Şimdi Ara

Yeni Renault Megane E-Tech %100 Elektrikli'nin Türkiye fiyatı belli oldu (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
736
Cevap
18
Favori
38.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aldım biniyorum. Senin gibi işin mantığını anlayamamış insanlar görünce üzülüyorum. Sen benzinlige gir benzin doldur hocam istasyon sahibini zengin et boşver elektrik filan sana göre işler değil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • özkonak50 Ö kullanıcısına yanıt

Ben elektrikli meganı benzinliyle ayna kasa zannettim fluence gibi. Benim sorum kasa farkı olmaması durumda geçerli. Yeni megan daha üstün bir arabadır tabiki o konuda haklısınız.

• cmkrcn kullanıcısına yanıt

Teşekkürler cevabınız için

• FinalVerdict93 F kullanıcısına yanıt

Benim için üzülme ben çok yol yapmıyorum. Anlat mantığını senden öğreneyim

• FERROKROM kullanıcısına yanıt

Bende bundan bahsediyorum.Bu modelde güvenlik donanımları tam olabilir.Ama diğer bir çok modelinde Avrupa'da standart olan donanımları ülkemizde opsiyonel olarak satılıyor yada Renault getirmiyor.Renault olarak en azından orta ve üst modellerde bu konforu sunması gerekir.Çünkü az paralara satılmıyor otomobiller ve o zaman imkanı olup otomobil almak istenler bir çok orta vede üst model arasından Renault markasını öncelikle tercih edebilecektir.

• cmkrcn kullanıcısına yanıt

Bence Elektrikli otomobillerin batarya ve menzil konusunda biraz daha kendilerini geliştirmeleri gerekir.

En azından 1000 KM mesafelere gidebilecek teknolojiler gelişirse dünyada,satılan otomobillerin neredeyse yarısından fazlası Elektrikli otomobil olur.

• Bir kaç firma 800 hatta 900 km menzil verecegini iddaa ettigi modelleri duyurmaya basladı ama henuz konseptten bir adım ötesindeler hala. Tahminim 3 yada 4 yıl içerisinde oralara varacağız. Ama menzile çok takılmamak gerektiğini düşünüyorum. Daha yolun başında olan ülkemizde bile sayıları şu an yeterli olmasada şarj istasyonları artıyor. Artık menzil sorun olmaktan çıkacak gibi. Ben menzilden öte şarj hzlarının artması dolayısıyla şarj süresinin azalması taraftarıyım. Çünkü öyle veya böyle bir şekilde yolculuk esnasında mutlaka mola veriliyor. 15 - 20dk lık bir şarj süresinin yeterli olduğu gün bence kimse menzil konuşmayacak bile.

• Elektrikli araç ile uzun süre tecrübesi olmayanlar gelip burada kendi varsayımlarına göre ''menzil yetersiz'' yorumları yapmasınlar lütfen.

Yıllarca benzinli, dizel araçlar kullandım. Şu an Megane E-Tech kullanıyorum. Günlük 100km yolum var net. Ankarada şehir dışı sayılabilecek bir yerde oturuyorum.

Emin olun benzinliğe girip , arabadan inip, pompacı dizel araca benzinmi koyuyor yoksa benzinli araca mazot mu koyuyor vs diye bakıp , pompacı ile muhattap olup, geçip kasada aracın deposunun dolmasını bekleyip, kredi kartı ile ödeme yapıp, alıp o fişi pompacıya verip, ardından da camları silmemesi için defalarca ricada bulunmaktansa gidip kahve içerken mobil uygulamadan başlatıp 30dk da sarjımı fulleyip 400km yol yapıyorum. Ne kimseyle muhatap oluyorum ne de benzinlikleri zengin ediyorum.

Bugüne kadar benzinliklere verdiğim paraya acıyorum.. Büyük aptallık kendi adıma konuşursam. Ayda 8-9 bin tl mazot giderim vardı 2021 Vw Caddy 2.0 Tdi aracımla. Yazık günah.. Şimdi evden Sarj etsem ki yakında bağlatacağım bu maliyet aylık 600-700 tl ye düşüyor. Dışarda Sarj edince de E-Sarj uygulamasının visa ya özel 20% indirimiyle KW başına maliyet 5.60 Tl gibi komik bir rakam. Bu şekilde yaptığımda da 2000 TL aylık maliyetim var.

Geçen gün avm de çok kısa bir işim vardı. Park yeri bulmak da dert. Girdim Astor Sarj a avm nin tam giriş kapısında. Vip park yeri gibi.. 20dk sarja taktım DC Sarj 160kw gücü var. 20 dk da fullendi araç. Çıktım avm den binip devam ettim.. Daha büyük rahatlık var mı..

Sarj döngüm 3-4 günde bir ve bunu yaparken hiç yorulmuyorum. Kullanmadan size uygun olup olmadığını bilemezsiniz.. elektrikli araç aldıktan sonra bazı alışkanlıklarınız da değişiyor. Aracı kullanma alışkanlıklarınız bile değişiyor. Lütfen benzinli araç sürücüsü olarak gelip burada afaki yorumlar yapmayalım.

Bugün 350-500 km aralığında menzil sunan tüm elektrikli araçlar gündelik kullanım için oldukça yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 13 Kasım 2023; 8:59:8 >

Size kesinlikle katılıyorum. Araba aldığım ilk zamanlarda bindigimiz araçların 500-550 km menzilleri vardı. Sonradan arttı menziller. Şimdi bu durumun aynısı elektrikli araçlar için oluyor. Bugun 450 km lerde olan menzil zamanla artacak. Hatta artmaya başladı çoğu modelde. Bu bir geçiş.

Basit bir yakıt almayı zor göstermek için bu kadar abartmanıza gerek yoktu.Diğer görüşlerinizide değersiz kıldı.
    Ayrıca yakıt ödemeside uygulamadan araçtan inmeden yapılabiliyor. Kahve içmek yasak değil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oquzdag O kullanıcısına yanıt

Benim için yakıt almak zul geliyor. Herkes için olmayabilir.. Benzinliklerdeki dandik makine kahvesini içmeyi tercih etmiyorum teşekkürler.

Evet araçtan inmeden ödenebiliyor en son Bonus Flash ın temassız depo dolum limiti 2000 TL di  

Yakıt almak filan bunlar artık çok çağ dışı işler benim için.. Alanlara kolaylıklar diliyorum.

Avm de bir iki saatlik iş varsa ne olacak?

İşinizi yarım bırakıp gelip park yeri arayacaksınız.

Araçtan inmeden ya da pompacı ile muhatap olmadan da akaryakıt alabiliyorsunuz.

Bir depo dizel ile 900-1000km gidiyorsunuz. Dolması 5dk. Bu sürede 3 kere şarj etmeniz lazım elektrikli aracı.

Aaa, ailecek yapılan uzun yolu unuttuk. Uzun yolda da çoluk çocuk kahve keyfi çok güzel olur. Onlara da sütlü milkshake falan yaparsınız. Hava soğuk olsa da önemli değil, arabada otururlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Avmde 2 saat işin varsa 22kw ya takiyorsun 2.5 saatte doluyor ya da amperi kısıyorsun 4 saatte doluyor. 1 depoyla sehir ici 900 km hangi dizel arac gidiyormuş merak ettim ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Çoğu avm de izin vermiyor ona. Mecbur hızlı şarj ediyorsun.

Yoğun şehir içi olmadığı, sizin gibi günlük 100km yapanlar megane etech muadili Megane dci ile 900km yapabilir. Ütopik değer değil.

Ankaradaki bütün Avmlerde AC Sarj var siz hangi evrende yaşıyorsunuz acaba ? Hiçbir dizel araba ş. içinde 900km yol yapamaz hadi yavrucum rüyandan uyan sabah oldu..

Yahu dizel elektrikli araba tartışması mı kaldı inanamıyorum zihniyete bak gelmiş elektrikli araç konusunda dizel araba övüyor. Dünya dizel arabayı bitiriyor, hiçbir firmanın ürün gamında dizel araç kalmayacak yakında adam gelmiş burda dizel diyor hadi kardeşim git sen al mazotunu bin dizel arabana dpf inimi temizliyorsun, dandik mazot mu alıyosun napıyosun yap konuyu meşgul etme..

Dizel seven, dizel kullanan birisi değilim. Elektrikli almadığıma pişman olmuş birisiyim. Ama sizin gibi de züğürt tesellisi yapacak düzeyde birisi de değilim.

Pompaciyla uğraşmıyormuş da yarım saat pinekleyip kahve molası veriyormuş da. Çok komik.kih kih

• Dizel olmasın hibrit olsun, aynı şey. Hibrit corolla da yapar şehir içi 900km

Yav hadi kardeşim git başkalarına anlat hikayeni.. bin dizel arabana gez çok konuşma. Madem çok memnunsun dizelden ne işin var elektrikli araç forumunda ? 30 yıldır dizel araba kullanırım savunulacak 1 tane yanı yok.. Züğürt tesellisiymiş bir de aşağılıyor hakir görüyor kendinden ucuza geziyorum diye. Tipik pasif agresif türk ergeni  

Dizel kullanmadığımı belirttim. Önceki aracım dizel dediğiniz için dizelle kıyasladım. Dizel sevmem ve dizel aracım yok. İki aracım da benzinli. Hibritle de kıyaslayabilirsiniz. Onunla da şehir içi 900km yol yapabilirsiniz. Bu tarz kıyaslamalarda şehir içi baz almak da saçma, karmaya, totale bakmak lazım.

Benden ucuza gezmenize sevinirim. Herkes benden ucuza gezebilse keşke. Hem ülke ekonomisine, hem doğaya daha az zarar verilmiş olur. Buna neden gocunayım, memnun olurum? Kendinizle karıştırmayın insanları. Herkes sidik yarıştırmaktan hoşlanmaz. Herkes egosunu tatmin etme ihtiyacı duymaz. Hakir gördüğüm şey bakış açınız. Elektrikli aracın kabul görmüş olumsuz yanlarını bile olumlu gibi anlatıyorsunuz, komik duruma düşüyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 14 Kasım 2023; 12:2:58 >
  • Bende dizel kullanıyorum tamaamda km'de 50 kuruş yakan elektrikli ile nasıl kiyaslaniyor onu anlamadim 😁

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.