Bildirim
yeni kasa fiesta bir depo benzin ile kaç km gider??
Glorious Oyun Modeli D 2 PRO 4K/8K Kablosuz Oyun Faresi - 2.4GHz Kablosuz 1ms gecikme, 4K/8K Yoklama, 100M tıklama, 60g Ultralight, Uzun Pil Ömrü, 26K DPI BAMF 2.0 Sensör, 6 Düğme, Beyaz : Amazon.com.tr: Bilgisayar
https://www.amazon.com.tr/dp/B0DCLC65X7
2 sa. önce paylaşıldı
Michelin MC12208 Dijital Basınç Göstergeli Ayak Pompası, Metal : Amazon.com.tr: Spor ve Outdoor
https://www.amazon.com.tr/dp/B00K2SLUB8?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_TQB8P5561ZHV00666CMG&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_TQB8P5561ZHV00666CMG&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_TQB8P5561ZHV00666CMG&starsLeft=1&skipTwisterOG=1
9 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Soru çok açık demişşin ama çok açık değil sanki
benzinlimi dizelmi? şehir içimi şehir dışımı? Motor 1.25mi 1.4 mü 1.6mı? araç boşmu yüklümü?
bu sorulara cevap verebilirsen sorunu yanıtlayabiliriz sanırım -
quote:
Orijinalden alıntı: fezalii
benzinlimi dizelmi? şehir içimi şehir dışımı? Motor 1.25mi 1.4 mü 1.6mı? araç boşmu yüklümü?
bu sorulara cevap verebilirsen sorunu yanıtlayabiliriz sanırım
hocam benzinli araç motorda 1.25 araçta boş dersek ne kadar gidebiliriz.şehir içi dışı karma -
2009 model 1.25 Ford Fiesta araç var bizde. Şehir içi ve dışı karışık kullanımda bir depo ile 750 km civarı yol yapabiliyor yani 21 kuruş tüketimi oluyor.Şehir içi ise 27 kuruş tüketimi oluyor 580 km civarı menzili oluyor.quote:
Orijinalden alıntı: musti01quote:
bu sorulara cevap verebilirsen sorunu yanıtlayabiliriz sanırım
hocam benzinli araç motorda 1.25 araçta boş dersek ne kadar gidebiliriz.şehir içi dışı karma
Alıntıları Göster
Son derece ekonomik bir araç benzin ucuz olsa hiç dizel e ihtiyaç gerektirmeyecek bir araç ilk aldığımız zaman benzin 2.70 tl ye satılıyordu ve şehir içi tüketimi kuruş hesabıyla 18 kuruştu. 2 sene de 9 kuruş artarak 27 kuruş a geldi.Yani 2 yılda %50 artış oldu zamlar yüzünden.
-
bende 2011 ford fiesta aldım. daha 3 günlük. 1.4 96 ps benzinli. 100 tllik yakıt aldık. yaklaşık 3de2si doldu. menzil 290 km olarak gösteriyordu. su an 95 km benzin ibresi yeni yaryıya indi.quote:
Orijinalden alıntı: canvarol
2009 model 1.25 Ford Fiesta araç var bizde. Şehir içi ve dışı karışık kullanımda bir depo ile 750 km civarı yol yapabiliyor yani 21 kuruş tüketimi oluyor.Şehir içi ise 27 kuruş tüketimi oluyor 580 km civarı menzili oluyor.
Son derece ekonomik bir araç benzin ucuz olsa hiç dizel e ihtiyaç gerektirmeyecek bir araç ilk aldığımız zaman benzin 2.70 tl ye satılıyordu ve şehir içi tüketimi kuruş hesabıyla 18 kuruştu. 2 sene de 9 kuruş artarak 27 kuruş a geldi.Yani 2 yılda %50 artış oldu zamlar yüzünden.
Alıntıları Göster
1.25 ş.içi 27 kuruş ise 1.4 de 30 kuruş felan yakar.
-
1.25 ler şehir içi yaklaşık 8 l/100km civarı yakıyor, şehir dışı sakin kullanımda 5-5.5 civarı. Benzin o kadar çok pahalanıyor ki kuruş hesabının geçerliliği kalmıyor gibi. Dizellerin deposu 40l ama benzinli zannederim 45L.quote:
Orijinalden alıntı: Eoudoxias
bende 2011 ford fiesta aldım. daha 3 günlük. 1.4 96 ps benzinli. 100 tllik yakıt aldık. yaklaşık 3de2si doldu. menzil 290 km olarak gösteriyordu. su an 95 km benzin ibresi yeni yaryıya indi.
