Şimdi Ara

YENİ LANCER HAKKINDAKİ ŞİKAYETLER (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
2
Favori
26.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2009 invite mt sahibiyim ve 45.000 km yi devirdim genelde şehirdışı seyehatlarim oldu, 450 km mesafede 1 depo benzin tükettiğimde oldu yarım depoda , ama şu bir gerçek lastik tipiniz ve asfaltın durumu çok önemli ayrıca pedala gereksiz yere basmanız yakıt sarfiyatınızı artırıyor , bir seyehatimde ankara kırıkkale arasında km ye 5,1 lt benzin tüketirken kırıkkale sivas arasında 5,8 litreye çıktı , sakin bir kullanımda km ye ortalama 0,2 tl yakması çokta anormal değil mağlum benzin aldı başını gidiyor :))
  • Orijinalden alıntı: caramurat

Aracınızın garanti koşulları trafiğe çıkış tarihinden itibaren 3 yıl ya da 100.000 km, hangisi önce dolarsa. Temsa geçtiğimiz yıllarda ek garanti hizmeti sunmaktaydı ve sanırım krizden dolayı çalışmalar biraz ertelendi, ilerleyen aylarda ek garantinin tekrar satışa sunulacağını düşünüyorum.

Sıfır otomobillerin muayene süreleri tescilden sonra 3 yıl ve takip eden muayenelerin 2 yılda bir olduğunu biliyorum. Kamyonet,kamyon ve arazi taşıtlarının her yıl muayeneye girmesi gerekmektedir.

Aklınıza takılanları çekinmeden sorabilirsiniz, sonuç itibari ile bu platformu bilgi paylaşımı amacı ile kullanmaktayız ve yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize.
    [/quoe]

Murat bey ben de 1 ocak 2010 itibari ile Sizden Lancer İnvite aldım.Diğer otomobil üreticilerinde araç sıfır alındığında yada ilk 1 yıl içerisinde küçük bir fark vererek garanti süresini 2 yıl daha uzatabiliyorlar bizdede buna benzer garanti uzatması imkanı varmı yada olacakmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DCDF93C22 -- 1 Ocak 2010; 18:00:24 >

• Murat bey ben de 1 ocak 2010 itibari ile Sizden Lancer İnvite aldım.Diğer otomobil üreticilerinde araç sıfır alındığında yada ilk 1 yıl içerisinde küçük bir fark vererek garanti süresini 2 yıl daha uzatabiliyorlar bizdede buna benzer garanti uzatması imkanı varmı yada olacakmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan AYDIN

Murat bey ben de 1 ocak 2010 itibari ile Sizden Lancer İnvite aldım.Diğer otomobil üreticilerinde araç sıfır alındığında yada ilk 1 yıl içerisinde küçük bir fark vererek garanti süresini 2 yıl daha uzatabiliyorlar bizdede buna benzer garanti uzatması imkanı varmı yada olacakmı?

bir ara öyle ir kampanya varmış. ama benim bildiğim ve mitsu kullandığımdan beri (2007) öyle bir kampanya yok. hep olacak gibi laflar oluyor ama henüz olmadı. bunun müşteriler tarafından da servislerden talep edilmesilazım bence. temsa biliyorsunuz pek bu işlerde nabız tutmayı beceremiyor gibi. ya da neden olmadığını olamadığını caramurat varsa bir sebebi anlatsın.
  • Ek garanti hizmeti geçtiğimiz yıllarda bir süre gerçekleştirdi ve şu an uygulanmıyor. hazırlıklarının yapıldığına dair konuşmuştuk fakat krizden dolayı sanırım bir süre daha ertelenmiştir ya da ilerleyen aylarda gerçekleşebilir. Ek garanti koşulları tekrar sunulmaya başlandığında gerekli açıklamayı Temsa araç sahiplerine iletişim bilgilerinden ulaştırıyor ve aynı zamanda servislerde de bu bilgiler müşterilere sunulmaktadır.
    Ek garanti gerçekleştiğinde ulaşan bilgiyi bende forumda paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caramurat

Ek garanti hizmeti geçtiğimiz yıllarda bir süre gerçekleştirdi ve şu an uygulanmıyor. hazırlıklarının yapıldığına dair konuşmuştuk fakat krizden dolayı sanırım bir süre daha ertelenmiştir ya da ilerleyen aylarda gerçekleşebilir. Ek garanti koşulları tekrar sunulmaya başlandığında gerekli açıklamayı Temsa araç sahiplerine iletişim bilgilerinden ulaştırıyor ve aynı zamanda servislerde de bu bilgiler müşterilere sunulmaktadır.
    Ek garanti gerçekleştiğinde ulaşan bilgiyi bende forumda paylaşırım.

Hocam, sizce ek garanti ikinci elde (satarken) avantajdan başka ne iş görür.Örneğin,bizim Civic'ler uzatılmış hali ile 6 yıl/150.000 km garantili . Aracın parçaları 6 sene sonra sorun çıkarmaz ki.En fazla 3 sene diyelim.Ama bu uzun garanti sayesinde,her 10.000 km de bir honda bayileri öpüyor bizi.

