Şimdi Ara

Yeni sistemi eski raid0 harddisklerim ile çalıştıramıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Eski sistemimde 2 hardiskimi raid0 olarak kullanıyordum. Ancak anakartım bozuldu ve bir çözüm bulamadık, bulamadılar. ben de anakart ve işlemcimi değiştirmek zorunda kaldım.
    Şu an ise harddisklerimi yeni sistemde görüyorum fakat sistem açılmıyor, sistem açılmaması doğal olabilir tabii (bazı arkadaşlar hiçbir problem olmadan yeni sisteme geçiş yapabilmişller raid hdd'ler ile) ama bilgilerimi kurtarıp kurtaramayacağım konusunda yorumlarınızı almak istiyorum, neler yapılabilir acilen bir çözüm bulmam gerekiyor.
    ESki sistemimde : Asus A8N-sli premium anakart, amd 3800+ işlemci, segate 2x160gb hdd. diğer donanımlar çok önemli değil sanırım.
    yeni sistemimde: Gigabyte ma78lm-s2, amd x240 işlemci ve yine aynı hdd'ler.

Bunları nasıl aktarmalıyım? TEcrübesi olanlar varsa, paylaşırlarsa çok sevineceğim.
    Şimdiden teşekkürler

• Hddlerinizi başka bir pc ye 2.Hdd olarak takıp verilerinizi alabilirsiniz kolay ve sağlık bir çözüm
  • hemen deniyorum.
    yedek olarak kullandığım 3. harddiskimin bir bölümünü boşalttım başka bir pc'de, şimdi boş bölüme sistem kurmayı deneyeceğim. inşallah bir sorunla karşılaşmam.
  • maalesef olmadı.
    yedek olarak kullandığım harddiskim'in boş olan bölümüne (toplamda iki bölüm vardı) bir sistem kuramayı denedim ancak kurulum sırasında windows diskimi dinamik disk olarak gördü ve kurulumun devam etmesi için diski silmemi istedi. bunu da yapamam tabii ki çünkü yarısı benim için önemli bilgilerle dolu.
    bu diske windows kurmak için ne yapabilirim önerisi olan varsa sevinirim.
    Harddiskimi dediğim gibi dinamik disk olarak görüyor.
    Harddiskim seagate 250GB sataII, toplamda iki bölüm var. 100 ve 135 gb'lık iki bölüm ancak ikisini de görmüyor maalesef.
  • Sistemi şu an kurdum. Ancak raid0 olarak kullandığım disklerim için hala bir çözüm bulamadım.

Disk Yönetimi'nde disklerimi görülüyor. Bilgisayarım'da da sadece tek bir bölüm görünüyor (Eski sistemimde C, sistem kurulu olan bölüm görünüyor sadece, ki bana da gerekli olan kısım burası) ama "dosya veya dizin bozuk ve okunamaz" hatası veriyor. böllümün içine giremiyorum.
    Disklerim 160*2.
    Yanlış hatırlamıyorsam 4 bölüme ayırmıştım. sistem kurulu olan bölüm 60GB ayırmıştım, görebiliyorum ama ulaşamıyorum. diğer bölümlerin hepsi tekbir bölüm ve "boş alan" olarak görünüyor (240gb)
  • Eski işletim sisteminizin bulunduğu 2x160 GB. HDD'yi yanlız bağlayıp BIOS menüsünden RAID seçip, bu eski işletim sisteminizi açmaya çalıştığınız da ne gibi bir hata aldınız? Biosta RAID seçilince bu iki HDD'yi açılışta RAID 0 olarak görebiliyormusunuz? Anakart ve işlemci gibi önemli donanım bileşenleri değiştirildiğinde, eski işletim sisteminiz hiç açılmaz veya mavi ekran hataları verebilir. RAID 0 olayında da bu durum değişmez. Fakat BIOS ayarları doğru yapılmışsa HDD'leri doğru bir şekilde görebiliyorsanız, Format CD'nizle takrar RAID tanımlayıp, 4 bölüme böldüğünüzü belirttiğiniz HDD'nin işletim sistemi olan bölümüne takrar işletim sistemi kurarak diğer bölümleri kurtarma ihtimaliniz yüksek olacaktır. Format atmadan üzerine bir kurulum yaparak biraz daha fazlasını da kurtarma ihtimaliniz olacaktır. Fakat RAID diskleri tek tek açtığınızda içindeki verileri kurtarabilme gibi bir ihtimaliniz olduğunu sanmıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eski raid disklerini yeni anakartta görmen imkansız.Raid diskler başka anakarta taşınmaz maalsef zamanında aynı sorunu yaşamıştım.
  • @nihat35nihat
    bios'ta raid seçili olduğunda ya da olmadığında her ikisinde de diskleri single (tek) disk olarak görüyordu. bunları raid0 olarak ayarladım ancak işlemin sonunda verilerin silineceği uyarısını verdiği için onaylamaya cesaret edemedim. ama birazdan bu şekilde deneyeceğim. bakalım bir problem olacak mı...
    Çok teşekkür ederim.
  • Ayrıca sorunum çözüldü. İlgilenen arkadaşlardan Allah razı olsun...

Sorunun çözümü şöyle:
    - Öncelikle yedek olarak kullandığım 3. harddiskimi (250gb sataII) boşalttım ve sistemimi buraya kurdum (winxp pro). (boşaltmak zorunda kaldım çünkü sistem bölümleri görmedi kurarken, neyse bir hata yapmış olabilirim ama uğraşmadım görmesi için)
    - sistemi kurduktan sonrası ise gayet kolay gerçekleşti. sistem programlarını kurduktan sonra "raid reconstructor" programı ile raid0 disklerin sanal imajını (virtual image, diğerlerini seçmeyin derim, en hızlısı buydu) aldım. Programı açtığınızda bütün bağlı olan disklerinizi görüyor program. size sadece raid olan disklerinizi ve raid type' ı seçmek kalıyor. Gerisi 4 kısa aşama ve 1 dakika sonra imajınız hazır. ikinci ve üçüncü aşamalarda herhangi bir şey değiştirmenize gerek yok, bir problem çıkmadı bende.
    - 3. aşamada copy dediğim imajımı masaüstüne kopyaladım.
    - Başka bir program daha gerekli şimdi, ben "Captain nemo" programını kullandım.
    - Programı çalıştırdıktan sonra açılan sayfada "image" sekmesine tıklayıp masaüstüne kaydettiğim imaj dosyasını (virtual image, .vim) açtım. ve işte sonuççç... RAID0 disklerimin içindeki hemen hemen bütün bilgiler sıralandı. 4 bölümün 4'ünü de sağlıklı bir şekilde görebildim ve gerekli olan dosyalarımı rahatlıkla aldım. SAdece masaüstüne kaydettiğim ama üşenip yedeğini almadığım küçük bazı dosylarımı bulamadım, onun haricinde bütün herşey kurtarıldı.
    - Şimdi disklerin normal imajını alıp (virtual değil) tekrar deneyeceğim, ancak bunun süresi biraz daha uzundu, sanırım 2 saat kadar sürecek, masaüstünü belki bu şekilde kurtarabilirim. Ama kurtaramasam da zaten bana gerekli olan hemen hemen bütün dosyalarımı aldım. daha sonra da raid disklerimi kurup sistemimi yeniden kuracağım. HAdi hayırlısı...

Umarım aynı problemi yaşayan arkadaşlara bir faydası olur. Raid diskler fiziksel zarar görmediği sürece çok basit ve kesin çözüm.
    Tekrar ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.