Şimdi Ara

Yeni Michelin Primacy 4 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
4
Favori
97.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 hafta önce Accent Blue aracım için 195/55/r16 91 V modelini aldım.İlk izlenim olarak,oldukça konforlu ve sessiz bir lastik.Üstündeki Kumho solus kh17 lere göre araç neredeyse sınıf atladı,yol tutuş oldukça arttı,virajlardaki sekme sorunu,tümsekte sekme sorunu çözüldü.Fren performansı olarak çok şey bekliyordum özellikle soluslara göre,daha lastikle 250 km anca yaptım,1000 km dolmadan lastiği zorlamak istemiyorum bu yüzden panik fren testi yapmadım ama Abs beklediğim gibi daha geç devreye girdi,daha kısa sürede durdu araç,tabii panik frende nasıl olurlar 750 km sonra ona da bakıp yazarım.Lastiklerin 91 yük endeksli olması ve 240 km/h hıza kadar dayanım sunabilmesi de iyi oldu,aracım zaten 200 den fazla yapamıyor.Kısaca parasının hakkını daha vermedi ama her türlü soluslardan daha iyidir,benimde beklentilerimi kısmen karşıladı diyebilirim.

Birde bugün bir kaldırım taşını altıma aldım görmediğim için,lastikler çok yumuşak olduğu için gideceğim yere ulaşıp darbe alan lastikleri kontrol ettim,bir sorun görünmüyordu.Bu lastiğin çok yumuşak olduğunu söylüyorlardı,kesinlikle doğru söylüyorlar.Ama dayanıksız değil gibi,ilk testinden başarıyla geçti,bakalım sonraki şanssız durumlarda bu başarısını koruyabilecek mi zaman gösterecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Primacy 3 kullandım çok kötü lastikti.
    Primacy 4 çok konforlu, iyi yol tutan ve sağlam bir lastik 2 seneye yaklaştı hala iyi durumda.
    Şimdi yeniden diğer araca primacy4 siparişi verdim. Normalde üstünde bridgeston turanza vardı, berbat bi lastik turanza.

• 1500 km lik deneyimimi aktarmak isterim.195/55/r16 91 V ebatlısını accent blue aracımda kullanıyorum.ilk 500 km rodaj yaptım,sonrasında normal kullanıma geçtim.1200km yi devirdikten sonra da ufak ufak zorlamaya başladım.Öncelikle,beklediğim yol tutuşun %75 ini falan veriyor diyebilirim,bazı yerlerde beklentimin altında kaldı yol tutuşta.Araç eskisi gibi artık arkayı salmıyor ama kafadan kayma eğilimi hala biraz var.Bir diğer husus ise lastiğin konforu.İlk aldığım güne göre konfor konusunda lastik biraz çuvalladı,ilk günkü konforu yok.Belki de benim lastiklere 33 psi basmamla alakalı olabilir,normali 32 psi.1 psidan bu kadar değişir mi netice emin değilim,ama bundan sonra 30 psi dan fazla basmayı düşünmüyorum açıkçası bir de öyle deneyeceğim.Bir diğer konu ise kurudaki fren mesafesi.Kurudaki fren mesafesi beni hayli hayal kırıklığına uğrattı.Orta-sert frenlerde abs direk hafif hafif devreye giriyor,panik frende zaten her türlü kayıyor.Kurudan ıslak zemine geçişte de çok sıkıntılı,birkaç saniye fren yok gibi birşey oluyor.Bu konularda beklentimin altında kaldı.Fakat ıslaktaki frenajda bir o kadar iyi,yağmur tahliyesi,fren mesafesi gerçekten yağmurlu havalarda çok iyi.Ama ne kadar yağmurda iyi ise,kuruda da o kadar kötü.Kısacası,pişman değilim lakin birdahaki lastik alımında bir daha tercih muhtemelen etmem,en azından bu ebatta.Bu lastik tam karadeniz iklimi şartlarında kullanılmak için üretilmiş gibi Bu arada,lastikte henüz beklenildiği gibi,herhangi bir eskime ibaresi,yanak kopması,çatlama vs. yok.Uzun ömürlü olacak hissiyatı az da olsa veriyor,zaten 30-40 bin km 4-5 yılı çıkarırsa benim için mesele yok.

• Kilosu ağır araçta kullanan oldumu

• Çok değişik yorumlar var ama memnun olmayanlara şaşırdım

Daha önce 75 bin km energy saver kullandım hala dişleri duruyordu ve çok memnundum yani energy saver dahamı iyi

• serhat:_19 S kullanıcısına yanıt
    Hocam bize islak degil kuru yolda normal asfaltta tutan lastik lazim..o durumda nasil falken?..bende bridgestone var nalet olsun. Boyle lastige...tanesi 1000 lira birde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Primacy 3 çok kötü lastikti. O yüzden Primacy 4'e de ön yargılı yaklaşıyorum.
  • Falken Ziex 310 Ecorun nasıl beyler ?

