Şimdi Ara

yeni kasa ford mondeo'nun yol tutuşu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
0
Favori
6.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Arkadaşlar Yol tutuş konusunda Ford başta olmak üzere Opel ve Vw de gerçekten iyi araçlar yani kötü diyemeyiz asla.

''KÖTÜ'' diyebiliceğimiz bir marka varsa oda Renaultdur,Fiatdır,Peugeotdur.. Mesela Citroen c4 lerinde yol tutuşu iyi ama bakın Peugeot demiyorum,Citroen

Ford ise Yol tutuş ve Direksiyon hissi konusunda gerçekten çok başarılı.. Keza alt yapı ve şanzıman konusundada öyle.. Yağ gibi kayan vitesleri ve özellikle yüksek hızlarda kullanmaktan zevk aldığınız direksiyonu bu sınıfta bu fiyata rakipsiz..

fiat mı?
    C sınıfı fluanceden daha iyi yol tutan B sınıfı grande puntosu var. önceden konu açmıştım ancak gözü dönmüş fanatik renocular yüzünden, her ne hikmetse konuda kavga olmamasına rağmen kilitlendi.
    çok övülen 320 bmw den daha iyi yol tutan alfa 159 u üreten firma fiat tır
    fanatiklik yapmayın Allah aşkına.

Fiat iyileştirdi yol tutuş konusunu eskiye göre ama hala sözü geçecek kadar iyi değil.GP Corsa ile aynı araç sayılır bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OceanMaster -- 10 Ağustos 2011; 22:53:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Yahu sizin derdiniz ne, adamda Mondeo var şu anda, eskiden Passat vardı onun yol tutuşu daha iyi diyor. Kendi kişisel görüşü. Mondeo daha iyi demedi diye nedir bu sataşma olayı anlamış değilim.

Sana göre Mondeo iyi yol tutar, bana göre başkası daha iyi yol tutar. Ford'ların yol tutuşu iyi, bu doğrudur. Ama Fiesta ve Focus için konuşacak olursam çok düz bir model. Yol tutuş iyi de, insan biraz da konfor arıyor. Şirket arabası gibi tangır tungur gidiyor.

Mondeo konusuna Passat'ı sokuyor,kişisel görüşü de bilmeyen adamı yanlış yönlendiriyor.Yanlışları düzeltmezsek önünü alamayız,hele söz konusu VW olunca.Evet Fiesta ve Focus'lar sert araçlar,tangır tungur değil de yolu hissettiriyor diyelim.Tangır tungur deyince duysal birşey anlaşılıyor.Ben seviyorum sert arabayı,içinde zıp zıp zıplasam da.Bana çok yararı oldu yol tutuş mevzusunun.

• Evim ile iş yerim arasında günde üç kez geçtiğim keskin bir viraj var.Bu virajı aldığım kullandığım her araçla geçtim.2010 model Passat 1.6 Trendline ile de geçtim.O da arada kullandığım araçlar içerisinde.Yanılma payı herkesin var,kimsenin dört dörtlük olamayacağı gibi kimse de herşeyi bilemez.Kendi şahsi fikrimi belirttim,ben Passat'ı daha başarılı buldum çünkü Mondeo bir defasında arka tekerleri çok savurdu,sanki aracın arkası havaya kalkmış gibi hissettim.Araçtan anlamıyor olabilirim,lastik faktörü olabilir,hız faktörü olabilir bilemem ölçemem..Ben sık araç değiştirip farklı araçları test eden biri olarak gözlemlerimi yazdım,test verilerine de bakmadım.Bu yüzden hazzetmediğim sıfat ve asla olmadığım marka fanatikliği yakıştırmalarını ciddiye almasam da son zamanlarda bu bölümde uzun zamandır yazan arkadaşların artık zevkle girip yazma isteğinin giderek azaldığını hissediyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet malesef öyle oldu,öyle oluyor.Başka forumlara kayma çok oldu...Burada genelde birşeyler üretmeyenler takılıyor.Bazen konular sıkıyor artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mahi Mahi

quote:

Yahu sizin derdiniz ne, adamda Mondeo var şu anda, eskiden Passat vardı onun yol tutuşu daha iyi diyor. Kendi kişisel görüşü. Mondeo daha iyi demedi diye nedir bu sataşma olayı anlamış değilim.

Sana göre Mondeo iyi yol tutar, bana göre başkası daha iyi yol tutar. Ford'ların yol tutuşu iyi, bu doğrudur. Ama Fiesta ve Focus için konuşacak olursam çok düz bir model. Yol tutuş iyi de, insan biraz da konfor arıyor. Şirket arabası gibi tangır tungur gidiyor.

