Yeni Opel Meriva 1.4 140 hp veya yeni Ford Cmax i merak ediyorum bana ailece kullanabileceğim MPV tarzı bir araba lazım. Galiba yeni Meriva lar Opel showroom lara gelmiş ama eski meriva yı düşününce gidip bakmaya cekinmiyor da değilim. Bu arabalar hakkında bilgisi olan varmı? Yeni opel Meriva alınır mı? yada Ford Cmax i mi beklemeliyim? Cuma günü Autoshow başlıyor galiba orada sergileyeceklermiş cmax i ama fiyatı ne olur acep?...
Cmax Merivadan biraz daha büyük ve donanımlı Cmaxin motorları 1.6 125 bg bnzinli 1.6 180bg turbo benzinli ve 1.6 tdci 115 bg dizel şeklinde olacak. trend , titanium ve titaniumX donanımları olacak.
Şahsen dizel trendin 45-46 titaniumun 48-49 x paketin 52-53 gibi fiyatlanacağını tahmin ediyorum. 7 kişilk versiyonda 2-4 bin fazla olacağını tahmin ediyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: x-rayted
Cmax Merivadan biraz daha büyük ve donanımlı Cmaxin motorları 1.6 125 bg bnzinli 1.6 180bg turbo benzinli ve 1.6 tdci 115 bg dizel şeklinde olacak. trend , titanium ve titaniumX donanımları olacak.
Şahsen dizel trendin 45-46 titaniumun 48-49 x paketin 52-53 gibi fiyatlanacağını tahmin ediyorum. 7 kişilk versiyonda 2-4 bin fazla olacağını tahmin ediyorum.
1.6 125 bg benzinli iyi bir fiyatla çıkarsa mesela 40 bin veya altı (ki güncel kasanın 115lik benzinli trendi 36 bin gibi idi) 1.6 trend hem vialle LPiye uygun olması hem yüksek donanımı ile akıllıca olur
Ford cmax titaniumx paketi 50bin tl yi gecmezse tercih sebebi olabilir. tabi donanım şimdiki cmax titanium xpaketten farklımıdır?
şimdiki titaniumda - esp, tcs - yokuş kalkış sistemi - tork vektör kontrol - bluetooth sesli kontrol (türkçe) - Ford power anahtarsız çalıştırma - lastik basınç izleme sistemi - yolcu koltuğunda bel desteği yok .Yeni titaniumda bunlar da standart ancak şimdiki titanium 17 janttı bu 16 janta düştü, ayrıca şimdikinde arka kapı güneşlikleri titaniumda vardı. Yenide onu Xpakete koydular...şerit değiştirme uyarısı var mı yok mu bilmiyorum. Bir de hangi CD çalar olacak belli değil. Eğer fiestadaki transformera benzeyen ise Otosan bi çuval inciri berbat etmiş demektir. Umarım SONY olur..
X pakette ise bunun üstüne - otomatik park yardımı - elektirkli bagaj kapağı - 17 jat - katlanır ayna - panoramik cam tavan - arka kapılarda güneşlikler ve bi xenon far olacak. Güncel Xpakette parçalı deri koltuklar vardoı. Yenisinde bu yazmıyor.
Ben alırsam x paket alırım..
Neden bu kadar opel ci oldum bilmiyorum opel asconamızın çok yakmasında soğumuştum opelden tabi 80 modeldi kendisi
Insıgya neyse orjinal yazılışı bu araç çıktığında döçland opelden lansmanda şöyle bi açıklama geldi wv kalitesini yakaladık bir sonraki hedefimiz tüm çalışmalarımız audi kalitesin erişmektir küresel kriz filan derken opel kendini çöküşten yükselişe çıktı ve gayette haklılar çokta başarılılar d sınıfında pssad hegomanyasını çökertti yeni astrayla c segmentinde fırtınalar koparıyor ve golf 7 iğrenç tipiyle ne yapacağını bilemez durumda pazara çıkacak polo hoşuma gitti ama diğerleri hayır passad cc ye de laf yok tabi parasını hak edene eleştiri yapılmaz neyse meriva 2011 yazıp googlewww.yenimeriva.com girdim reklam filmi hoş ve tasarım filmleride epey açıklayıcı pejo 5008 den röno senic ten yeni çıkacak c max ta mondeo yu focusu andıracaktır ve hayalime göre meriva kadar yakışıklı olmaycaktır motor konusunda bilemem ama diğer konularda çok ayrıntılı bir çalışma yapılmış yılda 50bin yapacaksanız dizel mantıklı 15binde hiçbir anlamı yok ve 1.4 140 hp olan motor ecotec motor sanırım corsa ve astra lardada kullanılıyor kasasına göre nasıl çekiş sağlar bilemiyorum aracı almanın en yönü test etmektir daha ötesi yok 2011 arabaların hepsi çok çok güzel amacına ekonomine ve fiyat performans olayana bakıp karar vermen gerek ben meriva alırım ama ne ihtiyacım var nede o kadar param.
Wv kalitedir ama geçmişine yüklendi ve artık hemşerisi tarafından kazınıyor pabucunu transpotır dışında çoktan dama attılar hedefte audi kalitesiin benimseyen bir firma ve gayette gerçekçi konuşarak rakiplerinin önceki üstünlüğünü vurguluyorlar bence opel honda hayat onda gibi bir slogan istiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: DeeP DeBRiS
Neden bu kadar opel ci oldum bilmiyorum opel asconamızın çok yakmasında soğumuştum opelden tabi 80 modeldi kendisi
Insıgya neyse orjinal yazılışı bu araç çıktığında döçland opelden lansmanda şöyle bi açıklama geldi wv kalitesini yakaladık bir sonraki hedefimiz tüm çalışmalarımız audi kalitesin erişmektir küresel kriz filan derken opel kendini çöküşten yükselişe çıktı ve gayette haklılar çokta başarılılar d sınıfında pssad hegomanyasını çökertti yeni astrayla c segmentinde fırtınalar koparıyor ve golf 7 iğrenç tipiyle ne yapacağını bilemez durumda pazara çıkacak polo hoşuma gitti ama diğerleri hayır passad cc ye de laf yok tabi parasını hak edene eleştiri yapılmaz neyse meriva 2011 yazıp googlewww.yenimeriva.com girdim reklam filmi hoş ve tasarım filmleride epey açıklayıcı pejo 5008 den röno senic ten yeni çıkacak c max ta mondeo yu focusu andıracaktır ve hayalime göre meriva kadar yakışıklı olmaycaktır motor konusunda bilemem ama diğer konularda çok ayrıntılı bir çalışma yapılmış yılda 50bin yapacaksanız dizel mantıklı 15binde hiçbir anlamı yok ve 1.4 140 hp olan motor ecotec motor sanırım corsa ve astra lardada kullanılıyor kasasına göre nasıl çekiş sağlar bilemiyorum aracı almanın en yönü test etmektir daha ötesi yok 2011 arabaların hepsi çok çok güzel amacına ekonomine ve fiyat performans olayana bakıp karar vermen gerek ben meriva alırım ama ne ihtiyacım var nede o kadar param.
Wv kalitedir ama geçmişine yüklendi ve artık hemşerisi tarafından kazınıyor pabucunu transpotır dışında çoktan dama attılar hedefte audi kalitesiin benimseyen bir firma ve gayette gerçekçi konuşarak rakiplerinin önceki üstünlüğünü vurguluyorlar bence opel honda hayat onda gibi bir slogan istiyor.
Acaba Yeni C-MAX'te bazı ekstra donanımlar olacak mı veya ülkemizde sunulacak mı, bilginiz var mı..? Örneğin otomatik panoramik tavan, kafa arkalıklarında LCD ekran vs...
yeni meriva 1.3 dizel 95 hp enjoy 45bin.... yeni meriva 1.4 benzin 140hp enjoy 42bin... yeni meriva 1.4 benzin 120hp enjoy 41bin... yeni meriva 1.4 benzin 100hp enjoy 39bin... (tüpe uygun)
yeni cmax 1.6 dizel 115hp 51bin... yeni cmax 1.6 benzin 125hp 42bin.... (tüpe uygun)
yeni merivayı çok dataylı inceledim.... ıncına cıncına baktım,,, sürmedim ama...
içi yeni astraya benziyor... kayan orta konsol güzel olmuş... arka koltuklar öne arkaya kayıyor, 2 yada 3 kişilik olabiliyor... tümden yatınca düm düz oluyor.... bebek araban yoksa bagaj işini yeterince görür.
bende seneye düşünüyorum. bugün eski kasa cmax titanyum x pakete 2.elde baktım...
şimdi cmax çıkalı 7sene oldu,az bir makyaj gördü o kadar. ama yeni cmax içi uzay mekiği gibi.... merivadan daha havalı...
yeni cmax 1.6trend modelinde manuel klima diyor, şimdiki focus lardaki gibi siyah düğmeliyse gıcık durur.
bakalım yeni cmax gelince onu da bir kurcalayalım....
yeni cmax geldi. Fuarda var kıyamet gibi :)
İnternet sitesine ford c-max gelmiş.Benim size tercihim tabiki c-max olur Ford c-max titanium 51.750 + 5000 lira x paket 56.750 geliyo ve çok dolu bir araba oluyo :D Bu arada benimde sorum var fordun sitesinde fiyatlarda yeni focus fiyatları tıklyınca eski motorlar geliyo anlamadım ben bu işi
Cmax baktım dış tipi BANA göre yine berbat ama ön konsol abooo dedirtecek kadar etkili teknoloji olarak merivayla aynılar ikiside aynı yaş araçlar mevirvanın dışı c max in içi değil ön konsolu gayet başarılı özellikle arka koltuk kullanımı yatıp kalkmasında hacimde meriva daha ii pratik kullanılabilirlik esas birinde sürgülü kapı birinde ters açılan kapı açıp kapatmadan bişi diyemem bu araçlara bu paraları veriyorsanız yakıt konusundan başka birşeyi dert etmenize gerek yok ikiside güzel zevke hitaba bakıyor benim için dışı sade ve güzel meriva, konsulu şekli c max ikisi bir pakette alabiliyoz mu???
