Şimdi Ara

Yeni sattığım aracın ilanını gördüm (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
4
Favori
29.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
378 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artık insanımızı tanıyamaz haldeyim. Bi ülkede durum bu kadar kötü olmamalı çıkarcılık bencillik bu kadar zirve yapmamalı...
  • Şu fotoğraf herşeyi özetliyor
    Adam ilana 5 ay önce koymuş sürekli fiyat artırmış
    Hala da satamamış :)
    70.000 den adım adım 81.500 e çıkmış..

Yeni sattığım aracın ilanını gördüm

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arayıp bunu rahatsız edelim piskopata bağlatmayın lan adamı
  • bunları al-satçı olduğunu nasıl anlıorsunuz?
  • Beyler her ilanda kalan arabayı satılmamış diye düşünmeyin.

Araçları bazen sahibi satmıyor

Bazen araç pert

Yani her ilana şey etmeyin.

İyi mal kapıda durmaz

saygılarımla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

bunları al-satçı olduğunu nasıl anlıorsunuz?
    Çok basit Son sahiplik süresi

• hocam son sahiplik süresini nasıl görüosun sigortadan mı?
  • Bilememişin alıcı gibi gidim
    Ne verdinse hepsini alıb gelecektin

• Cevap gibi cevap... Tebrikler.
  • 26_____ kullanıcısına yanıt
    5664 veya tanıdık Trafikci varsa öğrenirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

mesela bir yasa olsa, alınan araç 90 gün boyunca satamazsın diye. bak ozaman satabiliyor mu? noter yolunu kapatırsan kimse bişey yapamaz.
    hangi hakla böyle bir yasa çıkaracaksın?
  • Vergiyle çözmek zor bu işi.Kdv misali ödeyeceği vergiyi üstüne koyar öyle satar..Bence çözüm; vergi mükellefi olan galericiler hariç olmak üzere yıl içinde 2 den fazla araç mücbir sebepler hariç alınıp satılamaz diye kanun koymaktır.2'den fazla araba alıp satmak isteyen varsa gitsin vergi kaydı açtırsın işini resmi bir şekilde yapsın.Biraz diktatörce olabilir ama al-satçı 300-500 tane çakalın menfaatinden çok toplumun genelini düşünmek gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zikarikitaku

Bilememişin alıcı gibi gidim
    Ne verdinse hepsini alıb gelecektin
    Afbuyur?
  • Devletin bence bu olaya et atması lazım.

Adam aldı 2.eli, 6 ay içinde satıyor mu? Al vergi.

Çin'den 3 dolarlık ürün aldım geçen ay, 3 dolar da ptt'ye verdim, geldi 6 dolara. Bunun hesabını yapan devlet, bunları görmezden gelmesi çok saçma!
  • Bende yaşadım aynı olayı malesef. Yok durumu olmayan bir aileye götüreceğiz arabaları yok bizi yolladılar yalvar yakar, verdim. Götürdükleri araba spotçu arabası adamlar Suriyeli aşağıya eşyaları sökmek için tam tertibat matkapla falan gelmişler şaka gibi.

• Aracı satarken , eline boya makinesi almış geldi.24000’e anlaştık.Kabul edip geldi.20.000 tl’ye indirmeye çalıştı , şurada boya var , burada çizik var vs...Kabul etmedik.24.000’e aldı aracı 1 gün sonra galeriden 28.000’e sattı.

Şanzıman , arızalı , camda oyuk , tampon hasarlı ve far motoru bozuktu.
    Fakat galerici temiz sorunsuz diyerek satmış :)

• orcnd kullanıcısına yanıt
    Şükür biri değinmiş buna sebep olanlar bizim paramızla zırhlı araçlarla geziyor ama bizdeki halk birbirinin kazanmasındansa baştakinin götürmesine razı olduğu için asıl sorunun kaynağını görmüyor sorunun kaynağını görmeyende sorunu çözemez...

• Bizim millet çok sıkıntılı gerçekten. Düzgün ve iyi insan sayısı çok azaldı. Özetle; herkes ahlaksız ve kıskanç.
  • efe_yakub E kullanıcısına yanıt
    Siz Türkiye'deki tüccarlar nasıl oluşuyor zannediyorsunuz tabiki küçük alsat yaparak.

Ben geçen yılın sonunda neler yaşadım neler, terbiyesiz galericiler Kasım Aralık ayında tüm piyasadaki zor durumda olan sahiplerden araçları topladılar, Ocak ayında en az 30-50 bin lira fazlaya ilana koymuşlardı.

Hiç şaşırmadım.Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Herasis

Valla devlet bu işi düzenlemezse sattığını almayı bırak, hayalini kuramayacak hale geleceğiz
    Bu sorunun kaynağı devlet zaten , devlet elini çekerse sorun düzelir . 40 binlik araç vergilerle 120 bin lira oluyor devlet 80 bin lira vergi yerine 20 bini yeterli görse 60 bine sıfır otomobil peynir-ekmek gibi satılır ... 1milyon satış rakamı hayal olmaz

Tabii cari açık problemi var onun çözümü de yerli üretim yapan firmalarda çalışanların vergilerini ,sgk pirimlerini almaması elektrik-su bedeli tahsil etmemesiyle olabilir. Bu durumda egea , clio, i20 50-60 bin lira olur ithal otolarda 70-80 bin olmuş olur

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.