Şimdi Ara

Yeni Hyundai I30 mu? yoksa Vw Golf mü? (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.503
Cevap
6
Favori
105.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • saka gibi karsilastirma ya :D geyik sanmistim ama ciddi ciddi tartismislar golf vs i30 diye

bol bol i.30 alin da golf ucuzlar belki biz bineriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf i30 ile kyaslanmazmış.Almanlar kendileri karşılaştırıyorken sizlere ne oluyor arkadaş.Golfe 40 yıllık apayrı bir dünya diyor şahsın biri.Çıksın söylesin birileri golfün apayrı dünyasını anlatsın bizlere dinleyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: risendark

saka gibi karsilastirma ya :D geyik sanmistim ama ciddi ciddi tartismislar golf vs i30 diye

tebrikler bugün giriş yapan 1723891276 inci giriş yapan kişisiniz, 100 kontör kazandınız. tıklayınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: risendark

saka gibi karsilastirma ya :D geyik sanmistim ama ciddi ciddi tartismislar golf vs i30 diye

Altındaki aracın markası ne senin dostum??
  • i.30 almayin demiyorum hobi olarak yine alin ama golfle karsilastirmayin :)
    golfu astra a3 focus leonla falan karsilastirin.
    i30 u megane kia vs ile karsilastirin
    loser olmayin..

• şu öğleyin koyduğum resmi tekrar koyduracaklar banlatıcaklar beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: altotito

quote:

Orijinalden alıntı: alparslan03

arkadaşlar bence boşuna tartışıp kendinizi yoruyorsunuz.golf ile i30 karşılaştırılıyor.bu mantık işi degil.golf kalitesi işçiligi ve gerek sıfır gerek 2 el piyasası aktifliginden 40 yıllık mazisiyle herzaman üstündür.golf önde gider.hyundai i30 aracı savunan arkadaşlar tamam i30 güzel ve başarılı araç ben kötü demiyorum ama golfle karşılaştırılmaz.sizin i30 araca sahip olmanız i30un golften iyi olması anlamına gelmez.i30 aracı cruze hacback, fiat bravo ,c4 ve kia marka araçlarla kıyaslama yaparsanız dengeli olur.muhadilleri budur.golf çok farklı klasman sizin i30 dan her türlü üstün gelir.kusura bakmayın.eski yıllarda transporterle hyundai starexi karşılaştıranları bile gördüm bu forumlardan degil günlük hayatta gördüm kendilerinde starex var diye en iyi starex zannediyorlardı.sizinde bildiginiz gibi transporter 10 tane starex yapar.ama kabul etmek istemeyen insanlar vardı.arkadaşlar kendinizi kandırmayın göz var nizam var saygılar..

Aman hocam golfün kalitesinden ve işçiliğinden bahsetme, sonra senden de bunu ispatlaman için malzeme ve işçilik raporlarını isterler. Sakın ha kaliteyi ve işçiliği gözümle gördüm elimle hissettim deme, bunlar yeterli değil tatmin olmaları için.

hocam çok haklısın i30 muhabbetine gülüyorduk.şimdi adamlar starex transporterden güzel diyorlar.sanırım bu bir şaka veya bizim halkımızın kalite anlayışı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

24 sayfa yeni i30 la golf tartışıldığına göre. hyundai amacına ulaşmıştır. eminim hyundai yetkilileri şu yazdıklarınızı okuyup bütün vosvosculara minnetlerini sunuyorlardır. sağolun doğuş zedeler sağolun doğuş kazığı yiyenler iyi varsınız iyiki 6 7 ay araba bekliyorsunuz ülkemin acınacak insanları vah vahh : )) kapı içleri yumuşak halımı kaplı ne o kafanızı oraya yaslayıp uyuyomusunuz ? ama bak şimdi olmadı yeni jettanın kapıları transporter gibiymiş hani ne oldu o eski jetta pofuduk döşemeleri ? meksikada üretildi diyemi düştü yoksa amerikanın yerde sürünen afedersin sümüğüyle akşam yemeğini yiyen fakir halkı için ürettiğinden mi ? sahi bu jettanın hali ne olacak ? sahi bu golf ne olacak yaw ? ben çok merak ediyorum hani övüp övüp bitiremediğiniz sağlamlık olayını. şu golfün kapılarının içinde zırhmı var ? hani kapıları çok sağlam falan diyorsunuzya ? gerçi sizin meşhur bir kapı videonuzda var adamın biri kapıların üstüne çıkıyor sözde çok sağlammış. aynı naneyi doğanda yapsan yine bişey olmaz. bide demezmi hadi şimdi bunu honda civicte deneyin. bende diyorum hadi sende biraz atmosferik motor yapmayı becer ? 8v lik hitler motorunu 30 senedir satıyorsun şehir içi 11 yakıyor ulan. tüp atsan araba 130 dan yukarı çıkmıyor...

