Şimdi Ara

Yeni Renault Megane E-Tech %100 Elektrikli'nin Türkiye fiyatı belli oldu (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
737
Cevap
16
Favori
38.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ay yada önceki aylarda aracı alan arkadaşlar trafik ve kaskoya ne ödediniz?

• Herhangibir otomobilin / teknolojinin fanatiği ya da düşmanı olmaya gerek yok. Farklı koşullarda farklı teknolojilerin avantajları ve dezavantajları var.

Yaklaşık 10 yıldır Tesla'yı çok yakından takip ediyorum. Bir yıldır Megane E-Tech'in kitabını yazdım. E-Tech''teki Android Automotive için yazılım geliştirmeyi planlıyorum. Arabanın bir çok şeyini çok yakından biliyorum.

Bazı koşullarda elektrikli bir araç kullanabilmeyi çok isterim. Tesla'dan sonra ikinci tercihim Megane E-Tech olur. Bazı koşullarda ise benzinli aracım çok büyük kolaylık sağlıyor bana.

Şu bir gerçek ki, artık elektrikli araç devrimi başladı ve geri dönüşü olmayan bir noktada. Elektrikli araçların sorunlarının büyük kısmı çözüldü. Çok uzak olmayan bir gelecekte, uzun ömürlü, 1000+ km menzil sunan, 10- dakikada şarj olan, %50 daha ucuz ve %50 daha hafif bataryalar da üretildiği anda devrim tamamlanmış olacak.

O güne kadar her iki otomobil türü de koşullara bağlı olarak hayatımızda olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vgun -- 14 Kasım 2023; 13:27:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vgun V kullanıcısına yanıt

"E-Tech''teki Android Automotive için yazılım geliştirmeyi planlıyorum. "

Enteresan, bu konuda kimsenin bilgisi yok, bizim araçlarda Android Automotive donanımsal olarak var ama kapalı durumda mıdır, eğer öylese bu aktif edilebilir mi? Aktif edilerek navigasyonu sürücü önündeki ekrana yansıtabilir miyiz mesela?

• FERROKROM kullanıcısına yanıt

Turkiyede KVKK sebebiyle BTK izin vermedigi icin cogu ozellik kullanılamıyor. Bunu aşan tek firma Tesla oda bilgilerin tutulduğu serverları Turkiyede bulundurduğu için. Megane larda gelen multimedia sistemde donanım destekliyor. Bu sorunlar aşıldığında yazılım güncellemesi ile açılabilir. Tabi bunun içinde "cüzi bir miktar" talep edilmezse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmkrcn -- 14 Kasım 2023; 14:14:53 >
  • cmkrcn kullanıcısına yanıt

"Turkiyede KVKK sebebiyle BTK izin vermedigi icin cogu ozellik kullanılamıyor. Bunu aşan tek firma Tesla oda bilgilerin tutulduğu serverları Turkiyede bulundurduğu için. " Bunları biliyorum.

"Megane larda gelen multimedia sistemde donanım destekliyor." bundan emin değilim ben sorduğumda donanım olarak yok dediler ama araç menüsünde android işletim sistemi tanımlı gibi tam emin değilim.

"Bu sorunlar aşıldığında yazılım güncellemesi ile açılabilir. Tabi bunun içinde "cüzi bir miktar" talep edilmezse." Bunu Renault yapmaz, BTK izinini şamayacakları için root falan atılırsa olabilir o da aracı garanti dışı bırakır. Database Tr de kurulması ile ilgili sorunun 2025 gibi çözüleceği söyleniyor, bu olmadan bir şey yapılamaz şahsi görüşüm.

• Donanım olarak destekliyor. Çünkü yurtdışındaki aynı ekranı kullanan modellerde navigasyon var. Turkiyede olmamasının tek sebebi o özellikleri bir hesapla kullanmanız gerekmesi. O yuzden dedim KVKK sorunları aşıldığında hepsi aktif hale gelebilir. 2025 ide ben bilmiyordum. Çok uzun bir süreymiş ya...

• FERROKROM kullanıcısına yanıt

"Bu sorunlar aşıldığında yazılım güncellemesi ile açılabilir. Tabi bunun içinde "cüzi bir miktar" talep edilmezse." Bunu Renault yapmaz, BTK izinini şamayacakları için root falan atılırsa olabilir o da aracı garanti dışı bırakır. Database Tr de kurulması ile ilgili sorunun 2025 gibi çözüleceği söyleniyor, bu olmadan bir şey yapılamaz şahsi görüşüm.

Burada söylemeye çalıştığım bunuda bir fırsat olarak görüp para koparmaya çalışmaları. Neticede basit bir güncelleme ile aşılacak bir sorun. Çünkü menüde wifi bağlantısı yeri dahi var. Tek eksik alınacak izin ve OTA ile gelecek güncelleme. Aynı telefondaki uygulamaları güncellemek gibi. Hiçbir farkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmkrcn -- 14 Kasım 2023; 15:12:11 >

Bugun trafik yaptırdım

Allianz 3965 tl

size ne dediler?

• Santini.737 S kullanıcısına yanıt
    Trafiğe 3640 kaskoya 8980 tl.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

ülkenin kozmik odasına girilmiş,

Telekom yabancılara satılmıs,

En mahrem veriler gitmis yurtdısına

kvkk verileri yurtdısına cikmasın diye BTK izin vermiyormus

Bunu hic inandırıcı bulamıyorum.

Hangi sirketlerden aldınız fiyatları?

musteri profili de etken sehir de etken tabi,

ama kasko bayagı dusuk cıkmıs?

Mapfre trafik allianz kasko.

Allianz kasko da 19910 demis bana

nasıl bu kadar fark olabilir enteresan

%60 hasarsızlık indirimindeyim muhtemelen siz de olesinizdir,

Ayni kasko paketine bayi 16600 tl fiyat verdi. Ben kasko istemiyorum deyip kendi sigorta acentemi aradim. %65 indirimim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmkrcn -- 14 Kasım 2023; 22:21:34 >
  • ben de trafik 3400, kasko 8 bin tl yaptırmıştım 2 ay önce, anadolu sigortadan, imm klozunu sınırsız yaptığın mutlaka...

Bence bir gün öyle bir şey olursa ücretli yapmazlar sanmıyorum :)

Bununla ilgili whatsapp grubunda bir arkadaş Renault Fransa'ya mail attığını yazmıştı. Hemen ertesi gün Renault TR'den arayıp 2024 içinde halledeceğiz bilgisi verilmiş.

Her kullanıcı Renault Fransa'ya mail atarsa süreci belki hızlandırabiliriz.

• Tum sorun email olsun. Yollarım hemen.

server değil, yerli hat mesele.

türkiyede satılan teslalalara turkcell hat takarak çözdüler.

benim bildiğim bir serverı vs'si yok teslanın türkiyede, sizin bildiğiniz varsa lütfen paylaşın, biz de öğrenelim.

bunun dışında megane da android ve r-link olmak üzere 2 yazılım seçeneği vardı ve trye r-link geldi. diyelim ki renault kabul etti ve bütün satılan araçları servise çağırıp yerli hat taktılar, gene de r-link yazılımı kaldırılıp yerine android yazılımı gelir mi - ben hiç sanmıyorum

• S_O_S kullanıcısına yanıt

Sadece hatmı onemli? Arabada sentry modu var, arac internete surekli baglı, guncellestirmeler OTA uzerinden alınıyor, uygulamalar guncelleniyor. Tesla tutupta sadece Turkiyeye ozel bir network kurmadı bildigim kadarıyla. Dolayısıyla işledigi her bilgiyi bir sekilde burada tutmak zorunda kaldıgı icin oyle soyledim. KVKK geregi su an Turk vatandaslarina ait hicbir bilgi ulke dışına cıkarılamaz. Ha sistem tam calısıyormu? Tabiki hayır. Ama insanların gozunun içine baka baka kanunu çiğneyemez uluslararası firmalar.

Sizce Tesla ne yaptıda bu sorunu aştı?

Ayrıca Rlink te Android tabanlı bir sistem. Ne Renault Tr nede bayilerin bu durumla ilgili kesin bir bilgisi yok. Yada varda soylemek istemiyorlar. O kadarını bilemem. Ama en kotusunu soyleyeyim. Mobil hat uzerinden olmazda Wifi uzerinden herturlu guncellemeleri alabilir bu sistem. Ben sonuca bakarım. Bu sorun cozuldugunde ben guncellemeleri alabileceksem varsın kolumu 2 tur dondereyim sol kulagımı oyle tutayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmkrcn -- 15 Kasım 2023; 14:6:48 >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.