Şimdi Ara

Yeni montajladığım Bilgisayar açılıyor görüntü gelmiyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
11.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bugün topladığım pc montajladım kurdum herşey sorunsuz. ekran kartım yok o yüzden montiörün vga kablsounu anakarta taktım. pc açtım hiç bir şekilde monitore görüntü gelmiyor. bios ekranı vs. hiç birşey gelmiyor. ram'i takıp çıkardım, işlemciyi tekrar takıp çıkardım dvd-rom hepsi çalışıyor anakartta daki kırmızı bios ışığı yanıp sönüyor. birtek hdd almadım eski hdd taktım acaba hdd arızalı olduğu için olabilir mi? hdd arızalı bile olsa veya hdd olmasa bile en azından bios ekranı görmem gerekmiyor mu? lütfen yardımcı olur musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru1ns -- 14 Şubat 2018; 1:31:36 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yeni Montajladığınız Bilgisayar Açılıyor Görüntü Gelmiyorsa Ne Yapmalı?

Yeni bir bilgisayar topladınız veya yeni kasa, anakart gibi bileşenler aldınız ancak monitörünüze görüntü gelmiyorsa, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu gidermeyi deneyebilirsiniz:

• Güç Kaynağını Kontrol Edin: Güç kablosunu hem prize hem de bilgisayarınıza doğru şekilde taktığınızdan emin olun. Güç kaynağının anahtarının açık olup olmadığını kontrol edin.

• Monitör Bağlantılarını Kontrol Edin: Monitörü bilgisayarınıza HDMI, DisplayPort veya DVI kablosuyla bağladığınızdan emin olun. Kabloların her iki ucunda da sıkıca takıldığını kontrol edin.

• Grafik Kartını Kontrol Edin: Yeni bir anakart aldıysanız, anakartınızda entegre grafik kartı olmayabilir. Bu durumda, bir grafik kartı takmanız gerekir. Grafik kartını anakartınızın PCIe yuvasına doğru şekilde taktığınızdan emin olun.

• RAM'i Kontrol Edin: RAM modüllerini anakartınızın ilgili yuvalarına doğru şekilde taktığınızdan emin olun. Modülleri çıkarıp yeniden takmayı deneyebilirsiniz.

• Anakartı Kontrol Edin: Anakartın hasarlı olup olmadığını kontrol edin. Anakartta eğik pinler veya yanmış bileşenler olup olmadığını inceleyin.

• Biyos Ayarlarını Kontrol Edin: Anakartınızın BIOS ayarlarında görüntü çıkışının doğru yapılandırıldığından emin olun. BIOS'a girmek için bilgisayarınızı açarken "Del" veya "F2" tuşlarına basın.

Bu adımları izledikten sonra hala görüntü alamıyorsanız, şu ek sorunları kontrol edin:

• CPU: CPU'nun anakart üzerinde doğru şekilde takılıp takılmadığını kontrol edin. Eğik veya hasarlı pinler olup olmadığını inceleyin.
    • Kasa Hoparlörü: Bilgisayarınızda bir kasa hoparlörü varsa, BIOS'tan hata kodlarını dinleyin. Bu kodlar, sorunun kaynağını belirlemenize yardımcı olabilir.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala görüntü alamıyorsanız, bir bilgisayar teknisyenine danışmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşlar lütfen kaç gündür uğraşıyorum

İşlemci pentium g4600 1511

Anakart msi h110m pro vd

Ram gskilk 2133 mhz ddr4 8gb

Ekran kartı yok

Hdd yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ru1ns R kullanıcısına yanıt
    Umarım donanımsal bir arıza yoktur. İlk tavsiyem ne olur ne olmaz servise göndermeniz yönünde.

İlk olarak yaptığınız montaj bağlantılarını kontrol edin.

Psu'yu kontrol edin.

Anakartınızda 2 ram slotu var. Yaptıysanız bile yine de ramin takılı olduğu slotu değiştirip diğerine takın.

İşlemci fanının tam oturduğuna emin olun. Ve fan güç bağlantısının takılı olup olmadığını kontrol edin.

İşlemcinizi çıkartıp kontrol edin. Farkında olmadan pinleri eğmiş veya kırmış olabilirsiniz. (umarım öyle bişey çıkmaz)

Monitör ve bağlantı kablosunu kontrol edin.