herneyse herkes bildiğiyle devam etsin. ama 2 sayfa önce dediğim gibi bir gün herkes hyundai sürecek pardon bir gün herkes güney kore otomobillerini kullanacak.. tıpkı bir zamanlar samsung ta telefonmu diyenlerin bugün iphone larını satıp s3 almaları gibi.... görücez bakalım

hocam sende biliyorsun ki golf yani vw hyundaiden kat kat üstündür.hyundai kıa ile ortak araba yapar aynı bünyede.vw audi skoda seat gibi firmalarla aynı bünyede araç üretir.biz hyundaiye kötü demiyoruz ama vw kıyaslanmaz.siz i30 cruze hachbac kia vs araçlarla kıyaslayabilirsiniz.golf sınıfının ekolüdür.bu kıyaslama çok yanlış.golf astradan bile daha profosyoneldir.sizde şuan hyundai oldugu için arabanızı gözünüzde büyütüyorsunuz.eger bir golf sahibi olsaydınız gider bmw audi veya mercedesle kıyaslamaya kalkardınız.ama biz vw kullanıcıları yerimizi biliyoruz sizin gibi abartıya kaçmıyoruz.ayrıca sıra bekleniyor doguştan kazık yeniliyor ama satış rakamlarında vw sizin daha ucuz ve stok sıkıntısı olmayan hyundaiden daha fazla satıyor.daha öncede başka forumdada cıtroenci bir arkadaşa söyledim git galericilere veya bu işi bilenlere hyundai mi?vw diye sorarsan cevabı alırsınız.bu konuyu fazla tartışmaya gerek yok.ayrıca tüp takınca 130 u geçmemesine sen inanıyor musun?ve seçenek çok 1.2 tsı 1.4 tsı 1.8 tsı versiyon çok.siz hyundai ile mutlu oluyorsanız yapılcak bişey yok.saygılar

• Hyundai VW'den iyi, Nissan (GT-R) Porsche'dan (911) iyi, Honda hepsinden iyi. Tabi sarsılarak gülüyoruz bu yorumlara
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxxer

Hyundai VW'den iyi, Nissan (GT-R) Porsche'dan (911) iyi, Honda hepsinden iyi. Tabi sarsılarak gülüyoruz bu yorumlara

Sizlere göre de wv bütün markaların babası.Neden hep almanlar yada alman malı araç kullananlar hep ötekini kötüleme yoluna giderler bunu bir araştırmak gerekli.Hele bir de Türkiyede yaşayan bizlerin,ülkesi arabanın a'sını üretemiyorken, neden kendi yapıyormuşcasına, bu kadar bir ilişki içine girip bağlanır ve gözü kör olucak şekilde sahiplenerek, ötekilere de bir şans veremeyecek kadar,bilmeden kullanmadan,bakmadan,dokunmadan,hissetmeden infaz etme yolunu seçerler anlamak kafa gerektiriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.halkçı

quote:

Hyundai VW'den iyi, Nissan (GT-R) Porsche'dan (911) iyi, Honda hepsinden iyi. Tabi sarsılarak gülüyoruz bu yorumlara

Sizlere göre de wv bütün markaların babası.Neden hep almanlar yada alman malı araç kullananlar hep ötekini kötüleme yoluna giderler bunu bir araştırmak gerekli.Hele bir de Türkiyede yaşayan bizlerin,ülkesi arabanın a'sını üretemiyorken, neden kendi yapıyormuşcasına, bu kadar bir ilişki içine girip bağlanır ve gözü kör olucak şekilde sahiplenerek, ötekilere de bir şans veremeyecek kadar,bilmeden kullanmadan,bakmadan,dokunmadan,hissetmeden infaz etme yolunu seçerler anlamak kafa gerektiriyor.

