Şimdi Ara

Yeni Sigara Zammı!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
393
Cevap
3
Favori
87.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
188 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İçki masasındamı yazdın bunları

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle Allah belanizi versin sayin ulkeyi yoneten ve bu zam da emegi gecen Devlet sozde buyukleri dyerek konuya greyim.

Zaten sigara ..telefon..benzin. Ulke ayni bufe dukkani misali bu 3 kalem oldugu surece (zam) devlet batmaz.Yaziklar olsun O aldiklariniz haram olup doktor parasi olarak cksin sizden

Bende tiryaki degilim ama ayda 4-5 paket iciyorum aslinda icmesemde olur ama yillardir boyleyim.Daha 4-5 ay oncesine kadar aldigim Rothmans Uzun 9 liraydi.Be Allahsizlar yuzde 50 den fazla zam gelmis.Hangi tarihde boyle bi zam var bu dunyada.O aldiginiz maas haram olsun.Gununuz gununuzden kara gecsin.Beter olunda hastane koselerinde kan kusarsiniz İnşallah.Eziyet ulkesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben sigara içmem içenede karşıyım bu zamlardan sonra sigara tüketimi azalırsa bunlar fiyat arttırmayıp sigara boyutlarını küçültürler, marketlerdeki cipsler,çikolatalar,bisküviler ne ararsanız paket aynı fiyat zamlı ve boyut yarısı kadar azaltılmış.Yakında sigarayada alkolede aynısı olur demedi demeyin.
  • CemalSanane kullanıcısına yanıt
    Nereden yazıp yazmadığım seni ilgilendirmez.Hem içki masasından yazsam nolucak. Önemli olan hakikatler ve gerçekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerzhul80

bence temel gıda maddelerinin kdv oranı %2 ye düşürülmeli sigara ve alkoldeki kdv + ötv miktarı %100 arttırılmalıdır. bence peynirin zeytinin sütün etin yoğurdun çayın şekerin fiyatı önemli.bunların fiyatlarını düşürsünlerde sigara ve alkol'ün fiyatı beni ilgilendirmiyor. isterlerse bir paket sigarayı 30 lira yapabilirler hiç onemli değil.
    seni ilgilendırmıyorsa bu konuya girme umarım içtiğin çay etin kdvsı % 100 arttırıılır. diğerlerının fıyatıda benı ılgılendırmıyor insallah artar o yazdıklarına muhtaç kalırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Varmoiztur

İki gündür bende ne zaman iftira karalama gelecek diye bekliyordum. Sen kendini akıllı sanmaya devam et. İstedikleriniz oluyor mu olmuyor mu ona bak. Ekrem başkanı siz seçtiniz öyle sanmaya da devam et. Şunu da unutma AKP nin gitmemesinin tek nedeni sizsiniz kendini bir halk sanan eleştiriden başka bir halt bilmeyen sizlersiniz. Daha iyisi mi daha kötüsü mü gelecek bu da size bağlı. Kıvranıp kıvranıp durmanın alemi yok adam olsanız yeter. Başka bir şey istemiyorum. Yok adam olamıyorsunuz o zaman başımıza bunlar neden geldi diye ağlamayın. Hak ettiğiniz şekilde yönetiliyorsunuz ve sanma ki birbirinizden farklısınız. Bu şekilde kendininizi avutmayın. Neyse uzatmayayım önümüzde çok uzun bir süreç var konuşuruz bunları.
    Neyse tosunum, senin gibi başkalarının emekleri üzerinden asalak gibi yaşamak sen ve senin gibilerine ağır gelmez. Ama ben ve benim gibiler de sirtimiza yapışan bu suluklerden kurtulmamiz gerektiğini biliyoruz.

Seni de diğer aktroller ve kokuşmuş zihniyete sahip embesillerin yanına atıyorum.

Block yavru aktroll!

• 1 senede %50 zam geldi, bırakabilen bırakacak, bırakamayan azaltacak yada tütüne geçecek. Ben günde 2 paketten fazla içiyordum, 1 pakete düşüreceğim. Velhasılkelam bazı arkadaşların dediği gibi devlet vatandaşının sağlığını düşündüğünden bu zamları yapmıyor, maksat daha fazla vergi toplayabilmek. Buradan hedeflediği vergiyi toplayamazsa o vergiyi gider başka kalemlerden almaya çalışır. İletişimden alır mesela, diyebilirmisin ki "sizde kimseyi aramayın canım"? O yüzden oh iyi oldu süper oldu diyenleri anlamakta zorlanıyorum.

