merhaba arkadaşlar asus p5l mx anakart dual core 2,6 işlemci 512 ddr2 ram aopen kasa 300w bi sistem topladım arkadaşlar fakat 2 tane kafama takılan sorun var. işlemci ısısı 49 derece fln anakart ısısı 46 derece asusun programını açıyorum max 45 diyor vede işlemci içide 60 derece diyor bu durumda anakart fazla ısınıyor galiba arkadaşlar ısı sorunuma çözüm getirin işlemci ömrü fln kısalmaz dimi? ikincisi ise anakartı yerleştirdikten sonra işlemci fanını zor taktım vede baya zorladım bir bacağı kırıldı :) 3 bacak ile monte ettim vede fanı bastırırken doğal olarak anakart az birşey aşağı eğildi bunda sorun olur mu şimdiden teşekkürler...
cevap yok mu arkadaşlar
Sorunun Fanı Guzel takamamandır.Tekrar deneyip takarsan ıslemcın Normal Isıya Dusecektir.
fanla ilgili arkadaşım bende öyle tahmin ediyorum fakat 775 lga fanları çok zor takması zaten takarken birininibacağı kırıldı şimdi 3 bacakla duruyor fan birde anakarta bastırıyoruz korkuyorum çat die kırılcak zaten ilk başta zorladım kart biraz eğik gibi...
bi yardım edin arkadaşlar
sesimi duyan yok mu
bendede aynı anakart var.geçenlerde aldım.anakart güzel.işlemcinin ve anakartının ısısı benimkinden düşükmüş. yani kafana takma.ben ram ve işlemciyi overclocklu kullanıyorum.asus pc probe 2 programını kesinlikle kullan.benim işlemci fanını bazen 4500 rpm'e kadar çıkarıyor.(85 derece felan olduğu zaman).biosundan a quiet felan var onları disable yap.ve fanların performance modunda çalışşın. işlemciyi takarken bende zorlandım. ama kitapçığını okuyunca çözdüm :)
dostum çok saol içimi rahatlattın anakart ve işlemci 46- 50 derece arasında değişiyor senin dediğine göre hayli iyi :) esas kafama takılan işlemci fanını tek bacağının olmaması vede anakartın işlemci tarafı biraz eğildi neden çünkü fanı takmak için çok uğraştım inş bida ilerde fan değiştirdiğimde çıt die kırılmaz...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme