Şimdi Ara

YENİ MONDEO III YOL TESTİ (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.297
Cevap
2
Favori
158.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu 4. kasa mondeo değilmi yoksa benmi yanlış biliyorum??
  • 2007 Yılı çıkan Mondeo Mondeo III kasası oluyor ama detaylı anlamlandırısak 1993-1996 Mark 1,97-01 yılları Mark 2,02-07 Mark 3 ve 2007 ise Mark 4 oluyor fakat 93 ila 2001 yılları araındaki kasa ynı olup motorların ve şansımanla iç kockpitin değişmesinden dolayı mark 2 olarak geçmişir.
  • bu EN plakalı mondeolar türkiyeye gelen ilk araçlar dolayısıyla problemlerin olması normal fordda bu problemleri iyileştirerek yollayacaktır zaten yeni partileri...klimasının kötü olması gibi birşeyin söz konusu olması bile komik, böyle bir aracın kliması herhalde mükemmeldir
  • Benim kullandıklarım 34 plaka ve ENli değilde klimalarıda bence fazlaviyi ve oldukca güçlü türbülans yapıyor.
  • bence bir olup Türkiye deki servislerin kalite ve düzeyinin artırılması için bir takım toplu hareketlerde bulunmamız lazım.
    yoksa ford Türkiye de bu servis anlayışı ile mercedes bmw den kat kat üstün araba pazarlasa o bile beş para etmez.
    ben de ço seviyorum arabamı ama servise her gidip gelişimden sonra yakasım geliyor arabayı, bir sonraki arabayı da ford almaya yemiyor işte
  • servie memnuniyeti konusunda haklısın bundan 1-2yıl önce mondeomu saatım ama yeniden aynı ford servisime gittiğimde koca ekipten tek kişi rdı ve geri kalanlar bu işten anlamıyordu kendim zorla gösterip söktürttüm ve yaptılar ...özel servisler daha ilgili ve ucuz.
  • arkadaşlar dergilerdeki yorumlara fazla takılmayın derim
    hepsi alman kökenli dergiler sonucta
    eğer bu arabayı vw cıkarsaydı yeni passat diye
    yere göğe sığdıramazlardı yorumlarında,

ama diğer verileri incelersiniz yakıt tuketimi,hızlanma vs vs.
    yazılanları dıkkate almayın...

birde eminin yakında 1,6 olanın otomatik versiyonu gelir...
    onu beklemek lazım derim
  • Arkadaşalar yeni mondeoyu 2-3 kez max. limitlerinde test etme imkanım oldu.İlk önce görünüşü çok güzel heyecan verici bir araç.İçi vectra , laguna gibi aynı sınıf araçlardan çok çok geniş ve ferah.(ki mondeodan sonra vectraya oturduğumda lagunadan inip broadway'e binmiş gibi oluyorsunuz).Koltuk ergonomisi, kokpit gerçekten kullanışlı ve şık.Arka koltuklar yayla gibi ferah.Performansı kötü olarak beklerken gerçekten 1.6 motordan iyi performans veriyor.Motor sesi çok sportif ve hızlı kullanmaya teşvik ediyor.Ama performans hız istiyenler için vasat düzyde.4. viteste 160-170 gördüm.5. viteste 200 ü zorlanarakta olsa çıktı.(200 km'de devir 5200ü biraz geçiyor.).Yol tutuş mükemmel diyebilirim, bu sınıfta daha iyisi yok ancak iyisi 4x4 subarular olabilir.(Volvonun (S40) fren yaparak 120 km.de geçtiği keskin virajı ben 160 km. ile dönüp yanından geçtim.Sen iste yeter..istediğin virajı araba istediğin hızda dönüyor.Şimdi beğenmediklerim..Torpido kapağı uyduruk yapılmış.Önde kullanırken kokpitten tıkırtılar geliyordu, arkada otururken arkadanda gacırtılar geliyordu.Herhalde bütün fordlarda bu gacırtı ve tıkırtılar 0 km araçlarda bile mevcut.Birde sizde kullanırken dikkat edin benmi yanlış gördüm anlam veremediğim 160 km.den sonra 200 de daha belirgin kaputun camla bireştiği yerde kaputun orta kısmı türbülanstan herhalde mukavva gibi aşağı yukarı 4-5 cm esniyordu??Acaba tüm arabalarda böylemidir??Bu hızda giderken kaputun kanat çırpması garip geldi ..birazdaha hızlansak kaput arabayı terk edip uçmaya başlayacak herhalde..Gacırtı ve tıkırtıları her ford kullanıcısı gibi radyoyu açarak duymayacaksanız konfor, yol tutuş, güvenlik açısından mükemmel bir araç....

• arkadaşlar merhaba, bende 2001 mondeo var (mondeo3). tıkırtı falan hikaye. süspansiyon tatlı sert. bu da hem iyi yol tutuş sağlıyor hem de konfor. benim araba 7 yaşında ve daha tıkırtı falan yok. çok şükür. ben daha önce focus'ta kullandım. o da çok iyi arabaydı. ama mondeo daha başka tabii. ben internetten alman oto dergilerinin test karşılaştırmalarını inceledim mondeo 3 hepsi tarafından övülüyor. ve bilirsiniz almanlar biraz vw'cidir. fakat buna rağmen mondeo'yu bu sefer üstün tutmuşlar. arkadaşlar demiş ki klima zayıf. doğrusu buna inanmak istemiyorum. belki bu kanıya testlerin antalyada yapılması neden olmuştur. neticede bu biraz zaman alıyor. benim aracımın kliması antalya gibi berbat sıcak bir yerde dahi çeyrekte çalışıyor ve yeterli geliyor. tahminim ilk andaki sıcak bunu düşünmelerini sağlamıştır. aracı bende yakından inceledim bayağı iyi görünüyor. bence passattan iyi. fanatikler aksini düşünebilir. neticede bu haftaki dergide aynı kanıda. yani mondeo daha iyi.

• Arkadşlar değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. Tkırtılar o araçlarda dediğim gibi duyma eşiği düşüyor ve plastik parçalar kesinlikle zaten tam oturmasın diye ufak körüklü ve boşluklu yapılmış. Ön kaputa gelince bekliyordum birisi ne yorum yapacak diye evet Ford artık yaya güvenliğii mecbur tutuyor o yüzden zaten yaya güvenliği konusundaki en iyi araç o darbe anında beyin travması olmasın diye kaputta yumuşatıcı doku kısımları var yani kesinlikle hata yok. Tıkırtılarda zaten körüktn dolayı zamanla oturacağından olmıyacak yani kafanızı böyle şeylere yormayın çünkü problem dediğiniz veya problem sandığınız şeyler özel bir amaç için yapılmış. Torpido gözü kapağı özellikle ufak tutulmuş çünkü donanım listesinde oraya soğutucuyu yönlendirip soğutucu dolap olarak kullanıyorsunuz ve ypısı deerinlemesine buzdolabı gibi yani turbulansa göre tasarlanmış........eeee adamlar bizim gibi basit ayrıntılarla değil fiziki kanunlarla uğraşmışlar.

• perperek kardeş yanıtların için saol.Torpido gözü kapağının kalitesini beğenmedim dedim.Yoksa büyüklüğü önemli değil, içine dondurulmuş tavuk koyacak halimiz yok herhalde..Yaptığım tüm eleştiriler yaptıkları arabanın yanında devede kulak kalıyor.Uzun yolda konfor iç hacim süper.Ford'un alınabilecek tek arabası...
  • Targocid net yorumların için teşekkür ederim sende anırsam aracın limitlerini bulmayı ve gidebileceği son noktayı öğrenme konusunda bizim gibi beklemeyi tahamül edemiyorsun. Evet Mondeo nun yol tutuş güvenliği,kabiliyeti onu direkt tüm markaar için referans kılıyor. Şu bölüme biri mondeo alıp gece iç görünüş ve detaylı fotoğrafları eklerse sevinirim test yada plaza mondeo nun fotoğraflarını koymak istemiyorum.
  • MONDEO İÇ TASARIM MOTOR GÜCÜ OLARAK HEP SÜPERDİ YALNIZ ÜLKEMİZDEKİ İNSANLAR ÖNYARGILI OLDUĞU İÇİN ANLAYAMADILAR ........

BMW MERCEDES AUDİYLE KARŞILAŞTIRIN FİYAT OLARAKTA İÇ TASARIM OLARAKTA ÇOK SÜPER BİR ARAÇ TAWSİYE EDERİM

MONDEO HASTASIYIM BENDEDE 2000 MODEL 2.5 V6 MONDEO WAR WE HAYATTA SATMAM
  • Evet Ford konusunda haklısınız yurt dışı doğumlu olduğumdan dolayı Mercedes....hep sahibiydik ama marjinal fayda esasına göre Ford markası dışında alternatif yok otomobilleri cicili icili değil ama kullandıkları metal ve mekanik bir kere o paraı hiç bir marka size satmaz satamaz. Am eni modellerde artık cicili bicili olmaya başladı çift körüklü 3cm lik fitiller optitron beyaz-kırmızı gösterge ve otomobilin içi ırmızı led ler evet değişim başlıor asıl şimdi diğer üreticiler ne yapacalar bakalım Fordun karmaşık kollu süspansiyon sistemine patent ödeyeceklermi yada bu sisteme para yatırcaklarmı cevapmı çok zor zatne tümü cicibici işlerden borç batağı içinde.
  • arkadaşlar mondenun 1.6 benzinli motorunun yakıt tüketimi hakkında bilgisi olan varmı
  • yol bilgisayarı ekranı 160km 5 viteste 7.3 falan yazıyordu ama bilemem hiç o kadar uzun kullanmadım.
  • fordda anlık yakıt tüketimi yok diye biliyorum. 7.3 100 km dedki yakıt tüketimidir. araç performanslı kullanımda yakıtı ne durumda orası önemli. bide karmada nasıl sonuç veriyor ??
    quote:

Orjinalden alıntı: perperek

yol bilgisayarı ekranı 160km 5 viteste 7.3 falan yazıyordu ama bilemem hiç o kadar uzun kullanmadım.
  • Bende anlık tüketimi var diye biliyorum çünkü veriler anlık,,saatlik,ortalama kalan yakıt ve gidilebilecek mesafe diye yazıyordu yanlışım yoksa.
  • peki şunları biliyormusunuz :)

Yeni mondeo da 4-2-1 headers , çift katalitik konvertör ve çift vanos olduğunu biliyormusunuz (VCT ) , bmw lerden tanıdık gelmiş olması lazım , aslında aynısı

arkadaşlar 160 nm torq alabilmek için ciddi teknoloji kullanmışlar

alıntı :www.fordclubtr.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyaypay -- 26 Temmuz 2007; 11:10:12 >
  • vay be yani bu paraya fena koparmışlar işi diyosun ;)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.