1.25 ş.içi 27 kuruş ise 1.4 de 30 kuruş felan yakar.
Alıntıları Göster
-
quote:
2009 model 1.25 Ford Fiesta araç var bizde. Şehir içi ve dışı karışık kullanımda bir depo ile 750 km civarı yol yapabiliyor yani 21 kuruş tüketimi oluyor.Şehir içi ise 27 kuruş tüketimi oluyor 580 km civarı menzili oluyor.
Seneye de bu fiyatların %50 si artar diye korktuğumuzdan araba alamayacak duruma geldik.
-
arkadaşlar ben bir konu hakkında forum açmak istiyorum bana tarif edebilir misinizquote:
1.25 ler şehir içi yaklaşık 8 l/100km civarı yakıyor, şehir dışı sakin kullanımda 5-5.5 civarı. Benzin o kadar çok pahalanıyor ki kuruş hesabının geçerliliği kalmıyor gibi. Dizellerin deposu 40l ama benzinli zannederim 45L.
Alıntıları Göster -
quote:
1.25 ler şehir içi yaklaşık 8 l/100km civarı yakıyor, şehir dışı sakin kullanımda 5-5.5 civarı. Benzin o kadar çok pahalanıyor ki kuruş hesabının geçerliliği kalmıyor gibi. Dizellerin deposu 40l ama benzinli zannederim 45L.
Benzinlilerin yakıt deposu 42 litre kapasitede. 1.25 Fiesta sakin kullanım da şehir içi 7 litreye kadar düşüyor.Ama biraz gaza yüklenildi mi 8 litrenin üstüne bile çok rahat çıkıyor. 7 litre tüketimi yakalamak için vites büyültmeyi 2000 devir üstüne çıkmadan yapmak gerekiyor ve sürekli yüksek vites kullanım ile 7 litre elde edilebiliyor. -
Arkadaşım yazın baldıza aldık lacivet 2010 model fiesta 1.4 benzinli otomatik modelini İstanbul sadece iş ve ev arasında gidip geliyor ortalama günlük yaptığı km 50-60 km civarındadır en fazla olarak bir depo tüketimi 500-600 civarı yazın klima kışın malum hava soğuk diyoruz ama pişmanlar benzinli modelini aldıklarından aklında olsun yinedequote:
Orijinalden alıntı: ensnksr
arkadaşlar ben bir konu hakkında forum açmak istiyorum bana tarif edebilir misiniz
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: s0ft
quote:
Seneye de bu fiyatların %50 si artar diye korktuğumuzdan araba alamayacak duruma geldik.
Öyle oldu gerçekten 2 haftadır benzinli aracımızı kullanmaz olduk yani 2 haftadır boykot ediyoruz diyebiliriz yakıt zamlarını
-
geçenlerde petrol ofisinden doldurdum aracı menzil 476 gösterdi..çok azıma gittide ondan konuyu açtım.Sizler nereden alıyorsunuz benzini??quote:
Orijinalden alıntı: canvarolquote:
Orijinalden alıntı: s0ft
quote:
Öyle oldu gerçekten 2 haftadır benzinli aracımızı kullanmaz olduk yani 2 haftadır boykot ediyoruz diyebiliriz yakıt zamlarını
Alıntıları Göster
-
Genelde opetten yakıt kullanıyoruz petrol ofisi de iyidir yakıttan kaynaklandığını sanmıyorum ayrıca yol bilgisayarı her zaman doğru göstermiyor.Bazen 80 km gider diye gösteriyor ama 100 km gittiği de oluyor.Siz ne kadar gittiğini anlamak için en iyisi deponun bitmesini bekleyin.quote:
Orijinalden alıntı: musti01
geçenlerde petrol ofisinden doldurdum aracı menzil 476 gösterdi..çok azıma gittide ondan konuyu açtım.Sizler nereden alıyorsunuz benzini??
Alıntıları Göster -
quote:
geçenlerde petrol ofisinden doldurdum aracı menzil 476 gösterdi..çok azıma gittide ondan konuyu açtım.Sizler nereden alıyorsunuz benzini??
