Şimdi Ara

Yeni Sigara Zammı!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
3
Favori
87.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
188 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kel_bakkal

Neden yaptığı zerre umrumda değil sigaradan da alkoldan da nefret ederim

Alıntıları Göster
    zamla yasakla bir yere varılmaz bende alkol içmeyi sevmiyorum fakat bu içenlere oh olsun demek yanlış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 4 Ağustos 2019; 17:58:16 >
  • Beyler izleyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Winston 3 tl zamlı 16 liraya aldim ama jti sigaralara henuz zam gelmedi diyorlar dogrumu bakkal cakallikmi yapti acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kel_bakkal

Neden yaptığı zerre umrumda değil sigaradan da alkoldan da nefret ederim

Alıntıları Göster
    ee sen nefret ediyorsun diye 20 lira mı olmalı bir paket sigara ? o zaman bende benzinden nefret ediyorum litresinin 10 lira olmasını desteklemem mi gerekiyor veya doğal gazı değil sobayı seviyorum yapsın sürekli %15 zam oh mu olsun diyeyim? çok değil ya birazcık beyin be kardeşim birazcık...
  • Bu zamlardan sonra forumdan birisi toplu sigara birakma konusu acarsa beni 1. Siraya yazsin mutlaka

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dikiştutmazsabri

Winston 3 tl zamlı 16 liraya aldim ama jti sigaralara henuz zam gelmedi diyorlar dogrumu bakkal cakallikmi yapti acaba?
    Daha gelmedi hocam Winston a . O bakkal çakalmış cidden . Git şikayet et

• Ben 10 sene önce bırakmıştım şimdi bakıyorumda isabet etmişim

• Aklı sira intikam alıyor müdür aslında kendini bitiriyor haberi yok .zaten bittide neyse vergiyle ülke günü geçirir cumhuriyet mallarını satışa devam etsinler .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kesinizmirliksk2

Daha gelmedi hocam Winston a . O bakkal çakalmış cidden . Git şikayet et

Alıntıları Göster
    şimdi gittim bakkala neden böyle tarife uygularım diye yok abi bize geldi falan filan dedi ben de dedim Bir daha buradan alışveriş yapmayacağım nereye şikayet edebilirim bu adami

• quote:

şimdi gittim bakkala neden böyle tarife uygularım diye yok abi bize geldi falan filan dedi ben de dedim Bir daha buradan alışveriş yapmayacağım nereye şikayet edebilirim bu adami

Alıntıları Göster
    Ona fiyat listesi geldiyse sana tarifeyi göstermeliydi. Şikayet işi zor ama alışverişi kes en güzeli.
  • Kaçak için arkadaşlar bu hırsızlar çetesi 1 lira kar edemesin bu işten.
  • elektronik sigara için likit öneriniz var mı murattiye yakın bir tadı olsun yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

Ona fiyat listesi geldiyse sana tarifeyi göstermeliydi. Şikayet işi zor ama alışverişi kes en güzeli.

Alıntıları Göster
    Bende zaten oyle dedim fiyat listesini goster dedim. Ben gostermek zorunda degilim dedi telefonu aldi eline biseyler yapti aklinca hayir kapımızin onundeki bakkal bunu yapıyor ben 3 liranin pesinde degilim keriz yerine konmak sinirlendirdi beni

• quote:

Bende zaten oyle dedim fiyat listesini goster dedim. Ben gostermek zorunda degilim dedi telefonu aldi eline biseyler yapti aklinca hayir kapımızin onundeki bakkal bunu yapıyor ben 3 liranin pesinde degilim keriz yerine konmak sinirlendirdi beni

Alıntıları Göster
    Belediyeye şikayet edebilirsin diye biliyorum ama emin değilim . En iyisi reis kes alışverişi . Böyle insanlara iyilik yaranmıyor . Sen mahallenin esnafı diyip onlara alışverişe gidersin . Onların sana yaptığı şeye bak .

• Sigaradan kaynakli hastaliklarin tedavisi icin harcanan parayi bu zam bile karsilamiyor.

Yetmez daha yuksek zam bekliyoruz.

Keyif alan parasini odesin.

• İçen içmeyen belli olsun.
    içki ve sigaraya yapılan zamma zerre acımıyorum.hatta sıradan 20 lira olsun kafa karışıklığı son bulsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wheatley

Devlet büyük bir hata yaptı ve fiyat arttırımıyla birlikte maksimum gelir eşiğini geçti.

Şu an vatandaş ya daha az içecek, ya da kaçak alacak.

Alkol zamları yüzünden haftada 5 kişi alkol zehirlenmesinden ölüyor ya da başka maddelere yöneliyor.

Sigara zamlarından dolayı da insanlar ya tütüne ya da kaçak sigaraya yönelecektir. Bu dediklerimin aksini ispat edebilecek varsa buradayım.

Ben kendi adıma mb touch gri den aynı değerde olan winston slender gri ye geçeceğim. Umarım beyaz filtredir.
    devletin derdi o değil 1 taşta 2 kuş politikası yani ne ayranım dökülmesin ne g..... s..... mesin :D

bunu söyle açıklayabiliriz

1.vergiyi zamladın ne olucak illaki zor bela sigara içen adam ya bırakıcak yada azaltcak sigara almayı burda ne oluyor vergi kaybı :D

2.bu vergi kaybını hala alanlardan telafi edicek 3 lira az değil 4 kişiden biri bıraksa 3 kişi aldığı için 4 kişi içiyomus gibi gene aynı vergi kasasına giricek

3.1 kişi bıraktığı için sigara şirketleri daha az gelir elde edicek ki bu yurt dısına çıkan parayı azaltır ama devletin kasasına kalan para gene aynı kalır :D çok güzel düşünülmüş

4.bide sigara yüzünden hastaneye gelip tedavi olanlarında masrafı vs düşülür bölelikle ordanda kar :D buda bonus

bu nasıl olur herkes 1 hafta ile 1 ay arası sigara içmesin toplu olarak devletin kasasına hesaplamıslar sigara vergisinden 255 milyon lira para giriyormuş 1 günde 1 ay içmesen adamlar nolduğunu şaşırır :D maaş felan ödeyemezler isyan çıkar

• quote:

Alıntıları Göster
    Bakkalların gerçek yüzü sigara zammında ortaya çıkar. Zamanında sigaraya zam gelmemişken söylentisi vardı 5 bakkal farklı fiyattan sigara satmıştı. O günden beri zam zamanı migros ve şok gibi yerlerden sigara alırım. Zaten çoğu bakkal sigarayı tezgaha koymaz zammı bekler isteyene yok çeker.
    Hepsiyle alışverişi kestim. Marketten alırım ne alacaksam bakkal kim ki?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.