Mondeo konusuna Passat'ı sokuyor,kişisel görüşü de bilmeyen adamı yanlış yönlendiriyor.Yanlışları düzeltmezsek önünü alamayız,hele söz konusu VW olunca.Evet Fiesta ve Focus'lar sert araçlar,tangır tungur değil de yolu hissettiriyor diyelim.Tangır tungur deyince duysal birşey anlaşılıyor.Ben seviyorum sert arabayı,içinde zıp zıp zıplasam da.Bana çok yararı oldu yol tutuş mevzusunun.

Duysal bir şey tabi, stabilize yolda kafam şişiyor.

• Konumuz süspansiyon sistemi ve alt takım olduğu için yalıtım işi aklıma gelmedi.Evet içeriye fazla ses alıyor Focus ve Fiesta stabilize yolda benim de kafam şişiyor.
  • Yoltutuşu denince birileri susacak. Mondeo vs c5(hydropnömatic) yoltutuşu kıyaslayın bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dranov

Evim ile iş yerim arasında günde üç kez geçtiğim keskin bir viraj var.Bu virajı aldığım kullandığım her araçla geçtim.2010 model Passat 1.6 Trendline ile de geçtim.O da arada kullandığım araçlar içerisinde.Yanılma payı herkesin var,kimsenin dört dörtlük olamayacağı gibi kimse de herşeyi bilemez.Kendi şahsi fikrimi belirttim,ben Passat'ı daha başarılı buldum çünkü Mondeo bir defasında arka tekerleri çok savurdu,sanki aracın arkası havaya kalkmış gibi hissettim.Araçtan anlamıyor olabilirim,lastik faktörü olabilir,hız faktörü olabilir bilemem ölçemem..Ben sık araç değiştirip farklı araçları test eden biri olarak gözlemlerimi yazdım,test verilerine de bakmadım.Bu yüzden hazzetmediğim sıfat ve asla olmadığım marka fanatikliği yakıştırmalarını ciddiye almasam da son zamanlarda bu bölümde uzun zamandır yazan arkadaşların artık zevkle girip yazma isteğinin giderek azaldığını hissediyorum..

ben dranovun kişisel görüşünü yazdığını anlıyorum ki forumu takip eden kişilerdenseniz çok araba değiştirdiğini ve kötü bulduğu özellikleri direk yazdığını görürsünüz. keza adamda mondeo var ki kendi arabası diye ilahlaştıran kişilerden değil gereksiz yorumlar çoğaldı

• quote:

Orijinalden alıntı: Citroxsara

Yoltutuşu denince birileri susacak. Mondeo vs c5(hydropnömatic) yoltutuşu kıyaslayın bakalım.

O iş yaş

Hydropnömatic farklı kulvarda.Sırf o süspansiyon için C5 alanları biliyorum,bende de bir eski kasa C5 dizel vardı müthiş bir sistem.Malesef pinti firmalar maliyetli olduğu için kaçıyor hidropnömatikten.Otobanda veriyordum yere,dağa taşa çıkınca traktör gibi yapıyordum

Hem konfor hem de yol tutuşu bir arada ancak bu şekilde verebilirsiniz

• quote:

quote:

Yoltutuşu denince birileri susacak. Mondeo vs c5(hydropnömatic) yoltutuşu kıyaslayın bakalım.

O iş yaş

Hydropnömatic farklı kulvarda.Sırf o süspansiyon için C5 alanları biliyorum,bende de bir eski kasa C5 dizel vardı müthiş bir sistem.Malesef pinti firmalar maliyetli olduğu için kaçıyor hidropnömatikten.Otobanda veriyordum yere,dağa taşa çıkınca traktör gibi yapıyordum

bu sistem sizinde bahsettiğiniz gibi çok kullanışlı, birde firmaların pintiliğinden çok citroen patentini kimseye vermiyor sadece birkaç lüks firmada ayarlı süspansiyon mevcut...

• quote:

quote:

quote:

O iş yaş

bu sistem sizinde bahsettiğiniz gibi çok kullanışlı, birde firmaların pintiliğinden çok citroen patentini kimseye vermiyor sadece birkaç lüks firmada ayarlı süspansiyon mevcut...

