Acil durum frenleri genelde deneyerek devreye alınamaz. Onun çalışması için son çare kalması gerek. |
Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (2063. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Arkadaşlar herkese selamlar. Ben de aranıza yeni katıldım. 2016 dynamic dizel Otomatik kullanıcısıyım. Bu ilk opelim. 2 aydır ön takımdan ses geliyor. Arnavut kaldırımı yolda böyle bir bilya hışırdaması gibi, zırıltı gibi bir ses geliyor ve frene basınca kesiyor. İstanbul Avrupa yakasında önerebileceğiniz bir servis var mı? Bir ustaya götürdüm epey uğraştı bulamadı. Hem bu arıza için hem de rutin bakımları için servis tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
zincir değişimi yaptıran oldumu hiç yakın zamanda
-
Selamlar lastik basınç sensörü arızasıyla karşılaşan varmı nasıl çözdünüz. Tamir - değişim tanıtma vs bilgiye ihtiyacım var.
Ben de çok merak ediyorum bunu, bu aralar bir sağ ön bir sol ön ha bire basınç uyarısı veriyor. Havaların sıcak olmasına bağlıyorum da muhtemelen bir arıza var
-
Benim sensör bağlantıyı kesti hocam. Bugün biraz araştırdım muhtemelen pili bitti ama içindeki pil yüksek sıcaklık derecelerine dayanıklı bir cr2032. Piyasada bulmamız zor yurtdışından da gelmiyor yasaklı.Normal cr2032 sıcak havalarda sorun yaratır deniyor. Önümde 2 yol var ya gm ürünü alacağım ( yetkili servis tanesine 5000 tl istedi, parçacılarda ise 2000) ya da aliexpressten farklı bir marka sipariş edeceğim . Farklı markada ise kalibrasyon sorunu yaşarmıyım diye ikilem yaşıyorum. 3. seçenek te çinden gelenin pilini alıp diğerine takmak.
Hocam yaklaşık 2 senedir tek sensör arızalı halde devam ediyorum. Gösterge deki ikazlar sinir bozucu : ) lastik değişimine 1 yılım kaldı ustanın yönlendirmesiyle onu da değiştiririm.
Sadece onu değiştirmek için mesai harcamak içimden gelmiyor nedense
Ayrıca yurt dışı alışverişlerinde ptt nin ek vergi koyabilecegini de göze almalısınız. Kutuyu açıp bakıyorlar ve fiyatına kolayca ulaşıyorlar:)
2016 1.4 150 HP otomatik 38 binde olan aracımız 1-2 hafta önce satıldı. Bu konuya eskisi kadar aktif kullanmıyorum ancak piston konusuna tekrar dikkat çekmek için deneyimimizi paylaşıcam. Araç ailemin kullandığı araçtı.
Haziran ayında aracımızı ilana koymuştuk ancak istediğimiz teklifler tam gelmedi sonra almak istenen araba da zamlanınca vazgeçildi. İlandan kaldırdığımız haftalarda yolda giderken rolanti de aşırı titreme sonrasında ESP ışığını yakınca kendi otoparkımıza koyduk. Opel yetkili servislerinde ve genel merkezle uzun görüşmeler sonrasında İstanbul’da bir yetkili servis 2-3 gün içinde araca bakabileceğini söyledi. Genel ortalama 2-3 haftadan önce kimse aracı kontrol için bile alamıyordu.
Gittiğimiz yetkili servis 2 ve 3. Bujilerin ateşlenmediğini bu yüzden bujilerin ilk etapta değiştireceğini söyledi. Piston ihtimalini sorduğumuz zaman buji değişimiyle çözülmez ise sonraki aşamada bakılacağını söylediler. Kompresör testi istedik çünkü ben kullanıcı olarak pistondan şüpheleniyorum ama servis dahala buji diretmesi yaptığı için aracı çıkartarak özel servis aradık. ( sadece bu kontrol için 4 bin tl alındı ) Tavsiyeler üzerine Tekirdağ Çorlu Opel Servisi İbrahim ustaya araç çekici ile gönderildi. Ve malum sonuç orada ortaya çıktı araç 2-3. Pistonlarda çatlatma yapmıştı. Araç yıllık bakımıyla beraber 65 bin tl ye araç yapıldı.