Yakıt cebini yormaz ise zevkinin tercihini yap ama yakıt cebini yorarsa motordan tercih yap ikiside harika 50 60 bine araç alıp çok yakacak diye düşünmek feci olur önleminizi buna göre alın ve kalan gerisi yine zevk göze hitab eden şekil.
C-max full ü zarifira nın full ü arada bi fark var mı? ben göremedim.
Bi arkadaş eski motor fiyatları çıkıyor demiş 2006 dizelleri kullanacaksa ford bilmem ne sensöründen sabitleyiciden filan bahsetmesin gitsin zihniyetine şifon çeksinde kokutmasın eleştirileriyle bile forumumuzu.
2011 e geldik iran en geç 2020 de ay a ayak basıcaz dedi bu ford un hali harap durum buysa eğer.
başbakanımızdan rica ediyorum ben en az 5 çocuk yapıcam ama yerli malı MPV isterim yeter bu bağımlılık.
quote:
Orijinalden alıntı: DeeP DeBRiS
Cmax baktım dış tipi BANA göre yine berbat ama ön konsol abooo dedirtecek kadar etkili teknoloji olarak merivayla aynılar ikiside aynı yaş araçlar mevirvanın dışı c max in içi değil ön konsolu gayet başarılı özellikle arka koltuk kullanımı yatıp kalkmasında hacimde meriva daha ii pratik kullanılabilirlik esas birinde sürgülü kapı birinde ters açılan kapı açıp kapatmadan bişi diyemem bu araçlara bu paraları veriyorsanız yakıt konusundan başka birşeyi dert etmenize gerek yok ikiside güzel zevke hitaba bakıyor benim için dışı sade ve güzel meriva, konsulu şekli c max ikisi bir pakette alabiliyoz mu???
Yakıt cebini yormaz ise zevkinin tercihini yap ama yakıt cebini yorarsa motordan tercih yap ikiside harika 50 60 bine araç alıp çok yakacak diye düşünmek feci olur önleminizi buna göre alın ve kalan gerisi yine zevk göze hitab eden şekil.
C-max full ü zarifira nın full ü arada bi fark var mı? ben göremedim.
Bi arkadaş eski motor fiyatları çıkıyor demiş 2006 dizelleri kullanacaksa ford bilmem ne sensöründen sabitleyiciden filan bahsetmesin gitsin zihniyetine şifon çeksinde kokutmasın eleştirileriyle bile forumumuzu.
2011 e geldik iran en geç 2020 de ay a ayak basıcaz dedi bu ford un hali harap durum buysa eğer.
başbakanımızdan rica ediyorum ben en az 5 çocuk yapıcam ama yerli malı MPV isterim yeter bu bağımlılık.
sanırım sıkıntıyı yanlış anladınız. FORDda websitesinde yeni cmax var yani motor donanım teknik bilgi vs buna karşın fiyat listesine tıklayınca yeni cmax fiyatı çıkmıyor, eski cmax fiyatı çıkıyor.
Cmax fuarda var ve 26 kasımda resmi lansmanı yapılıp 29 kasımda bayiilerde olacak..
meriva ne derseniz deyin bir B sınıfı MPVdir. Forddaki rakibi fusiondur. fakat fusion o kadar çağdışı bir otomobil ki -zaten üretimi bitti- fuara getirilmemişti. Meriva B -MPV segmentinin muhtemelen en iyi üyesi ancak Cmaxten barizen küçük..Şöyle söyleyeyim eski cmaxin bagaj hacmi 450 litre iken yeni cmax te bu 627litreye çıkmıştı. 1.6 tdcinin son hızı 184 km 0-100ü 11.3 saniye tüketim 4.1/4.6/5.4 . boyu 4380 mm ve dingil açıklığı 2648 mm . Merivanın değerlerini bilmiyoum..ama cmaxin büyüklük donanım ve ekonomisi ile başetmesi mümkün değil..
eğer meriva boyut olarak size yetiyorsa ve şehir içi 8 litre benzin tüketimi koymayacaksa alınabilir. merivaya alternatif olarak şehir içi 6.7 litre yakan 100bglik yeni jazz da makul bir seçenek.. merivanın içi de segmenti için gayet kaliteli fakat bu parayı etmez bana sorarsanız.
fordun sitesinde yeni cmaxın fiyatları var benzinli trend 42 115 lik dizel ve 1.6 18 bg lik benzinli ise 51700 seviyesinde görünüyor 5500 tl de x paket
hımm bu arada siz 1.6 trend cmax düşünüyorsunuz. listesi 42bin rahatlıkla 40 civarlarına alınabilir...Merivadan çok yakar ancak LPG hele ki vialle LPi sistemine uyumlu bir motor..
Hangisini seçerseniz seçin bence pişman olmazsınız (yakıt hariç )
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme