Şimdi Ara

YENİ SEAT TOLEDO KULLANICI YORUMLARI (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.669
Cevap
45
Favori
402.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: toledo48

Arkadaşlar merhabalar,aracımla ikinci kez yaptığım şehirlerarası sürüş izlenimlerimi paylaşmak istiyorum,öncesinde 6.vites 3000 devir 1.2 tsi için 145 km hıza denk geliyor bunu soran arkadaş vardı geçmiş sayfalarda,6.vites 2000 devirde 95 km hıza denk geliyor bunuda bir kez daha not edelim forum sayfamıza,şehirlerarası en ekonomik sürüş devride burası tecrübelerime göre 2000-2250 devir 6.vites.

Yola çıkmadan önce depoyu doldurmaya benzinliğe girdiğimde şehiriçi kullanımıma ait yol bilgisayarı değerlerim katedilen mesafe 640 km, 6.7 litre genel ortalama tüketim ,33 km/saat genel ortalama hız,ve 130 km.de kalan menzildi.Bu değerlerle benzin pompası kendisi kapanana kadar aracımın deposu 44,99 litre düz hesap 45 litre yakıt yakıt aldı ve fullendi.Yol bilgisayarı sıfırlanmadan önce hafızasındaki verilerle 740 km menzil gösteriyordu.

Muğla-Kayseri hattında seyahatim başladı,muğlada biraz oyalanıp 11:30 gibi yola tam olarak çıktım diyebilirim.Bagaj silme değil ama eşya dolu,araçta 2 yetişkin 2 çoçuk,teker havaları yüklü duruma göre arttırılmış durumda seyahat esnasında.Aracı agresif kullandım,170 km yi gördüğümde oldu,ışıktan kalkışlarda 0-100 testini bazı araçlara ve kendime gösterdiğimde,araçları biraz yüksek olunca yolların kralı olduğunu zannedenlere ders verdiğimde oldu,yol bilgisayarımın 114 km ye ayarlı hız ikaz sesini oldukça fazla duydum,500 km.den sonra az da olsa ekonomi yapmaya çalıştım

Aşağıda sırasıyla seyahat km.si/genel ortalama yakıt tüketimi/kalan menzil/ortalama hız değerlerimi paylaşacağım.

67.km 6.0/880/67
    101.km 6.5/760/82
    162.km 5.8/960/82
    202.km 6.1/720/(foto unutulmuş )
    310.km 6.2/540/87
    409.km 6.1/460/89
    501.km 6.1/370/91
    601.km 5.9/300/92
    701.km 5.9/180/90
    751.km 5.8/130/90 bu son değerlerle Nevşehirde opet istasyonuna girildi,depo fullendi ve yukarıdaki aynı şartlarda pompa atınca bırakıldı araç 44,55 litre yakıt aldı.Depo dolduktan sonra yol bilgisayarı 900 km menzil gösteriyordu.

Aracımı teslim aldığımda bu yolu (kayseri-muğla) ilk defa kattediğimde 860 km sonra 46,86 litre yani düz 47 litrede pompa attı.5,3 ortalamayla bu mesafeyi tamamladım hız ortalamasıda 80 di.kalan menzil 85 di

Araç uzun yolda isteklerinizi fazlasıyla karşılıyor,konfor yol tutuş,ivmelenme bunları kullandıkça daha da seviyorsunuz.Dönüş yolunda ekonomi yaparak dönmeye çalışacağım bakalım o verileri de paylaşırım fırsat bulunca.Ekonomi performans hangisini isterseniz size sunuyor daha ne olsun,herkese şimdiden hayırlı bayramlar,kazasız belasız zevkli sürüşler.

