Şimdi Ara

YENİ SEAT TOLEDO KULLANICI YORUMLARI (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.669
Cevap
45
Favori
402.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    krdesim biz bu degerleri onceki sayfalarda paylastik fakat tekrarlamis olayim uzun yolda 4,6 yakio dizel 1.6 degeridr bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeniden paylaşmakta beis yok. neticede yeni bir araba. farklı kişiler eminim çok farklı sonuçlar elde ediyordur.
    bu değer nasıl bir kullanım ile elde edildi? fabrika verilerinin oldukça üstünde.
    saygılar
    quote:

Orijinalden alıntı: 23JAN23
    krdesim biz bu degerleri onceki sayfalarda paylastik fakat tekrarlamis olayim uzun yolda 4,6 yakio dizel 1.6 degeridr bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

yeniden paylaşmakta beis yok. neticede yeni bir araba. farklı kişiler eminim çok farklı sonuçlar elde ediyordur.
    bu değer nasıl bir kullanım ile elde edildi? fabrika verilerinin oldukça üstünde.
    saygılar
    quote:

o zaman ben paylaşayım nerdeyse tamamı şehir içi kullanım 52 litre benzinle 810 km yaptım daha gidermiydi bilmiyorum riske etmedim benzin aldım aaraba imzamdaki araç.
  • Ben en çok dizeli merak ediyorum ama bunun da paylaşımı güzel olmuş ilgilnen arkadaşlar için.
    Ş.içi olarak düşünülünce benzinli bir araç için süper bir veri. Nasıl sürüyorsunuz?
    Bir de üst mesajlarda sormuştum cevap alamadım. 1.6 dizel için 5. vitesde 2000devirde hız göstergesi kaçı gösteriyor?
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: blackwolves1
    o zaman ben paylaşayım nerdeyse tamamı şehir içi kullanım 52 litre benzinle 810 km yaptım daha gidermiydi bilmiyorum riske etmedim benzin aldım aaraba imzamdaki araç.
  • ppzrg kullanıcısına yanıt
    ewet guzel kardesim abim biz de tekrarladik daha acikca yaziyorum istanbuldan cikip sirasiyla ege uzerinden teee fethiyeye kadar indim ve 4.6 yakti ayrica bu veri sifir arac verileridir yani araci aldim istanbulda 100 km yapmadan ciktim uzun yola once 900 km bir yol ve ordanda balikesire dondum 550 km de o 1500 km ye yakin direkt durnaksizin uzun yol yaptim 1000 km de sehir icinde dolasmisim araci alalida 1 ay olmadi totalde 2500 km deyim sehir icindede ilk basta 6 litre civari yakti ilk verilere gore gayet normal bu dakkadan sonra veriler fabrikaya daha da yaklasacaktr ki bu verilerde ole aman aman uzak veriler degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 23JAN23 -- 13 Ekim 2013; 20:26:14 >
    ayrica ustadim araclarda fabrika verilerini tutturnak sippadak olmaz bunu bilirsin mutlaka ve fabrika verilerinden araclar 1.5 2 litre fazla yakar ilk zamanlarda bu aracin 1.6 tdi modelinin verisi
    sehirici 5.6 litre sehirdisida 3,7 litre bendee alir almaz yakan degerler sehirdisinda 4,6 yani 3,7 den 1 litre kdr fazla bu cok cok cok normal ... ve tabiki kullanana gore degisir kisi uzun yolda asiri hizlanmalar ve asiri yavaslamalar yaparsa tabiki bu deggerler yukselicektir fakat fabrika verilerinide unutmayinki en iyi sartlarda hesaplanir
    en iyi ve stabil sartlarda kullanirlar ee biz onlar kdr kusursuz yapamiycamiza gore dolayisiyla bu veriler cok normal saygilar

• quote:

Ben en çok dizeli merak ediyorum ama bunun da paylaşımı güzel olmuş ilgilnen arkadaşlar için.
    Ş.içi olarak düşünülünce benzinli bir araç için süper bir veri. Nasıl sürüyorsunuz?
    Bir de üst mesajlarda sormuştum cevap alamadım. 1.6 dizel için 5. vitesde 2000devirde hız göstergesi kaçı gösteriyor?
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: blackwolves1

yaşadığım yer küçük bir yer trafik lambası bile 3 tane var dur kalk illaki oluyor ama max 3. vites bilemedin 4.yolun eğimine göre 2000 bazen 2200 de vites değiştiriyorum sabahları dahada düşük devirlerde vites değiştiriyorum hal böyle olunca yakıtta ister istemes düşüyor daha önceki mesajlarımda var uzun yolda sakin kullanmadan 900 yaptım. benim bu araçta hedefim uzun yolda 1000 ve üstü yapmak bunuda başaracağıma inanıyorum.araçla ilgili tüketim haricinde aklınıza takılan bir durum olursa burda arkadaşlarla seve seve cevaplarız.