Aracımın ilk sahibi imza atmasaymış asla yaptırmazdım 6 sene garanti.

• Hadi servis öpecek te,tali servis ler sanki el mi sallayacak elbette onlarda öpecek.Ayrıca servise vereceğiniz küçük farklar sayesinde özellkikle can alıcı,yürek hoplatıcı mekanik,motor gibi uzun vadeli masraflar için bir can simidi ve sigortadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bogactarkan

sıfır alıp kullanan arkadaslara sorum olacak,benım lancer ınvıte 3600 km de ve yol bılgısayarı ılk acılısta 60-70 lt ıle baslayıp dusuyor sonra 10-11 lt cıvarında gosterıyor,acaba benım aracta bı sorunmu var,yakıt cok yuksek cunku,ve 3000 devırı pek gecmem vıtes degısımınde,servıs 10000 km de arac gercek yakıtı bulur dıyor ama bu ıste bır ıs var,bazıları cok yakıyor bazıları az dıyor nasıl iş bu,sanayıde rastladıgım baska lancer sahıbıde cok yakıyor demıstı bana

Evet üstadım bu mesajı yeni gördüğümden şimdi cevaplayabiliyorum;
    Ben de sıfır aldım ve 2 hafta oldu şu an km 800 ama tem yada açık asfalt yol olmadığı sürece 9-10 lt altına düşmüyor.Ama uzun yolda ben 5,5 litryi gördüm aracımda
  • dün yakındaki mitsubishi bayisine gidip lancerı test ettim

bluetoottlu donanım olanı vardı sanırım 2008 2009 felan idi

1.5 otomatikti araç

ben 1.5 leride tiptronik sanıyordum

tam otomatik galiba çünkü ileri geri manuel geçiş yok

acaba 2010lardamı öyle

göremedim çünkü showroomlardaki araçlar hep manueldi

arabanın perf çok hoşuma gitti açıkçası

hızlanması vites geçişleri vs çok kullanışlı idi

manueklden çok farklı değildi belkide

e-5 te 5kmlik bi kullanımda yaklaşık 8.5-9 litre tüketim gösteriyordu

trafikte yoktu ve sakin bir kullanımdı

az sertrleşince 10-11 litreyi geçiyordu kullanım

demekki trafik veya benim gibi kısa mesafe kullanan birisi 11 litreyi göze alıcak bu araçta

yani o yönden beğendim aracı

ama invite olanına 44000 lira istediler çok geldi açıkçası

bakımlarını sordum tabii her firmada olduğu gibi net cevap alamadım

zarzor servise sordurdum

ortalama 250 lira

40000 bakımı 400 lira

80000 bakımıda 800 lira dediler(bujiler değişiyomuş dedi okmye kadar buji nasıl dayanır anlamadım+nasıl bir bujiyse bu 4 e katlşıyor masrafı o ayrı konu)

bakımlar yüksek yani bana görede

birde döşemesi ve plastik kalitesi hiç hoşuma gitmedi

hele bej döşeme çok kalitesiz duruyordu

siyahta okadar belli olmuor çünkü kalite düşüklüğü

nette 2009 model otomatiğine 28.5 isityen var

sorun yoksa araç ki çok ucuz olma ihtimali yüksek

açıkçası ciddi ciddi düşünebilirim

ama aklımdaki şu soru işaretlerinden kurtulmam lazım

• önemli olan sizin beklentilerinizdir. karşılıyorsa sorun yok. ille otomatik istemiyorsanız bence manuelini alın derim. döşeme ve plastik kalitesine takılırsanız, aracı yalnızca yollarda görürsünüz. araç zaten servise giden araçlardan değil. örneğin lancerde triger kayışı yok. araştırın bugün 2010 model araçların kaç tanesinde triger kayışı bulunmuyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

önemli olan sizin beklentilerinizdir. karşılıyorsa sorun yok. ille otomatik istemiyorsanız bence manuelini alın derim. döşeme ve plastik kalitesine takılırsanız, aracı yalnızca yollarda görürsünüz. araç zaten servise giden araçlardan değil. örneğin lancerde triger kayışı yok. araştırın bugün 2010 model araçların kaç tanesinde triger kayışı bulunmuyor?

Civic'te yok meselam
  • hocam civictede yok ama aynı donanim fiyat farkı 4-5000 ayrıca civic 1 yıl içerisine kasa değiştirecek çük Japonlar bir aracı makyajlarsa 2 yıl sonra genellikle yeni kasa ortaya çıkacağına işarettir. bu kasa 2006'dan beri var 4 yıl eskidi. Lancer 1 yıla kadar ufak makyaj yaşar 2 yıl sonrada yenilenir. Bence buda önemli bir faktördür.

