Merhaba, Kasım başında hibrit 3008 Allure donanım satın aldım. Genelde memnunum. Ön park sensörü ve elektrikli bagaj da olsa daha iyi olurmuş. Frenlemeyle ilgili birşeyden bahsetmek istiyorum. Hem satış esnasında, hem de broşürde ve kullanma kılavuzunda araçta Otomatik Fren Sistemi, Çarpma Riski Uyarısı, Akıllı Acil Fren Desteği, Aktif Güvenlik Freni, Acil Durum Tam Durdurma Güvenlik Freni gibi birçok teknoloji geldiğinden bahsediliyor. Ancak ben Çarpma Uyarısı dışında bunların hiçbirinin çalıştığını görmedim. Sadece yekında bir araç algılandığında "Araca yakın bir engel algılandı" diye bir yazı çıkıyor. Bunun dışında araç diğer markalarda olduğu gibi duran bir araca veya engele yaklaştığında kendiliğinden frenleme yapmıyor. Öndeki araca takip mesafesinden daha az yaklaşırsanız yavaşlamıyor. Bu bahsedilen frenleme sistemlerinden herhangi birinin çalıştığını gören var mı? Aracı satın aldığım bayi ile görüştüm. Aracın bu gibi durumlarda yavaşlamayacağını söylediler ve Peugeot Türkiyeye yönlendirdiler. Peugeot Türkiye de bu özelliğin sadece GT donanımda geldiğini söyledi. Oysa 3008'in broşürünü incelediğinizde fren ile ilgili gelen yukarıda saydığım tüm sistemlerin Allure donanımın özellikleri olduğu, GT ile ek gelen ve "Allure Versiyona Ek Donanımlar" diye belirtilen güvenlik sistemleri arasında frenlemeyle ilgili bir özellik olmadığı açıkca gözüküyor. Eğer sadece basit bir uyarı verecekse ve acil bir durumda yavaşlamayacaksa bu kadar frenleme sistemi ne işe yarıyor? Bu güvenlik sistemleri var diye araca istenen bu bedelleri ödüyoruz. Eğer içinden çıkmıyorsa bu tüketiciyi aldatmaya girmiyor mu? |
YENİ PEUGEOT 3008/E 3008-(2024 MODEL) (20. sayfa)
-
-
Merhabalar
Bende E-3008 Allure var. Geçen cumartesi yola bir anda çıkan bir otobüs yüzünden 2 şeritli yolda sol şeritte önümdeki araç durdu. Hava yağmurlu idi. Ben de ayağımı gazdan çekip hafifçe fren pedalına basıyordum ki bir anda bir uyarı ile birlikte sanki el freni çekilmişçesine araç fren yaptı ve kayarak durdu. Özellikle denemedim ama 30'un altındaki hızlarda yayalar için de devreye giriyor.
-
arkadaşlar peugeot aks parça değişimi sebebiyle 3008'leri geri çağırıyormuş, yeni araçların da teslimatını durdurmuş, konu ile ilgili bilgisi olan var mı acaba?
-
Evet, doğrudur yurtdışıdayım,eve mektup geldi iki saat sürecek değişim için servise çağırıyorlar ama parçalar daha gelmemiş, teslim edilmeyen araçlar değiştirilip teslim edilecek, Ayrıca app te de yazıyor araçların geri çağrıldığı. -
Elbette çalışıyor ve donanım listesinde ne varsa aracınızda mevcut.
Bu sistemlerin çalışması için şartların oluşması gerekiyor. Siz bilerek ve isteyerek bu sistemleri çalıştıramazsınız zaten. Kazanın yada çarpışmanın kaçınılmaz olduğu durumlarda sistem devreye giriyor.
Ben arabaya çok yanaştım çalışmadı gibi bi durum yok, zaten çalışmaz.
-
bizim araçlar da (hibrit allure) yan aynalarda ısıtma var mı? arka cam resistantı açınca yan aynalarda ki buğuyu da çözüyor mu? bilen var mı acaba?
-
Aracınız hayırlı uğurlu olsun. Ben de hibrit Allure düşünüyorum. Gt isterdim ama bütçeyi çok aşıyor. Gereksiz pahalı bence.Memnun musunuz araçtan yakıt çekiş gücü vs nasıl? -
genel olarak memnunum ,yakıt olarak dizel kadar düşük değil ama, bir benzinli olarak 6,5-7 lt seviyelerinde ortalama da, benim şansıma ekran kapanması yaşıyorum fransa dan bunun için bir parça gelecekmiş onu bekliyorum değişince düzelecek inşallah ,tek önemli eksiği ön park sensörü ..
-
Ön park sensörü ilerde servislerde takılacak gibi duyumlar aldım. Takip etmenizde fayda var. Allah kaza bela vermesin. -
E-3008 için fiyat alan var mı son zamanlarda ciddi olarak tesla yerine düşünmeye başladım
-
1670 aktif iriyıl istanbul bayii nakit
-
Tüketim çok fazla izlediğim videolarda 20kw altını görmüyor. Sebebi tasarım ve ağırlık. -
Sebebi soğuk hava.
Tahminimce bir yazılım güncellemesi gelecektir bu konu hakkında
-
Bence ağırlık ve Aerodinamik yapısı doğuştan elektrikli olmadığından bu gayet normal aslında. 20-23 kW arası şu havalarda geziyor yakıtı. Eledim ben maalesef bu aracı içi falan çok güzel ama yapacak birşey yok. -
Ben tasarımını beğendiğimden fiyatı da uygun olduğundan e3008 alure geçmeyi düşünüyordum. ancak her geçen gün tüketimle ilgili yeni veriler aracın kışın şehir içinde 20-25 kw yaktığını söylüyor. Bu çok yüksek
-
Cidden öyle hocam İoniq 6 alacağım şehir içi kullanım için evden şarj imkanım var. -
Arkadaşlar yeni 3008 gt Hybrit için fiyat alan varmı 2025 için full paket mi geliyor yoksa koltuk ve ses sistemi opsiyon ekleniyor mu -
evden şarj imkanım olmamasına rağmen e-3008 tercih ettim, Antalya'da ikamet ediyorum, burada hava kışın 10 derece altına çok nadir düşüyor, tüketim daha az olur diye düşünüyorum, zaten çok km yapan biri de değilim, senede 5000 km anca yapıyorum, bana uygun olur diye düşündüm.
-
Sizin lokasyonunuzda sıcaklık çok iyi hocam kışın çok sıkıntı yaşamazsınız. -
Ankara’da 1750 altına bulamadım hocam ya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X