• blackwolves1 B kullanıcısına yanıt
    kardesim cok rahat uzun yolda 1000 km yapiosun ben 1100 km ye yakin yaptim

• Sayın @23JAN23,
    muhakkak ki fabrika verilerinin üstünde olması çok şaşılacak bir durum değil. Ancak bu demek değil ki fabrika verilerini hatta altını yakalamak mümkün değil. Benim aracımın fabrika verisi de 3.7 litre uzun yol için ve ben aracı sıfır acenteden çıkardığım günden beri çok rahat 3.5 litreyi yakalıyorum pompa verisi ile uzun yolda (akıllı kullanmak kaydıyla). bilgisayar 3.1 filan gösteriyor ortalamada. Yeni araçlarda artık eski araçlarda olduğu kadar uzun bir rodaj süresi olmadığı da söyleniyor. hatta ilk birkaç yüz km içinde rodajın büyük ölçüde tamamlandığını da söyleyenler de var.
    Benim merak ettiğim sizin sürüş tarzınız idi. Yani seri mi kullanırsınız, hızlı mı yoksa sakin mi kullanırsınız? elde ettiğiniz veriyi yaklaşık kaç km/s hız ile giderken elde ettiniz?
    Açıkçası burası forum ortamı. hakaret veya saygısızlık olmadığı sürece de paylaşımın yeri geldiğinde yapılması gerektiğini düşünüyorum. Eğer cevap vermek istemiyorsanız üstünüze alınmazsınız, kimse size darılmaz küsmez. Eğer rahatsızlık verdim ise de özür dilerim.
    Cevabınız ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
    Saygılarımla

Sayın @blackwolves1,
    cevabınız için teşekkür ederim. açıkçası şu an araç ile en çok merak ettiğim şey alıcılarının yakıt tüketimi. diğer sorularımın birçoğunu zaten acentede aracı inceleyerek aldım diyebilirim.Gerçekten güzel bir araç. Ancak almak ile almamak arasında gidip geliyorum. Gerçekten çoluk-çocuktan dolayı ciddi bir hacim ihtiyacım var ve toledo bunu karşılayabilecek bir araç. çevremdekilere de değerlendirmelerini öneriyorum. Güle güle , kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Ben yine de araca alışmanız, ve aracın da size alışmasıyla yakıt tüketiminizin nasıl değişeceğiniz bilmek isterdim eğer paylaşırsanız

Saygılarımla

• arkadaşın aracı dizel değil yalnız. (Bence) modern dizel araçlar için 45-50 litre motorin ile 1000 km ş.arası yol bir şey değil iken benzinli bir araç için çok çok büyük bir başarı. Bu açıdan 1.2 tsi motoru çok beğeniyorum. TSI'ın birkaç kez yılın motoru seçilmesine hak veriyorum. İnşallah uzun vadede de kullanıcılarını üzen bir motor olmaz.
    Saygılarımla

quote:

• quote:

Sayın @23JAN23,
    muhakkak ki fabrika verilerinin üstünde olması çok şaşılacak bir durum değil. Ancak bu demek değil ki fabrika verilerini hatta altını yakalamak mümkün değil. Benim aracımın fabrika verisi de 3.7 litre uzun yol için ve ben aracı sıfır acenteden çıkardığım günden beri çok rahat 3.5 litreyi yakalıyorum pompa verisi ile uzun yolda (akıllı kullanmak kaydıyla). bilgisayar 3.1 filan gösteriyor ortalamada. Yeni araçlarda artık eski araçlarda olduğu kadar uzun bir rodaj süresi olmadığı da söyleniyor. hatta ilk birkaç yüz km içinde rodajın büyük ölçüde tamamlandığını da söyleyenler de var.
    Benim merak ettiğim sizin sürüş tarzınız idi. Yani seri mi kullanırsınız, hızlı mı yoksa sakin mi kullanırsınız? elde ettiğiniz veriyi yaklaşık kaç km/s hız ile giderken elde ettiniz?
    Açıkçası burası forum ortamı. hakaret veya saygısızlık olmadığı sürece de paylaşımın yeri geldiğinde yapılması gerektiğini düşünüyorum. Eğer cevap vermek istemiyorsanız üstünüze alınmazsınız, kimse size darılmaz küsmez. Eğer rahatsızlık verdim ise de özür dilerim.
    Cevabınız ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
    Saygılarımla

