Şimdi Ara

Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT (79. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.153
Cevap
36
Favori
171.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Annem için bu aracı almayı düşünüyorum; sizlerden biraz yardım bekliyorum. Aşırı fazla dur-kalk olan Adana'da yaşıyoruz; öyle büyük ve iddialı bir uzun yol olayımız olmayacak sadece şehir içi kullanılacak bir araç düşünüyoruz; limitimize uygun olarak bu araç tavsiye edildi; annem için kesinlikle otomatik vites kullanması gerekiyor bu nedenle otomatik olduğuda duyunca ciddi ciddi düşünmeye başladık. Çok fazla yorum var hepsini okumaya gayret ettim ama aşırı teknik bilgimiz yok ve aşırı ince düşünmüyoruz; o yüzden ortalama olarak araçtan memnun musnuz en iyi yanları veya en can sıkıcı yanları nedir? Çevre dostu yapısı, elektrik olayı çok ilgimi çekti açıkçası.
  • Bozkurt Bey kullanıcısına yanıt
    hybrid yaris tavsiye ederim. yokuş kalkış desteği de var geri kaydırma olmaz. dur kalklarda hoplama zıplama vites kararsızlığı olmaz. yakıt da en fazla ort. 4,0 lt tüketir. bu da çok iyi bir değer. ben sıfır aldım bu aracı 5 ay kullandım sonra eşime verdim. çok seri bir araba değil tam şehir içi bayan arabası. sonuç: uzun yolda can sıkıyor, şehir içinde efsane. yani size tavsiye ederim.

Bu arada bagajı küçük müçük ama, üst kapak ile alt tablayı çıkarınca çok güzel yük alıyor. yedek lastiğin üzerine yığıyorsunuz herşeyi. iş görüyor.
  • 40.000 bakımını bir kaç gün önce 727 TL ye yaptırdım. çakmaklık kapağı kopmuştu, sadece kapak takılamadığından tüm parça değişiyor, onu da 27 tl yaptılar. Silecek değiştirmekte kararsızdım 110 tl denilince vazgeçtim. Güncel durumlar böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barastal

40.000 bakımını bir kaç gün önce 727 TL ye yaptırdım. çakmaklık kapağı kopmuştu, sadece kapak takılamadığından tüm parça değişiyor, onu da 27 tl yaptılar. Silecek değiştirmekte kararsızdım 110 tl denilince vazgeçtim. Güncel durumlar böyle.

40.000km bakımında yapılanlar nelerdir, özel/yoğun bir bakım mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakım ayrıntıları.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT

• quote:

Bakım ayrıntıları.

Listedeki 40.000km bakım neyi ifade ediyor? 194TL tutmuş.

Teşekkürler.

Edit: işçilik ücreti olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 3 Ekim 2016; 10:50:28 >

• Diğer markalar 15.000km'de bir bakım yaparken hibrit bir aracın 10.000km'de bir ve bakım ücretinin 700TL olması...

• Bugun gazetelerde hybrid araçların ötv oranında indirim yapıldığını gördüm. %90 dan %45 e çekmişler. Bakalım anahtar teslim fiyatlarına da yansıyacak mı. Eğer indirimi yansıtırlarsa toyota dan auris hybrid atağı da gelebilir. Bunlar hep iyi haberler (:

• desarc D kullanıcısına yanıt
    Aurisi bilmiyorum ama yaris için zaten ötv %45, çünkü motor hacmi 1.5cc yani %45lik vergi diliminde yani yarise yaramıyor, prius rav4 gibi araçlara yarayabilir, auris için şunu düşünüyorum, yaris hybrid aracın 70bin tl olduğu yerde auris 90-100bin tl ye yakin olurki çok cazibesi kalmaz, pil ömrünün max 10 yıl olduğuda düşünülürse, üstelik dizel motorlar benzinli hybridlere yakin derecede ekonomik, mesela prius Türkiye fiyati 58bin euro bu indirimle 45bin euroya düşecek fiyatı buda 160bin tl gibi bir fiyat ki hiç ama hiç şansı yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasson -- 5 Ekim 2016; 11:22:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulentcandan

quote:

Bakım ayrıntıları.

Listedeki 40.000km bakım neyi ifade ediyor? 194TL tutmuş.

Teşekkürler.

Edit: işçilik ücreti olmalı.

Toyotada 40 ve katları ağır bakım. lakin bakımları benzinliden daha uygun olacak diye tanıttıkları araç (Bana ilk çıktığında öyle tanıttılar) dizel aurise yakın, hatta daha pahalı fiyatlarla bakıma giriyor.

• bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    İyi Günler, haftasonu 40bini geçtim. Dün servisten 40 bin bakım için randevu istediğimde 650 TL fiyat verdiler. Neden böyle bir fark oluştu acaba?
  • yaris hybrid cool 61 bine alınır mı?
  • mrsozen M kullanıcısına yanıt
    Bu soruyu 40.000km bakımına girmiş Yaris Hybrid sahipleri daha iyi yanıtlayacaktır.

Paylaşılan fiyat listesinden gördüğüm kadarıyla 194TL işçilik ve diğer bir kac kalemin fiyatı fazla gibi geldi.

Fren hidroliği, kabin filtresi 40.000km'de bir mi değişiyor? Aynı kalitede veya aynı markada daha uygun fiyatlı 0w-20 yağ bulunabilir mi? Enjektör temizleyici illa ki serviste mi katılıyor ve kaç bin kmde bir kullanılıyor? gibi sorular geliyor aklıma...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 5 Ekim 2016; 12:31:51 >
  • Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararına göre, elektrik motoru da olan ve elektrik motoru 50 KW'ı geçip motor silindir hacmi 1,800 cm3'ü geçmeyen binek otomobiller için yüzde 90 olan ÖTV oranı yüzde 45'e, motor gücü 100 KW'ı geçip motor silindir hacmi 2,500 cm3'ü geçmeyen binek otomobiller için yüzde 145 olarak uygulanan ÖTV oranı yüzde 90'a düşürüldü.

Artık RAV4 Hybrid ve C-HR görebiliriz bol bol yollarda. Bakalım piyasadaki rakamlara nasıl yansıycak bu indirim.
  • http://www.haberturk.com/ekonomi/otomobil/haber/1305884-hibrit-otomobillere-otv-indirimi-yapildi
    yaris hybrid'e ne gibi bir indirim oranı yansır. yani bu arabaya ödediğimiz ötv kaç lira? bu ötv'de ne kadar indirim olması gerekir bu habere göre?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vizi

http://www.haberturk.com/ekonomi/otomobil/haber/1305884-hibrit-otomobillere-otv-indirimi-yapildi
    yaris hybrid'e ne gibi bir indirim oranı yansır. yani bu arabaya ödediğimiz ötv kaç lira? bu ötv'de ne kadar indirim olması gerekir bu habere göre?

Yasada elektrik motoru 50kW'ı geçen diyor. yaris Hybrid'in elektrik motoru 45kW'tır. Yani Yaris Hybrid yasadan etkilenmiyor.

Bir çok defa belirttim; Yaris 1.33 Style Multidrive S 61.800TL iken, Yaris Hybrid Spirit 55.000 veya 60.000 lira olamaz.

• mrsozen M kullanıcısına yanıt
    Ben de 650 tl fiyat aldım fakat uzak diye gitmedim.
    Resmen Toyota C-HR ve RAV4 için yasa çıkarmışlar Yaris'i devre dışı bırakmışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutluttr

Resmen Toyota C-HR ve RAV4 için yasa çıkarmışlar Yaris'i devre dışı bırakmışlar.

Katılıyorum. C-HR'nin ülkemizde üretimine bir jest yapılmış. Rav 4 Hybrid ve Prius da yararlanmış oldu ÖTV indiriminden fakat hala fiyatları çok yüksek. Tüm Avrupa'da Prius 90.000TL'ye satılırken bizde son hali 160.000TL oldu.

Rav 4 2.0 Multidrive S Premium Plus 174.500TL, aynısının hibriti 178.913TL. Rav 4 2.0'ı kim alır? Ilginç.

Yaris Hybrid'e neden indirim gelmedi? Bu da ilginç.

Öte yandan Rav 4 Hybrid'in 2016 MTV tutarı yıllık 4.158TL olarak kaldı. Bu daha da ilginç.

Sadece Toyota 1.8 Hibritlere yarayan bir yasa... Türkiye'ye diğer markaların hibritleri gelmez bu saatten sonra. Yazık

Vatandaşa hiç bir faydası olmayan, tanışıklı dövüş şeklinde saçma sapan bir yasa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 6 Ekim 2016; 14:04:04 >

Belki Auris Hybrid ler gelir vesileyle diycem ama Toyota ne zaman kullanıcı odaklı iş yaptı ki şimdi yapsın. Yaris satışları diğerlerinden fazla diye onun vergisinden kısmak istememiş demek ki devlet. Zengine yaramış :D
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.