Selamlar herkese, Geçen ay okuldan mezun oldum ve üniversite hayatı artık bitti ve sırada askerlik var fakat askere gitmeden önce şöyle 1 sene kafa dinlemek istiyorum. Açıköğretime yazılmadan askerliği 1 sene erteletme gibi bir durum var mı?
Lisans mezunu biri başka bir lisans programına kayıt olduğunda tecil edilmez anca yüksek lisans kayıt yaptırırsan tecil hakkın var.
Fakat lisans mezunları mezuniyet tarihi itibariyle 2 yıl tecil hakkı vardır.Diploman (bazı şubeler istemiyor e devlet çıktısı yeterli olabiliyormuş) ile mezun olduktan sonra 2 ay içerisinde askerlik şubesine giderek yoklamanı yaptırmalısın ve tecilini yapabilirsin.
2 yıl sonra muhtemelen Kasım 2019 celbinde askere gideceğine dair belge verecekler. Eğer daha erken gitmek istiyorsan tecili celp döneminde en geç 2 ay ( Kasım celbinde gitmek için Ağustos sonu) öncesinde askerlik şubesine gidip tecil bozdurabilirsin.
BullettB
kullanıcısına yanıt
Peki bu süreci açıköğretim ile uzatanlar nasıl yapıyor? sonuçta lisans bölümünden mezun olup farklı bir lisans bölümüne kayıt oluyorlar.
OnLyNewTRO
kullanıcısına yanıt
Kayıt olabilirler ama 2 yıl sonra lisans mezun olduklarında kullandıkları tecil biter ve askere gitmesi gerekir.