Sayın @blackwolves1,
    cevabınız için teşekkür ederim. açıkçası şu an araç ile en çok merak ettiğim şey alıcılarının yakıt tüketimi. diğer sorularımın birçoğunu zaten acentede aracı inceleyerek aldım diyebilirim.Gerçekten güzel bir araç. Ancak almak ile almamak arasında gidip geliyorum. Gerçekten çoluk-çocuktan dolayı ciddi bir hacim ihtiyacım var ve toledo bunu karşılayabilecek bir araç. çevremdekilere de değerlendirmelerini öneriyorum. Güle güle , kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Ben yine de araca alışmanız, ve aracın da size alışmasıyla yakıt tüketiminizin nasıl değişeceğiniz bilmek isterdim eğer paylaşırsanız

Saygılarımla

rica ederim hocam burda dilimiz döndüğünde buraya gelen herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz umarım sizde en kısa sürede güzel bir araç sahibi olursunuz.tüketim verilerini her depo bitiminde burda paylaşacağım inşallah faydalı olur tsi motor bu aracın en büyük artısı zaten kullanan markalara baktığınız zaman ne kadar başarılı olduğunu ispata ihtiyaç duymayacak derecede olduğunu görüyoruz(audi,vw,seat,skoda)

• quote:

inşallah kardeş kendime hakim olabilirsem otobanda olacak bu iş
    biz tskkr ederz krdesimde buranin forum oldugunuda bilioruz niye cewap wermeyelim niye solemeyelim yanlis anlasilma war sanirim biz burda butun bilgilerimizi ve aracimizin reaksiyonlarini paylasmak icin variz ne biliorsak goruyorsak paylasmak icin burdayiz onun disinda bi amac veya sohbet halinde degiliz zaten araci genelde uzun yolda hiz sabitleyicisiyle kullandim ortalama 100 km hizla gittim en iyi veriyi yakalamak biz nasil araci almadan once civatasina kadar arastrdysak tabi almak isteyenlerin sorularini elimizden geldigince dilimizin dondugunce cewaplicaz yani senin sordugun soruyu cevapladik ;) nabalim 4,6 yakti sucluyumuz biz simdi ;) biz haftalardir paylasioruz dahada paylascaz aksine bu forumdaki toledo kullanicalarin hepsi de nezaketli saygili insanlar velhasil aracin yakit deggeri yaklasik herkes bu verilerde dolanio dogru rodaj lar artik kisaldi insallah fabrika verinin altina duseriz agzimiz kulaklarimiza varir ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 23JAN23 -- 14 Ekim 2013; 1:55:10 >
  • blackwolves1 B kullanıcısına yanıt
    yaptim oldu ;) sende yakalarsin bu verileri yahu insallahh dahada fazlasini yapcaz kardesim bnm

• Teşekkür ediyorum arkadaşlar.
    Araçlarınızı sabırla ve maks. tork bandının alt sınırında sürerseniz çok daha güzel tüketimlere yaklaşırsınız. örneğin benim aracımın max torque bandı 1750-2500 dev/dak. ben aracımı CC ile süreceğim zaman 1800 dev/dakika ya denk gelen hıza sabitliyorum. vites küçültmem gerektiğinde de aynı devre karşık gelen hıza sabitliyorum. böylece çok güzel yakıt tüketimlerini hiç zorlanmadan elde ediyorum. Bir de sabır çok önemli.
    Bu dediğim dizeller için geçerli, benzinlilerde tam olmayabilir.
    Saygılarımla
  • quote:

Teşekkür ederim cevabınız için. Hocam ortalama hızınızı da öğrenebilir miyim?
    Bende sipariş verdim fakat araç daha gelmedi insan meraklaniyor :)

• Arkadaşlar merhabalar,aracımla ikinci kez yaptığım şehirlerarası sürüş izlenimlerimi paylaşmak istiyorum,öncesinde 6.vites 3000 devir 1.2 tsi için 145 km hıza denk geliyor bunu soran arkadaş vardı geçmiş sayfalarda,6.vites 2000 devirde 95 km hıza denk geliyor bunuda bir kez daha not edelim forum sayfamıza,şehirlerarası en ekonomik sürüş devride burası tecrübelerime göre 2000-2250 devir 6.vites.