güzel paylaşım.bu sayfayı yakıtla ilgili sorusu olan arkadaşlara not edelim kayda değer veriler var saonuçta.daha önce dizel 0 km araç kullanmış biri olarak bu tüketimin 10 bininci km den sonra en az 0,5 litre düşeceğini öngörüyorum yani fabrika verilerini yakalamak çokda zor dahil sadece biraz sabır o kadar

bayram boyunca herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

• Arkadaşlar konu yakıt tüketiminden devam ederken,fabrikalar bu verileri hangi şartlarda buluyorların cevabı yine forumumuzda mevcut,linktenhttp://forum.donanimhaber.com/m_57598882/tm.htm bu bilgilere bakabilir isteyenler.Tüm arkadaşlara hayırlı bayramlar,sevdikleriyle beraber sağlık mutluluklar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, benim arabam 1.2 tsi style ilk bakım benzinlilerde 15000 km'de imiş. Ondan önce servise gitmemiz gerekiyor mu? Bilgisi olan varsa sevinirim. Herkese iyi bayramlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur85123

Arkadaşlar merhaba, benim arabam 1.2 tsi style ilk bakım benzinlilerde 15000 km'de imiş. Ondan önce servise gitmemiz gerekiyor mu? Bilgisi olan varsa sevinirim. Herkese iyi bayramlar...

merhaba hoş geldiniz toledonuz hayırlı uğurlu olsun.ben 3 değişik servis aradım hiç biride gel demedi 15 bin veya 1 yıl dendi,bir sıkıntı olmadığı sürece tabiki.
  • ugur85123 U kullanıcısına yanıt
    Bakım öncesi servis isterseniz 3000-4000 km de uğrayın genel kontrol yapalım size bağlı demişti,esas olan 1 yıl ya da 15.000 km hangisi önce dolarsa.garantide problem yaşamamak için zamanında gitmek lazım servise.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @blackwolves1 Teşekkür ederim. Bayadır buralardayım aslında :) Ama olsun tekrardan hoşbulduk hocam Sağolun bilgilendirme için...
    @toledo48 Sağolun bilgilendirmeler için, bir sorunum yok çok şükür 1000 km'ye yeni geldim. Bir an acaba birşey kaçırıyor muyum dedim. Malum yeni araba çok kıymetli oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur85123 -- 14 Ekim 2013; 21:37:41 >
  • toledo48 T kullanıcısına yanıt
    kardesım benım cok guzel bısey paylasmıssın kac gundur bunu konusuyoruz en guzel sartlarda cıllop gıbı sartlarda test yapıyorlar hatta cogu zaman arac yola dahı cıkmıyor bant uzerınde tekerlek donuyor sımılasyonla, kac gundur konusuyoruz fabrıka verılerını her zaman yakalamak zordur dıyoruz yakalayanıda tebrık edıyoruz ama yakalamayı bırakın bence 1 lıtreye kadar yaklasmak dahı guzel bu turkıye bozuk yollarında dur kalk yollarında acıkcası yakalayan veya asagısına ındıgını solıyenlere allah sabır ustune sabır versın ne cıle cekıyorlarmıs yahu bız anca uzun yolda bu verılere anca ulasırız ıstanbulda bırısı fabrıka verısını yakalasın fotosunuda koysun bızde gorelım yahu :) saka bı yana sıkıcı bı muhabbet bence yaklasalım kafi :) zaten bı fabrıka verısı kac dıyorsa ben o araca kafadan 2 lıtre ekleyıp bu durumu o sekılde kabullenıp araca yonlenıyorum sukur allaha verılerden 1 lıtre fazla yakıo suan aracım
  • quote:

Orijinalden alıntı: 23JAN23

kardesım benım cok guzel bısey paylasmıssın kac gundur bunu konusuyoruz en guzel sartlarda cıllop gıbı sartlarda test yapıyorlar hatta cogu zaman arac yola dahı cıkmıyor bant uzerınde tekerlek donuyor sımılasyonla, kac gundur konusuyoruz fabrıka verılerını her zaman yakalamak zordur dıyoruz yakalayanıda tebrık edıyoruz ama yakalamayı bırakın bence 1 lıtreye kadar yaklasmak dahı guzel bu turkıye bozuk yollarında dur kalk yollarında acıkcası yakalayan veya asagısına ındıgını solıyenlere allah sabır ustune sabır versın ne cıle cekıyorlarmıs yahu bız anca uzun yolda bu verılere anca ulasırız ıstanbulda bırısı fabrıka verısını yakalasın fotosunuda koysun bızde gorelım yahu :) saka bı yana sıkıcı bı muhabbet bence yaklasalım kafi :) zaten bı fabrıka verısı kac dıyorsa ben o araca kafadan 2 lıtre ekleyıp bu durumu o sekılde kabullenıp araca yonlenıyorum sukur allaha verılerden 1 lıtre fazla yakıo suan aracım

