Şimdi Ara

Yeni Renault 1.2 TCE Energy 115hp 190nm (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
10.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüp takılıyo mu tüp bırakın 1200 CC'den 1000 HP çıkartmayı falanıı filanı. LPG uygulaması yapılıyor mu o önemli olan.
  • double clutch ardından böyle bir motorda geliştirerek çok iyi işler yapıyor renault. birde iç tasarımları birşeye benzese alınabilir araç olarak görmeye başlayabilirim Darısı diğer markaların başına... Hondadan da crz mügen gibi 1.5 litre 200 hp turbolu araçlar bekliyorum
  • motor iyide bakalım türkiye ye gelecekmi ?
    gelsede tutacak mı ?
    1.4 130 bg megane da vardı ama artık yok.
  • Olmaz arkadaş olamaaaaaz dandik! Reno nasıl olurda birçok rakibinden hele hele o meşhur Alaman markasından daha iyi motor üretebilir. Yanlışlık olmalı! yook yook o motordaki beygirler kesin plastiktendir. Zaten Reno ya kağıttan beygir yapıyor veyahut Plastikten kaputta plastik renoda gitsin bisiklet üretsin. yok onu da üretmesin onu da Alamanlar üretsin hatta dünyanın tüm ülkeleri birşeyler üretmekten vazgeçsin sadece Alamanlar üretsin Haaa! en çok ta bizim Türkler boş boş laf üretmekten vazgeçsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: yukselsedat88

motor iyide bakalım türkiye ye gelecekmi ?
    gelsede tutacak mı ?
    1.4 130 bg megane da vardı ama artık yok.

coupe versiyonundada kaldırdılar 1.4 tce yi sadece 1.5 dci var şuan
  • Ford'da 1.0 Ecoboost 120 bg motorunu açıklamıştı yavaş yavaş bu motorların piyasaya girmesi güzel.
  • güzel bir haber. bu motoru seveceğim galiba...
  • vayyy be tabular yıkılıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

top fuel yarışlarında 500cui sınırlaması vardır yani 8200cc hacmin üstünde motorlar kullnaılamaz ve bu motorlar 10bin bg güç üretir. litre başına 1000bgden daha fazla.

dediğim gibi düşük hacimden yüksek güç çıkarmanın çok yüksek teknoloji ile bir ilgisi yoktur. 60-70 yıldır olan bişey bu.

Cevap için teşekkür ederim, ben 1200 cc motordan 1000 HP çıkıyor sanmıştım da.

iyi işte gerekli beslemeyi yaparsan tabi motoru teknik olarak bu güçlere dayanacak şekilde hazırlaman gerek öncelikle , 1200cc motorun 1500bg üretebilir.

Verdiğiniz referans %90 nitrometan ve %10 metanol ile çalışan 500 PSI pompa basıncı ve 400 metrede 100 litre yakıt içen top fuel motoru. Konuyla uzaktan yakından alakası yok. Zaten günümüzde petrol motorlu seri üretim araçlar içinde litre/güç kralı olan 9ff GT9-R bile litre başına 280bhp veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Tüp takılıyo mu tüp bırakın 1200 CC'den 1000 HP çıkartmayı falanıı filanı. LPG uygulaması yapılıyor mu o önemli olan.

Videoda direkt enjeksiyon olduğundan bahsediyor.Yani takılması zor
  • Kısa ömürlü bir motor olacaktır , 100000 gormez gorse de, turbo arızası , motor arizasi çıkarır ....vw denedi olmadı ,reno neden aynı hatayı yapıyor anlamadım.forumun %90i benimle hemfikirdir herhalde...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Tüp takılıyo mu tüp bırakın 1200 CC'den 1000 HP çıkartmayı falanıı filanı. LPG uygulaması yapılıyor mu o önemli olan.

Videoda direkt enjeksiyon olduğundan bahsediyor.Yani takılması zor

Türkiye'de beş para etmez o zaman LPG firmaları bu tarz motorlara LPG takmaya başlayana, Firmalar takılabilir diye onay verene kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 15 Eylül 2011; 22:09:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

Kısa ömürlü bir motor olacaktır , 100000 gormez gorse de, turbo arızası , motor arizasi çıkarır ....vw denedi olmadı ,reno neden aynı hatayı yapıyor anlamadım.forumun %90i benimle hemfikirdir herhalde...

+1
    Atmosferiklerin kıymeti ilerde anlaşılacak. Servisler para basarken...
  • quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

Kısa ömürlü bir motor olacaktır , 100000 gormez gorse de, turbo arızası , motor arizasi çıkarır ....vw denedi olmadı ,reno neden aynı hatayı yapıyor anlamadım.forumun %90i benimle hemfikirdir herhalde...

1.4 TSI 125hp motor yıllardır kullanımda. 1.2 TSI 105hp kullanıcıları ise oldukça memnun hem ekonomisinden hem performansından hem sorunsuzluğundan. Downsizing artık kaçınılmaz. Bu da yine Renault'tan harika bir motor. VW neyi becerememiş?
  • Forumu anlayamıyorum. VW'nin 1.2tsi'ı yerden yere vuruluyor. Renault'un 1.2 tce motoruna övgü yağıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Forumu anlayamıyorum. VW'nin 1.2tsi'ı yerden yere vuruluyor. Renault'un 1.2 tce motoruna övgü yağıyor.

Objektif onlar , fazla kurcalamamak lazım .
    Forumda vw yapınca patlatilir ,reno yapınca buluş yapmış muamelesi çekilir .forumun gercekleri...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Forumu anlayamıyorum. VW'nin 1.2tsi'ı yerden yere vuruluyor. Renault'un 1.2 tce motoruna övgü yağıyor.

vw e gıcık olmuş adam sayısı çok demekki ne var anlamayacak .

biz türkler sevdikmi tam severiz sildikmi bir kalemde sileriz. gri yoktur bizde.forumda böyle ne yazıkki

japonlar bu işe girmediyse bi bildikleri vardır diyorum
  • Gayet güzel olmuş...

1.2 litre turbo beslemeli motorlar gayet de günlük kullanımda işgören ve standart kullanıcıya yeterli performansı verebilen motorlar olarak görülmelidir..

Keza 1.2 TSI gayet başarılı, Renault'un yeni motoru daha da başarılı gibi duruyor..
  • ben 1.2 tdi kullanıyorum , daha önceleri 1.6 benzşnli arabalar kullandım performans hemen hemen aynı. 1.2 tce gerçekten çok başarılı bir motor gibi görünüyor. aynı şekilde renaultun scenic modellerinde kullanmaya başladığı 1.6 dci 130 ps lik motoruda merakla bekliyorum. iyi şanzıman oranlarıyla rakip tanımayacağı aşikar. temennimiz bu motorların da ülkemize çabucak gelmesidir. motorlarının kalitesi konusunda o bildik alman markadan çok daha üstündür renault. gelsin artık 1.6 dizelden 2.0 dizellere eksoz dumanı solutmak istiyoruz.

edit: takipteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: VVVertigo

ben 1.2 tdi kullanıyorum , daha önceleri 1.6 benzşnli arabalar kullandım performans hemen hemen aynı...

Objektifliğim gereği size katılamayacağım. 1.6 atmosferikler, "chip tuning"siz 1.6 dizellere kök söktürürken, sizin 1.2tdi ile 1.6 atmosferiklerin(özellikler Civic 125bg gibi) aynı performansta olduğunu iddia etmeniz inandırıcı değil.

Hiç 4.000rpm'i geçmediniz galiba.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.