Karşılaştırmalı video vardı BMW 5 serisiyle,5'e göre müthiş bir konfor farkı vardı ama o videoyu bir türlü bulamıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

O iş yaş

Karşılaştırmalı video vardı BMW 5 serisiyle,5'e göre müthiş bir konfor farkı vardı ama o videoyu bir türlü bulamıyorum.

konu sapıyor biraz ama xantianın eski nesil süspansiyonu bile nasıl:http://www.youtube.com/watch?v=09-C33SrJi8

(c5 ve passat kıyaslamaları var youtubeda)

• Ciroenlere güvenirim genelde yol tutuş konusunda.
  • Vectra yetersiz kaldı sanırım kıyaslanan araçlar icerisinde kullanıcı olarak yorumunuzu merak ettim ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

O iş yaş

İşte o video

http://www.dailymotion.com/video/x3whl5_citroen-c6-bmw-serie-5-top-gear_auto

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yc#1 -- 11 Ağustos 2011; 6:07:19 >

• quote:

Focusmu Tangır tungur

Arkadaşım bi git Allahaşkına,Başka yerde söyleme gülerler 2008 Passat 2.0 TDI ile Ankara-Adana uzun yol yaptık 2 defa.. Focusda zaten sürekli kullandığım bir araç,Passat dediğin arabayla Focusun Yay sertlikleri aynı.

Çok övülen Vw konforu namına pek birşey göremedim passatda.

Yalıtım dersen ona lafım olmaz.. Ama alt yapıya laf etmeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 11 Ağustos 2011; 9:41:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yc#1

İşte o video

http://www.dailymotion.com/video/x3whl5_citroen-c6-bmw-serie-5-top-gear_auto

Video için teşekkürler kardeşim benim aklımda C5 diye kalmış,C6 imiş.Fakat hidrolik süspansiyonun başarısını gözler önüne serer düzeyde video.Gerçekten çok konforlu ve performanslı...Citroen keşke yeni C5'leri 1.6'ların da da opsiyon olarak sunsa bari,çoğu kişinin böyle bir sistemden haberi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

quote:

Focusmu Tangır tungur

Arkadaşım bi git Allahaşkına,Başka yerde söyleme gülerler 2008 Passat 2.0 TDI ile Ankara-Adana uzun yol yaptık 2 defa.. Focusda zaten sürekli kullandığım bir araç,Passat dediğin arabayla Focusun Yay sertlikleri aynı.

Çok övülen Vw konforu namına pek birşey göremedim passatda.

Yalıtım dersen ona lafım olmaz.. Ama alt yapıya laf etmeyelim.

Bana hiç hikaye anlatmayacaksın. Passat kadar Focus'a bindim. Arabanın altına bak bakalım yalıtım malzemesi adına ne yapmışlar? Senin gözün kör olduğu için görememişsindir ama. Gerçi Focus'ta görecek bir şey yok. Sacın üstüne direkt döşemeyi atmışlar

Düzgün asfaltta tabi ses çıkmaz. Herhalde kağnı değil bu. Stabilize yolda müzik açmadan durulmuyor arabada, her yerinden ses alıyor maşallah.

Virajlara da gayet sert giriliyor. Sert süspansiyon var çünkü. Bunun sonucunda da yol tutuşu iyidir, buna bir şey demem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 11 Ağustos 2011; 11:50:09 >

• Marka fanatiklerinden geçilmiyor yine ayrıca ağzı olan konuşmuş.
  • quote:

quote:

quote:

İlk aldığımda konuyazmıştım,yol tutuşu çok iyi bir araç..Ben bunun için " yola yapışıyor " tabirini kullanıyorum.Passat'tan sonra en iyi yol tutan araç kullandıklarım içerisinde..

Passat'tan sonra en iyi yol tutan araçmış....Geç bunları geç...

İkisini de kullanmış biri olarak kullandığım araçlar içerisinde Passat'tan sonra yol tutuşu en iyi olan araç.Ben Passat'ın yol tutuşunun daha iyi olduğu kanısına vardım.Sizler de yazılanlara abuk subuk cevap vereceğinize medeni bir şekilde fikirlerinizi gözlemlerinizi yazsanız daha iyi olur..

Hocam mondeo segmentinin en iyi yol tutan aracıdır.

Passat ve diğerleri ondan sonra gelir.

Bu bir şahsi görüş değil avrupa'lı saygın oto dergilerinin tv'lerinin editörlerinin ve testerlarının bildirisidir.
    Buyrun size bir link:http://www.youtube.com/watch?v=kR6Bb5WsaME

Sizin kullandığınız mondeo'ya has bir problem ya da sizin araca yabancılığınızdan kaynaklanan bir durum olabilir bu sonuç.

Saygılarımla.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.