Ayrıca çok önemli bir ayrıntı LANCER yerden oldukça yüksek bu önemli bir etken civic ile TÜRKİYE yollarına sürtme olayları sıkıntı olabilir. COLT'an biliyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karayel_kara -- 21 Ocak 2010; 23:48:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

dün yakındaki mitsubishi bayisine gidip lancerı test ettim

bluetoottlu donanım olanı vardı sanırım 2008 2009 felan idi

1.5 otomatikti araç

ben 1.5 leride tiptronik sanıyordum

tam otomatik galiba çünkü ileri geri manuel geçiş yok

acaba 2010lardamı öyle

göremedim çünkü showroomlardaki araçlar hep manueldi

arabanın perf çok hoşuma gitti açıkçası

hızlanması vites geçişleri vs çok kullanışlı idi

manueklden çok farklı değildi belkide

e-5 te 5kmlik bi kullanımda yaklaşık 8.5-9 litre tüketim gösteriyordu

trafikte yoktu ve sakin bir kullanımdı

az sertrleşince 10-11 litreyi geçiyordu kullanım

demekki trafik veya benim gibi kısa mesafe kullanan birisi 11 litreyi göze alıcak bu araçta

yani o yönden beğendim aracı

ama invite olanına 44000 lira istediler çok geldi açıkçası

bakımlarını sordum tabii her firmada olduğu gibi net cevap alamadım

zarzor servise sordurdum

ortalama 250 lira

40000 bakımı 400 lira

80000 bakımıda 800 lira dediler(bujiler değişiyomuş dedi okmye kadar buji nasıl dayanır anlamadım+nasıl bir bujiyse bu 4 e katlşıyor masrafı o ayrı konu)

bakımlar yüksek yani bana görede

birde döşemesi ve plastik kalitesi hiç hoşuma gitmedi

hele bej döşeme çok kalitesiz duruyordu

siyahta okadar belli olmuor çünkü kalite düşüklüğü

nette 2009 model otomatiğine 28.5 isityen var

sorun yoksa araç ki çok ucuz olma ihtimali yüksek

açıkçası ciddi ciddi düşünebilirim

ama aklımdaki şu soru işaretlerinden kurtulmam lazım

Arkadaşım; bence birde aldatmaz otomotivle görüş aracı sana 2010 Lancer 1,5 İnvite MT yi 39000 e rahatlıkla bırakırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DCDF93C22 -- 22 Ocak 2010; 9:14:17 >

• Invite ı 36.000 bırakıyorlarmış Burhan Bey bilmem duydunuz mu???
  • quote:

Orijinalden alıntı: immortalkaan

Invite ı 36.000 bırakıyorlarmış Burhan Bey bilmem duydunuz mu???

Hocam benimle kafa mı buluyorsunuz.?
  • Hiç olur mu yaa ara bak murat karayı lancer 1.5 invite ı kaça weriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: karayel_kara

hocam civictede yok ama aynı donanim fiyat farkı 4-5000 ayrıca civic 1 yıl içerisine kasa değiştirecek çük Japonlar bir aracı makyajlarsa 2 yıl sonra genellikle yeni kasa ortaya çıkacağına işarettir. bu kasa 2006'dan beri var 4 yıl eskidi. Lancer 1 yıla kadar ufak makyaj yaşar 2 yıl sonrada yenilenir. Bence buda önemli bir faktördür.

Ayrıca çok önemli bir ayrıntı LANCER yerden oldukça yüksek bu önemli bir etken civic ile TÜRKİYE yollarına sürtme olayları sıkıntı olabilir. COLT'an biliyorum :D

Biliyorum hocam tüm bunları..Ama Lancer'cilar kızınca ayrı bi komedi oluyorlar amaç bu..

Yoksa,Honda'nın uyguladığı fiyat politikası/satış politikası çok kötü..

• quote:

Hiç olur mu yaa ara bak murat karayı lancer 1.5 invite ı kaça weriyor

Bak beni yemleme;zaten Yıldızlardan alacağım 500 liraya takmışım zaten limoniyim admlarla,Bak vallahi bir tane daha alırım.
    Hemde önceki alacağımıda düşerler ve 36000-500=35.500 alırım.hem bu sefer kırmızısını alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan AYDIN

quote:

Hiç olur mu yaa ara bak murat karayı lancer 1.5 invite ı kaça weriyor

Bak beni yemleme;zaten Yıldızlardan alacağım 500 liraya takmışım zaten limoniyim admlarla,Bak vallahi bir tane daha alırım.
    Hemde önceki alacağımıda düşerler ve 36000-500=35.500 alırım.hem bu sefer kırmızısını alırım.

Evet,ben de Murat Bey'le görüştüm...Büyük ihtimal bu ay içinde Civic'ile kafa kafaya bir tane Beyaz İnvite M/T alıyorum...

Fırsatı kaçırmayın derim..Çok çok iyi fiyat.. Üstelik Murat Kara güvencesiyle

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.