Faturayı Haziran'ın başında kesmedikleri için 1190'dan 1435'e çıkan aradaki farkı ödeyeceğiz yani şaka gibi :) |
YENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER (8. sayfa)
-
-
Ustad opsiyonlar dahil 1530 u dusun :(
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
Hayirli olsun..zam olmadan mi kesildi fatura,ekstra bisey istediler mi?
bursa nilüfer maise 3 hafta önce gittiğimizde clio araç için sıraya yazılmak istedik sıraya dahi yazmıyorlar. Her satış temsilcisinde clio için 700-800 kişi için sıra var dediler. Yarı bakiye kapora dahi teklif ettik sıra vermediler. Bir de bunu yapan markanınTürkiye distribütörü.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Vay bea 1 milyona clio satiliyor siraya bak ogretmenler genclerde atanamiyor asgari ucrete 3 kurusa hayat mucadelesi veriyor millette para miciyor sifir araba ekmek kuyrugu gibi siraya giriyorlar
-
aracı h.sonu boyunca kullandım tamamen amatör bir kullanıcı olarak (demek istediğim öyle çok detaylı anlamam arabadan benim için sadece bi ulaşım aracı) ön izlenimlerimi yazayım, öncelikle araca 2020 model seat leon xcellence araçtan geçtim ona kıyasla yazıcam.
eksiler
- motor sesi. leon'u sürerken devri yükseltmediğim sürece sanki motor sesi daha az geliyordu. austral'de ise aracı çalıştırmamla beraber leon'dan çok daha farklı (böyle sanki hafif dizel'i de andıran bir ses) eşliğinde sürüş yapıyoruz ilk başta garip gelmişti sonra alıştım. ama keşke bu kadar duymasaydım motoru ilk başta kendimi ufak bir kamyon sürer gibi hissettim.
- şanzıman, bu hem artı hem eksi burda hissettiğim eksisini yazayım, leon'da gaza oturduğumda 1 2 saniyelik bir noluyoruz'un ardından araç vites düşürüp seri bi şekilde çekiyordu beni hoşuma gidiyordu o. Austral'da böyle bir şey yok. Günün sonunda tabiki ikisi de aman aman güçlü arabalar değiller ama austral leon'a göre biraz akülü araba gibi hissettirdi.
- teknoloji, birkaç bariz eksisi var. Örneğin böyle bir araçta ACC olmalıydı bence leon'da da yoktu ama sonuçta 2023 yılı arabası bir de dolu getirdik diyorlar. Kamera çözünürlüğü leon'a göre düşük geldi mesela ona çok şaşırdım. Park sensörleri bi garip çalışıyor. Leon'da dururken bile aracın yanından biri geçirken park sensörlerinden o an nerde olduğunu anlıyordum bunda sanki delay'li geliyor ekrana canımı sıktı.
artılar
- şanzıman her ne kadar leon daha keyifli gelse de bu bahsettiğim vites düşürüp hızlanmalarda vs yada yokuş çıkarken anlık çekişten düşme yada gene çok anlık kararsızlık oluyordu bunda o yok. bir de aman dsg'yi bozmayalım diye sıkışık trafikte dikkat etmek olsun park ederken önce N'ye al el freni çek sonra P'ye al vs olsun Austral'de umrumda değil P'ye çekip inip gidiyorum kafa rahat gibi.şu akülü araba sürme hissi de şehir içinde daha konforlu hissettirdi.
- iç mekan kalite hissi, garip şekilde renault daha iyi trim sesleri vs yok tabi o sonradan çıkabilir ama demek istediğim gerek sürüş sırasında dokunduğum yerler olsun gerek aracın konsolundaki kapıdasındaki kaplamalar olsun ulan güzel yapmışlar dedirtiyor.
- hacim, doğal olarak bariz daha geniş. normalde leon C sınıfıydı bu da C-Suv bilmiyorum teknik olarak ne kadar fark var ama ama leondan sonra böyle yayla gibi geldi içi. baştan sona uzanan cam tavanın da hissiyatı olabilir o içerisi çok ferah
- çok önemli mi bilmiyorum ama ses sistemini beğendim. Üzerinde spesifik markaya ait bir ses sistemi yok bildiğim kadarıyla ama tatmin etti beni baya.
- teknolojik eksisi olduğu kadar artısı da var. mesela orta ekran avrupa'da satılan austral'lere göre ufak geldi ona canımız sıkılmıştı ama kullanınca beğendim. Gayet tepkisel güzel canlı da bi ekran. kablosuz car play müthiş bir şeymiş, daha araca binerken bağlanıyor carplay hazır oluyor. leon'da kabloyla bile bağlarken örneğin aracı ilk çalıştırmamda ekranın kendine gelmesi için bazen 30 40 saniye bekliyordum.
- araç yeni olduğundan mıdır nedir çok dikkat çekiyor bu konu tamamen kişiden kişiye değişebilir bir şey ama ben çok beğendim aracın tasarımını, duruşunu. leon'u alırken araç fiyatları gene artıyordu elimdeki paranın alabileceği en iyi arabayı alayım kafasıyla oldu bittiye getirmiştim o yüzden içimde bi ukte kalmıştı bu sefer beğenerek isteyerek aldım, araçtan inince bi dönüp bakıyorum iyi iyi diye gönül isterdi mercedes E serisi ile yaşayalım bu hissiyatı ama ekonomi saolsun bu şekilde idare edeceğiz
- fiyat performans, ilerisi ne gösterir bilmem ama aracın bana geldiği son fiyata göre (1.270.000) gayet memnun kaldığım bir alışveriş oldu.
Son olarak artısı benim gibi yere yakın arabaya sürmüş bir kişi için genel olarak çakma da olsa SUV hissiyatı garip geldi. Leon'a göre aşırı yüksek sanki yolla bir bağlantım yok havada gidiyormuşum gibi böyle İlk başta tedirgin etti o garipsedim ama çabuk alıştım. Demek kallavi bir suv kullansak nasıl hissedeceğiz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 12 Haziran 2023; 9:52:9 >
-
Hocam öncelikle hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın inşallah. 1270 şuan ki güncel fiyatlarıyla size zaten kafadan 250 bin tl kazandırmış oldu o sebeple eksileri bile artı gelmeye başlayacaktır zamanla diye düşünüyorum :). Biz hala faturalanmasını bekliyoruz bu bayiden bayiye değişen politikalarda can sıkıcı bir durum ne yazık ki! Bir taraf faturalarken diğer bayinin aracı bekletip zamları aldıktan sonra fatura edecek olması çok can sıkıcı...
-
hocam merhaba, öncelikle hayırlı olsun. kazasız belasız kullanın. bizde teslimat için ağustosu bekliyoruz. zamdan kaçamadık maalesef. temmuzda fatura kesilecek tek temennimiz tekrar bir zam görmemek. bir sorum olacak bizde kırmızı siyah cam tavan aldık. kırmızı tonu çok mu açık ve parlak? resimlerde anlamak zor oluyor. bazı kırmızı tonları çok açık ve rahatsız edici oluyor sizin yorumunuz nedir.
-
@sansar61 teşekkürler, hocam valla allah yardımcınız olsun ben şansa bağladım işi bi şekilde. he benim de takas şartı vardı kendi arabamı uyguna aldılar ama gene çok uçuk farklar oluşmadı. yoksa benim de ne bayiyle ne de sektörle bi ilişkim yok kimseyi tanımam etmem de dediğim gibi şans. zaten kendim kullanacağım min 2 sene, umarım benim gibi sizin gibi binicilere gider tüm arabalar
@skull67 teşekkürler, açıkcası dediğiniz şeyi ben de düşündüm çünkü grisini gördük mavisini gördük de kırmızı canlı görmediydim hiç. Baktığınız zaman rengi açık aslında, hani öyle koyu hafif kapalı bir kırmızı değil maalesef. ama düşündüğüm kadar sırıtmadı ben çabuk alıştım rengine şu an mavi yada beyaz versek yerine deseler kabul etmem sevdim yani. sadece gri çok çok daha iyi bence ama belki biliyorsunuzdur onun da çizilmesi vs durumunda dertleri var
-
-
iç mekan kalitesinden renault u neden yabana attınız onu anlamadım megane 4 HB ninde iç mekanı leon dan çok daha kaliteli leon un mekan kalitesi üst kısımlar haricinde berbat ötesi ( 2018 leon araca sahibim)
-
Konfor paketinde neler var acaba
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mrb, isitmali koltuk,elektrikli koltuk,bel.masajli koltuk,4 yone cevrilen kafalik ve isitmali on cam. En cok isitma olmamasi etkiler beni! Masaj sadece bel e gerek yik,kafalik ce elektrikli koltukla isim yok surekli oynamam sabitdir zaten, bu zamana kadar isitmali on camim olmadi olmasada olur
Alıntı
metni:megane 4 HB ninde iç mekanı leon dan çok daha kaliteli şuna çok katılamıcam hocam maalesef, kendim kullanmadım ama yolcu olarak binmiştim bendeki leon'a göre (2020 xcellence), öyle ekstra kaliteli falan değildi. hadi birkaç plastiği daha yumuşak bile desek konsol tasarımı vs baya demode ve kötüydü, estetik hiç bir kaygı güdülmemiş bence arabada leon apaçi arabası olarak biliniyor ama gerek teknolojisi hem de konsol hatta genel kabin tasarımı falan çok çok daha iyi bence. tabi zevkler renkler tartışılmaz, zaten austral ile beraber benim de renault önyargım biraz kırılmış oldu. ama ben bu önyargının baya bir insanda da olduğunu düşünüyorum hala, o fiyata renault aldım diyince 3 4 yaşında da olsa bi tiguan neden almadın diyen baya bi insan oldu
-
-
Hocam bunlar teslim edilen araçlar mı ? yoksa teslim edilmek için bayilere gelen araçlar mı acaba ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X