Şimdi Ara

Yeni Michelin Primacy 4 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
4
Favori
98.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle hepimize baş sağlığı ve sabır diliyorum.

Bir sorum var : Geçen sene aldığım iki adet Michelin Primacy 3 lastiğim var. Yazlık lastiğe geçerken iki tane daha almam lazım. Primacy 4 alıp önlere taksam, önde onlar arkada primacy 3 ile güvenli bir sürüş sağlar mıyım ?

Aracım Megane 3 2011 dizel manuel.

Ne önerirsiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FB_Rh_(+) -- 28 Şubat 2020; 22:19:47 >
  • aracıma 2 gün önce 245-45-17 ebadında 4 adet primacy 4 lastik aldım. Önceki lastiklerim conti sc5 idi ve yol tutuş olarak conti sport contact 5 çok daha iyi bir lastik. Primacy 4 daha sessiz ve konforlu ama önden çekişli aracımda sc5 ler daha az kafadan açılma yaşatıyordu. Bu latikte eleştreceğim en büyü nokta ise yüzme efekti. Evet arkadaşlar aynı primacy 3 teki gibi bu ani tepkilerdeki yüzme efekti can sıkıcı. Yine de conti premium contact 6 ile hemen hemen aynı kalitede bir lastik diyebilirim. Yol sesi ve yuvarlanma gürültüsü oldukça az. Sport serilerindeki tutuş olmasa da yeterli bir tutuş sunuyor lastikler.Sport serileri gibi ısınmayla doğru orantılı performans artışı da yok. Marşa bastığınız anda nasılsa üç aşağı beş yukarı ısınınca da aynı performansta.Yağmurda tam deneyemedim ama geçen akşam yağış vardı herhangi bir sıkıntı yaşatmadı. Aquaplaning yaşamadım.Tahliyesi ve tutuşu yeterli diyebilirim ıslakta...

• özbekli35 Ö kullanıcısına yanıt
    ebat 225 45 r17 . Asymmetric 5 modeli de önerilen modeller listesinde. Hala karar verebilmiş değilim ama şöyle bir istatistiğe ulaştım;

Buraya göre bakarsam fiyat performans eksi artı topladığımda asymmetric avantajlı gibi çünkü fiyatı uygun. Şu an internette 430 tl ye falan buldum tanesini.

• Kumho hs51 kullanan oldumu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • energy saver'lardan sonra primacy 4 düşünüyordum ama şu an gerçekten kafam karıstı :)
  • gOkO kullanıcısına yanıt
    merhaba, yuzme efekti tam olarak nedir ? fren mesafesini mi uzatıyor ? arabayı sabit mi tutamıyor ? Mevcutta primacy hp kullanıyorum yine almak istiyordum fakat artık uretilmiyormuş, yerine primacy 4 öneriyor lastikçiler karar veremedim ne almam gerektiğine. en sonunda paraya kıyıp pilot sport 4 alacagım sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nephalem

merhaba, yuzme efekti tam olarak nedir ? fren mesafesini mi uzatıyor ? arabayı sabit mi tutamıyor ? Mevcutta primacy hp kullanıyorum yine almak istiyordum fakat artık uretilmiyormuş, yerine primacy 4 öneriyor lastikçiler karar veremedim ne almam gerektiğine. en sonunda paraya kıyıp pilot sport 4 alacagım sanırım.
    Bence primacy 4 güzel bir lastik bazıları aşırı beklenti içinde

• Evet arkadaşlar. Seçimi bridgestone t005 veya primacy 4 arasında yapacağım.
    205/55/16 için.
    Son durum bu. Hangisi olmalı.??

• quote:

Orijinalden alıntı: yksln

Evet arkadaşlar. Seçimi bridgestone t005 veya primacy 4 arasında yapacağım.
    205/55/16 için.
    Son durum bu. Hangisi olmalı.??
    Lastik testleri ve ab etiketlerini kıyaslarsanız sonuç belli olacaktır.
  • Yeni lastik alacaklar, piyasaya yeni çıkan Goodyear EGP2’ye de baksınlar bence.

Test sonuçlarına göre hem Conti Pc6’dan hem de Primacy 4’ten çok daha iyi.

www.goodyear.eu
    Goodyear EfficientGrip Performance 2 | Goodyear Car Tyres
    https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/tires/efficientgrip_performance2.EFFIGRIPP2.html

• quote:

Orijinalden alıntı: FB_Rh_(+)

İyi akşamlar...

Öncelikle hepimize baş sağlığı ve sabır diliyorum.

Bir sorum var : Geçen sene aldığım iki adet Michelin Primacy 3 lastiğim var. Yazlık lastiğe geçerken iki tane daha almam lazım. Primacy 4 alıp önlere taksam, önde onlar arkada primacy 3 ile güvenli bir sürüş sağlar mıyım ?

Aracım Megane 3 2011 dizel manuel.

