Mrb, Leon Fr EcoTsi ACT aracımla(2 silindir kapatmalı) IST-ANK klima acık 5,5 klima kapalı 5,0 Lt ortalama ile giderdim. Aynı yolu 1,3 M.hibrit Austral ile ECO MODDA 475 km nin 145km sini yelken modu ile kullanarak 5,6-6,0 lt aralıdıgnda kullanmaktayım otobanda 120/125km hız aralgında(K.çekmece den Çamlıca gişeler otobana gidene kadar malum ist. trafik hızları ile.) Ayrıca tek seferde en uzun yolculugum İst.-Antalya oldu (yolculugun yarısında klima acık)toplam 750 km. yol yine Ecomod giderkende 5,6Lt, dönüşte yokuş var 6,5lt olur sandım ortalamam fakat dönüştede 6lt. gördü görmedi.Arac 10bin km de idi,benim yakıtım 3-4 bin km.lerde oturdu,bilginize.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tilgaz -- 28 Ekim 2024; 12:0:44 > |
YENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER (108. sayfa)
-
-
aracım 14binde. istanbul ankara arasında 145km yelken modu yapacak bir yol yok. ayağınızı gazdan çekersiniz evet ancak araç yavaşlamaya başlar dolayısıyla 120-125 giderken yelken olmaz. ist-ank yönünde gerede sapağından sonra iniş başlar. dönüşte de bolu tünelinden sonra. onun haricinde geneli düz yoldur. hızlanma olmadan mesafe ile yelken modu farklı ölçülüyor bu arada. ayağınızı her gazdan çekiş hızlanma olmadan mesafe olarak kaydedilir. 6.0lt altında gitmek mucize belki de siz mucizeyi gerçekleştiriyorsunuz tebrik ederim.
-
Yalan borcum yok,foto ekliyorum dahada bisey demiyorum :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tilgaz -- 28 Ekim 2024; 13:17:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam bu 1.3 mü? ben 1.2 full hibritte bile bu değerleri zor yakalıyorum :)
-
1,3 mild hibrit 160 lık uzun yolda çok memnunum..ist.içi 7,5 civarı ,cok sıkı trafikte 10 lt.
-
Kesinlikle katılıyorum 👍🏻 çok doğru
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlginç 4-5 lt arası tüketim için tasarlanmış bir sistem, nasıl bu kadar fazla yakıt tüketebiliyorsunuz?
Vallahi bilmiyorum hocam cok sert de kullanmam ama genelim sehir ici. Şehir dışı çok az. Belki de ondandir bilemiyorum.
1.3 olan modelle geçen hafta ayvalık antalya git gel yaptım . 1200 km yol yaptım . 6.5 değerini gördüm. Sakin kullanmama rağmen . Bende katılıyorum bu araç ağırlığından dolayı 5 leri görmesi çok zor. Görenleri de takdir ediyorum :)
-
Karma yakıt tüketimi 6.3lt, yol, hava, trafik yoğunluğuna ve gaz tepkilerine göre ne yaparsak 5lt ve altında yakamaz, 5,5 - 6,5 lt arası ideal yakıt benim açımdan.
mesala evim çevre yoluna yakın ve 90-110 aralığında hızlanarak 10-15 km ve sonrası köy yolu (5 km) düşük hızlarda hedefe ulaştığımda 3,8 - 4-6 arasında tüketim gerçekleştiriyorum. Tekrar eve gidiyorum bu değer 5,5 - 6,5 arasında değişiyor. Yolun eğimi vs çok değiştiriyor.