Yola çıkmadan önce depoyu doldurmaya benzinliğe girdiğimde şehiriçi kullanımıma ait yol bilgisayarı değerlerim katedilen mesafe 640 km, 6.7 litre genel ortalama tüketim ,33 km/saat genel ortalama hız,ve 130 km.de kalan menzildi.Bu değerlerle benzin pompası kendisi kapanana kadar aracımın deposu 44,99 litre düz hesap 45 litre yakıt yakıt aldı ve fullendi.Yol bilgisayarı sıfırlanmadan önce hafızasındaki verilerle 740 km menzil gösteriyordu.

Muğla-Kayseri hattında seyahatim başladı,muğlada biraz oyalanıp 11:30 gibi yola tam olarak çıktım diyebilirim.Bagaj silme değil ama eşya dolu,araçta 2 yetişkin 2 çoçuk,teker havaları yüklü duruma göre arttırılmış durumda seyahat esnasında.Aracı agresif kullandım,170 km yi gördüğümde oldu,ışıktan kalkışlarda 0-100 testini bazı araçlara ve kendime gösterdiğimde,araçları biraz yüksek olunca yolların kralı olduğunu zannedenlere ders verdiğimde oldu,yol bilgisayarımın 114 km ye ayarlı hız ikaz sesini oldukça fazla duydum,500 km.den sonra az da olsa ekonomi yapmaya çalıştım

Aşağıda sırasıyla seyahat km.si/genel ortalama yakıt tüketimi/kalan menzil/ortalama hız değerlerimi paylaşacağım.

67.km 6.0/880/67
    101.km 6.5/760/82
    162.km 5.8/960/82
    202.km 6.1/720/(foto unutulmuş )
    310.km 6.2/540/87
    409.km 6.1/460/89
    501.km 6.1/370/91
    601.km 5.9/300/92
    701.km 5.9/180/90
    751.km 5.8/130/90 bu son değerlerle Nevşehirde opet istasyonuna girildi,depo fullendi ve yukarıdaki aynı şartlarda pompa atınca bırakıldı araç 44,55 litre yakıt aldı.Depo dolduktan sonra yol bilgisayarı 900 km menzil gösteriyordu.

Aracımı teslim aldığımda bu yolu (kayseri-muğla) ilk defa kattediğimde 860 km sonra 46,86 litre yani düz 47 litrede pompa attı.5,3 ortalamayla bu mesafeyi tamamladım hız ortalamasıda 80 di.kalan menzil 85 di

Araç uzun yolda isteklerinizi fazlasıyla karşılıyor,konfor yol tutuş,ivmelenme bunları kullandıkça daha da seviyorsunuz.Dönüş yolunda ekonomi yaparak dönmeye çalışacağım bakalım o verileri de paylaşırım fırsat bulunca.Ekonomi performans hangisini isterseniz size sunuyor daha ne olsun,herkese şimdiden hayırlı bayramlar,kazasız belasız zevkli sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toledo48 -- 14 Ekim 2013; 12:10:30 >

• yukarıdaki resimlerde seyahat sonucu yakıt alımı öncesi ve sonrası aldığım fotolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toledo48 -- 14 Ekim 2013; 11:55:42 >

• ellesharr kullanıcısına yanıt
    ortalama 90-100 km hizlarla gittim guzel krdesim mugladan donuste acayip yol calismalari oldugu icin hizim defalarca kesilmisti hemde izmire kdr sallana sallana sonra yardira yardira toparliya toparliya geldim 4,6 yakti suan da totalde 2,500 km deyim karma yakit tuketim 5.2 fabrika verilerinde 1 litre kadar buda bnce normal arac1,6 tdi style uzun yol konforu olsun ic hacim buyuklugu olsun bagaj avantaji tartisilmaz bile genel itibariyle tok yakisikli vw emniyetli alinabilecek piyasadaki tum verilere bakildignda digerlerinden ustunlugu olan artilari eksilerinden daha degerli olan en iyi fiyat performans araci bundan emin olabilirsiniz ayrica arkdslar su bayrami kendimize zehir etmeyelim dikkat edelim allah korusun uzucu haberler tavan yapmaya baslio

biz tesekkur ederiz forumu ziyaret ettiginiz icin ayrica ustadim size nacizane fikrim eger aracta bu ufak yakit tuketimi disinda kafaniza takilan cok bisi yoksa kesinlikle siddetle tavsiye ederim ins alir ve siz daha az yakt verilerine ulasir ve bizimle paylasirsiniz hele coluk cocuk demissiniz tam sizlik bence diger degerleri ve donanimlarida oldukca yetrrli olan bi arac tabiki bazi seyler daha olsa daha mutlu olurduk ama fiyat performans donanim anlaminda kistas ettiginizde arac kullanicisini mutlu edio hayirli gunler

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.