100 kmde 12 litre yakan aracı savunmuyorlar mı birde ona bitiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.halkçı

quote:

Bilmiyormusunuz üstad bizim insanımız hangi markaya biniyorsa o en iyisidir.Benim arabam yok.Gözümde wv,opel,hyundaı,honda veya toyota kim olursa olsun, iyi bir şeyler yapmışsa alkışlıyorum.İ30'u da test ettim ve tebrik ettim.Hakkı yenilmiyecek kadar başarılı buldum.Boşverin doğru ve olgunluk olanı budur zaten.Bizler bir şeylerin farkına varabiliyorsak ne mutlu bize.

• erkekce?? erkekce cevap nasilmis anlamadim. erkekligimi baska turlu kanitlayabilirim. araba modeli ya da foruma ihtiyacim yok.
    bu tarz muhabbetleriniz trafige de yansiyor iste sonra yok makaslar yol vermemeler..

arkadas ne i30mus anlamadim gitti ya.. herhalde satis temsilcileri forumu basmis her topicte bi i30 muhabbetidir almis gidiyor..

super araba i30 herkese tavsiye ediyorum hatta yilin arabasi.

• arkadas harbiden ne i30 muşş..bu kadar kişi yazmıs etmiş merak ettim gittim inceledim ..dedim bu kadar ortalıgı velveleye veriyorlar biz herhalde gözden birşey kacırdık..i30 hiçte üzerine bu kadar konusulacak bir araç değil öncelikle.sırf tasarımı az biraz değişti diye sırf full donanım veriyor diye bu arabaya 60.000 tl verenleri kutlamak gerek..

düz vites dizel elite i30 elite 57.400
    düz vites dizel golf highline 57.100

herkesin zevkidir rengidir ama i30 hiçbir zaman bir golf değildir olamazda.ha ilerde neler değişir hyundai atılımlara devam eder vw motorlarını fiattan alır (ayrı bir komedi) ne olur bilinmez..bu yorumuma gelicek olan cocuksu cevapları şimdiden görür gibiyim..i30 un bir golf olabilmesi için 40 fırın ekmek yemesi gerek..

peki bu i30 kötü mü?hayır iyi araba ..önceki i30 a göre zaten her acıdan cok iyi..özellikle tasarımı eski i30 a fark atar cinsten..bununla beraber birçok teknolojiyle gelmesi ki aynı parayı verince aynı teknolojıler her araba da var aşşağı yukarı..niye herkes bu donanımlara bu kadar takıldı anlamıs değilim..ama yine de hyundai acısından hyundai nin i30 serisine verdiği önem açısından bu donanımsal farklar dizayn estetik vs tabi ki göze batan farklar..ki ufak bir not hyundai bu tasarıma eski bmw tasarımcısını işe alarak ulaştı..yoksa yine birşey değişeceği yoktu.

kısaca golf,auris,i30 marka ve sempati duyulan hangisiyse alınabilir kullanılabılır..57.000 tl ye hepsinde aynı teknoloji var..ama yine dediğim gibi i30 şu an itibari ile bir golf değildir nasıl hyundai bir vw değilse..burda şunun da anlaşılması gerek..bir markayı sadece bir modeli ile ele almak da ne kadar dogru..misal vw polo mu i20 mi? passat mı elentra mı?tiguan mı ix35 mi?

bir de şu var sanıyorum ki i30 un bu kadar göze batmasının sebeplerinden biri de hyundainin bugüne kadar göze batan bir model çıkartamamaış olması dır..yani sen kalteli iyi araba üretemiyorsun sonra kalkıyorsun vw golf den eksiği olmayan bir araba üretiyorsun bu sıçrama bu arada ki belirgin fark bir anda göze batılmasını sağlıyor.fakat bu seni 40-50 yıldır tepede olan bir markayla eşdeğer yapmaz..hyundai ne yapmış peki accent mi?getz mi?elentra mı?accent blue mu?hangisi tuttu bunların..saman alevi gibi söndüler..vw de durum böyle değil mesela..çünkü vw kötü araba üretmiyor kötü model çıkartmıyor saymama gerek yok polo sundan cc ye kadar her model klas ve gözde.e şimdi bu kadar iyi modellerin varken kalkıp da bu model üzerinde fazla bir değişiklik yapamazsın ufak tefek dokunabilirsin çünkü zaten model tutmuş..demek istediğimi herhalde anlatabildim..bir önceki i30 göze batmıs mıydı?konusu açılmıs mıydı bırak konusunu golfle karsılastırılmıs mıydı?hayır gülerler adama peki şimdi niye karşılastırılıyor demek ki i30 da bir gelişme bir atılım her yönden bir farklılık var..bu kesin..fakat bu farklılıgın bu kadar göze batmasının da sebebi daha önceki modellerin fazlasıyla vasat olması..dolayısıyla burdan gelmek isteidğim konu da i30 nasıl golf değilse hyundai de henüz bir vw kesinlikle değil..tek tasarımla olmaz bu işler..bakın sırf bu forumdan bildiğim kaç kişi eski borasını satıp passat aldı daha sonra passatı satıp cc aldı..aynı şekilde poloyu satıp golfe geçen daha sonra sciroccoya geçen..işte bu vw i açıklıyor zaten..

bu konuya mesaj yazmayacaktım son mesajım 1-2 sayfa gerideydi fakat gidip inceleyince son bir yorum yapayım dedim..aklı basında okuyuculara hitaben..

sağlıcakla kalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 27 Temmuz 2012; 10:48:13 >

• Sırf Vw oldugu için Golf diyorum
  • İkisi de değil. İkisinin de amblemi uyduruk. Direksiyonumun ortasındaki uyduruk amblemlerine bakıp kızacağıma, adam gibi amblem yapmadan ikisinin de yüzüne bakmam. İllaki Mercedes, Maserati gibi olmasına gerek yok, Toyota, Opel vs. gibi olsun yeter.Allah hepimizin gönlüne göre versin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATAKSEVER -- 27 Temmuz 2012; 10:54:07 >
  • Bu kıyaslamada insanların i30'u tercih etmeleri onun Golf'ten her anlamda iyi bir araba olduğundan kaynaklanmıyor. Öyle birşey de yok zaten. Daha iyi olduğu taraflar var tabi ama Golf'ün ağır bastığı noktalar fazlalıkta. Burda asıl mesele kullanıcıların i30'da farklı bir hava, yenilik, gelişim görmesi ve bunu tercih ediyor olması. Yani Golf'ün bir klasik olması, kasa değişse bile insanlara çok heyecan vermemesi, donanım için yüksek fiyat çekmesi gibi nedenlerle yenilik arayan insanların ilgisini çekemiyor. Çok dillendirilmese de Golf kullanıcılarının da hayıflandığı konular bunlar. Araba sağlam, işçilik ve motor güzel. Ama tasarımı yıllar geçse bile heyecan uyandırmıyor insanda. İç mekan desen aynı sadelikte. Donanım isterim dersen çoğu şey opsiyonel. Bunun yanında aracın sipariş safhasındaki bekleme süresi ve satıcının tokluğu da insanları yeni alternatiflere itiyor. Kısaca anlatmak istediğim, durum böyleyken insanların i30 gibi gayet mantıklı bir seçeneğe yönelmelerini anlamaya çalışmak lazım. Bende Astra J aldım 2 ay önce. Almadan önce i30'u inceledim ve beğendim. Ama aynı fiyata gerek görmediğim donanımlardan vazgeçerek Astra'da karar kıldım. Hatta Golf almak içinde bir girişimim oldu ama istediğin arabayı bulabilene aşkolsun. Kısaca anlatmak istediğim bu konunun bile açılmasına sebep olan temel nokta bence i30'un iyi bir alternatif olarak ortaya çıkmasından ziyade, Golf'ün yıllar boyu devam eden sıradanlığıdır. Golf 7 ile bunu üzerinden atarsa ki ben düşünmüyorum, o zaman durum değişir.

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar bence boşuna tartışıp kendinizi yoruyorsunuz.golf ile i30 karşılaştırılıyor.bu mantık işi degil.golf kalitesi işçiligi ve gerek sıfır gerek 2 el piyasası aktifliginden 40 yıllık mazisiyle herzaman üstündür.golf önde gider.hyundai i30 aracı savunan arkadaşlar tamam i30 güzel ve başarılı araç ben kötü demiyorum ama golfle karşılaştırılmaz.sizin i30 araca sahip olmanız i30un golften iyi olması anlamına gelmez.i30 aracı cruze hacback, fiat bravo ,c4 ve kia marka araçlarla kıyaslama yaparsanız dengeli olur.muhadilleri budur.golf çok farklı klasman sizin i30 dan her türlü üstün gelir.kusura bakmayın.eski yıllarda transporterle hyundai starexi karşılaştıranları bile gördüm bu forumlardan degil günlük hayatta gördüm kendilerinde starex var diye en iyi starex zannediyorlardı.sizinde bildiginiz gibi transporter 10 tane starex yapar.ama kabul etmek istemeyen insanlar vardı.arkadaşlar kendinizi kandırmayın göz var nizam var saygılar..

