Şimdi Ara

Yeni mezun doktorun mühendislik profesörüyle aynı maaşı alması mesela

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunu göre göre bu yolda ilerlemek akıllıca mı?

• Bitmeyecek demi şu muhabbet, abi banane onun bunun ne kadar aldığından, istemiyorsan bırak git

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri sadece haftada 2 derse girip prof maasi alıyor digeri haftada 80 saate yakin hastanede nobet tutarak para kazanıyor

• Bu maaşlar böyle devam ederse, bu sene TL'ye bir düzeltme gelmezse, mühendislik sıralamalarında dipler görünecek gibi yakında.

Mühendislik dediğimiz olayın %80'i falan yazılım sektörüne bağlı zaten, büyük hareketler göreceğiz, yüksek puanla girdiğimiz bölümler elimizde patlayacak. Zaten AI olayı çok büyük sıkıntı.

Maaşlarda ciddi fark açılmaya başladı, bunun etkilerini görürüz yakında.

• ikigai kullanıcısına yanıt

eskiden doktor muhendis arasındaki maaş farkı cok daha fazlaydı sonra gıt gıde azaldı farkı sımdı eskısı kadar olmasa da fark gene arttı 2015lere kadar uzman doktor kamudakı muhendısı 5katı maaş alıyordu suanda en fazla 2.5 kat maas alıyor doktor maasları 3te 1ıne dustu son 10yılda ilerde daha artacak.

• Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

Yaş kaç 15 falan mı? Para hayatın bir gerçeği. Tabii ki para konuşacağız para konuşmayan mühendis mi var? Millet o işleri hayrına sevgisinden mi yapıyor sanıyorsun. Hayallerinin peşinden gittiği için mi çalışıyor sanıyorsun  Lisedeyken ben de hayatı öyle sanıyordum.

• general maaşı yeni mezun doktor maaşından düşük. saçma bir hal aldı bu durum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Karakurum07 kullanıcısına yanıt

Arada bir fark olmasını anlıyorum ama bu kadar yüksek bir fark olması bence hiç adil değil. Hadi diyelim yüksek lisansını da yaptın mühendislikte bu sefer tıp fakültesinden mezun biriyle aynı eğitim düzeyinde oluyorsun ama yine sürünüyorsun üç kuruş maaşa iş bulmaya çalışıyorsun falan. Özel sektördeki mobbingi, aldığın paranın burnundan gelmesini falan saymıyorum. Yeni mezun mühendis maaşının asgari bir standartı olması lazım bence yoksa kimse mühendislik de yazmayacak artık. Şu an aklı olan tıp kazanabiliyorsa yazmaz zaten. 6 sene iş garantisi rahatlığıyla dönem dersleri dışında bir şeyle uğraşmayarak okuyup mezun olduğun gibi 80k almak varken gece gündüz stresten kendini yiyip sonra iş bulabilecek miyim diye düşünüp ailelerine yeni fert seçiyormuş gibi davranan ikcılarla muhattap olmayı hiçbir akıllı insan tercih etmez bence.

• ikigai kullanıcısına yanıt
    Açıkçası veriye dayalı bakmadığım için bilmiyorum, bu iki meslek arasındaki ortalama maaş eğrisi nasıl bir grafik çizer.
    Ama, mühendislik maaşlarının girişi ve genel ortalaması sanırım tarihte hiç olmadığı kadar düşük. Eğer bu düzelmezse, yazmak için gerçekten önemli sebep olmayabilir çoğu durumda

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • abartma general min 200k alıyor ve bı suru hakları var.

• katılıyorum min maaş olmalı muhendıslıkte ama 2010larda kamuda maaş farkı daha coktu uzman doktor muhendısın ek odemelerle 5-6katını alıyordu suanda alamıyor asıl suan fark kapandı son 2yılda bıraz ıyılestırme yaptıkları ıcın fark bıraz acıldı ama eskısı gıbı 5-6 kat degıl 3kat fazla maaş alıyor doktor muhendısten kamuda.

• Generale verilen lojman, araba+şoför, koruma, sağlık hizmetlerinden yararlanma vs. gibi haklardan neden bahsetmiyorsun?

• Bu devirde okunmaz artık

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Baban cidden tümgeneral mi?

• EgeTıplı kullanıcısına yanıt

he doktorlara mı verilsin.

• EgeTıplı kullanıcısına yanıt

Bu kadar önyargılı olmayın, doktor egosu da bir yere kadar yani yeter artık. Her subay general bile olamıyor kaç sene çalışıp, yeni mezun bir iş bilmeyen doktorun daha fazla kazanmasını haklı görecek kadar mı bencil bakıyorsunuz duruma?

Cidden doktorlarda aldıkları her tür ayrıcalığı, haklı görecek hatta az bulacak yüzsüzlük seziyorum artık ben. Ayda milyon dolar versen yine ağlar, az bile alıyoruz derler. Ülkede mühendisi stajer niyetine bedavaya çalıştırıyorlar, ya da asgari ücretle aptal yerine koyuyorlar. Buna da kesin uyduracak bir kılıfınız vardır.

Mühendis olmak kolay, ama iyi bir mühendis olmak, sıradan bir doktor olmaktan çok daha zor bunu da bilmenizi isterim.

• baban tumgeneralse baya alıyordur yan hakları da var.

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Bu nasıl bir mantık allah aşkına? Biri 24 yaşında mezun olur olmaz o parayı alıyor diğeri 20 sene masa başında ders çalıştıktan sonra o parayı alıyor. Aradaki 20 senede verilen emeği doktorun haftalık çalışma saatleriyle kıyasla şimdi. Kaldı ki doktor olduktan sonra bir şeye kafa bile yormuyorlar herkese aynı ilacı yolla röntgen çektir vs. hep aynı şeyler. Mühendisler gibi her gün problem çözüp 3 kuruş maaş alıyorlar sanki.

• Doktorun maaşı fazla değil benimki az de kardeş doktoru dibe çekeceğine kendini yukarı çıkarmaya çalış. Sanki 3k euro çok maaş da laf ediyorsun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.