Şimdi Ara

Yeni Philips 5160/12 USB (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
712
Cevap
2
Favori
72.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • philips sık sorulan sorular başlığı altında dijital çıkış ile DTS dekoderli bir alet kullanılarak DTS alınabileceğini belirtmiş. Yazılımla değil cihaza parça eklenerek olabilecek şey bunlar. Ancak AC3 te sonuçtadekoderle olacak iş yani dijital yayını anologa dönüştürmelisinizki dinleyebilesiniz. Ancak logo niye yok çözebilmiş değilim.
    quote:

Orjinalden alıntı: machiner.

quote:

Orjinalden alıntı: Dr.power

Ancak, Philips dekoderlı yükseltici veya hopörler sistemi ile olabileceğini söylüyor. Ama yinede diğer markalarda olan DTS logosu bu modellere neden koymamış anlayabilmiş değilim. Sonuçta DD AC3 ses içinde harici dekoder gerekli (5.1 Anolog çıkış olmadığında) ancak unlara ilişkin logolar cihaz üzerinde mevcut. 5.1 analog çıkışı olmayan Samsung, Toshiba, Pioneer, Panasonic gibi cihazlarda DTS logosu var
    quote:

Orjinalden alıntı: Dr.power

Bugün inceledim cihazda DTS yok

nerede ve ne şekilde incelediniz, diğer tespitleriniz neler biraz anlatabilirmisiniz
    dts yazılımla oluyormuymuş araştırabildinizmi (yazılım zaten kimbilir ne zaman çıkar)

ancak DD AC3 dvd de dijital oarak bulunduğu için dijital girişli bir ses sisteminizin olması yeterli

sadece pahalı markalarda değil bugün en ucuz, en dandik dvd de bile "dts" var
    philips sadece fiyat avantajı sağlamak için dts koymuyorsa söyleycek tek şey var

• @Dr.power

dts konusunda şu başlığı bir incelemeni tavsiye ederim
    "DTS hakkında" <-TIKLA
    deneyimli arkadaşların bu konuda oldukça güzel açıklamaları var

quote:

Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi
    dvd playerda dts kod çözücü olmasına gerek yok,amfide olsun yeter.
    yalnız dijital olarak amfine bağlaman lazım.
    dvd playerda "dts(digital out)" ibaresinin olması yeterlidir.dediğim gibi dts decoderine ihtiyaç yoktur.

quote:

Orjinalden alıntı: teknika
    Philips 5960/12 Dvd Player de kendi anfimle denedim ve menüsüne girip, her türlü ayarını didik didik kurcalayıp araştırdım. Ama, hiç bir şekilde DTS sinyali çıktısı alamadım. Bırak Dts sinyal çıktısını, ses bile alamadım. Coaxiel'den bağladım, Optikten bağladım. Analog zaten bağlamıyorum. Her türlü denedim. Ama AVR'de kesinlikle Dts sinyal lambası yanmıyor ve hiç bir şekilde ses çıkmıyor. Dvd filmin ses seçenekleri bölümünden Dolby Digital'i seçtiğin an ise ses geliyor.

quote:

Dts Logosu Philips'in yeni ürettiği Dvd Playerler de yok artık.
    O yüzden alırsan da Dts ses dinleyemezsin diyoruz.

quote:

Orjinalden alıntı: hakbul30
    Zaten philipsin kendi broşürlerinde de DTS ibaresi yer almıyor.
    Consomer Guide'ın Philips 5960 incelemesinde de aynı noktaya parmak basmış.
    Cihazın eksi yönü olarak DTS desteğinin olmaması belirilmiş.
    http://products.howstuffworks.com/philips-dvp5940-dvd-player-review.htm

quote:

dts decoderi ile dts out ibaresi aynı şey değildir, bir dvd playerda decoder olduğunu arkasında 5.1 yada 7.1 analog çıkıştan anlayabiliriz,eğer bu analog çıkışlar yok ise dvd playerda ne dolby digital nede dts decoderi yok demektir,ama dts out logosu varsa dts sesi digital olarak receivere aktarabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: shebumi
    Yeni firmware ile düzeliyor.
    Neyse, sen çıkarmışsın aleti zaten ama elinde bu player olan arkadaşlar philips'in sitesinden indirip deneyebilirler.

