Bende 1 senelik yeni bir şoförüm.Siz degerli insanlar hizim gibi comezlere trafikte neler onerirsiniz?Ben aklimdakileri yaziyorum. 1-)Aracınızı özellikle rüzgarlı havada motor ve bisikletlerin yanına park etmeyin.
ya bisikletliler aracin yanına park ederse??? Ilk etapta sıkışık yerlere park etmeye çalışmayın. Park ettiğiniz yer ne kadar boşsa o kadar iyi. Yeşil ışık yandığında hemen kalkmayın gerekiyorsa birkaç saniye bekleyin. 3 şeritli yolda şeridinizi belirleyin sağ tarafta durup sol tarafa dönmeye çalışmayın. Yaya geçitinde yayaya öncelik verin. Kaldırım rampalarınin önüne park etmeyin. Takip mesafesini koruyun. Sadece solunuzu değil sağınızida kontrol edin. Dönel kavşak kuralına uyun. Sinyal vermekten çekinmeyin. Emniyet kemerinizi takın. Seyir halinde iken telefon ile konuşmayın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Arabada sevişme.
quote:
Orijinalden alıntı: nıghtman
Arabada sevişme.
Gençlerin fantezilerine karışmayın la
Ben sana trafikte olumsuz en oluşabilecek şeylere karşı bir liste yapabilirim hocam;
-Önünü göremediğin yere hızla girmeyeceksin..bence en önemlisi bu..
-Mahalle aralarında mümkün olduğunca tetikte olmak gerek..iki olay yaşadım..birincisinde tırların park ettiği kaldırım kenarından bir çocuk atladı önüme,çocuk fırlamadan birşeyin atlayacağını hissetim..frenledim. Çok şükür ki zamanında durabildim..
İkincisi 2 ay önce oldu,fikirtepe de kestirmeden bir yere gideyim dedim,bir sokağa sapacağım,yolda kaldırımda kimse yok,sinyali verdim,arac sokağın girişinden kafasını soktu girmeye başladı,yine önüme bişey çıkacağını hissetim frenledim,neyseki durabildim..ellerim buz kesti,kimse yokken bu çocuk nasıl çıkabildi yola inanamadım..meğersem velet bir köpeği kızdırmış koşarak geliyor ve arabanın önüne koşarak atlayıp devam ediyor..hani derlerle kendini arabanın önüne attı diye bu o hesap işte.
-otobanda giderken aynalarda makas atan birini görürsen,ani manevralardan kaçın hızını ona göre ayarlaki şaşırıp vurmasın şerefsiz..
-motorlara dikkat etmek gerek,heryerden çıkıyor adamlar..
-Taksilere minibüslere çok dikkat et,naptıklarını kestirmek çok zor.
- Dümdüz yolda şeridi bile ortalamakta zorlanan bir insan evladı görüyorsan bilki ya acemi ya sarhoş yada cep telefonunu kurcalıyor,mümkün mertebe uzak dur..ben yollae ayrılırken korna manyağı yapıp,küfrediyorum.
- Parkın nasıldır bilmiyorum ama çok iyi değilse çok iyi olmak için çalış,İstanbul tam kurtlar sofrası,mesela içerenköy carefora gittiğini varsayalım..günlerden pazar..bilki çoğu sürücü yamyam..çoğu haftaiçi hergün araba kullanıp,bencillikte limitleri zorlayan kendi kurallarını koyan insanlar..parkın ne kadar iyise bir adım öndesin böyle yerlerde..
-Bizim insanımız zınk diye sinyalsiz yola atlıyor,girilmeyecek araları zorluyor,bunlara dikkatli ol,ne kadar sakin olursan o kadar iyi..
Yalnız şöyle bir düşünüyorum da ne yayası yaya..ne sürücüsü sürücü..istanbul hakikatten bir sinir harbi..ve bu savaşta malesef adam akıllı insanlar çok az..
Cevabınız icin cok tesekkurler.Parkım fena değil en büyük sıkıntım arabada park sensoru yok biraz göz kararı ve içgüdü ile parkediyorum o yüzden yokuslarda paralel park yapmamaya ozen gösteriyorum.Büyük sehirlerde hic araba kullanmadım ama nasil bir sey olduğunu az cok tahmin edebiliyorum allah size kolaylık versin trafikte basimiza ne gelecegi hic belli olmuyor.Bimde 44.50 liraya arac ici kamera satiyorlar guvence icin almak gerek aslinda
auto_manA
kullanıcısına yanıt
Acelem yoksa park edince aracın fotoğrafını çekiyorum bisikletli/motorcu yanaştı ve araçları devrildiyse tutanak icin kanıt niteleginde kullanilabiliyormus hocam
Cevabınız icin cok tesekkurler.Parkım fena değil en büyük sıkıntım arabada park sensoru yok biraz göz kararı ve içgüdü ile parkediyorum o yüzden yokuslarda paralel park yapmamaya ozen gösteriyorum.Büyük sehirlerde hic araba kullanmadım ama nasil bir sey olduğunu az cok tahmin edebiliyorum allah size kolaylık versin trafikte basimiza ne gelecegi hic belli olmuyor.Bimde 44.50 liraya arac ici kamera satiyorlar guvence icin almak gerek aslinda
Çok Haklısınız,kesinlikle araç içi kamera şart artık bu devirde.
- Emniyet kemerini takmadan yola çıkma.
- Sinyal vermeden şerit değiştirme.
- Takip mesafeni koru.
- Hız sınırlarını aşma.
- Trafik kurallarını iyi öğren.
- Makas atma.
- Yayalara yol ver.
Daha çok yazılacak şey çıkar, en önemlisi yaptığın her hareket veya hata birilerinin hayatına mal olabilir. Asla bunu unutma.
baba yarım debriyaj yap, sonra gazı kökle sağa sola kır direksiyonu. vicu, vicu, vicu
Panik olma,kararsız kalma.En kötü karar bile kararsizliktan cok cok iyidir.Donecegin yolu kacirdin mi panik yapma ilerde tali yollardan kavsaklardan farkli yollardan gidersin,3-5 dk gec olsun guc olmasin.En sag seritten en sol seride girmeye calisma ! Serit degistirirken sinyal ver ! En sol seridi acemiysen,tecrubesizsen mesgul etme ! Direksiyon hakimiyetini koru acemiysen tek kol surme !
Hocam olabilidğin kadar cool olcan trafikte. birde seyir halinde falan aynaları sürekli kontrol et bir durum varmı vs.
bir kere bursa yalova yolundayım. sağ şeritten sakin sakin gemliğe doğru geliyorum, arkamda tır var 90 ile seyir halindeyim. tır sürekli korna selektör yapıyor. ya diyorum ne yapmaya çalışıyor zaten sağ şeritteyim geçiceksen geç gibi umursamıyorum. 3 km ileride dürdane rampası var bilenler bilir. rampaya gelince anladım, adamın süratlenmek istediğini bu gibi durumlarda tecrübe ile oluyor :)
Avmlerde park yerine burnunu sokarak parketmiş (özellikle de yamuk parkedenler) polo, corsa, fiesta, getz, 116, a180 ya da SUV görürsen mümkünse başka boş yer bulmaya çalış....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme