Şimdi Ara

Yeni topladığım ryzen sistemde oyunda donma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pc boşta 50 derecelerde çalışıyor yükte 60 dereceyi buluyor. Gta 5 20 dakika doom oynadığımda 15 dakika da oyun donuyor. Görev yöneticisinden sonlandırarak çıkıyorum. havanın sıcak olmasına rağmen bu şekilde ısınması oyunun aniden donması bana normal gelmedi. Sistemi yeni topladım.
    ASUS prime b350-plus
    R5 1600
    Msi geforce gtx 1060 6gb gaming x plus
    -aygıt yöneticisinden kurulmayan driver yok
    -nvdia experience ile ekran kartı güncellemesini yaptım.
    Bu tarz sorunla karşılaşan oldumu. Vatana götürüp kontrol ettirsem mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vatana gotur update etttir bios chipset falan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm genel güncellemelerinizi aşağıdaki listeye göre yapınız.

-Ekran kartı
    -İşlemci ve driverlar
    -Windows güncellemeleri
  • Üstadlar bios en son sürümde

Ekran kartı güncellemesini windows kendi güncellemesin üzerine yaptım yani kaldırıp güncellemedim. İşlemcinin bu sıcaklıkta olması normal mi?

Yeni topladığım ryzen sistemde oyunda donma problemi

• Sıcaklık normal ancak oyunun donması normal değil. Eğer sürücülerde vs problem yoksa donanımsal problem olabilir.
  • Sebebi Hard disk olma ihtimali var mı kardeşim

• Hdd test programlarını kullanabilirsin sorun varsa tespit ederler. Ancak sanmıyorum eğer HDD de problem olsaydı görev yöneticisine ulaşamazdın reset atman gerekirdi pcye.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorun bendede vardı. Geçtiğimiz ay full amd pc topladım. Amdlerin klasik ısınma problemi vardır biliyorsunuz. Gta 5 e girince işlemci 65 derecelerde geziyordu. yarımsaat sonra pc küt diye kapanıyordu yada ekran garip bi hal alıyordu. Cpu için kule soğutucu aldım, ekranın garipleşme durumu içinde msi afterburner programından gpu fan ayarlamalarını yaptım. Kasaya 2. bir egzoz fanı taktım. Şimdi bilgisayarın tepesine çöküyorum işlemcide en fazla 60 derece ekran kartında 60 dereceyi görüyor. herhangi bir problem yok.
  • Yalnız benim pc kapanmıyor sadece oyun donuyor görev yöneticisinden sonlandırarak çıkıyorum. Yakında vatan bilgisayar a götüreceğim bakalım ne diyecekler

• evet arkadaşlar sorunu geç olsada çözebildim.
    sorun maalesef ram'ler alakalıymış.ramler hariç tüm parçaları vatandan toplamıştım.
    ram voltajını 1.35 ten 4.00 a
    bellek kontrolcü voltajını 0,85 ten 2,00 a alınca oyunda aniden donma ve açılışta elektirik kesintisi gibi sorunların hepsi bitti.
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.