Ne önerirsiniz ?
    Lastikler daha 1 yasinda hiçbir sıkıntı olmaz. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nephalem

Hocam yüzme efekti tabirim özellikle tozlu asfaltta kavşak dönerken, düşük hızlarda lastiklerin tutunma hissiyatını ara ara yitirmesi diyebilirim. Aracı yönlendirdiğim tarafa doğru dönmesini beklerken direksiyon hissizleşip esp nin devreye girmesi ile oluşan bir yüzme efekti oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: weirdo

Primacy 3 kullandım çok kötü lastikti.
    Primacy 4 çok konforlu, iyi yol tutan ve sağlam bir lastik 2 seneye yaklaştı hala iyi durumda.
    Şimdi yeniden diğer araca primacy4 siparişi verdim. Normalde üstünde bridgeston turanza vardı, berbat bi lastik turanza.
    Katılıyorum. 3 ile 4 arasında dağlar kadar fark var.

Michelin gibi premium bir marka, primacy3 gibi orta sınıf niteliği taşıyan bir lastiği ne için ve hangi amaçla üretti onu da anlayabilmiş değilim.

Ama p4 ile tekrar olması gereken yere dondurduler lastiği.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gOkO kullanıcısına yanıt
    Dediğinize kesinlikle katılıyorum aynı sorunu bende yaşıyorum
    Lastiklerim yeni 2019 14.hafta üretimi yaklaşık 6bin km dir kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirdaglar -- 24 Mart 2020; 9:27:8 >
  • AB lastik etiketi nedir? Hangi değerler ne anlama gelir? Ne kadar kar edebilirim? Fren performansın kaç metre etki eder? Sorulanına cevap bulabileceğiniz bir video hazırladım. Keyifli seyirler.
    PaylaşıYorumyoutube
    AB Lastik Etiketi Nedir?
    https://www.youtube.com/watch?v=GFEImc2toQs&feature=youtu.be
    kanala abone olarak destek olduğunuz için teşekkür ederim.
    Yeni Michelin Primacy 4

• Yazın başında michelin primacy 4 lastik aldım.Keşke markaya aldanmadan önce biraz araştırsaydım. Meğer benim gibi çok pişman olan varmış. Bu kadar tezat bir lastik olamaz. Islak asfalt zeminde sanki lastiğin altında tutkal var öyle iyi tutuyor ama gel gelelim kuru asfalt zeminde sanki altında sabun var. ABS nin bu kadar çalıştığını daha önce hiç bir lastikte yaşamadım. Araba ne durabiliyor ne kalkabiliyor. Yazık o kadar para veriyoruz. Sizde almadan önce bir daha düşünün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arch44

Yazın başında michelin primacy 4 lastik aldım.Keşke markaya aldanmadan önce biraz araştırsaydım. Meğer benim gibi çok pişman olan varmış. Bu kadar tezat bir lastik olamaz. Islak asfalt zeminde sanki lastiğin altında tutkal var öyle iyi tutuyor ama gel gelelim kuru asfalt zeminde sanki altında sabun var. ABS nin bu kadar çalıştığını daha önce hiç bir lastikte yaşamadım. Araba ne durabiliyor ne kalkabiliyor. Yazık o kadar para veriyoruz. Sizde almadan önce bir daha düşünün.
    Peugeot 2008 GT üzerinde bu lastikler var 18 inch. Geçen gün refüjdeki sulama yüzünden yola gelen sudan geçerken araç bir anda kaymaya başladı. Bundan öncesinde de abs nin çok erken devreye girdiğini ve ciddi kayma yaşadığımı gözlemlemiştim. Ama bunların hepsini aracın fren sisteminin dandikliğine vermiştim açıkçası. Kesinlikle güven vermiyor kuru yolda sanki buzlu yolda gider gibi tedirginim yaşadıklarımdan dolayı

• Geçen ay imzamdaki aracı aldım üstünde bu lastikler vardı 2019 üretimli yeni sayılabilecek seviyede. Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Henüz ıslak zeminde kullanma fırsatım olmadı fakat lastikler kuru zeminde berbat, Araç olur olmadık yerlerde/hızlarda ABS açıyor. İlk fırsatta bu lastikleri Falken ile değiştireceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gOkO

Hocam yüzme efekti tabirim özellikle tozlu asfaltta kavşak dönerken, düşük hızlarda lastiklerin tutunma hissiyatını ara ara yitirmesi diyebilirim. Aracı yönlendirdiğim tarafa doğru dönmesini beklerken direksiyon hissizleşip esp nin devreye girmesi ile oluşan bir yüzme efekti oluyor.

Alıntıları Göster
    Yorumunuzu okuduktan sonra bu noktaya odaklandım ve sürekli başıma geldiğini farkettim. Evime giderken sağ yapıp rampa çıktığım bir sokak var orada sürekli bu olay gerçekleşiyor. Arabanın önü sağa sola kaymaya ve direksiyonun pamuk gibi oluşunu gözlemliyorum. Can sıkıcı bir durum..

• Su anki aracimda 225 55 18 ebatli primacy 4 var. Bu yuzme efektini ben de yasiyorum. Otoparkta manevra yaparken bile. Onceki aradimda energy vardi simdikinden daha memnundum.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.