philipsin sitesinde bahsetmiş olduğun "dts dekoderli alet"lerin başında avr.ler geliyor
    araya başka bir parça falan gerekmez
    kaldıki araya dekoder bile koysan dvd nin bu sinyali dekodere veya avr.ye bir şekilde aktarması gerekiyor (ama dijital ama analog)
    ama philipsin yeni modellerinde ne dijital nede analog dts çıkışı mevcut değil
    bu durumda dts dekoderli aletle nasıl olacak bu iş anlayabilmiş değilim
    benim kafam bayağı karıştı her şey birbiri ile çelişiyor
    ama philipsten de vaz geçemiyorum
    şimdi bu alet alınırmı alınmazmı

• progressive scan yapıyor fakat alt yazı büyüklüğü değiştirilemiyor.
    ama okunmada bir problem yok gayet yeterli bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: josh-r

merhabalar
    cihazı bugun test ettim güzelce
    tepsi açıkken 55 e tuşlaınca DVP5160_12.bin yazıyor ama çipset bilgisi yok(ayrıca bişey yapmak gerekyormu bilmiyorum bilenini varsa söyleyin bakayım)
    usb si 2.0 daha öncede yazmıştım gerçi
    divx lerde (lost ve heroes ile test ettim divx ) bir sorun yok alt yazının altında şeffaf gri bir ban var okumayı kolaylaştırıyor türkçe alt yazıyı destekliyor.
    görüntü kalitesi süper bence.
    alt yazıda mat beyaz gözü yormuyor.
    alt yazının flimle aynı olmasına gerek yok aynı klasörde olması yeterli. sub tuşu ile klasör içindeki alt yazıları teker teker degiştirebiliyorsunuz.
    dvd lerde de kalite iyi daha önce sadece 3040 modelinin okudugu(bilgisayarda dvd okuyucu yazıcının okumadıgı) flimi denedim okudu ve oynattı.
    tabi unutmadan kumanda algılamasıda süper alcıyı görmesede işlem yapıyor.
    bence güzel bir cihaz tavsiye ederim
    iyi günler

Kardeş sen bu divxleri USB den mi izledin yoksa CD/DVD den mi?
    aşağıdaki linkte kullanım klavuzu var. Orda bu konu net değil. USB den .jpg .mp3 okur yazıyor. Ayrıca .mp4 .avi. .mpg de okuduğu yazıyor. .mp4 ve .mpg dosyan varsa test yapabilirmisin.
    http://www.p4c.philips.com/files/d/dvp5160_12/dvp5160_12_dfu_tur.pdf

Yeni Philips 5160/12 USB

• Kullanma klavuzuna göre
    (sayfa 186) yazılım güncellenebiliyor.
    (sayfa 149) bölge kodu destekleniyor. (kopya DVD okumasında sorun olabilir mi, bilen söylesin)
    (sayfa 162) divx leri CD, dvd, usb den okuyor. yanlız divx formatı olarak .mp4 .avi ve .mpg uzantı dosyalardan bahsediyor. bu durumda fotograf makinalarının çektiği mp4, avi ve mpg leri okumuyor gibi anladım.
    (sayfa 190) USB hard disklerde çok fazla dosya varsa veya 500 mA den fazla elektrik akımı çekiyorsa göstermiyormuş (yanlış da anlamış olabilirim.)
  • divxleri dvd den ve memory siticktende oynattım sorunsuz çalıştırıyor.
    mp4 ve mpg dosyası denemedim ama avi dosyalarını oynatıyor.
    orjinal dvd'im yok (yai hepsi kopya ) sorunsuz okuyup oynatıyor.
    usb harddisk olayında anladıgım kadarıyla 500 mA den fazla elektrik akımı çekiyorsa harici elektrik bgalantısı olan hdd kasalarından takman gerkiyor.
    inşallah yardımcı olabilmişimdir.
  • bugün bir philips bayisine 5160 almaya gittim, yanıma heroes bölümlerinin olduğu dvd mi de deneme yapmak amacıyla aldım.Görüntü özellikleri olarak daha önce alıp iade ettiğim 3040 veya 5140 dan bir farkını kısa sürede gözlemleyemedim lakin altyazı konusu beklediğim gibi olmadı. Görüntü dosyası ile farklı isimde olan altyazilari ne yazıkki açmadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jasd

bugün bir philips bayisine 5160 almaya gittim, yanıma heroes bölümlerinin olduğu dvd mi de deneme yapmak amacıyla aldım.Görüntü özellikleri olarak daha önce alıp iade ettiğim 3040 veya 5140 dan bir farkını kısa sürede gözlemleyemedim lakin altyazı konusu beklediğim gibi olmadı. Görüntü dosyası ile farklı isimde olan altyazilari ne yazıkki açmadı.

5160 ı dün aldım, şuana kadar 3 ayri divx ile denedim, hepsinde altyazilar farkli isimlerde ve görüyor. usb bellektentende .avi olarak denedim onlarda sorunsuz.birde arkadaşım orjinal 2 tane dvd getirdi, onlarıda deneme şansım oldu, şimdi biraz rahatsız edici bulduğum bir nokta var onu söyleyim,

orjinal dvdlerde sinemaskop ekranın orda çıkan alt yazılar,tam beyaz olduğu için çok güzel.
    ancak divxlerde altyazılar sinemaskop ekran ile görüntünün oynadığı kısım arasında çıkıyor, görüntüde girdiği için araya arkada şeffaf bir fon var ve yazılar bunun üstünde, şeffaf fon gayet güzel ancak yazılar mat beyaz olduğu için bazen göz yoruyor ve biraz küçük, daha büyük ve açık tonda olsa idi daha iyi olabilirdi, bu divxler için geçerli....orjinal dvd lerde altyazılar ise çok güzel...

edit: yukarıda arkadaşın eklediği resimlerde altyazılar biraz büyük çıkmış, orda tam sinemaskopun üstünden çekim yapıldığı için (yada 16*9da açılmış olabilir) biraz büyük görünüyor, aslında ondan biraz daha küçük ve mat...

divxlerde bu altyazının rengini koyulaştırma gibi bir şansımız yokmu??????? vobsub tarzi programlar ile altyaziyi istediğimiz yere kaydirabiliyormuşuz galiba. bununla ilgili forumda bilgi bulamadim ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 9 Haziran 2007; 23:34:41 >

• jasd : alt yazı ynı klasördeyse isminin aynı olmasına gerek yok
    sub tuşu ile o klasördeki bütün altyazılar arasında geçiş yapıyor.

revenger11 : altyazıları ben 73 ekran televizyondan resim çektim onun için büyük olmuş olabilir.
    açıkçası daha küçükte nası görünür bilmiyorum. ama bence yeterli büyüklükte
    ama dedigin gibi divx lerde alt yazı yer değiştirme ilgili bişe bulursan bizide bilgilendirirsen sevinirim. özellikle heroes da japonların konuşmalarının ingilizce alt yazısının üzrine gelince okunmada problem yarata biliyor.
  • Walla ben de anlamadım niye göstermediğini fikir vermesi açısından dvd nin içeriğini ekliyorum

Yeni Philips 5160/12 USB
  • İsmin uzunluğundan yada karakter tipinden olabilir... Aynı dosyayı başka divx player larda denemek lazım bazen aynı durumla bende karşılaşıtorum Ancak diğer divx oynatıcılarda altyazıyı göstermiyor.. Sonuçta İstisnalar Kaideyi bozmaz
  • @josh-r alt yazıyı yerini çeşitli programlarla oynama yaptık baya bir denedim ama cihaza taktığımda hiç değişiklik yapmamışım gibi eski tas eski hamam göstermeye devam etti.bunun için firmware bekliycez, cihaz yeni olduğu için firmware i yok, çıktığında firmware üzerinde basitce oynamaya yaparak altyazıyı dilediğimiz büyüklük ve yere çekebileceğiz divxler için.
  • arkadaşlar bende aldım ..başka divx player görmedim ama çok araştırdım..1 tane film izledim 10 numara alet haberiniz olsun ..bilgisayarda dandik çıkan görüntü prosesive scanmıdır nedir onunla beraber gayet net bir görüntü veriyor..fiyat konusunda çok iyi bence..
    size en önemli özelliğini söylim..KUMANDASI Bİ HARİKA!!! KULLANIMI ÇOK KOLAY VE HERYERDEN ALIYO..
    KLONLAR GİBİ DEĞİL haberiniz olsun bembeyaz harika bir kumanda..
    size benden bir tavsiye ..sizde benim gibi ışıklı USB bellek almayın!! yani öne takınca yanıp sönüyor USB disk (sandisk=çok iyi ama divx playerde yanıp sönmese iyi olurdu) böylece rahatsız edebilir..

• Machiner Merhaba,
    Bir düzeltme yapayım istedim.
    Philips'in tüm yeni modelleri DTS'i digital olarak verir aslında. Sadece içinde DTS dekoder bulunmadığı için DTS sinyalini stereo yada 5.1 analog olarak çözümleyip iletemez. Sisteminizde DTS decode edebilen bir receiver mevcut ise hiç bir sorun yaşamazsınız. Ama direkt olarak TV'ye bağlıyorsanız (Makul fiyatlı hiçbir TV'de DTS decoder görmedim) yada DTS çözümlemeyen bir receiver kullanıyorsanız sorun yaşarsınız. Philips bunu neden yapıyor derseniz tamamen DTS çözümleme için gereken lisans maliyeti yoksa teknik sorun yada elektronik chip maliyeti değil. Görece olarak daha kalitesiz diye bilinen diğer markalar (Minton, sunny, vs) firmaları lisans konusunu dert etmediği için DTS özelliğini diğer pek çok özellik gibi ekliyorlar. Sony, yamaha gibi firmalar DTS'i lisansını ödeyip ekliyorlar ama cihaz fiyatları Phlips'e göre daha pahallı oluyor.

quote:

Orjinalden alıntı: machiner.

@Dr.power

dts konusunda şu başlığı bir incelemeni tavsiye ederim
    "DTS hakkında" <-TIKLA
    deneyimli arkadaşların bu konuda oldukça güzel açıklamaları var

quote:

dvd playerda dts kod çözücü olmasına gerek yok,amfide olsun yeter.
    yalnız dijital olarak amfine bağlaman lazım.
    dvd playerda "dts(digital out)" ibaresinin olması yeterlidir.dediğim gibi dts decoderine ihtiyaç yoktur.

quote:

Philips 5960/12 Dvd Player de kendi anfimle denedim ve menüsüne girip, her türlü ayarını didik didik kurcalayıp araştırdım. Ama, hiç bir şekilde DTS sinyali çıktısı alamadım. Bırak Dts sinyal çıktısını, ses bile alamadım. Coaxiel'den bağladım, Optikten bağladım. Analog zaten bağlamıyorum. Her türlü denedim. Ama AVR'de kesinlikle Dts sinyal lambası yanmıyor ve hiç bir şekilde ses çıkmıyor. Dvd filmin ses seçenekleri bölümünden Dolby Digital'i seçtiğin an ise ses geliyor.

quote:

Dts Logosu Philips'in yeni ürettiği Dvd Playerler de yok artık.
    O yüzden alırsan da Dts ses dinleyemezsin diyoruz.

quote:

Orjinalden alıntı: hakbul30
    Zaten philipsin kendi broşürlerinde de DTS ibaresi yer almıyor.
    Consomer Guide'ın Philips 5960 incelemesinde de aynı noktaya parmak basmış.
    Cihazın eksi yönü olarak DTS desteğinin olmaması belirilmiş.
    http://products.howstuffworks.com/philips-dvp5940-dvd-player-review.htm

quote:

dts decoderi ile dts out ibaresi aynı şey değildir, bir dvd playerda decoder olduğunu arkasında 5.1 yada 7.1 analog çıkıştan anlayabiliriz,eğer bu analog çıkışlar yok ise dvd playerda ne dolby digital nede dts decoderi yok demektir,ama dts out logosu varsa dts sesi digital olarak receivere aktarabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: shebumi
    Yeni firmware ile düzeliyor.
    Neyse, sen çıkarmışsın aleti zaten ama elinde bu player olan arkadaşlar philips'in sitesinden indirip deneyebilirler.

philipsin sitesinde bahsetmiş olduğun "dts dekoderli alet"lerin başında avr.ler geliyor
    araya başka bir parça falan gerekmez
    kaldıki araya dekoder bile koysan dvd nin bu sinyali dekodere veya avr.ye bir şekilde aktarması gerekiyor (ama dijital ama analog)
    ama philipsin yeni modellerinde ne dijital nede analog dts çıkışı mevcut değil
    bu durumda dts dekoderli aletle nasıl olacak bu iş anlayabilmiş değilim
    benim kafam bayağı karıştı her şey birbiri ile çelişiyor
    ama philipsten de vaz geçemiyorum
    şimdi bu alet alınırmı alınmazmı

• analog ses çıkısı varsa alınır
    sonucta 100 -200 ytl lik ses sistemleri analog girişli
    ben su ana kadar dts encode edilmiş divx film görmedim
    dvd player izleyecekler özellikle konser kayıt dts olmasına özen göstermeliler
  • @boneym
    diğer başlıktaki ve bu başlıktaki mesajların için teşekkürler
    az kalsın piranha sipariş ediyordum
    artık 5160 almamak için hiç bir bahane kalmadı
    saat geç oldu sabah ilk iş siparişi geçeceğim inşaallah
  • ne piranası ya..aman deyim sana ..5160 hem ucuz hem fiyatının çok üstünde bir performans sergiliyor..
    hepsiburada.com dan alacakların dikkatine scart çıkmıyor yazıyor ..138 ytl
    ereyon.com.tr den aldım scart var üstelik 127 ytl ..kazık yemeyin
  • arkadaşlar bugün itibariyla (yoksa dünmü demem gerekir 20si) h.buradaya siparişi verdim bile hadi hayırlısı
    bakalım alet gelsin göreceğiz şu "dts" işini
    büyük ihtimal cuma gelir, bende cuma yokum iyimi

@ forzanta
    uyarıların için teşekkür ederim
    ereyon.uda incelemiştim ama scart işine dikkat etmemiştim
    nasıl oluyor yaw imalatçı yada distribütör kolilerin birine kablo koyuyor birine koymuyormu
    ama içinden öyle çok çok kaliteli bir şey çıkacağınıda zannetmiyorum zaten ben şu an video bağlantırınıda avr. üzerinden yaptığımdan benim için scart şart değil
    taksitli aldığım için arada fazla bir fiyat farketmiyordu
    sürekli alışveriş ettiğim ve bildiğim yerden almak daha ağır bastı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi machiner. -- 21 Haziran 2007; 2:21:51 >
  • Desteklediği en yüksek çözünürlük?
    QPEL filmlerdeki durumu?

Ayrıca cihaz özelliklerinde XVID desteğine rastlamadım. Gerçekten de XVID desteklemiyor mu?

Yardımcı olursanız sevinirim.
  • VESTEL = DTS + MTK

Bilmiyorum Artık Başka Bişe Söylememe Gerek Var Mı?
    Hele Ki Philips 3040 Faciasından Sonra Komple Boykot Etmek Gerek Philips i...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.