Piston kırılması bu km de nasıl oldu derseniz. Araç dexos 1 gen 2 veya dexos 1 gen 3 yağ kullanıldı. Ancak son bakımında İstanbul’da aradığımız Opel servisleri bu yağı kullanmadığını söyleyince dışarıda bir ustaya götürülüyor araç ve oda pederi ikna ediyor Shell 5w30 bir yağ konuluyor.
Bu sefer motorda işlem var diye fiyatı daha mâkul tuttuk ve tüm işlemleri yeni alıcısına anlattık. Aslında Haziranda satılıp alıcıya mağduriyet yaratmasındansa bu şekilde satılması daha iyi oldu bizim içinde. Ek olarak yukarı da özel servisi bilerek belirttim. Bence İstanbul’daki Opel yetkili servislerinin durumu içler acısı. Özellikle GM - PSA değişiminden sonra bizim araçlarda bir sahiplenilmeme durumu hissettim. İnşallah kimse büyük sorunlar yaşamaz ama bakım ve olası bir kötü durumda Çorluda ki özel servise bakılabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senior.Planner -- 1 Eylül 2024; 8:28:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Lastiği değiştirdikten 1 hafta sonra çivi girdi ondan 2 gün sonra da sensör bozuldu hocam. Ben o kadar bekleyemeyeceğim sensör çalışmasa çiviyi de farketmeyecektim siz iyi sabretmişsiniz
Aliexpressten sipariş etmeye karar verdim 30 dolar sınırına giriyor vergisi vs herşeyi dahil yarı fiyata tekabül ediyor.
Hayırlı olsun geldiği zaman bizi de bilgilendirirseniz sevinirim bir takım da ben alabilirim belki
Geçmiş olsun. Aracı kullanım alışkanlıklarınız nasıldı? Tasarruf odaklı mi yoksa yüksek performans mı?
Aracı babam kullanıyor hocam uzun yolda hız tabelasını 1-2 km bile geçmez o kadar dikkat ederek kullanılıyordu. Turboyu sıkıştırarak kullanmadık hiç. Teşekkürler hocam inşallah kimse yaşamasın bu sorunu çok can sıkıcı.
Belkide sıkıştırmak gerekiyordu. Otomatik araç 50-80 km hızlarında yüksek vitese geçmeye çok istekli. Bu da 1000 devir civarlarında yüksek viteste oldukça cansız bir motor demek.
Otomatik arkadaşlara sürekli spor modda kullanmalarını tavsiye ederim.
Beyler güncel fiyat bilgisi vermek için yazıyorum bu mesajı. Airbag uyarı ışığı yanması akabinde servise uğrayıp arıza tespiti yaptırdım. direksiyon zembereğinin değişmesi gerektiği, parça fiyatının 4750 lira, üzerine de 4000 lira işçilik alacaklarını beyan ettiler. Birden fazla servisi arayarak parça kodu ile fiyat sordum. Hepsi birebir aynı şeyi söyledi. Özel servis ise toplamını 4~5bin gibi tutacağını söyledi. Aklınızda bulunsun özel servise 5k ya da yetkili servise 8,5k
-
Teşekkür ederim olur hocam gelince yazarım
-
Sadece tek yağ değişiminde piston kırması çok saçma değil mi? Aynı viskozitedeki yağlar arasında ne kadar fark olabilir?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam daha doğrusu biz buna yorduk yani bizim süreçte kusurumuz varsa bildiğimiz sadece buydu.
Bence hiç kendinize kusur bulmayın. Kaç senedir takip ediyorum bu mevzuyu, piston kırma patterni hiçbir zaman tam netleşmedi. Kıran ne için kırıyor, kırmayan neden kırmıyor? Yağ yanlış diye konuşuldu, otomatik arabalar düşük devir çeviriyor diye konuşuldu, ani hızlanma konuşuldu, her şey konuşuldu. Ama net sonuca varılamadı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X