kardeşim dosta araba bakıyoruz suan rapid le toledo arasında kaldık ama fiyattan ötürü toledo alacağız gibi sen istanbuldasın sanırım kardeşim yakıt verilerin nasıl az detaylı anlatırsan seviniriz kardeş

• 23JAN23 kullanıcısına yanıt
    Abi Türkiye şartları kısmına %100 %100 katılıyorum. Şehir içindeki bozuk yolları geçtim, ben tümseklerden bıkmış durumdayım. Bir cadde üzerinde 3 tane tümsek nedir, anlam veremiyorum. Eline çimentoyu alan sokağına tümsek yapma telaşına giriyor. Okul çevreleri eyvallah tamamdır. Ama bu işe bir çözüm bulmak lazım bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheApproachingCurve

quote:

kardeşim dosta araba bakıyoruz suan rapid le toledo arasında kaldık ama fiyattan ötürü toledo alacağız gibi sen istanbuldasın sanırım kardeşim yakıt verilerin nasıl az detaylı anlatırsan seviniriz kardeş

fiyat konusu hiç kafanızı karıştırmasın kalite olarak fark yok çünkü aynı fabrikada aynı malzemeden üretiliyorlar donanımsal farklar var mesela toledoda en ful paket style rapidde ise elegance eğer 1.2 tsi almak durumunda olursanız kesinlikle toledo çünkü 1.2 tsi rapidin elagance paketi yok.diğer tarafdan 2 aracında dizel versionları arasında fiyat farkı var 2 bin fark vererek aynı hizmeti yapacak aynı kalitede aracı almanın mantığıda yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur85123

@blackwolves1 Teşekkür ederim. Bayadır buralardayım aslında :) Ama olsun tekrardan hoşbulduk hocam Sağolun bilgilendirme için...
    @toledo48 Sağolun bilgilendirmeler için, bir sorunum yok çok şükür 1000 km'ye yeni geldim. Bir an acaba birşey kaçırıyor muyum dedim. Malum yeni araba çok kıymetli oluyor

olsun zararı yok sizin araba daha çömezmiş o açıdan bizimkiler usta oldu 5 binlere geldik

• quote:

Orijinalden alıntı: blackwolves1

quote:

quote:

fiyat konusu hiç kafanızı karıştırmasın kalite olarak fark yok çünkü aynı fabrikada aynı malzemeden üretiliyorlar donanımsal farklar var mesela toledoda en ful paket style rapidde ise elegance eğer 1.2 tsi almak durumunda olursanız kesinlikle toledo çünkü 1.2 tsi rapidin elagance paketi yok.diğer tarafdan 2 aracında dizel versionları arasında fiyat farkı var 2 bin fark vererek aynı hizmeti yapacak aynı kalitede aracı almanın mantığıda yok.

hocam arkadaşla baktık toledo'nun direksiyonu çok hoş bir ses sistemi rcd 210 kötü arkada hoparlör olmayışı bir de şu cam kontrolü olayı onun dışında rapid'ten eksisi yok acıkası 52 bin tl rapid e vermek anlamsız toledo varken sizin dediğiniz gibi şu ses sistemini rcd310 yapma şansımız var mı hocam arkaya hoparlör ekleterek fabrika cıkıslı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blackwolves1

quote:

quote:

hocam arkadaşla baktık toledo'nun direksiyonu çok hoş bir ses sistemi rcd 210 kötü arkada hoparlör olmayışı bir de şu cam kontrolü olayı onun dışında rapid'ten eksisi yok acıkası 52 bin tl rapid e vermek anlamsız toledo varken sizin dediğiniz gibi şu ses sistemini rcd310 yapma şansımız var mı hocam arkaya hoparlör ekleterek fabrika cıkıslı?