Aman hocam golfün kalitesinden ve işçiliğinden bahsetme, sonra senden de bunu ispatlaman için malzeme ve işçilik raporlarını isterler. Sakın ha kaliteyi ve işçiliği gözümle gördüm elimle hissettim deme, bunlar yeterli değil tatmin olmaları için.

hocam çok haklısın i30 muhabbetine gülüyorduk.şimdi adamlar starex transporterden güzel diyorlar.sanırım bu bir şaka veya bizim halkımızın kalite anlayışı yok.

Yerim kaliteyi ,

al sana kalite , kapı kolları elinde kalıyor , göstergeyide koyim istersen 5 yaşındaki arabanın gösterge okunmayacak halde , istersen tüm camlarından su aldıgında fotoları araya tahta sıkıştırıyorduk su almasın yada. bana söylesene transporterin tavanında döşeme var mı bana bunu söylesene tahtamı var yoksa döşememi var ? yada arka kapılarında döşeme varmı ? yine tahtamı var ? yada yaptıgım masrafları yazayımmı .. ön süspansiyonun takozlugunu şahinin ön süspansiyonun bile daha sorunsuz oldugunu yazimmi. önde arkadan gelen seslerin kesilmedigini yazimmi ??? hadi varsa ispatın koy. yada arka camlarının 2 senede bozuldugunu hiç birinin açılamadıgını yazayımmı ? istersen transporterin sana kitabını yazayım , ama konu transporter değil özelden yazarım merak ettiğin varsa. öyle sallamakla olmuyor anlatayım sana.

al sana mükemmel kalite elinde kalan kapı kolları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diagrams -- 27 Temmuz 2012; 12:20:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Diagrams

quote:

quote:

quote:

Yerim kaliteyi ,

al sana kalite , kapı kolları elinde kalıyor , göstergeyide koyim istersen 5 yaşındaki arabanın gösterge okunmayacak halde , istersen tüm camlarından su aldıgında fotoları araya tahta sıkıştırıyorduk su almasın yada. bana söylesene transporterin tavanında döşeme var mı bana bunu söylesene tahtamı var yoksa döşememi var ? yada arka kapılarında döşeme varmı ? yine tahtamı var ? yada yaptıgım masrafları yazayımmı .. ön süspansiyonun takozlugunu şahinin ön süspansiyonun bile daha sorunsuz oldugunu yazimmi. önde arkadan gelen seslerin kesilmedigini yazimmi ??? hadi varsa ispatın koy. yada arka camlarının 2 senede bozuldugunu hiç birinin açılamadıgını yazayımmı ? istersen transporterin sana kitabını yazayım , ama konu transporter değil özelden yazarım merak ettiğin varsa. öyle sallamakla olmuyor anlatayım sana.

al sana mükemmel kalite elinde kalan kapı kolları

degerli arkadaşım siz transporter nedir?tdı nedir?bilmezken biz ilk transporterimizi 1997 yılında aldık.sonra 2003 te tekrar yeniledik sonra tekrar 2008 de aldık 2011 de transporteri sattık.bu sene sonu tekrar transporter almayı düşünüyorum.senin bahsettigin sorunlar sana özgü sorunlar kusura bakma.biz uzun yıllar t4 ve t5 araç kullandık bizde ve binlerce kişide sorun olmadı.sende olması normal.ve senin transporter dedigin araç dünyada ilk sürgülü kapıyı yapan ve mercedes vitodan daha kaliteli denilen daha çok tutan piyasanın tek lideridir.sen kitap yazma konusundada hyundainin kitabını yaz ,vw kitabını yazmayı bırak kitabını okumak bile size agır gelebilir.nasıl ilkokul ögrencilerine lise kitapları verilmez okutululmaz agır gelir sizede vw kitabı defteri yaramaz kusura bakmayın.biz saygı çerçevesinde burada bir konuyu tartışmaya çalışıyoruz ama masalef aynı dili konuşamıyoruz.

• hayatımda i30 kadar iğrenç bir araba görmedim. isterse binlerce donanim koysun yine de almam
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.