1 yıl oldu ve bu zamana kadar 13bin km yol yaptım. 38bin ₺ lik yakıt almışım. %96 Total yakıt kullandım, kampanyalardan 2bin350₺ kazanmışım. Ortalama 36bin ₺ ye 13bin km yol yapmışım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbsezgin -- 29 Ekim 2024; 13:24:47 >
Slm, tesadufen gordugum bir video ist-izmir otobanda 5.5
UzunYolyoutubeARKADAŞLAR SELAM; UZUN ZAMANDIR VİDEO ÇEKEMİYORDUM. ELİMDEN GELDİĞİNCE DİLİM DÖNDÜĞÜ KADAR YOL GİDERKEN BİRŞEYLER ANLATMAYA ÇALIŞTIM. BİLDİĞİNİZ ÜZERE EYLÜL AYINDA EGEA CROSS ARACIMI SATIP AUSTRAL ALDIM. BU SÜRE ZARFINDA ARACI 7000 KM KADAR KULLANABİLDİM. UZUN YOL VE ŞEHİR İÇİ YOL YAPTIM. BU VİDEODA İSTANBUL DAN İZMİR ALİAĞA YA 435 KM LİK BİR YOL GELDİM. DÖNÜŞ VİDEOSU DA ÇEKİP KANALA YÜKLEYECEĞİM. İZLEDİĞİNİZ,BEĞENDİĞİNİZ VE ABONE OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. LÜTFEN ABONE OLMAYI VE DESTEK OLMAYI UNUTMAYALIM.. :)https://www.youtube.com/watch?v=yrbE__y8ciQ&feature=youtu.be
quote:
Orijinalden alıntı: tilgazSlm, tesadufen gordugum bir video ist-izmir otobanda 5.5
UzunYolyoutubeARKADAŞLAR SELAM; UZUN ZAMANDIR VİDEO ÇEKEMİYORDUM. ELİMDEN GELDİĞİNCE DİLİM DÖNDÜĞÜ KADAR YOL GİDERKEN BİRŞEYLER ANLATMAYA ÇALIŞTIM. BİLDİĞİNİZ ÜZERE EYLÜL AYINDA EGEA CROSS ARACIMI SATIP AUSTRAL ALDIM. BU SÜRE ZARFINDA ARACI 7000 KM KADAR KULLANABİLDİM. UZUN YOL VE ŞEHİR İÇİ YOL YAPTIM. BU VİDEODA İSTANBUL DAN İZMİR ALİAĞA YA 435 KM LİK BİR YOL GELDİM. DÖNÜŞ VİDEOSU DA ÇEKİP KANALA YÜKLEYECEĞİM. İZLEDİĞİNİZ,BEĞENDİĞİNİZ VE ABONE OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. LÜTFEN ABONE OLMAYI VE DESTEK OLMAYI UNUTMAYALIM.. :)https://www.youtube.com/watch?v=yrbE__y8ciQ&feature=youtu.beBu değerler benimde kullanımımda aynı, bunun altında çok beklememek gerekiyor. Kısa süreli düşebilirsiniz fakat ilk fırsatta yükselecek. Benzinli C-SUV, 235/45/20” lastik ve 1600 kg bir araç daha ne yapsın, fazla düşünenler için LPG ile çok tatminkar olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
tamam işte benim dediğime gelmiş. hızlanma olmadan mesafe ile yelken modu aynı şey değil. sizin ortalama hızınız 78.5. benim gittiğim yoğun saatlerde o hızlarla gitseniz üstünüzden tır geçer. dediğim gibi peygamber sabrı ile araç kullanmak herkese nasip olmaz. tebrik ederim.
-
Slm, siz 200 ile de gitseniz ordaki ortalama 200km hız yazmaz, 120civarı hızlarda otobanda gittim ve otobana cıkmadan K.çekmeceden Çamlıca gişelere kadar İst.ici yavas hızlarıda isin icine katılınca 78km cıkmakta. Dilovasın dan, tünellerden , sonrasında Bolu tünelinde..vs bu hızla kamyonların/tırların arasından gittğimi sanıyorsunuz heralde
TMM BANA İNANMADINIZ,BAŞKA FORUMDAŞLARDA UZUN YOLDA 6 AŞAĞISI YAKIYOR,HADİ ONADA İNANMADINIZ yukarda youtube videosun paylastım İst-İzmir 5.4lt ile bitirmiş , ben Antlalya yolun 5.7 ile bitirmişim onada inanmıyorsanız 1.3 satıp 1.2 alıp deneyin şansınızı,iyi gunler.
-
ben siz yakmıyorsunuz demedim. paylaştığınız videoyu izledim 90-100 gidiyor otobanda. dönüş yolunda 120 gelmiş 6.1 yakmış gerçek değeri budur bundan bahsettim. sadece ortalama tüketim toplam süreye bakılmadan mantıklı sonuç vermez. ben ist-ank yolunu 90-100+ ortalama hızda bitiriyorum. 440km mesafeyi evden eve tam 4 saatte gidiyorum. 1.4tsi 150bg araç bu şekilde 5.5-6.0 arası tüketirken bu araç 6.5 tüketiyor. bunda anlaşılmayacak bir şey yok. hibrit ekonomi gibi şeyler kağıt üstünde. siz de zaten tsi ile daha az tüketiyordum demişsiniz. ayrıca ben bundan rahatsız da değilim çünkü küçük hacimli motor bu ağırlıkla çok farklı sonuç vermez. sadece insanlar bunları bilsinler diye yazıyorum. bu forumu okuyan kişiler ben niye 5.5 ile gidemiyorum diye şaşırmasın istiyorum.
