1 hafta dsg+tdi kullandım yavaş gidiyorum yarım debriyaj yapıyor, yavaşlayacağım vitesi yükseltiyor, park edeceğim ayağımı frenden çekiyorum duruyor duruyor bir anda gaza basmış gibi fırlıyor öndeki araca çarpmamak için ödüm kopuyor bu güne kadar kullandığım en kararsız ve en düşük konforlu şanzımandır. Konfor konusunda sıralama yapılacaksa bu işin kralı CVT, ardından tork konvertörlü planet dişli sistemine sahip şanzımanlar, daha sonrasında çift kavramalar gelir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 29 Aralık 2023; 15:23:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
yeni nesil DSG sorun devam ediyor mu? 2021 sonrası golf (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Lego95
2021 passat dsg kavraması titremeden dolayı 15 bin kmde garantiden değişti. 30bin kmde değişenini de gördümgarantiden iyi ki kabul edilmiş. kullanıcı hatası dememişler hayret...
-
audi a3 var babamın illahlah ediyoruz arabadan :D dsg nin yediği parayı benim 30 yaşındaki aracım yemedi audiyide sıfır almıştık sanayiciler gelirimize ortak oldular düzenli olarak kar payı alıyolar :D şu anda kapı önünde yatıyo araç kimse binmek istemiyo :D vitese geçmiyodu 60 bin yedi gene geçmiyodu ardına bi 40 daha yedi şimdi geçiyo bakalım kaç gün dayanacak :D kendimize bi araç aldık 1 tane devlete aldık bide sanayicilere aldık :D 30 yaşında japonuma hergün teşekkür ediyom ona yaptığımı audiye yapsam ne olur düşünemiyom :D
-
Çok özür diliyorum hocam da bu yazdığın da diğer avuntu edc ve dct de bu kadar sorun yok
İkincisi devir daim pompası dsg şanzımandan daha sağlam en azından triger değişim zamanına kadar dayanıyor
Bu arada benim de marka fanatikliğim yok vwnin her modeline toureg hariç sahip oldum kullandım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni nesili eski nesili yok DSG DSG dir. Şu yıldan bu yıldan o yıldan itibaren üretilende sorun yok diye kandırmayın kendinizi.
Tanıtıldığı 2003’ten sonra satılan otomatik hemen her vag araç dsg ile onların da ekseriyeti sorun var denilen 7 ileri kuru tip ile geldi. Sırf sahibinden’de bile satışta sadece vw’in 33500 tane dsg araç var. Bunun Seat’ı var audi’si var Skoda’sı var, var da var.
Bunun yanında diğer markalarda aynı modelde farklı sene ve yıllarda, motor veya donanım seviyesinde tam otomatik, mmt, cvt, farklı farklı değişik çift kavramalı değişik değişik şanzıman var. Edc mesela, Renault’ların kaçı edc? Söz gelini clio, edc’si var tan otomatiği var, cvt’si var, çift kavramasının değişik model markalı olanı var.
Anlatmak istediğim dsg’nin çok göz önünde olduğundan bu kadar zan altında kaldığı. Bir yandan da distribütörün tutumu bu konuda sıkıntılı ancak diğer markalarda da benzer tavır var. Bu ülkemizde tüketici hakları konusunda düşünülmesi gereken genel bir tavır maalesef.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çift kavramalı yarı otomatik araçlar ve kullandıkları şanzımanlar
Audi-Volkswagen-Seat-Skoda ( DSG Şanzıman )
Renault ve aynı grup markaları ( EDC Şanzıman )
Ford-Volvo ( Powershift Şanzıman )
Hyundai-Kia-Fiat ( DCT Şanzıman )
Bmw M ( DCT Şanzıman )
Yukarıda ki şanzımanlar hemen hemen aynı mantıkla çalışan yakıt tüketimi az ve kullanım konforu en üst düzeyde olan şanzıman markalarıdır.Ama en fazlada sorun yaşanan otomatik şanzımanlar da bunlardır.Örnekleri çok ve bu şanzımandan müzdarip olan o kadar çok kişi varki.Hatta bu şanzımanlardan dolayı yolda kalan Volkswagen ve Ford otomobil sahipleri biliyorum.
Kimine göre kullanıcı hatası kimine göre ise fabrikasyon ve Şanzımanın kendi yapısından kaynaklı.
Bu kadar fazla şikayet varken bazıları Şanzımanı kullanmasını bilmiyorsunuz diyor. Sıkışık trafikte ve dur kalkın çok olduğu zamanlarda ne yaparsanız yapın bu sorunlar yukarıdaki şanzımanlarda olacaktır vede şanzımanlarda çoğu zaman ısınacaktır.Uzun yolda sorun olmaz keyifli sürüşü güzel deniyor.Uzun yolda belli bir devri aldıktan sonra zaten sık sık otomatik vites değişmiyor ki sorun olsun.
EAT6 - EAT8 (Aisin) Şanzıman sorunu olan çok fazla otomobil kullanıcısı gördünüz mü ? Yada bazılarının beğenmediği CVT Otomatik Şanzımanda sorunu olan gördünüz mü ?
-
2021 A3 1.0Tfsi 13.000km Kavrama dumanlar çıkarak yandı. 45.000km şarteli bozuldu 9.000tl ödendi.
-
Dedigin hicbirseyi 2017 yilindan beridir 2 aracimda da yasamadim..o dsg de sorun varmis belliki
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen.. tüp degisimi, guclendirilmis tup filan yapiyolar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sıfır aldınız, düzgün kullandınız, zorlamadınız, şartlarınız da zor değildi çok fazla yol yapmadan da sattınız, arıza yaşamamanız normal. Ben de ona güvenerek kuru kavrama hs aldım. Riskli ama düzgün kullanarak riski azaltacağım. Aşırı hız, ani hızlanma yapmıyorum. Yokuşa park etmem. Yokuşlarda dur kalk yapacak olsam hızımı ona göre ayarlamaya, dur kalk yapmamaya çalışırım.
Yokuşlu yerde çok dur kalk yapınca, performanslı kullanımda vs arızalar daha çabuk çıkıyor ortaya.
Eat varken dsg'de neymiş?
3 şeritli otoyolda 40 km sabit hızla sol şeritte gidenler haliyle şanzımanın defosunu göremeyebilir. Ancak çok düşük hızda akan trafik, dur kalk, çok dar alana park etme gibi zorlayıcı şartlarda defolar ortaya çıkıyor.
Şanzımanında sorun olmadığını söyleyenler gelsin sorunları tek tek göstereyim.
Birde CVT veya yeni nesil tork konvertörlü planet dişli sistemine sahip şanzıman kullanmayanlar sorunun ne olduğunu bile bilemiyor olabilir. Yağ gibi akan, pamuk gibi yumuşak hareket eden şanzımanları biraz kullandıktan sonra bir daha çift kavrama şanzımana tövbe edersiniz.
YENİ TÜRKİYE 100 YILI
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
clio 1.3 tce edc alma arefesindeyim. çevremde 2 yıldır aynı aracı kullanan ve test ettiğim bazı araçlar var. edc çok güzel bir ürün. dsg filan diye inat edecek bir durum yok. araç resmen yağ gibi kayıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-2496D2A71
Bu mesaj silindi.Şu leş gibi üslup ile yazmış olduğun mesajı yönetime havale ediyorum. Yazmış olduğun saçmalıkları ise tek tek düzeltmeyi kendime zul görürüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 30 Aralık 2023; 12:58:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X