Şimdi Ara

Yeni Sigara Zammı!! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
3
Favori
87.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
188 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: UTA Mania

Sigara zammıyla ilgili daha önce sanırım bu konuya yazmıştım. Yazdığım günün akşamı son tekel bandrollü sigaramı almıştım.

3 aile bireyi olarak son zamdan sonra hepimiz tütüne döndük.

Zerre umrumda değil artık parası şuraya gidiyormuş buraya gidiyormuş diye.

Ucuz zamanları içen adamlara kızardım...

3 Kişi sarma tütüne döndüğümüzde 1 aylık cebimize kalan para 1000 Türk lirası. Yoldan çevirsen birini bana 1000 lira ver desen vermez.

Beni buna devlet mecbur etti.

Bira kitide bugün geliyor.

Rakı için araştırıyorum (0'dan meyveden etil alkol nasıl üretilir, etilede para vermeyeceğim.)

Bu ürünleden alınan "özel tüketim vergisi" bende devlete özel olarak tukkettiğim ürünlerde ödemiyorum. Ödemeyeceğimde
    Bende internetten Golden Virginia tütün sipariş ettim bakalım. Artık tekel sigarası almam.

Bira kitlerini zamanında araştırmıştım fakat düzgün yapılmazsa saçma sonuçlar doğurabiliyor dikkat etmek lazım.

Senede 2-3 defa Ukrayna'ya gidiyorum. 2018 Temmuz'da 4 arkadaş gittiğimizde toplam 16 şişe içki almıştık. Şubat 2019'da gittik 2 kişi ordada 8 şişe aldık. Bidahaki gittiğimde risk alıp daha çok alacağım. Bunlara para yedirmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 5 Ağustos 2019; 9:1:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Elektronik sigara artık çok ağır basmaya başladı.
  • Seçimden önce maliye memurlarına ve trafik polislerine, en ufak bir denetim yapmayın ve ceza yazmayın diyen hükümet; seçim olmayınca intikamını hunharca alıyor.
    Suriyeliler' i beslemek için bu zamları yapıyorlar.
    Hayatımızın her alanı vergi ve ceza oldu. Bunlardan biri de EDS.
    İçki, sigara içmeyin; mazotu da mı içiyoz lan!
    HAKKIM, HARAM-ZIKIM-ZEHİR OLSUN DEVLETE !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence zamlara rağmen bol bol içmeye devam edin. Sağlık sektörüne ve ilaç sektörüne para lazım. Ayrıca dünyada nüfus fazla arttı, sigara sayesinde ciddi bir düşme oluyor. Sigara içen arkadaşları bu toplumsal sorunlara destek olma noktasında gösterdikleri özveri ve fedakarlıktan dolayı tebrik etmek gerek. 10 katına da çıksa içmeye devam arkadaşlar.
  • bubblesort B kullanıcısına yanıt
    Winstona var mi zam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GameChanger G kullanıcısına yanıt
    Dün itibari ile tüm sigaralar zamlandı.winston 16 kagit.
    Tüm sigaralar bu sitede var,zamlı
    www.guncelfiyatlari.com
    Nothing found for Sigara Fiyatlari #kapat
    https://www.guncelfiyatlari.com/sigara-fiyatlari/#kapat

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: heleloo

Kardeş millet sigarayı keyfinden mi iciyo saniyon da konusuyon.Bagimlilik bağımlılık anladın birakamiyon işin gücün stresin varsa birakamiyon.Yoksa ben de bayilmiyom o paraya sigara icmeye
    Sigara rahatlıktan içiliyor stresten değil aynı dert bizdede var çok denedim ama rahatlıktan bırakmıyoruz aslında insan istese anında bırakır sigarayı yeterki bırakmak iştesin ama gerçekten bırakmak istesin öyle benim gibi Sözde bırakma değil.

Zor nefes alıyoruz artık gerçekten yaz ayında daha da hissettiriyor sigara zararını derin nefes alamaz hale getiriyor insanı yeni başlayanlar hemen bırakın baslamayanlar hiç bulaşmayın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aklıma Strateji oyunları geldi.

Aklımda yokta vergiyi siz ayarlıyordunuz çok vergiyi kökleyince insanlar şehirden kaçıyordu :D

Bizde de böyle olmaz mı ya

• Arkadaşlar bizim buralarda(Malatya) herkes tütün sarıyor.(Çelikhan tütünü)Memuru,amiri,öğrencisi.Kızlar bile tütün sarıyor. Kilosu 20 ile 200 arasında değişiyor ve paket sigara ile kıyaslarsan çok ucuz. Paketi 2 ile 6 arasında değişiyor. Ben içmiyorum ama böyle bir çözüm deneyebilirsiniz.

• Bunlara oy verenler bir dilim kuru ekmek bile bulamayacak hale gelene kadar tüm zamların arkasındayım.

Kurunun yanında yaş da yanacak, belki ben de yanacağım ama bunlardan kurtulmanın tek yolu bu.

• Şaka gibi 5-10 liraya hiçbirşey alamıyoruz

• Sigara ve alkol kullananlar da olmasa imamın maaşı nasıl ödenecekti. Muazzam bir vergi geliri söz konusu. Üreticiden daha fazla kazanan tek devlet Türkiye Cumhuriyeti'dir. Araba alıyorsun arabanın fabrika çıkış fiyatının 2-3 katı vergi. En son poşet vergisi çıktı. Bu kadar vergi gelirine rağmen hala devlet borçlu. Nereye gidiyor bu vergi gelirleri. Vatandaşın hesap sorması gerekiyor. Ama vatandaş duyarsız, bilinçsiz. Vatandaş narkozu yemiş. Vatandaşın vur ensesine al ekmeğini.
  • AMC kullanıcısına yanıt
    Yakında 5-10 lira tedavülden kalkar. En son 1 kuruş kalkmıştı. Bence 10 kuruşun da zamanı geldi. Sonrasında 25 ve 50 kuruşlar kalkar. En düşük 1 lira kalır. Enflasyon ile para değer kaybettikçe. Küçük banknotlar tedavülden kalkar. Sonrasında paranın yanına sıfırlar tekrardan eklenmeye başlar. Sonumuz Venezuella'ya doğru gidiyor. Yakında millet, açlıktan market yağmalamaya başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05BCBF09E -- 5 Ağustos 2019; 10:43:5 >
  • GameChanger G kullanıcısına yanıt
    olmaz mı. hepsine 3 lira
  • Çeşitli sosyal medya mecralarında kaçak sigara satan tonla işletme var. Kimse kusura bakmasın devlet mafya olduysa vatandaş da suçlu olur. Bu ülkede artık yaşamıyoruz, yaşam mücadelesi veriyoruz. Devleti yönetememenin acısını vatandaştan çıkarmak haksızlıktır. Üstlerde gördüğüm bir yoruma sonuna kadar katılıyorum. Vatandaşta lüks tüketime harcayacak para kalmadığı için zamlar artık temel tüketim kalemlerine geliyor. Kulağımızın arkası da kalmadı yani artık. Bu ülkeyi bu hale getiren, geleceğimizi bile şimdiden karartan yönetici, seçmen her kim varsa 5 kuruş hakkımı bile haram ediyorum. Çocuklarından çıksın.

• İçmiyorum ama baya zam yapmışlar.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.