Şimdi Ara

Yeni kullanmaya başladığım araci stop ettirme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
17.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bende bir soru sormak istiyorum, fiat palio 1.2 16v 2003 model aracim var. Araci alali 1 ay oldu ehliyetide 4 yil önce almıştım q ay öncesine kadar arac hic kullanamdim yani baya acemiyim, 1 aydir kullanıyorum ama kendimi sanırım gelistiremedim, bazi yerlerde 2 kere stop ediyorum. Yani aslinda aracla tek sorunum stop ettirmek sizce bunu nasil çözerim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yeni Kullanmaya Başladığın Aracı Stop Ettirme

Aracı yeni kullanmaya başladığında stop ettirme sorunu yaygındır. Bu, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. İşte sorunu çözmene yardımcı olacak bazı ipuçları:

• Debriyajı Koordine Et: Debriyajı yavaş ve yumuşak bir şekilde bırak, gaz pedalına hafifçe basarken.
    • Vitesi Doğru Seç: Aracın hızına uygun vitesi kullandığından emin ol.
    • Motor devrini yükselt: Aracı çalıştırırken ve düşük hızlarda motor devrini 1200-1500 rpm arasında tut.
    • Rampalarda el frenini kullan: Rampalarda aracın geri kaymasını önlemek için el frenini kullan.
    • Aracının Bakımını Yaptır: Bujiler, hava filtresi ve yakıt sistemi gibi önemli parçaların düzenli olarak bakımını yaptırmak, aracın düzgün çalışmasını sağlar.

Arabanın Stop Etme Nedenleri:

• Debriyaj Ayarı: Debriyaj ayarının yanlış yapılması, aracın stop etmesine neden olabilir.
    • Yakıt Sorunları: Yakıt filtresinin tıkanması veya yakıt pompasının arızalanması, yakıt akışını engelleyebilir ve stop ettirmeye yol açabilir.
    • Hava Sızıntısı: Emme manifoldunda veya hava filtresinde bir sızıntı, hava-yakıt karışımını etkileyerek stop ettirmeye neden olabilir.
    • Elektrik Sorunları: Arızalı sensörler, kablolar veya akü, aracın düzgün çalışmasını sağlayacak bilgileri sağlayamayabilir ve stop ettirmeye neden olabilir.

Aracı sürekli stop ettiriyorsan, sorunu doğru bir şekilde teşhis etmek ve çözmek için bir tamirciye danışman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bol bol pratik

stop ettirmek de normal birşey ben hala arada ettiririm.

Ehliyet sınavında 5. Seferde kalkış yapmıştım o zamanlar herkese ehliyet veriliyordu.

Yavaş yavaş ayağı gazdan çekmek önemli eğer çok çok yavaş çekerseniz gaza basmadan bile rölanti gazı ile bile araç kalkış yapabiliyor.

Araç stop etmiş ise ya az gaza basmışsındır. Yada ayağını debriyajdan çabuk çekmişsindir. Başka nedeni yok.

Pratik ile zamanla geçer stop ettirme. Bol bol pratik yap durdur kaldır durdur kaldır.
    Yokuş yukarı yarım debriyaj ile kalkış pratiği yap.
    Ani fren pratiği yap. (ilk ani freni önüne bişey çıkınca yapmaktan iyidir)
    Kısaca pratik yap çünkü araç sürmek zeka işi değil pratik işi yolda bir sürü gerizekalı var araba süren. Zeka ile alakalı olsaydı öğrenememeleri gerekirdi araba sürmeyi.

En önemlisi rahat ol stres yapma gereksiz yere, azcık stres olması normal. Herkeste stres olur (ben normal değilim bende yoktu) ama fazla olması hata yapmaya neden olur. Ehliyet sınavında kalkışta 4 defa stop ettirince araba kullanmayı bilmiyorum demedim 3. Kez Direksiyona geçişimdi. Bilmiyordum kullanmayı. Heyecan yaptım dedim ki tamamen yalandı. Araba kullanmayı bilmiyorum desem ehliyet vermezlerdi heyecan nedeniyle 10 puanı kestiler.

Merak etme kimse bu işi stop ettirmeden öğrenmiyor. Herkes stop ettire ettire ettirmemeyi öğrendi. Hata yaparak hata yapmamayı öğrendiğimiz konulardan biri de bu. Pratik yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 27 Nisan 2017; 1:0:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgutozkan

Bol bol pratik

stop ettirmek de normal birşey ben hala arada ettiririm.

Ehliyet sınavında 5. Seferde kalkış yapmıştım o zamanlar herkese ehliyet veriliyordu.

Yavaş yavaş ayağı gazdan çekmek önemli eğer çok çok yavaş çekerseniz gaza basmadan bile rölanti gazı ile bile araç kalkış yapabiliyor.

Araç stop etmiş ise ya az gaza basmışsındır. Yada ayağını debriyajdan çabuk çekmişsindir. Başka nedeni yok.

Pratik ile zamanla geçer stop ettirme. Bol bol pratik yap durdur kaldır durdur kaldır.
    Yokuş yukarı yarım debriyaj ile kalkış pratiği yap.
    Ani fren pratiği yap. (ilk ani freni önüne bişey çıkınca yapmaktan iyidir)
    Kısaca pratik yap çünkü araç sürmek zeka işi değil pratik işi yolda bir sürü gerizekalı var araba süren. Zeka ile alakalı olsaydı öğrenememeleri gerekirdi araba sürmeyi.

