Şimdi Ara

Yeni sistem SATA Disk ve DVD sürücüsünü görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir sistem toparladım ve ayaklandırmaya çalışıyorum. Problemim açılışta DVD sürücüsü ve de SATA diskin otomatik olarak tanınmaması. Kablolamada herhangi bir problem yaptığımı düşünmüyorum. İlgili sistem bileşenleri :

200 SEAGATE 7200 NCQ SATA 8MB ST3200826AS IDE
    MSI 7093 ATI RS482 SES+VGA+LAN+SATA 16X 939p
    AMD ATHLON 64 3200+ (2.0 GHZ) 640K 939p VENICE

Disket sürücüsü çalışıyor ve de DOS disketinden sistem başlatılabiliyor.
    BIOS güncel -> W7093 AMS V3.8 072105 15:08:08.
    Problem IDE bağlantılarında mı yoksa güç kaynağında mı anlayamadım. IDE bir disk taktıktan sonra, SATA diski ikinci disk olarak eklemeye çalışmayı deneyebilirim ama çalışan eski sistemimden disk koparmak istemiyorum.

MSI ve Seagate sitelerinde biraz araştırma yaptım ama çözüme ulaşamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

İyi Bayramlar...

• SATA diski görmemesini anlarım da DVD'yi neden görmüyor ki acaba?

DVD Sürücünün jumper ayarlarında bi oynamaya git. Belki hallolur.

SATA diski anakrt tanımıyorsa anakartın CD'sinde bootdisk diye bi klasör oluyor. Onun içini komple diskete atıyorsun. Sonra win kurulumu başlarken F6 tuşuna basıyorsun. (Tabi önce DVD Rom problemini halletmen gerek). Orada zaten sorar SATA disk için disket koyunuz diye. OK dersin satayı görür windows.

Ama sen diyorsan ki taa en baştan BIOS görmüyor. O zaman kablolarda bi sorun olabilir. SATA ların yerlerini değiştirmeyi ya da kabloyu değiştirmeyi dene.

• Tekrar Merhaba,

Umarim bu defer mesajim ulasacak. Eski ev bilgisayarimdan gonderirken hata alip duruyorum. Neyse bu baska konu.

Kablo degistirdim, DVD surucu jumperlarini denedim, farkli SATA baglanti noktalari denedim. Olmadi. Bunu uzerinde (simdilik) SATA diski resmin disina aldim.

Eski ev bilgisayarimdaki ikinci IDE diski ekledim ama o da taninmadi. Bunun uzerinde anakart uzerindeki IDE baglantilari konusunda suphelerim olusmaya basladi.

Ne dersiniz ? Varsayimlarim dogru mu ? Sizce bundan sonraki adim ne olmalidir ? Anakart icin diagnostik denemeler yapilabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onduman -- 4 Kasım 2005, 21:16:25 >
  • dvd ile hdd yi aynı ide kablosunda kullanmıyorsun dimi
  • EX_PRO, evet ama ayni anda degil
  • Sanırım senin problem donanımsal. Anakartında sorun olabilir.

• Korktuğum başıma geldi desem...

Daha yeni aldım aleti, alırken kontrol etmem olası değildi aslında (zaten de internetten aldım).

Yine de farklı yorumlara açığım, hani bir ümit...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.