Şimdi Ara

Yeni Sigara Zammı!! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
3
Favori
87.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
188 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 lira koymuşlar utanmazlar bu sene içinde aldığım sigara ya toplamda 5 lira zam geldi seneye 20 lira olur bundan sonra kaçak içmezsem ocum gidip bir bavul alacam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chn_yldz_ -- 5 Ağustos 2019; 0:39:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse sigara almasın gerekirse tütün yetiştirelim. Ayrıca gramlık ithal uygun fiyata tütünler var daha çok gidiyo normal sigaradan. Kimse almazsa görürler mamalarının damlarını
  • Hadi Sigara sağlığa zaralı diye bu kadar sık zam geliyor diyelim (yersen), Doğal Gaza da bu yuzden sık sık zam geliyor galiba.Sonuçta o da sağlığa zararlı

• Zama zam geldi yine :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 yl önce sigarayı bıraktım. İyiki bırakmışım.Hem devlete paket başına 10/9 vergi vereyim hem de erken öleyim, emekli maaşımı alamayım, yok ya! Sana inat AKP, 100 yaşına kadar yaşayacağım.
  • Hükümet Maalesef Yine Kendi ayağına sıktı zam yapınca doğal olarak kaçak tütün ülkeye daha fazla giriyor

Çoğumuzun Mahallesi'nde tütün dükkanı var milleti buna mecbur etmeyin

• Ayrıca Tam Otomatik Kaçak sigara (Marlboro parlament) yapan çeteler var ve bu şahıslara gün doğdu

• Marlbora dont touch

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomi bir denge oyunudur, siz araba fiyatlarına çok fazla vergi koyup çok fazla gelir elde edeceğinizi düşünürseniz tarihi yanılgı olur, arz düşer hiç vergi alamazsınız. Her sektörde aynı durum söz konusu sigaraya %500 daha vergi koysalar değil %500 fazla kazanmak şu an aldıkları toplam miktara bile ulaşamazlar ne olur şu an olan olur insanlar kaçak sigaraya tütüne yönelir alkol kullanan kendi alkolünü yapma yoluna gider.
    Asıl üzüldüğüm nokta bunu farkedemeyen insanlarca yönetiliyor olmamız.

İktisada giriş 1.sınıf piyasada fiyat arz talep dengesinin kesiştiği yerde oluşur-oluşmalı kesiştiği noktanın üstünde fiyat belirlerseniz talep mutlaka düşecektir. Bu zorunlu tüketim dediğiniz şeylerde bile böyle zaten yüksek olan d.gaz fiyatları 2 katına çıksın tüketim 2 katından fazla düşer eminim buna
  • Ne bitmez zam fırtınası bu

• Hızla batıyor ülke hala görmüyor olmanıza şaşırmıyorum. Umudumu 7-8 yıl önce yitirdim zaten. Bir paket çekirdek alıp izliyorum.

• hhuctas H kullanıcısına yanıt
    Hocam onada zam gelir

• Sigara ve alkol zamlarını destekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

Sigara ve alkol zamlarını destekliyorum.
    Sadece sigara ve alkole yapılmıyor zam.... At gözlüklerinizi çıkarın lütfen. Neyi nasıl destekleyeceğinizi şaşırdınız. Doğalgaza gelen zamda bu zam paketinin bir bölümü

Edit : Sigarayı bırakalı 3 sene oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tayff -- 5 Ağustos 2019; 7:55:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

3 yl önce sigarayı bıraktım. İyiki bırakmışım.Hem devlete paket başına 10/9 vergi vereyim hem de erken öleyim, emekli maaşımı alamayım, yok ya! Sana inat AKP, 100 yaşına kadar yaşayacağım.
    Ölüm nedenleri o kadar çokki. Sadece sigara içmemekle uzun yaşamazsın. 2 dk sonra tavandaki avize kafana düşer yine ölürsün

• Bu ülkede hep sigara,alkol zammı konuşuluyor ama birimizde çıkıp bu etin kilosu neden 60, tavuğun kilosu neden 25-30 lira demiyoruz.Gelecek nesil makarna beyinli olacak millet hâlâ sigara derdinde

• Sigara zammıyla ilgili daha önce sanırım bu konuya yazmıştım. Yazdığım günün akşamı son tekel bandrollü sigaramı almıştım.

3 aile bireyi olarak son zamdan sonra hepimiz tütüne döndük.

Zerre umrumda değil artık parası şuraya gidiyormuş buraya gidiyormuş diye.

Ucuz zamanları içen adamlara kızardım...

3 Kişi sarma tütüne döndüğümüzde 1 aylık cebimize kalan para 1000 Türk lirası. Yoldan çevirsen birini bana 1000 lira ver desen vermez.

Beni buna devlet mecbur etti.

Bira kitide bugün geliyor.

Rakı için araştırıyorum (0'dan meyveden etil alkol nasıl üretilir, etilede para vermeyeceğim.)

Bu ürünleden alınan "özel tüketim vergisi" bende devlete özel olarak tukkettiğim ürünlerde ödemiyorum. Ödemeyeceğimde
  • zam sayesinde bir günde 9 lira cebimde kaldı. 13 liraya winston alıyordum artık 4 liraya sigara alıyorum.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 12 Ocak 2021; 11:36:12 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.