Şimdi Ara

Yeni psu aldım pc açılmıyor (fanlarda dönmüyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün corsair vs450 psu aldım. Pcye taktım bütün kabloları bağladım doğru bir şekilde ama pc hiç çalışmadı sadece anakartın üstünde yeşil ışık yandı :( birde bu sorunlar yetmezmiş gibi evdekilerdende bir ton laf yedim

• Yeşil ışık yanması sinyal hattı çalışıyor demektir. Anakart sağlam mı? Başka bir PSU ile çalışıyor muydu?

PSU dışarı alın tüm bağlantılarını çıkarın. Yeşil kablo ile yakınındaki siyah renkteki kablolardan biri ile kısa devre yaptırıp güç verin. Bu şekilde PSU fanı çalışıyorsa PSU sağlam olabilir demektir.

Aldığınız PSU yeni ise sorun yapmayın 7 gün içinde birebir değişim hakkınız vardır. Anakart başka PSU ile sağlıklı çalışıyorsa ve bu PSU doğru takılmış ise söylediğiniz gibi açılmıyorsa götürüp değiştirin.

İkinci el aldı iseniz durum değişir. İade edemeyebilirsiniz.
    Tamiri konusunda yardımcı olmaya çalışırım.
  • Anakart önceki psuda stabil bir şekilde çalışıyordu. O psu'da yandı ya da ben öyle düşünüyorum. bilgisayarı açtım aradan 20 dk geçti kasadan yanık kokusu geldi bilgisayar kapandı. Bende o günden beri bilgisayarı açmadım 1 ay oldu. Sonra dün vatan bilgisayardan corsair vs450 aldım. Sanırım çok büyük bir hata yaptım. O yanık kokusuyla beraber bütün sistem göçtü :( bu arada önceki psu markası pro2000 400w 12v kanalından 18a veriyordu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @SeYYaH-1 adlı arkadaşımızın dediğini yapıp bir deneme yapınız power çalışıyor ise anakartınızda bir arıza olma olasılığı oldukça yüksek. Anakart üzerinde bulunan kondansatörlere ( genelde siyah ve varil şeklinde olurlar, boyları 1 cm ile 3.5 cm arasında olabilir) bir bakınız içlerinden patlak -bombe-sıvı akıntısı olan olup olmadığını kontrol ediniz eğer şanslı iseniz ve iyi bir anakart ise kondansatörler görevini yapıp yüksek çekilen voltajı kesmiş olmalılar. Tanıdık bir elektronikçi arkadaşınız var ise yada sizin eliniz buna yatkın ise ve ölçü aletiniz varsa kondansatörleri ölçmenizi öneriyorum. Kaliteli kondansatörler genelde bu gibi durumlarda koruyucu olabiliyorlar.
  • Kondansatörlere baktım herhangi bir şişlik, patlak ya da akıntı yoktu. Yani bu durumda anakart mefta olmuş :(

• Bağlantıları kontrol et kaçırdığın bişiler olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun çözüldü. 12v kablosunu yanlış yönlü takmışım :D Bilgisayar sapasağlam :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.