Merhaba dostlar yeni pc topladım laptopumda hem ssd hem hdd olduğundan ssd'yi laptopumdan alıp yeni pcye takıcam yarın gelicek büyük ihtimal sistem fakat bir sorunum var ssd'de işletim sistemi zaten var yeni gelen pcde win10 demo kurulu olarak gelecek ben o pcdeki gelen hdd biçimlendirsem ssd'yi taksam ve boot sıralamasında başa ssd alsam ayrıca ssd hiç bir şey silmeden direk taksam bi sıkıntı olur mu ?
Şimdiden teşekkürler :)
Çalışmaz mavi ekran verir kalır...
SysEdit
kullanıcısına yanıt
Peki ne gibi yol izlemeliyim ilk ssd'deki verilerimi yeni hdd aktarsam sonra ssd biçimlendirip ssd'ye tekrar işletim sistemi kursam boot'tan gene ssd öne alsam sonra tekrar verilerimi ssd'ye alıp hdd biçimlendirip ondaki demo win10 silsem böyle olur mu ?
romeofek91R
kullanıcısına yanıt
Evet o şekilde olur...
ilk başta mavi ekran vermeden çalışabilir de ama sonradak sıkıntı çıkarma ihtimaline karşı temiz format en iyisi.
çok fazla veri var uğraşamam dersen direkt takıp dene. şu şekilde denersen belki mavi ekran vermez.
-önce ssd üzerinde kurulu sistemdeki sürücüleri, bulabilirsen anakart çipset sürücüsünü kaldır. -sonra o ssd yi diğer bilgisayara takıp, açılırsa hemen çipset sürücüsünü kur anakartın.
geçen hafta gibi denedim ben bir laptopa taktım masaüstünde kullandığım ssd yi. açıldı önce ama sürücüleri silmeden taktım arada bir mavi ekran verip reset atınca temiz kurulum yaptım. sürücüleri kaldırıp yeni sistemdekileri kurabilirsen bir şansın olur diye düşünüyorum.