Şimdi Ara

Yeni sattığım aracın ilanını gördüm (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
344
Cevap
4
Favori
29.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
378 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mesela bir yasa olsa, alınan araç 90 gün boyunca satamazsın diye. bak ozaman satabiliyor mu? noter yolunu kapatırsan kimse bişey yapamaz.
  • Ben ertesi gün ilana koymuyorum

Bekliyorum, fiyatlar tavan yapınca sürüyorum piyasaya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dix1 kullanıcısına yanıt
    Almazsın nereye kadar işte. Almayın sizde arabaların alınıp kaç gün sonra tekrar satıldığını sorgulama getirilsin. Baktınız kısa sürede alınıp satılıyor almayın.

• Bu kadar araba arsızı bir millette dünyada yoktur satanda bin bir hava civa, alanda bin bir afra tafra kafa ütüleme Dere kenarına araba yıkamaya gidiyorsun arabanın başına 3 kişi geliyor arabayı bana sat ne kadar olur diye,nasıl bir araba arsızlığıdır bu anlamak mümkün değil adamın ağzında dişi yok yemek yemeye, gitmiş 150 bn tl arabaya veriyor neymiş binilecek en temiz araba 150 binden başlıyormuş yani 300 binden başlasa 300 bin verecek dahada olmadı böbreğini satacak o arabayı alacak ruh hastası hepsi bildiğiniz.Adam evini satarken ilan verir 2 tane resim koymaz ilanda bir cümle açıklama yazmaz evin adresini sorsan ona bile adam gibi cevap vermez ama arabasını satılığa koyar 20 tane photoshopta hazırlanmış araba resimi yıkanmış cilalanmış özel resimleri koyar ne özenme ne özenme cidden bu tiplerden baygınlık geldi

150-200 bine şişlinin en dandik mahallesinden 40 yılllık binanın bodrum katından ev alsan 5 senede 100 milyar kira getirir evinde değeri en az yüzde 30 artar toprağıyla durduğu yerde

En yakın arkadaşım var 15 senedir erdemirde çalışıyor 7 milyar maaşı var köşede bir toplu iğnesi yok sırf bu araba hastalığı yüzünden 5 ayda bir araba değişiyor sadece benim bildiğim en az 10 araba değişti şu an abartmıyorum 5 tane evi olurdu yani arabaya verdiği paralar o çekilen krediler borçlarla

• Sizde herşey istediğim gibi olsun istiyorsunuz . Satma imkanım varsa neden satmayayim neresi sorun bunun ? Ne belli sizin arabayı aldıktan hemen sonra satmadiginiz ?

• Çözüm basit vergi getireceksin. Suistimal edenlere de caydırıcı para cezaları getireceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraközkan -- 20 Şubat 2020; 18:9:15 >
  • ikinci el araba satışı yasaklansın,çare bu.
  • Ben hep diyorum. Bıktık artık bu "zekican"lardan! Araba azgari ücretli için alın teri,emek,sabır dır. Bazı sözde müslüman,dini imanı olan emek hırsızı herifler bu araçlardan çok çektirdi. Ben diyorum ki arabanı mı satıyorsun ve arabana çok mu güveniyorsun ? Tamam önceden hazırladığımız beyannameyi iligli sitede ne özellik belirtmişse ekliyoruz araç sahibinin yanında varsa eklemek istediğini ekler bunları ben dedim okudum kabul ediyorum diye noterin yanın hem o kağıdı resmiyete dök.Şahsın kimlik fotokopisinide çek garanti olsun diyede mürekkeple parmak izi al. Expere soktuğunda sorun mu çıktı git savcılığa nitelikli dolandırıcılıktan suç başvurunu yap. Emeğinizi bu tip iplik heriflere kaptırmayın.
  • Boyle al-satçılar yüzünden 2. el araba alınmaz oldu ülkede..1-2 ay içinde her araç üzerine 10-15 bin koyar mı ya?? Bu yapılan hırsızlıktır,başka birşey değil..Millet birbirinin cebindeki paraya göz dikmeye başladı artık..Al-satçılardan araç almayın,al satçılara araç satmayın arkadaşlar elinizden geldiği kadar,farkedebildiğiniz kadar.
  • 2016 2017 1.4 tsi manuel 125 beygir superb bakıyordum son 2 3 aydır aynı araçlar millet birbirinden alıp ilana atıyor 110 bin lira olan araçlar 140 a dayandı komedi resmen

• İş ahlakı hatta ahlâkı olmayan zihniyetler yüzünden dünya bu halde... En azından bizim memlekette 3 5 iyi niyetli vicdanlu insan çıkıyor.

• Ülkemizde komple zihniyet bozuk. Arabaya ulaşım aracı olarak değil de kar edilecek kutsal bir nesne muamelesi yapıldığı için bunlar böyle oluyor. Al sat yapmak istemeyen adam bile aracı aldıktan sonra bi ilana koyayım bakalım ne olacak diyerek 3 e aldığı aracı 5 e koyuyor. Sonuç ortada. Olan benim gibi gerçekten araca ihtiyacı olup alamayanlara oluyor. Parasında da değilim artık temiz olsun yeter diyorum ama adam 210bin km deki araca garaj arabası diyor utanmadan. ederi 25bin olan araca 40-45bin istiyorlar o parayı vermek insanın zoruna gidiyor.
  • Tılsımlı kitapların yok sattığı ülkemizde bu tarz köylü kurnazlarını görmek bizleri pek de şaşırtmamakta açıkçası. İşin asıl üzücü olan kısmı ise talep oranının sürekli olması sebebiyle bu tarz insanların piyasalardan bir türlü silinemiyor olması.
  • Ticaret?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • smookeus S kullanıcısına yanıt
    2016 sport’un temizinin edeceği para 260.000 TL’dir. Fazlası değil.

Daha yeni sattım aracımı 2017 dynamic idi 243’e al satçıya gitti. Tek fark piyasaya çıkmadan araba 250’ye verdiklerini biliyorum. 2 gün sonra aradım kardeş aracı geri ver 2.000 fazla vereyim dedim. Ben aracı sattım 250’ye dedi.

Noterde son saniye 250 lira daha kırmaya çalışmıştı, satmıyorum vazgeçtim dedim ve gönderdi 250 lira. 7.000 lira kazanacak 250 daha kovalıyor.

Hoş ben aracı 15 gün ilanda tuttum binici diye arayanların hepsi 240 vermişti. 240.500 diyen yoktu.

• Bu tür durumları vergi ile bir yere kadar çözersiniz. %10 vergi olsa ne olur. Adam bu sefer aldığı arabayı 150 değilde 170'e satar. Yani vergi gelmesi birşey ifade etmez.

Ama devlet sıfır araçtaki vergiyi indirir. düzenler ise işte o zaman 2. el fiyatları düşer. Yoksa 6 aydan önce satarsan %10 vergi vs. hikaye kalır. Zaten talep 2. elde var. Satan adam o parayı her türlü çıkartır. Sorunun kaynağını çözmek gerek.
  • Satmışsın arabayı daha ne istiyorsunuz anlamadım.. Adam kendince ticaret yapıp para kazanıyor.. Satmasaydınız.. Serbest ticaret deniyor buna.. Ülkemize bunu yerleştiren iktidarlara selam olsun..
  • Gerçekten arabanızı satıp niye hala takip ediyorsunuz.O artık adamın malı istediğini yapar.Çok düşmeyin üstüne.Böyle işlerle geçimini sağlayanlar var.
  • Forum çoluk çocuk dolu herhalde, ne cahil adamlar var
    Devletin yapması gereken 2. El alım satımı yılda 1 kereden fazla ve karlı yapıldıysa gelir vergisi+satış vergisi almak. Sonuçta bu işi legal olarak yapan galerici bu vergileri ödüyorsa kar için yapan herkes ödemeli
    Bunun dışında devletin yapabileceği ve yapması gereken herhangi birşey yok, piyasa zaten dengeye zamanla gelecektir
    Devlet bulaşmasın yeter, mevcut durumun başlıca sebepleri hurda teşviği ve ÖTV indirimi

• Konuyu görünce 2 ay önce sattığım arabayı malum sitede bir arayayım dedim. Bir de ne göreyim. 55'e sattığım arabayı 67'ye koymuş 2 hafta önce. Whatsapp'tan yazdım hayırlısı olsun kardeşim diye. Banane kaça satarsa satsın. Ben o fiyata razı olmuşum ki sattım
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.