bu sayfanın üstünde resimleri var söylediğiniz cihazı bir arkadaşımız sorunsuz monte etti kapılara hoparlör olay en basit iş iyi bir müzik tesisatçısında keyfinize göre taktırabilirsiniz .onun haricinde direksiyon ön ve arka panjur rapide göre daha yakışıklı en önemli konuda tabi fiyat farkı 2 bin tl farka kaç depo yakıt alınır hesap ortada.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackwolves1 -- 14 Ekim 2013; 22:17:11 >

• teşekkür ederim. ilgiyle takip ediyorum ve edeceğim bu forumu. toledoyu alamayacak olsam bile takip edeceğim.
    gerçekten bugün bir b sınıfı araç alacak olsam 0km aklımdaki ilk araç.. şimdiki aracımı da sıfır aldığım için satma fikri çok zor geliyor bana. Yoksa toledo alması değil
    P/F yorumunuza da katılıyorum. belki tek sıkıntısı marka algısından doğan 2. el değeri.
    Saygılarımla

quote:

biz tesekkur ederiz forumu ziyaret ettiginiz icin ayrica ustadim size nacizane fikrim eger aracta bu ufak yakit tuketimi disinda kafaniza takilan cok bisi yoksa kesinlikle siddetle tavsiye ederim ins alir ve siz daha az yakt verilerine ulasir ve bizimle paylasirsiniz hele coluk cocuk demissiniz tam sizlik bence diger degerleri ve donanimlarida oldukca yetrrli olan bi arac tabiki bazi seyler daha olsa daha mutlu olurduk ama fiyat performans donanim anlaminda kistas ettiginizde arac kullanicisini mutlu edio hayirli gunler

• TheApproachingCurve kullanıcısına yanıt
    tabı kardesım anlatırız ayıp sana 2500 km deyım 1500 km sını uzun yolda kullandım aracın fabrıka verısı uzun yolda 3,7 benım aracım su an 4,6 yakıo sehırıcı verısı 5,6 benım aracım 6,4 cıvarında yakıo yanı bu su demek arac uzun yolda 21 kurus sehırıcı yollarda da ıstanbulda yanı 28 kurus yakıo ve arac 1,6 tdı style 105 beygır fabrıka verılerıne oldukca da yakın daha da yaklasacaktır kardesım ayrıca rapıd de bu aracın ıkızı verıler yaklasık aynıdır fakat ben TOLEDO dan yana olmanızı onerırım acıkcası sebep solemek gerekırse araclar aynı fakat bazı guzel detaylar yanı dırek kullanımla alakalı detaylada TOLEDO daha once bı surucu ıcın ornegın benım ıcın sunu solıyım ben rapıdı kasa olarak begenmıstım fakat sole detaylı dusununce ınce arac kasası basıt ama sportıf kasa omru cok uzun gıbı durmaz dıye dusundum toledo kasa olarak uzun yıllar şıklıgını saklıycak bır kasa ayrıca rapıd begendım fakat 1-fıyat pahalı dahı olsa begendıgımı ıcıme sınenı alırım her zaman 2- araca bı bındım yemınle moralım bozuldu cunku aractan vazgecmemı saglıycak tabı benım ıcın bı surucu ıcınde bır detay war o lanet olası 4 KOLLU DIREKSIYON DISTAN SPORTIF DURAN ARACA o dıreksıyon olurmu yahu oldu olucak 10 kollu yapsalardı bı surucu en cok bındıgınde hıssı dıreksıyonda alır cunku gozu orayı gorur konsollar zaten aynı TOLEDO da ıse dısta sportıf sert ve tok bı kasa ve ıcındekı o dıreksıyon benı benden aldı F1 arac dıreksıyonları gıbı KASLI VE DERI ISLEMESI COK AMA COK SPORTIF tı dıreksıyonu tutuncabole tok bı sekılde oturdu ve o sportıflık hıssıını anında yansıtttı ee sonra da 3,000 lıra daha ucuzdu eee nıye ıcıme sınmeyen araca bırde 3,000 lıra fazla verıcektımkı DOLAYISIYLA ben TOLEDO DEDIM ınsallah sızde dusunup kararınızı dogru verırsınız