Evet az göstermiş gerçekten ama fiestanın yol bilgisayarına pek güvenme bir dediği diğerini tutmuyor maalesef Ortalama benzin tüketim değerini bir resetle bakalım sonra kontrol et sanırım menzil için oradaki ortalama değeri kullanıyor.. -
quote:
Genelde opetten yakıt kullanıyoruz petrol ofisi de iyidir yakıttan kaynaklandığını sanmıyorum ayrıca yol bilgisayarı her zaman doğru göstermiyor.Bazen 80 km gider diye gösteriyor ama 100 km gittiği de oluyor.Siz ne kadar gittiğini anlamak için en iyisi deponun bitmesini bekleyin.
opetten 97 oktan alıyorsunuz değil mi??yakıt uyarısını kaç km kala veriyor acaba?? -
quote:
quote:
Genelde opetten yakıt kullanıyoruz petrol ofisi de iyidir yakıttan kaynaklandığını sanmıyorum ayrıca yol bilgisayarı her zaman doğru göstermiyor.Bazen 80 km gider diye gösteriyor ama 100 km gittiği de oluyor.Siz ne kadar gittiğini anlamak için en iyisi deponun bitmesini bekleyin.
opetten 97 oktan alıyorsunuz değil mi??yakıt uyarısını kaç km kala veriyor acaba??
95 oktan kullanıyoruz 95 oktan tavsiye ediliyor 1.25 motor için.
Yakıt uyarısını 80 km kala veriyor.
Sizin aracınız daha yeni mi? Eğer öyleyse yakıt tüketiminin fazla olması normaldir zamanla azalacaktır.
-
quote:
quote:
quote:
opetten 97 oktan alıyorsunuz değil mi??yakıt uyarısını kaç km kala veriyor acaba??
Sizin aracınız daha yeni mi? Eğer öyleyse yakıt tüketiminin fazla olması normaldir zamanla azalacaktır.
hocam ben 2. el aldım araç 23 binde...geçen gün bi fırsattan istifade 2010 modelini 20 bine verdi bi tanıdık..yakıt konusunda daha cimri bekliyordum doğrusu..yol bilgisayarı 7.8 gösteriyor şu anda 97 oktan almıştım ilk depoda petrol ofisinden..97 oktanda fark olurmu acaba??
-
quote:
quote:
quote:
quote:
hocam ben 2. el aldım araç 23 binde...geçen gün bi fırsattan istifade 2010 modelini 20 bine verdi bi tanıdık..yakıt konusunda daha cimri bekliyordum doğrusu..yol bilgisayarı 7.8 gösteriyor şu anda 97 oktan almıştım ilk depoda petrol ofisinden..97 oktanda fark olurmu acaba??
Bildiğim kadarıyla 97 oktan daha az menzil gidiyor ama tam bir bilgim yok.Tavsiye edilen 95 oktan oluğu için bu motorun 95 oktanı yakması daha kolay olduğu için hiç kullanmadık.Bence en iyisi 97 oktanı bitidikten sonra birde 95 oktan bir depo kullanın fark edip etmediğini anlamış olursunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canvarol -- 19 Aralık 2010; 21:08:59 >
-
arkadaşlar bende bir soru sorcam konu açamıyorum yeniyim daha ben araba değiştirmeyi düşünüyorum ya yeni kasa 1.6 tdi comfortline passat ya da 1.5 platinium nissan qashqai ikiside opsiyonlarla 65 bine geliyor bana yardımcı olur musunuz?quote:
Orijinalden alıntı: canvarolquote:
quote:
quote:
quote:
Bildiğim kadarıyla 97 oktan daha az menzil gidiyor ama tam bir bilgim yok.Tavsiye edilen 95 oktan oluğu için bu motorun 95 oktanı yakması daha kolay olduğu için hiç kullanmadık.Bence en iyisi 97 oktanı bitidikten sonra birde 95 oktan bir depo kullanın fark edip etmediğini anlamış olursunuz.
Alıntıları Göster
-
NE KADAR ZORLARSANIZ ZORLAYIN ŞEHİRİÇİ 490-520 KM ARASI BİR KM GİDİYORquote:
Orijinalden alıntı: ensnksr
arkadaşlar bende bir soru sorcam konu açamıyorum yeniyim daha ben araba değiştirmeyi düşünüyorum ya yeni kasa 1.6 tdi comfortline passat ya da 1.5 platinium nissan qashqai ikiside opsiyonlarla 65 bine geliyor bana yardımcı olur musunuz?
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- adac yaz lastik testleri 2024
- egea 1.6 multijet otomatik kronik sorunları
- izmir istanbul yol tarifi
- 1.4 crdi motor
- araba soğukken gaz yemiyor
- uçan araba fiyatları
- seres hangi ülkenin
- bp türkiye"den neden çekildi
- audi a6 2025
- opel corsa elektrikli fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X