Psu'dan gelen bağlantı kablolarını tekrar gözden geçirin.

Bios pilinin tam oturmuş olduğundan emin olun. Sorun yoksa pili çıkartıp biosu sıfırlayıp deneyin. Veya jumper ile sıfırlamayı deneyin.

Hocam aklıma gelenler bunlar. Tahminim montaj hatası ancak İnşallah donanımlarda sorun yoktur.

Kasa içinin montaj resmini net olarak bağlantılar belli olacak şekilde paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz belki.

• MexeSs kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkürler hocam.
    Parçaları vatandan aldık. Kasayı kardeşime topladım. Bugün montajını yaptık. Sorunun tam olarak nerden kaynaklandıgını bulmak için benim pc de deneyeceğiz. Deneme yanılma yöntemi ile çözmeye çalışıcaz artık olmadı yapacak birşey yok
  • Anakartın biosu güncel değilse 7.nesil kabylake işlemci ile görüntü vermez. 6.nesil skylake işlemci takıp bios güncellemek gerekebilir. Montajın doğru ise aldığın firmadan destek iste.

• Esenlikler arkadaşlar.

Bugün sipariş verdiğim ekran kartı geldi kart gelene kadar bir deneme yapmadım. Şimdi yaptığım denemeleri yazıyorum;

1 - RAM slotlarını defalarca kez değiştirdim denedim,
    2 - BIOS pilini çıkardım 10dk sonra tekrar taktım,
    3 - Benim kendi işlemcim ile (i5 6600) denedim belki Kabylake yüzünden görüntü vermiyor diye,
    4 - Anakart’a işlemci takmadan pc’yi aç-kapa yaptım anakart sıfırlansın diye
    5 - Ekran kartını HDMI kablosuyla TV'ye bağlayıp denedim (monitorde HDMI girişi yok),
    6 - Kabloları tekrar tekrar defalarca kez kontrol ettim söktüm taktım.

SONUÇ: Hala görüntü alamıyorum. Anakartın sağ üst köşedeki EZ Debug ledlerin deki DRAM ve CPU ışığı yanıp sönüyor. Dram ledi 2 sn kadar yanıp CPU’a geçiyor oda 1 sn veya daha kısa süre yanıp dram’e geçiyor bu şekilde döngü devam ediyor. Bir tek farklı ram ile denemedim. Teknik servis de çalışan bir arkadaşımı aradım o da farklı bir yöntem söylemedi ancak sadece en son uzay montaj ile denememi istedi bende anlamadığım için yapmadım %80 anakart da sıkıntı olabileceğini söyledi, bu nedenle de servise götürmemi istedi. Salı günü ise Vatan’a götüreceğim bakalım orda belli olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru1ns -- 18 Şubat 2018; 1:19:29 >

• Bana ram lerden dolayı gibi geldi
    elinizde mevcut başka ram varsa takıp denermisiniz sonucu bekliyorum
    edit:güç kaynağnız nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaxxx -- 18 Şubat 2018; 2:42:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mustafaxxx M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim anne-baba ile yaşıyor ev arası uzak biraz ancak yarın, olmadı Salı günü servise götürmeden önce son kez RAM'i değiştirip deneyeceğim. Bugün aslında giderken aklıma geldi ancak nasıl olsa BIOS güncelleyince çözülecek diye ram almamıştım. Deneyince editlerim mesajı hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ru1ns

Kardeşim anne-baba ile yaşıyor ev arası uzak biraz ancak yarın, olmadı Salı günü servise götürmeden önce son kez RAM'i değiştirip deneyeceğim. Bugün aslında giderken aklıma geldi ancak nasıl olsa BIOS güncelleyince çözülecek diye ram almamıştım. Deneyince editlerim mesajı hocam.

bekliyorum hocam.
  • mustafaxxx M kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi ram de sıkıntı çıktı. İadesini yaptım yenisini aldım pc sapasağlam

hayırlı forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ru1ns

Dediğiniz gibi ram de sıkıntı çıktı. İadesini yaptım yenisini aldım pc sapasağlam

hayırlı forumlar

teşekkür ederim çözülmesine sevindim heran gibi bi arıza veya yapamadığınız biryer olursa pm yoluyla ulaşmanız yeterli elimden geldiğince yardımcı olurum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.