• ppzrg kullanıcısına yanıt
    saygılar bızden efendım ... ınsallahh o algıda bu yenı seat larla kırılmaya basladı marka degerı tc de halkın ıcıne once LEON la tasındı ve acıkcası efsane kasa olmayı basardı ayrıca su anda da IBIZA yemınle peynır ekmek gıbı yenı LEON desenız kanımca GOLF un tek takıpcısı eee bı aıle aracı kalmıstı o da TOLEDO yla tammamlandı artık hayırlısı....
  • ugur85123 U kullanıcısına yanıt
    aynen oyle guzel kardesım benım fakat yontem konusunda ınan yapabılceklerımız olsaydı once karayolları dedıklerı yollara bı baksınlar her yerde hızsınırları cok asagıda 90 lık yollarda 70 tabelası gormekten 120 lık yollarda 90 tabelası gormekten 140 lık yollarda da 120 tabelası gormekten BIKTIM USANDIM :) tc nın her tarafı olmasada en azından bu hızları hakedıcek yollarda bıle o hızı koymuyolar acıkcası sunu demek ıstıorum KENDILERI BILE KALITESIZ BI YOL YAPTIKLARININ FARKINDALAR :( :)
  • @23JAN23 çok sağol kardeşim verilerini bizimle paylaştığın için açıkcası istanbul trafiğinde 6.4 çok iyi bir veri, ankarada düz yolda 20 km lik bir parkurda kullanılacak araç git gel 40km daha da az yakacağımızı düşünüyorum ben, toledonun direksiyonu on numara, 4 kollu direksiyon ne demek bence de çok saçma ayrıca 3 bin tl ye yakın fiyat farkıda fazla

@blackwolves1 kardeşim teşekkürler ses sistemi konusunda dışarıdan bir müdahale edebiliyorsak çok iyi çünkü rcd210 trendline polo daki sistem ve iyi değil açıkcası
  • TheApproachingCurve kullanıcısına yanıt
    VOLKSWAGEN aracların opsıyonel ozellıklerının olması guzel oldugu kadar kotudue ama bız guzel yonune bakalım MESELA teyp olayı arkadasım kesınlıkle ıstedıgın gıbı mudahale edebılırsın cunku bu da opsıyonel bısey dısardan fıstık gıbı OEM medya oynatıcıları mevcut HEMDE VOLKSWAGEN ın orjınalde kullandıgı markalar a dahı ulasabılırsın yanılmıyorsam vw BOSCH marka kullanıyor sende guzlce arastırır bır tanesını alır cıllop gıbı takarsın bakarsın keyfıne :)
  • quote:

VOLKSWAGEN aracların opsıyonel ozellıklerının olması guzel oldugu kadar kotudue ama bız guzel yonune bakalım MESELA teyp olayı arkadasım kesınlıkle ıstedıgın gıbı mudahale edebılırsın cunku bu da opsıyonel bısey dısardan fıstık gıbı OEM medya oynatıcıları mevcut HEMDE VOLKSWAGEN ın orjınalde kullandıgı markalar a dahı ulasabılırsın yanılmıyorsam vw BOSCH marka kullanıyor sende guzlce arastırır bır tanesını alır cıllop gıbı takarsın bakarsın keyfıne :)

onu araştırdım da kardeşim geçen servisteydim polo vardı 1 ay önce sattım onu da orada ki görevli söyledi rcd510 u takıp sökmesi çok kolaymış, hırsızlar direk camı patlatıp 5 saniye içinde söküp alıyorlarmış hatta bi passat variant'ınkini 3 . kez çalmışlar bende simdi ondan da tırsıyorum rcd310 rapid'teki olan onu alıp taktırmayı düşünüyorum kardeşim :)

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.