Şimdi Ara

yeni sistem topladım herşeyi doğru takdığımızannediyorum ama bilgisayar birtürlü açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yeni sistem topladım herşeyi doğru takdığımı zannediyorum ama bilgisayar birtürlü açılmıyor.ne powersupplyın fanı çaılşıyor nede işlemci hatta kullanma klavuzunu tek tek inceledim amaşunu da söyleyeyim daha önce hiç bir ana kart yerleştirmedim.hardisk ram cdrom vb. gibi deneyimlerim oldu ama daha ilk kez ana kart taktım
    anladığım kadarıyla anakarta enerji gelmiyor
    bu konuda yardımcı olursanız teşekkür ederim

• şunu da belirteyimbence benim takmayı unuttuğum bir şey den dolayı olabilir dediğim gibi ilk kez bir ana kart monte ediyorum
  • psu nun uzerınde kare seklınde bır kablo varmı?? eger var ve anakartın uzerındede ona uygun yuva varsa onu da tak.ama psu nun fanı calısmıo falan demıssın.bı bak anahtarı falan varmı.0 dan 1 e getır kablonu kontrol et.psu calısmıosa bence psu ya enerjı gelmıo.ıyıce bır kontrol et psu yu
  • quote:

Orjinalden alıntı: CaVaLLioN

psu nun uzerınde kare seklınde bır kablo varmı?? eger var ve anakartın uzerındede ona uygun yuva varsa onu da tak.ama psu nun fanı calısmıo falan demıssın.bı bak anahtarı falan varmı.0 dan 1 e getır kablonu kontrol et.psu calısmıosa bence psu ya enerjı gelmıo.ıyıce bır kontrol et psu yu

onu taktık canım
    ama kasada daki ufak kablolar var vcc gnd falan onlarda mı acaba sorun var
    o büyük kare şeklindeki şeyi ana karta takmayınca psu çalışırmı
    benim psu fanı hiç dönmüyor
  • Kasanın power düğmesi ile anakart arasındaki bağlantıları düzgün yapamamışsındır,
    Anakartın kitapcığına göre power, reset vb kabloları anakartın üzerine tak.
    Benim anakart üzerinde kasayla ilgili 14 pin var kasadan gelen kabloları o pinlere uygun şekilde takman gerekiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: codep

Kasanın power düğmesi ile anakart arasındaki bağlantıları düzgün yapamamışsındır,
    Anakartın kitapcığına göre power, reset vb kabloları anakartın üzerine tak.
    Benim anakart üzerinde kasayla ilgili 14 pin var kasadan gelen kabloları o pinlere uygun şekilde takman gerekiyor

bunu yanlış takmış olabilirim evet bu yüzden anakart zarar görürmü
    yanar mı
  • Anakartin kitapciginda power kablosunu nereye takman gerektigini bulabilirsin. Endiselenmene gerek yok, Herseyi bir daha gözden gecir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadasın dedıgı gıbı sen o ufak kabloları takmamıssın.ama onları yanlıs takman anakarta zarar vermez.sen ordakı ınce kabloların uzerınde yazan yazılarla anakartın uzerınde kı yazılar aynı olcak sekılde tak.olmadı anakartın kıtapcıgına bak
  • ya kitapçıktan hepsine baktım tek tek taktım ama gene bir türlü çalıştıramadım psu da sorun olmasın
  • ARKADAŞIM EGER PSUNUN FANI DAHİ ÇALIŞMIYORSA PSU BOZUK DEMEKTİR TABİ ELEKTRİK VAR VE DÜGMESİ AÇIK KEN
    YANİ HEMEN ALDIGIN YERE PSU YU GÖTÜR DEGİŞTİR.
    FARKLI BİR PSU İLE DENE BAK AÇACAK O ZAMAN
  • psu u direk kısa devre yaptırarak arızalı mı değil mi anlayabilirsin.
    Bunun için psu nun anakart çıkışında ki pin deliklerinden altlı üstlü olan
    bir çiftine tel sokup kısa devre yaptırman gerekiyor fakat hangi pinler olduğunu bilmiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.