Şimdi Ara

yeni makine almak icin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar Amerika'ya 2 ayligina tatile gitmisken bi digital aliyim diyorum ama pek anlamadigim icin hangisini alsam bi turlu karar veremiyorum.
    1 haftadir forumdaki yorumlari fiyat listelerini takip ediyorum ama 10 yil boyunca bi daha almicagim biseyi almadan once karar vermek gercekten cok zor oluo Turkiye fiyatiyla 1500 ytl ye kadar cikabilirim ama daha ucuz olsa da hic fena olmaz :) ne de olsa yeni baslicagim ve profesyonel seviyede ugrasmicagim aletin destekledigi 100 upgrade olmasi yada menuden karisik fonksiyonlari manuel olarak degistirmeye izin vermesi benim icin onemli degil ne de olsa onlari kullanmicam.
    olmazsa olmazlarim:
    en az 6 mp
    en az 4x optik zoom
    el titremesine karsi koruma
    makro resimlerde kalite
    hareketli resimlerde netlik sistemi
    cooook iyi resim kalitesi
    li-on batarya

olursa tercih sebebi olanlar:

12 x e kadar optik zoom
    gece resimlerinde noise suz kaliteli fotolar
    manzara fotolari icin genis acili zoom
    tiff yada raw formati destegi
    manuel olarak focus u ayarlayabilme (eglenceli olur :) )

her modelde mutlaka bi kac eksik ozellik cikio, diger ozellkleri saglarsa bi kacindan taviz verebilirim
    ama resim kalitesini makinenin ozelliklerine bakarak anlamak imkansiz ozellikle resim kalitesini tecrube etmis olanlardan ricam:
    bu ozelliklere uyan bi kac makine tavsiyesi verebilir misiniz?

• Dostum gitmişken Sony A100 ve iki adet lens alırsın (geniş açı ve tele), uygun fiyata.
  • http://www.amazon.com/gp/product/B000DZH60O/sr=1-1/qid=1152885158/ref=sr_1_1/102-7081259-4769762?ie=UTF8&s=photo

Bulabilirsen bu makina da çok güzel, benzer özellikleri var.
    http://www.amazon.com/gp/product/B000A7JKTA/ref=pd_cp_p_title/102-7081259-4769762?%5Fencoding=UTF8&v=glance&n=502394

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 14 Temmuz 2006; 16:56:22 >

• slr olmasina gerek yok arkadasim zaten lensleri takip cikarma gibi bi dusuncem yok zaten yeni baslicam o kadar paraya yazik yani
    8 mp den fazlasi hatta 8 mp bile gereksiz benim icin. en onemli sey resim kalitesi onu saglasin yeter
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasin

slr olmasina gerek yok arkadasim zaten lensleri takip cikarma gibi bi dusuncem yok zaten yeni baslicam o kadar paraya yazik yani
    8 mp den fazlasi hatta 8 mp bile gereksiz benim icin. en onemli sey resim kalitesi onu saglasin yeter

SLR olmasın ve çooook iyi fotoğraf kalitesi de olsun diyorsan, tek seçenek Sony R1, ABD'de 1200 YTL civarı. SLR Like makinaların hiçbiri üst düzeyde fotoğraf kalitesi vermez. Zaten ucuza bulmuşken iyi bir makina almak lazım. R1'de 5x optik zoom var.
  • r1 in ozellikleri guzel duruo da 5 x zoomu olan bi alet icin biraz kaba
    sole sunun resim kalitesi bundan iyi bununki otekinden iyi diye yorum yapan bi site var mi bildiginiz
    bana lazim olan esas unsur o zaten ...

Mesela soel bi fuji s9500 alsam ozellileri gayet guzel duruo bi image stab. eksik o kadar
    yada Samsung Pro 815 da olabilir bu aletleri taniyaniniz var mi
    illa sony olacak die bisey yok
    yorumlarinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasin -- 14 Temmuz 2006; 19:23:15 >
  • Hatta 'R1' bile böyle düşünen birisi için fazla bile... Bence H5'te iyi bir seçim olabilir... ayrıca amerika'daki fiyatları amazon.com'dan araştırabilirsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasin

r1 in ozellikleri guzel duruo da 5 x zoomu olan bi alet icin biraz kaba
    sole sunun resim kalitesi bundan iyi bununki otekinden iyi diye yorum yapan bi site var mi bildiginiz
    bana lazim olan esas unsur o zaten ...

Mesela soel bi fuji s9500 alsam ozellileri gayet guzel duruo bi image stab. eksik o kadar
    illa sony olacak die bisey yok
    yorumlarinizi bekliyorum

O zaman al bir H5, S3, FZ30 gibi bir şey. Hiç farketmez. Fotoğraf kalitesi olarak küçük sensörlü makina oldukları için sadece "idare eder" denebilir.

Yalnız hem küçük görünen, hem çok iyi fotoğraf çeken, hem de iyi zum yapan makina henüz yok..Varsa da ben bilmiyorum

Sony R1 gibi bir makina için 5x optik zoom yapan bir objektifin daha küçük olması teknik olarak- şu an için- imkansız. Çünkü sensörü büyük (crop faktor'den dolayı). Yani mega optik zoomlu makinalar, bu özelliklerini küçücük sensörleri sayesinde kazanırlar.

"Ne kadar büyük sensör, o kadar kaliteli fotoğraf" kural olarak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 14 Temmuz 2006; 19:36:31 >

• peki Samsung Pro 815 yada fuji s9500 e ne diyosunuz aradigim ozelliklerin cogu var ama resim kalitesini bilemiyorum fiyatlari da musait...
  • Hiçbir Dijital makineyi 10 yıl kullanmak istemezsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.