Merhaba arkadaşlar, eski PSU'nun gücü yetersiz geldiği için daha güçlü PSU takmak istedim PC'ye fakat aklıma gelen ve forumlarda sunulan önerilerin hepsini yapmama rağmen yen, PSU bir türlü çalışmadı bilgisayarımda, ne ışık yanıyor anakartta nede güç geldiğini gösteren bir işaret var. Şu anda eski PSU takılı ve tıkır tıkır çalışıyor PC yani anakartımda bir sorun yok. Bugün denediğim yöntemleri aşağıda bir bir yazdım, bunlardan başka önerisi olan varsa yazsınlar lütfen;
1-Anakartta bütün kabloları olması gerektiği gibi 20 pin ve 4 pin olarak taktım defalarca kontrol ettim sıkıca taktım ama çalışmadı. 2-Ekran kartını çıkardım, HDD'yi çıkardım en azından güç gelir belki şase yapıyordur diye ama nafile yine çalışmadı. 3-Anakartı kasadan çıkardım altına mukavva koyup denedim kasa'da şase yapma ihtimaline karşı ama yine çalışmadı. 4- O haliyle eski PSU'yu taktım o çalıştırdı. 5- Yeni PSU'ya şase yaptım harici bir kabloyla ve kasadaki bir fana bağladım sadece ve fanla yeni PSU çalıştı. Yani yeni PSU'da bir sorun yok. 6. RAM'leri Bios pilini söktüm bekledim taktım sonra ve yeni PSU'yu tekrar bağladım ama yine çalışmadı. Başka önerisi olan varsa yazsın lütfen.
kesis10K
kullanıcısına yanıt
PSU'nun 24 pin kablosunda bir sorun olabilir diye düşünüyorum. Eğer PSU'yu başka bir sistem üzerinde denerseniz daha sağlıklı bir sonuca varabilirsiniz.
JB.Burak
kullanıcısına yanıt
Haklısın o da aklıma geldi ama henüz denemedim, bir de onu denerim, teşekkürler.
JB.Burak
kullanıcısına yanıt
Az önce başka bir PC'de denedim bu yeni PSU'yu ama onda çalıştı dostum. Başka ne olabilir önerebileceğiniz?
kesis10K
kullanıcısına yanıt
Şuan için aklıma bir şey gelmiyor. Garip bir durum. Siz yinede başka arkadaşların daha rahat yardım etmesi için PSU ve Anakart'ınızın marka modelini yazın.