Şimdi Ara

Yeni Seat Leon MK4 (ANA KONU) (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
829
Cevap
48
Favori
123.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar güzel bir haber vereyim.Plus üyelik olmadan (yani ücretsiz şekilde) andoidauto da ve carplay de yandex navigasyon araçlarımızda kullanılabiliyor. 

• Aracın ikinci el piyasası berbat. 1 senedir aynı ilanlar aynı araçlar duruyor.

• Seat Leon 1.0 etsi dsg style + excellence paket ÖTV muafiyetiyle 880 gibi bir fiyata geliyor. KDV li hali ise maks sınır olan 1591 in çok az üzerinde olduğu için muafiyete dahil olabiliyor. Sanki alınabilecek en donanımlı ve az yakan araçların başında geliyor gibi.
  • ysn61 kullanıcısına yanıt

Hocam genel anlamda biraz piyasa durgun seçimden önce millet develüasyon olacak dolar 50 olacak vs. gibi söylemlerle ve bayram ağzı olması faiz oranları yükselecek vs. gibi etkenlerle piyasa baya hareketliydi ancak beklenen pek olmadı gibi faizler durduruldu ufak bir fiyat atışla beraber şuan durum stabil, ancak görüntüleme vs. olun piyasa arabası millet şuan parayı arabaya vermek istemiyor çoğu faize yatırmış bekliyor maalesef eğer faiz düzenlemesi gelirse fiyatlarla beraber satışlar artacaktır. 1 milyon üzeri araçlar zor satılıyor şuan 400 bin 800 bin araçlara talep fazla hareketli piyasa gene sıfır araçlar iyi satıyor kampanyalardan dolayı.

• Beyler selam 2021 model seat Leon fr aracımda arkadan gelen bir ses var tak tak diye bir ses geliyor bir türlü nereden geldiğini çözemedim genelde kısa tümsek ve cukurlardan geçince ya da araba dönerken kasıntı olunca geliyor sizce nereden gelebilir , arka stepneyi söküp altına yumuşak lastik koydum ama geçmedi
  • helsloot kullanıcısına yanıt

Bende bakıyorum 2021 FR 1.5TSİ manuel olanlara gücüm ona yetiyor şuan için çok yakışıklı bir araç bu arada sizede hayırlı olsun hocam ses şöyle sanırsam Leon'larda arka suspansiyonlar bağımsız değil o ses torsiyondan geliyor olabilirmi ? bir baktırın isterseniz.

• NonFlyingGhost kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 175000 km dir Seat Leon FR kullanıyorum. Hiçbir zaman torsiyondan ses geldiğini duymadım. Evet benim aracım MK3 ama şasinin dizayn ve aksların bağlantı merkezleri hemen hemen aynı. O araçta farklı bir durum olabilir.
  • Arkadaşlar merhaba son çıkan mk4 kasa Leon almayı düşünüyorum da bunun hangi paketini hangi motorunu almak gerekir ? Ayrıca bir konuyu anlamadım ilanlara bakıyorum 1.5 etsi olan motorlarda birisi benzinli demiş birisi hibrit demiş bunlar farklı farklı mı oluyor ?
  • MissMacHoOo kullanıcısına yanıt
    Araç daha çok yeni makyaj gördü. Arabaya acil ihtiyaç yoksa bekleyin bence.
  • Car Lover C kullanıcısına yanıt
    Beklemeye değer ise bekleyelim hocam
    Neyi bekleyecek tam anlayamadım ? Makyajdan zaten bir kaç yıl böyle gitmez mi
    ?
  • 2021 model son kasa leon aracım yetkili servis bakımlı, servis dışında bakım görmedi. Sos arızası veriyordu arada çok önemsemedim. Şimdi garanti bittikten sonra kalıcı hale geldi bu arıza. Bir tavsiyesi olan var mıdır ?
  • EmreNX E kullanıcısına yanıt
    Servis başta yüzde 20 sonra yüzde 50 karşılamayı teklif etti bu haliyle bile işçilik hariç 15bin. Yani normali belliki 40.000
  • EmreNX E kullanıcısına yanıt
    Garantisi bitmiş yetkili servis bakımlı araçta sos arızası yaşayanlar için tecrübemi paylaşayım. İyi niyet kapsamında yüzde 75 civarı servis karşıladı. En son 9000 civarı ödeme çıkarmışlardı. 30000 binlik parça 5000 e kadar düştü. Tamamını karşılamalarını beklerdim ama memnunum 🙏
  • Arkadaşlar selamlar,

Ötv muafiyet ile Leon 1.0 Style Premium ve Scala 1.5 Montecarlo arasında çok ciddi kararsız kalmış durumdayım, Leon aşağı yukarı 100k daha ucuza gelmekte. Bagaj boyutu çok önem arz etmemekte Leonun yeni makyajlanmış olması ve konsulunun daha güncel bir yüze sahip olması beni etkiledi. Konuyla ilgili 1.0 motor yetersiz gelir mi ve 5 sene boyunca arabayı satamayacağım Seat piyasadan çekildiği için acaba değer kaybı yaşanır mı ?

• eymensen kullanıcısına yanıt
    Seat’ın piyasadan çekildiği bilgisine nereden ulaştınız? Kaynağını paylaşabilir misiniz?

O 2023 yılında yapılmış ve yanlış anlaşılmış bir açıklama. Seat CEO su bu konuyu sonradan netleştirdi. Seat’ı kapatma gibi bir plan yok.
    https://www.instagram.com/p/C48Mklbtu-V/?igsh=eW5iaDVvZnE5ajJ3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Car Lover -- 7 Haziran 2024; 20:17:19 >
  • eymensen kullanıcısına yanıt

Yaklasik 6 ay once 1.0 dsg polo`dan 1.5 etsi dsg leona gecis yaptim. Bahsettiginiz arac 1.5 tsi, 1.5 etsidan farki kalkislarda yardimci olan elektrik motoru performansa ve tuketime etkisi var. Normal surus hizlarinda ayni motorlar. Iki motordan beklentilerinizi cikarabilmeniz icin karsilastirayim:

- Yakit tuketimi konusunda sakin kullanimda 1.5 etsi, 1.0dan %10 daha fazla yakiyor. Trafikde 1.5 etsi daha az yakiyor. Gazlamada gene 1.5 daha az yakiyor. 1.5 etsi, silindir kapama, elektrik motoru ve fazla hacimin getirdigi rahatlik bir cok konuda kendini tuketime yansitiyor. 1.0 motorda en kucuk gazlamalarda tuketim hizli artiyor ama 1.5 bu konuda daha affedici. 1.0 az yakabilme potansiyeline sahip bir motor ama dikkatsiz kullanicaksaniz 1.5 etsi tuketim konusunda daha iyi sonuc verir.

- Yurume olarak 1.0 motor 2000 devrin altinda baya isteksiz. 1500`un altinda tepkisiz kalabiliyor. Fakat devri 2000 ustune cikardiginizda istenileni karsiliyor. Tabi 1.5`un gidisi bir farkli. 1.0`in begenmedigim yani agirlikdan cok etkileniyor, yani araca 2. bir kisi binse dahi cekisi direk dusuyor. 1.0 agirlik sevmeyen bir motor, 1.5 bu konuda daha toleransli.

- Otoban hizlarina cikinca 1.0 100km/h`dan sonra gucunu kaybetmeye basliyor, 1.5`da bu sinir 150km/h civarinda. Tabi iki motorda da gaza basinca bahsettigim limit hizlarinda hala tepki veriyolar. Sadece gaza alisageldigimiz miktardan biraz fazla basmak gerekiyor.

Son olarak araclar yuklu iken 100-110km mesafede, 1.0 motor ile 135-140km/h hizla otoban surusunde 5.1 lt tuketim, 1.5 ile 150-160km/h hizla 5.6lt tuketim yakaladim. Yukarida bahsettigim %10 fark burada da cikiyor.

• Selam arkadaşlar,

Halihazırda 8 senedir kullandigim 15 model seat ibiza aracımı satıp 1.100 TL'ye tamamlayarak mk4 leon almak istiyorum. Şuanki aracımla 4 kişi idare edebilsek de artık ibiza yerine büyük bir araca geçmenin zamanı geldi diye düşünüyorum. O yüzden sıfır ibizayi eledim.

Bütçem dahilinde, 2021 model civari 1.0 veya 1.5 tsi olmak üzere 50.000 km'ye kadar Manuel araç bulabiliyorum. Fakat kafam biraz karıştı çünkü etsi ve tsi, 130 bg ve 150 bg olmak üzere aracın farklı versiyonları mevcut. Bazılarında da ekran farklı, kiminde hayalet gösterge yok, üstte yazıldığı üzere kablosuz carplay olanlar vs olmayanlar gibi farklı versiyonlar var.

Bu araçlar hakkında dikkat etmem gereken bir durum var mi, kronik bir problemi olan versiyon var mi ve siz kullanıcılar olarak hangisini önerirsiniz?

Manuel arac kullanmak benim için sorun olmayacak, dsg ile uğraşmaktan yeğdir diye düşünüyorum fakat piyasada satma durumu nasıldır diye de merak etmekteyim.

Cevaplarınız için teşekkürler. Esenlikler.

Seat ve Cupra araç satışına devam ediyor.

VAG grubu pazarı asla terk etmez.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.