçten çalan şanzımanına rağmen bu araçların fabrika verileri birbirine çok yakınsa ve test sonuçları da yine çok yakın çıkıyorsa benim burada iki araç arasındaki beygir gücü farkını kendi yazımda kullanmam kadar doğal ne olabilir ki?

Ne demem gerekiyordu arkadaşım?

Cidden soruyorum ne yazsaydım bu konuda da tepkini çekmeseydim inan bilmiyorum.

O mesajı öyle bir yerde yazmışsınız ki. Şimdi iki tane video koyuyorsunuz, i30 Golf'ten performans olarak daha üstün görünüyor. Ve altına da gidip şanzımanının yapısı ve aracın ağırlığı bir yana, i30 lehine 23 hp fark var diyorsunuz. Şimdi bunu bir başkası okusa veya aynı doğrultuda bir başkası bunları size yazsa, siz ne düşünürsünüz? Ya kendinizi yanlış ifade ettiniz ya da gerçekten yanlış düşünüyorsunuz.

Ne yazmanız değil, ne yazmamanız gerekiyordu diye sorarsak daha iyi cevaplar alabiliriz. Mesela 23 hp'lik farkı hiç karıştırmamalıydınız işin içine. Zira bu farka rağmen i30'un ne kadar da geri kaldığı, aracın ne kadar ağır ve şanzımanının ne kadar etkisiz olduğu ortaya çıkıyor ki bunlar da i30'un neden tercih edilemeyebileceği listesindeki en önemli unsurlardan.

quote:

Bir de belki hala farkına varamıyorsun ama bu videoları senin golf dsg uçar-kaçar-uzar, i30 A/T bakar anlamındaki sözlerin üzerine paylaştım.

Emin ol sen böyle bir giriş yapmasan bunlara gerek kalmayacaktı.

Tekrar belirteyim ben bunları size karşı yazmadım. Başka bir arkadaşa cevap olarak yazmıştım. Ki kendisinin bir sonraki mesajı da bana hak veriyor zaten. Ama siz durumdan vazife çıkarınca buralara geldik. He diyeceksiniz ki "burası forum kardeşim, istediğim şeyi alıntı yapar, istediğim konuda fikrimi yazarım", o zaman ben fikrimi yazdığımda da beni neden dayatma yapmakla itham ediyorsunuz??

quote:

Başka birisi de aynı şeyleri i30 lehine uçar-kaçar-uzar mentalitesiyle yazsa emin ol ona da benzer şekilde müdahale ederim zira bu gibi fanatikçe ve kusura bakma ama çocukça yorumlar forumun kalitesini cidden çok düşürüyor.

Bu yorumlar fanatikçe, çocukça falan değil. Eğer bu yorumları bir kategoriye almak istiyorsanız ancak "gerçek" kategorisine sokabilirsiniz. Neden mi? Başta da söylediğim gibi, sağdaki soldaki videoları izleyerek, yorumları-eleştirileri okuyarak, başkalarının yaptığı testleri takip ederek değil; kendim bizzat test ederek gördüklerimi yazdım. He bunların gerçekliğine inanıp inanmamak, bu yazdıklarımı bir referans kabul edip etmemek sizin tasarrufunuzdadır. Fakat fanatikçe ve çocukça diye adlandırma hakkınız olduğunu pek düşünmüyorum. Zira benim yaptığım şekilde iki aracı aynı anda test etmiş biri değilsiniz. Şu halde benim yorumlarıma fanatikçe ve çocukça dediğiniz oranda, kendi mesajlarınız fanatikleşip, çocuklaşıyor.

quote:

Hyundai babamın malı değil.

Hondayı çok severim ama o da babamın malı değil.

Şimdiye kadar Ford (2 adet) - Fiat (2 adet) - Toyota - Honda - Renault marka araçlarım oldu.

Bir sonraki aracımın ne olacağını inan ben de bilmiyorum.

Honda Civic hb'nin yeni kasası olabilir diyorum.

Yeni i30 olabilir diyorum.

Araç bulabilirsem Golf 6 ya da 7 olabilir diyorum.

Biraz da keyif için arkadan itiş olsun, BMW 1 olabilir diyorum.

Ya da otomobili ittiret, motosiklet al diyorum.

Golf'ü farklı tarihlerde 5 kez;

i30'u da farklı tarihlerde yine 5 kez test ettim.

Hatta şimdi Aydındayım ve i30'u daha bugün bir kez daha test ettim.

Her seferinde dikkatime yeni bir durum çarpıyor.

Farklı asfalt satıhlarında farklı sesler dinliyorum.

Farklı hava sıcaklığında motorun sesini dinliyorum.

Farklı güzergahta anlık ve ortalama yakıt tüketimine dikkat etmeye çalışıyorum.

Farklı güzergahta gaz tepkilerine dikkat etmeye çalışıyorum.

Şimdiden hayırlı olsun alacağınız araç.

quote:

Ve bir yandan da kendi aracını satmak için kendi aracının artılarını belirtmek yerine rakip araçlara çamur atanları hayretle dinliyorum.

Evet işte bu son derece fanatikçe ve çocukça.

quote:

Durum böyleyken ben hiç bir zaman aklımdan geçen aracı alamadım. :)

Hep başka bir durum gelişti ve mesela ikinci el ise araç kazalı çıktı; adam satmaktan vazgeçti; ameliyat olmam gündeme geldi ve araç alım önceliği veya beklentileri değişti vb.

Sıfır niyetlendiğim araca zam geldi; araç bulamadım; araç buldum rengini tutturamadık; araç beklerken tesadüfen test sürüşü yaptığım başka bir marka-model araç aldım vb.

Bu açıdan benim istediğim zamanda, benim istediğim özelliklerde, benim istediğim renkte, benim istediğim fiyat aralığında ve belki de hepsinden önemlisi bayii tarafından gönlümü hoş tutacak (bana zorluk çıkarmayacak anlamında yazdım ) bir süreçten sonra bir araç almak beklentisindeyim.

Bu vesile ile bunları karşılayacak satıcı arkadaşların tekliflerine açık olduğumu bildiririm.

Biraz içimi de döktüm.

Selamlar.

Umarım en kısa sürede, istediğiniz özelliklerdeki ve gönlünüzdeki aracı alabilirsiniz.

İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KadirşinaS_ -- 25 Temmuz 2012; 12:20:52 >

• quote:

C hb sıralaması nettir:

1)Golf

2)Astra J

3)Focus III

4)Yeni C4-Yeni i30

5)Megane III-Auris

Liste doğru.
  • Hocam volvo s40 a bi bak derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxxer

quote:

C hb sıralaması nettir:

1)Golf

2)Astra J

3)Focus III

4)Yeni C4-Yeni i30

5)Megane III-Auris

Liste doğru.

• vay anasını otorite konuşmuş adam destan yazmış vw para verse yaptıramaz böyle reklam. fakir hyundaicılar sizi yeahh!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxxer

quote:

C hb sıralaması nettir:

1)Golf

2)Astra J

3)Focus III

4)Yeni C4-Yeni i30

5)Megane III-Auris

Liste doğru.

Bence Astra J en sonda olmalı.
  • delta'yı unutmayın bak son günlerde alan satan olmasa da kendi aranızda çok popüler. bir de hb olmasa da listeye jetta ekleyin sonuçta sınıflar üstü bir araç rekabetsiz mükemmelliyetçi
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.