• Resmen beynim döndü. Biri rezalet yazmış primacy4 e öbürü çok iyi diyor. Biri turanza leşti öbürü bu turanza daha iyi diyor. Aralarda contiyi gömmüşler :D Kararsızlığın zirvesine çıktım.
    225 45 r17 için conti premium contact6 - primacy4 - pilotsport4 - bridgestone turanza bunların hangisi alınır diye sormaya korkuyorum :D. Yol tutuşu pilot sportun daha iyi diye okudum. Şu an pilot sport 4 %60 gibi düşünüyorum ne dersiniz arkadaşlar öneriniz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BillieJean7

Resmen beynim döndü. Biri rezalet yazmış primacy4 e öbürü çok iyi diyor. Biri turanza leşti öbürü bu turanza daha iyi diyor. Aralarda contiyi gömmüşler :D Kararsızlığın zirvesine çıktım.
    225 45 r17 için conti premium contact6 - primacy4 - pilotsport4 - bridgestone turanza bunların hangisi alınır diye sormaya korkuyorum :D. Yol tutuşu pilot sportun daha iyi diye okudum. Şu an pilot sport 4 %60 gibi düşünüyorum ne dersiniz arkadaşlar öneriniz nedir?
    Pilot sport 4 ustduzey bir lastiktir. Eğer hamurunu isitmazsan vaadettigi yol tutuşu vermez. 40-50km yol yaptıktan sonra ısınır özellikle kışları bu bir handikap. Ayrıca soğukken de sehiricinde kısa mesafe git gellerde lakalarda sert kalır.

Bu saydığım dezavantajlarin ortadan kaldırılmış hali ise Primacy4 tür. İlk marştan itibaren yumuşak ve sessiz bir sürüşü var. Yol tutuşu ise yine rakiplerine göre son derece iyidir. Eğer 300 beygir üzeri spor bir otomobil kullanmiyorsaniz bu modeli seçmek çok daha mantıklıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: özbekli35

Kilosu ağır araçta kullanan oldumu
    V8 S500L de kullanıyorum. Araç 2 tona yakın.

Bu yaşıma kadar ömrümde kullandığım en iyi lastik. Tam bir mühendislik harikası.

• quote:

Resmen beynim döndü. Biri rezalet yazmış primacy4 e öbürü çok iyi diyor. Biri turanza leşti öbürü bu turanza daha iyi diyor. Aralarda contiyi gömmüşler :D Kararsızlığın zirvesine çıktım.
    Doğru yorumlara bakarsan hiç bir şey alamıyorsun, ben falken denedim çok memnun kaldım aslında kafana göre takılacaksın kimseye sormayacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

Falken Ziex 310 Ecorun nasıl beyler ?
    Tek kelimeyle muhteşem, mıchelınin ekonomik halidir, 55.000 km tecrübe ettim

• özbekli35 Ö kullanıcısına yanıt
    Turanza lar kaya gibi oldu bahara alayım ozaman.

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler açıklayıcı bir yorum olmuş. Ankarada yaşıyorum kışlık lastiklerim var yeni aldım. lassa snoways4 çok da memnun kaldım diyebilirim. Çoğunlukla kısa mesafe şehiriçi yapacağımı düşünürsek primacy 4 almam daha mantıklı görünüyor. Uzun yola çıkıyorum ama arada sırada.
  • Goodyear Asymmetric 5 leri de araştırmanızı tavsiye ederim. Ciddi derecede olumlu geri dönüşler var. Primacy 4 lere nazaran fiyat olarak daha uygun.

• cankut1907 C kullanıcısına yanıt
    Asymmetric 5 leri de gördüm epey aslında. Hiç goodyear kullanmadığım için bişey diyemedim açıkcası. Primacy 4 ve Asymmetric 5 arasında bir karar vericem anlaşılan :).Yorumlarınız için teşekkürler.
  • Uzun süre primacy 3 kullandım(avrupa üretimi) ilk 2 sene harika performans gösterirken ıslakta hiç bir zaman conti kadar iyi olmadı. Özellikle 3. seneden sonra kuru asfaltta saçmalamaya başladı. İşin ilginç tarafı 4. seneden sonra tutunma neredeyse ilk seneye yakın olmuştu zaten sonrasında aracımı sattım. Genel olarak güzel lastikti...
  • quote:

Teşekkürler açıklayıcı bir yorum olmuş. Ankarada yaşıyorum kışlık lastiklerim var yeni aldım. lassa snoways4 çok da memnun kaldım diyebilirim. Çoğunlukla kısa mesafe şehiriçi yapacağımı düşünürsek primacy 4 almam daha mantıklı görünüyor. Uzun yola çıkıyorum ama arada sırada.
    Evet bende 40 bin km snoways era kullandım fena değil iyiydi fakat bu sene yerde kar göremedik

• quote:

Asymmetric 5 leri de gördüm epey aslında. Hiç goodyear kullanmadığım için bişey diyemedim açıkcası. Primacy 4 ve Asymmetric 5 arasında bir karar vericem anlaşılan :).Yorumlarınız için teşekkürler.
    Ebat neydi çünkü 16 jantta asimetrik 5 yok

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.