Bu konuda hükümetin bizi takmadığı ortada, o yüzden gelebilecek en güzel tepki sigara üreticilerinden olacaktır. Onlarında gelirleri azalıyor sigarayı bırakanlar, azaltanlar yada tütüne geçenler sebebiyle. Çalıştırdıkları işçi sayısı aynı, giderleri sürekli artıyor (yakıt, elektrik vb), üretici 2.74TL'ye mal ediyor bunu devlet üstüne 15TL'den fazla vergi alıyor. Umarım gün gelir bunlar "biz artık altından kalkamıyoruz, yeterince kar edemiyoruz, Türkiye'deki operasyonlarımıza son vermeyi düşünüyoruz" derler. Ancak o zaman bir geri adım görebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

Neyse tosunum, senin gibi başkalarının emekleri üzerinden asalak gibi yaşamak sen ve senin gibilerine ağır gelmez. Ama ben ve benim gibiler de sirtimiza yapışan bu suluklerden kurtulmamiz gerektiğini biliyoruz.

Seni de diğer aktroller ve kokuşmuş zihniyete sahip embesillerin yanına atıyorum.

Block yavru aktroll!

Alıntıları Göster
    İftira atıp kaçmak bloklamak ancak sen ve senin gibilere yakışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugunay35

Valla ben sigara içmem içenede karşıyım bu zamlardan sonra sigara tüketimi azalırsa bunlar fiyat arttırmayıp sigara boyutlarını küçültürler, marketlerdeki cipsler,çikolatalar,bisküviler ne ararsanız paket aynı fiyat zamlı ve boyut yarısı kadar azaltılmış.Yakında sigarayada alkolede aynısı olur demedi demeyin.
    Tütün pahalı değil ki niye küçültsünler?
    Sigaranın %80 den fazlası vergi.

Ekmek olsa neyse maliyeti yüksek olunca gram düşürme yapıyorlar

• Vur kırbacı. hedef 2031 :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Bıraktığımda Marlboro 8 tl di. Ortalama 12 lira alınca 85 bin cepte kalmış
    83 bin TL biriktirmissiniz. Araba falan aldiniz mi bu sure zarfinda?

• Koroner yoğun bakıma girdiğimde sigara neden zam gelmesi gerektiğini anlıyorum. Kusura bakmayın ama ödediğiniz vergiler oradaki yoğun bakım masraflarını ancak çıkarıyor.

• Lark içiyordum 10 tl idi 3 ay önce 12 tl oldu bugün 15 tl olmuş. 3 ay içinde toplam %50 zam olmuş. maaşlara da %50 zam yapın o zaman. Kaşık ile verip kepçeyle almak nedir. Yazık memlekete

• Bunlar iyi günler, bu hükümet 1 dönem daha kalsın oksijenin birim küpüne dahi para alacak.Her şeyi özelleştirip satarsan, elinde sadece halkın sana verdiği vergi kalır, bizi bu duruma sokanların allah belasını tez vakitte versin.

• CemalSanane kullanıcısına yanıt
    mesela bu arkadaş para alıyor akp'den, yoksa aklı başında okuma yazma bilmesine gerek olmayan her eril kimse zammı savunacak kadar deliremez, be ahmak ister rakı sofrasından yazar ister bira sofrasindan sanane? mevzu o mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leadsolder -- 4 Ağustos 2019; 14:15:48 >
  • AnotherPlanet kullanıcısına yanıt
    Sanırım almışımdır ne biletim her gün 50 tl bir kumbaraya atmadım ama 9 sene zarfında 2 araba 1 motor 1 ev kredisi ödedim

• Sigara, alkol boykotu olsa mevcut satış rakamlari yarıya düşse, içmeyenler bırakanlara yalvarır nolur için diye. O para kasaya girecek nasıl olursa olsun.

• Bunlar hep amariganın oyunları hüloğğğğ

Bu arada doğalgaza'da zam gelmiş ya hani. Bence gazımız geldikçe osuruklarımızı bir yerde biriktirip değerlendirmeliyiz. Malum bu ekonomide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-53F6806FD -- 4 Ağustos 2019; 14:30:41 >
  • cevaplara bak

• Olay sigara, alkol falan değil bunu anlamıyorsunuz.

Herkesin hayattan zevk aldığı şeyler farklıdır. Kimseyi de ilgilendirmez. Kimi sigara içer, kimi arada alkol alır, kimi Netflix seyreder. Kimi eğlence mekanlarına gider. Kimi tatile çıkar. Neyse ne.

Bu ülkede artık insanlara hiçbir hareket alanı bırakılmıyor. Benim hayat tarzıma neden sarayda oturan tek bir adam karar veriyor?

Sonra niye insanlar devlet düşmanı oluyor diye ağlamayın. Benden yana olmayandan ben niye yana olayım?

AKP'nin defolup gitmesi için çaba gösteren her türlü oluşuma tabii ki destek veririm o zaman.

Bir araba alıyorsun, iki tane de devlete alıyorsun. Bir sigara içiyorsun, 5 tane devlet de içiyor. Alkol aynı. Doğalgaza zam, elektriğe zam, gıda ateş pahası. Suriyelilere yağdır paraları.

AKP, millete düşman bir oluşum haline gelmiştir. Ben oy vermedim, sizinle aynı saçmalıklara niye katlanmak zorundayım? Çok memnunsanız bütçe açığını siz kendiniz kapatın, bize de huzur verin.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.