En önemlisi rahat ol stres yapma gereksiz yere, azcık stres olması normal. Herkeste stres olur (ben normal değilim bende yoktu) ama fazla olması hata yapmaya neden olur. Ehliyet sınavında kalkışta 4 defa stop ettirince araba kullanmayı bilmiyorum demedim 3. Kez Direksiyona geçişimdi. Bilmiyordum kullanmayı. Heyecan yaptım dedim ki tamamen yalandı. Araba kullanmayı bilmiyorum desem ehliyet vermezlerdi heyecan nedeniyle 10 puanı kestiler.

Merak etme kimse bu işi stop ettirmeden öğrenmiyor. Herkes stop ettire ettire ettirmemeyi öğrendi. Hata yaparak hata yapmamayı öğrendiğimiz konulardan biri de bu. Pratik yap.

hocam uzun cevapınız için çok teşekkür ederim, sizin şuan stop ettirmeniz beni mutlu etti yani çok iyi şoför arkadaşım var geçenlerde ona da sordum, o bana dedi ki bende çok az da olsa stop ettiriyorum, dediğiniz gibi pratik yapmaya çalışayım sürekli. cevapınız için tekrardan teşekkür ederim :)

• Çocukluktan beri direksiyon başında olanlar vardır onların ruhuna işliyor onlar anca stop ettirmez.
  • Önce gaz ver
  • evet hocam haklısınız sanırım tekrardan teşekkür ederim @ozgutozkan

hocam biraz daha açabilir misin? @TUG10
  • motorun sesini dinle, motor ne bağırsın ne bayılsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araca alışana kadar normal. Birde motoru dinle, ne zaman stop ediyor. Yavaş yavaş arabanın dilinden anlamaya başlarsın
  • anladım hocam teşekkür ederim @royal_flush_

hocam teşekkür ederim sesini dinlemeye çalışıcam ama acemi olduğumdan vites değistirirken bile devir saatine bakıyorum :) @celilsaygin
  • Bende yeni şoför sayılırım. Debriyaji hızlı bırakmayın ve gaza belli bir ölçüde basın. Işıklarda zaten acemiyken ilk stoptan sonra heyecandan ve telaştan ikinci kez stop ettirmek normal bende çok yaşadım zamanla düzelecektir.
  • 14 yıl şöförlüğüm var ,ara sıra işim acele olduğunda bende stop ettiriyorum ,o yüzden çok büyütecek bir şey değil...

iyi hakimiyet içinde bol bol pratik yap ,bizim oralarda "arabanın g*tünü soğutma" derler :)
  • Kullandıkça ayağın alışacak rahat ol. Bende yeni aldım ama kullandıkça alışıyorsun
  • Debriyajdan ayağını yarıya kadar hızlı çekerken tam o noktada gaza bas ve sonra debriyajı yavaşça yerine bırak
  • Ben düz vites arabanın başına oturunca babam çok gaz verirsen patinaj çekersin, az gaz verirsen stop edersin demişti ve benim üzerimde işe yaramıştı. Dengeli gaz vermek ve debriyaj kavrayınca kavradığı yerde yarım saniye kadar tutmak gerekiyor.
  • Hocam 1.vitese takın aracı el frenini indirin. Frene ve debriyaja sonuna kadar basın. Ayağınız frendeyken debriyajı yavaşça çekin arabanın titrediği, motorun sesi değiştiği anda sağ ayağınızı frenden çekin ve hafif hafif gaz verin. Debriyajı araç 4-5 metre ilerledikten sonra bırakın.

Bu dediklerimi harfiyen uygularsanız 2 saatte olayı kaparsınız.
  • hocam çok teşekkür ederim. evet genelde ışıklarda 2 kere stop ediyorum, kornalar falan iyice panik oluyorum :) @Realwest58

hocam çok teşekkür ederim güzel sözmüş :) @memo84

hocam haklısınız aldığımda arabayı sürmekten bile korkuyordum dediğiniz gibi iğnsan alışıyor ama bu stop olayı beni çok tedirgin ediyor ya, yoğun trafikte ne yaparım diyorum Allahtan istanbul da falan değilim @yutu61

hocam aslında ehliyet kursundan öyle yapıyordum ama benim araçtan mıdır nedir çok yukarıda kavrıyor @pixelllll
  • hocam teşekkür ederim benim ayarlayamadığım debriyaj sanırım. @Duellist

hocam teşekkür ederim bunun benzer yöntemi ehliyet kursunda yapmıştım debriyaj+frene basıp freni bırakınca araç gidiyordu hiç de stop ettirmiyordum ama benim araç benzin li vede 1.2 motor diyemi olmuyor ama dediğinizi deniyecem :) @ProfesörCan
  • Hiç gaz vermediğiniz için stop ediyorsa hata sizde,
    gaz verdiğiniz halde stop ediyorsa hata araçta,

tebrikler vergi sistemi nedeniyle düşük motor hacimli bir araç almışsınız aracın torku düşük olduğundan aracın stop etmemesi için araç özelliklerine bakın maksimum tork için gereken motor devrini öğrenin, aracı hareketlendirirken motora bu devir için gaz verin, ayaklardaki kas hafızası devir için gerekli hareketleri öğreneceğinden zamanla devir saatine bakmaya gerek kalmadan araç sürebilirsiniz.
  • murattekno kullanıcısına yanıt
    Aracı stop ettirmemek için 1500 2000 arası gaz ver öyke çek debriyajtan stop etmez.
  • Dizele alisip benzinli araba kullaninca stop ettirmeler olabiliyor normal. Debriyaji kavramaya getirip yeterince gaz verince stop etmez tabi bu burdan yazmayla anlasilacak bisey degil biraz pratikle ustesinden gelinir iciniz ferah olsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.