-
Hiç bir araç fabrika verisinden aşağı yakıt tüketmez. Yakıt tüketim ortalaması için en az 500 km yol yapılmalıdır. Ayrıca benzinli bir araçtan dizel yakıt tüketim beklentiniz olmasın. 1.3 mild hibrit sakin kullanımda şehir içi kısa mesafe 8 litre şehir dışı ise 6-6,5 normal değerlerdir. Bu arada ben çok sakin araç kullanamadığım için benim araç daha yüksek yakıt tüketiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben aracın yakıt tüketiminden çok memnunum. Kendim bu değerleri görmesem de yaklaşıyorum. Hatta bazen agresif kullansam bile makul değerlerde kalıyor tüketim.
-
2 hafta önce aracı aldım ve geçen hafta 300 kmdeyken Amasya'ya gidip geldim. aracı alırken beyfendi ilk 1000 km aracı sıkıştırma demişti ve giderken comfort modda, 3 kişi otobanda 110 hız sabitleyerek, Gerede'den sonra da 100 hız sabitleyerek gittik genellikle koridorlar dışında. giderken Çorum merkeze uğradığımız için Osmancık'tan sonra bilenler bilir Kırkdilim'i tırmanarak gittik. bilmeyenler için söylemek gerekirse 10 km boludan daha dik yokuşları virajlı şekilde tırmandık ama buna rağmen Amasya'ya 6.0 yaktı. Dönerken yine comfort modda, hız sabitleyerek ve 4 kişi Gerede'ye kadar 100, sonrasında otobanda da 120-130 geldik ve 6.1 yaktı.
araç yakıtı ilk 3000 de oturur diyorlardı. ben de buna istinaden 6.5 civarı bekliyordum ama araç neredeyse önceki aracım Clio 1.0 otomatik kadar yaktı. o da aynı yolda 5.5-6 arası yakıyordu sıkıştırmama göre. tabii ki gidilen güzargah her zaman önemli ama bu ağırlıktaki araç ile 6 civarı gidip gelebilmek bence çok iyi. daha fazlasını yakanlar aracı fazla mı sıkıştırıyor bilmiyorum ama 130 dan sonra benzin dizel fark etmeksizin aracın fazladan en az +1 litre yaktığını da yıllardır gözlemlerim. belki bunu göz önüne alarak sürmek gerekebilir.
özet olarak demem o ki aracın ilk 2000 km yakıt tüketimi bence iyi ve biraz daha düşecekse denilenler gibi ben razıyım 1600+ kg araçtan :D
-
1.0-1.2 gibi araçlar uzun yol için değil şehir içi için dizayn edilmiştir. aksine 1.0 araç yüksek hızlarda uzun yolda daha çok bayılır ve çok yakar. demek istediğim karşılaştırma benzer hacimli motorlarla yapılırsa daha doğru olur. ayrıca benim eleştirim anlaşılmıyor sanırım. 10-15 senedir var olan act teknolojisinde de araçlar silindir kapatarak bu değerleri yakıyordu. bu araç o zaman neden mild hybrid gibi şov bir isimle pazarlandı? bana ne faydası var? ben standart bir turbo benzinli araçla 5.5-6.0 tüketiyorken bu araçla 6.0-6.5 tüketmek başarı mıdır? kaldı ki uzun yolda hızını aldığında sorun yok ama şehir içinde ağırlığı çok dezavantaj oluyor tüketim açısından. kapılar bile bu kadar hafifken aracı neden bu kadar ağır yapmışlar? hybrid toyotada pil olmasına rağmen bu ağırlıkta değil.
yine söylüyorum benim asıl derdim aracın 6lt tüketmesi değil. mild hybridin ne işe yaradığı ve aracın nasıl bu kadar ağır olduğu.
-
Kesinlikle katılıyorum, araç 1600kg bunu şehir içinde tüketim olarak hissediyor. Hızını aldığında 20" lastiklerle birlikte hiç durmayacakmış gibi süzülüyor o konuda iyi. Mild-hybrid adını ise sadece pazarlama amacı olarak görüyorum, içine uyduruk bir hybrid sistem koymuşlar yakıta neredeyse hiç katkısı yok. Düz 1.33tce motorla ve 1400kg ağırlık ile gene aynı yakacaktı(belki de birazcık daha az yakacaktı) Bende bu hali ile en azından max 1500kg yapılabilirdi diye düşünüyorum. Mild-hyridler evet genel olarak böyle aslında hybrid sayılmazlar fakat rakiplerinde daha büyük piller var, belki etkileri de daha fazladır.
Aracın zaten tek tartışılan kısmı burası, onun dışında Renault un arabayı özellik ve donanım olarak TR versiyonlarını kırpması asıl skandal bu. Bunları bir kenara bırakırsak aracın konforu, malzemesi, iç-dış tasarımı ve motor-şanzıman ikilisini beğeniyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X