Şimdi Ara

Yeni 508 1.5 130hp 2020 Yol Bilgisayarı ile Tüketilen Yakıt Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2020 Peugeot 508 1.5 130hp

Aracı yaklaşık olarak 6-7 aydır kullanıyorum.

Yol bilgisayarı üzerinde, 5.7 ile 6 litre (100km) arası yaktığını gösteriyor.

İstanbul şehir içi, trafik ve trafiksiz karışık olarak kullanıyorum diyebiliriz.

Depoyu doldurup test etmek istedim. 8.8 Litre yakıt aldı (100km) (Pompa atana kadar)

Aradaki bu kadar çok fark olması normal midir? (1 Litre falan normal diye biliyorum. Fakat 3 litre biraz fazla geldi)

Yakıt fiyatları sonrası, ciddi anlamda artık fazla gelmeye başladı :(

• İstasyon ve pompaların çat diye atma ayarları birbirleri ile aynı değil. Bir de ölçüm 100km gibi kısa bie mesafede yapılınca ölçüm sağlıklı olmamış.

Sağlıklı bir ölçüm için:

1. 100km değil, en az 600, 700km yol katederek ölçüm yapın.
    2. Aynı istasyonun aynı pompasından dolum yaptırın.

Bu şekilde sağlıklı bir ölçüm yapılmış olur.

• İstasyon ve pompaların çat diye atma ayarları birbirleri ile aynı değil. Bir de ölçüm 100km gibi kısa bie mesafede yapılınca ölçüm sağlıklı olmamış.

Sağlıklı bir ölçüm için:

1. 100km değil, en az 600, 700km yol katederek ölçüm yapın.
    2. Aynı istasyonun aynı pompasından dolum yaptırın.

Bu şekilde sağlıklı bir ölçüm yapılmış olur.

• Yol bilg. hepsi az yakıyormuş gibi göstermeye ayarlı. Aldığın litre gittiğin kilometre en sağlamı.

• zeytinkoy kullanıcısına yanıt

Kısa zamanda test edip, konuyu canlandırmış olacağım.

Teşekkürler :)

• AO A kullanıcısına yanıt

Kısa zamanda test edip, konuyu canlandırmış olacağım.

Teşekkürler  

• Clio 4 benzinlide fark 0.5 Lt, Focus 3.5 dizelde fark 0.2 Lt.
    Focusta kendin kalibrasyon yaparak farki minimize edebiliyorsun bu cok guzel bi ozellik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm araçlarda farklı, kasıtlı olarak düşük gösteriyor yol bilgisayarları... ama sizdeki normal değil, 5 ile 8 litre arasında %50 den fazla fark var...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt

Focus ta 0.2 lt mi? mümkün değil 150.000 km Dizel otomatik Focus 3.5 kullandım şu anda 4 kullanıyorum. Her ikisinde de yaklaşık 2 lt sapma var. Hele focus ta otobanda basa basa git mazotu içiyor yakmıyor bak içiyor ama Yol bilg. sorarsak 6lt veriyor komedi ötesi yani. 100-110 km nin üzerine çıkmazsan sapma nedense daha da azalıyor doğruya daha çok yaklaşıyor.

• AO A kullanıcısına yanıt

Araç 2017den beri bende. 95 lik manuel. Işe git gel sakin kullanırım.

Önceleri 0.5, 0.7 Lt sapma vardı, zamanla YB den kalibrasyon yaparak 0.2 Lt.ye kadar düşürdüm.

Ara-sira 5-10 km gazlarım lakin hiç öyle otobandan yardira yardira gitme zamanım fırsatım olmadı.

Siz bi kalibrasyon yapın

• Ara yakıt almak çok doğru değil. Depo ölçümü her zaman daha sağlıklı. Ben yakıtı hep aynı petrol aynı pompadan alıp çeyrek depoda dolduruyorum tekrar. Hem yol bilgisayarı ile uyuşuyor hem de daha rahat ediyorum.

• Öyle bir şey olamaz.

1.0 Turbo Clio 5 kullanıyorum. Yol bilgisayarı neyse pompa hesabıda aynı çıkıyor.

Püf nokta şu. Yakıtı fullediğin an Yol bilgisayarını benzinlikten çıkmadan sıfırlayacaksın öyle benzinlikten çıkacaksın.

Adam depoyu fullüyor. Şehiriçi trafiğinden çıkıyor otobana sonra yol bilgisayarını sıfırlıyor. Yanlış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar test etmiş bulunmaktayım. Aradaki fark 0.2 litreye kadar düşmüştür.

Hava bastıklarından şüpheleniyorum. Başka açıklaması olamaz sanırım.

• renaultlarda obd2 cihazı ile ekrana bağlanıp kalibrasyon yapılıyor pug dada kesin vardır servise gösterin.

• Yol bilgisayarına bakıpta benım arabam az yakıyor dıyorlar . yol bilgisayarı genelde yakıtı dusuk gosterıyor.

en saglıklı yakıt ölcumü depoyu fulleyıp km sayacını sıfırlayıp yakıt bıtınce tekrar depoyu doldurup ölcüm yapmaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.