Şimdi Ara

Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT (81. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.153
Cevap
36
Favori
171.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • toyota protect korumayı inceleyin derim. ben almıştım ama olmazsa nasıl olur bilemem. ufak çizikleri, küçük taş çarpmaları vs engelliyor sanırım. tabi aksini bilmediğim için karşılaştırma yapamam.
  • GÜNGÖREN-DAVUTPAŞA-OTOGAR-BAYRAMPAŞA SABAH GİDİŞ
    BAYRAMPAŞA-OTOGAR-YILDIZ TEKNİK ÜNİ-GÜNGÖREN DÖNÜŞ.
    6,4 LT ORTALAMA
    14 KM hız ORTALAMA.

cumatesi bu ortalamanın üstüne güngören pendik yaptım. gidiş trafikli dönüş temiz 90 110 arası hız. ortalamam 5,4 lt ye düştü. ortalama hız 34 km. yalnız aldığımdan beri ön lastiklerin hava düşükmüş ortalama düşebilirdi. depo fullemiştim. hala yarım depodayım 290 km oldu.
  • Bizim araçların lastik basıncı kaç olmalı?
  • samil2001 kullanıcısına yanıt
    ön 34, arka 30 yazmışlardı
  • 29 unda aldığım full depo yeni bitti.
    557 km yaptım.
    250 km si şehir içi. güngören payrampaşa işe git gel.
    kalanı güngören gebze.
    ilk dolumdan dün gebzeye gidene kadar 5.4 lt ortalama 42 km ortalama hızdı. dönerken ise oratalama lt yi sıfırladım ama yakıt almadım çünkü vardı. bahçeşehire vardığımda ortalama lt 3.9 du. çok trafik olmadı. 80 110 arası gittim.

asıl yorumum şu araba çok keyifli, yormuyor. gören hayran kalıyor ve şaşırıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakıt harcamı merak edenler için, aracı şehir için kullandığım zaman bir depo benzinle 600-650 km (650 km yapmışlığım var) aralığında mesafe kat edebiliyorsunuz. Şehirler arası kullanımda 500-520km ye kadar düşüyor. Genelde her benzin aldığımda depoyu fulleyip kilometreyi sıfırlarım 2015 yazında İzmir Dikili'deyken küçük kızım baheçede oynarken düşmüştü ve Bornova Ege Üniversitesine götürmemeniz gerektiğini söylediler yetiştirmek için son gaz Bornova'ya gittik bir depo benzinle sonradan gördüğümde 410 km yapmıştım. Yani araba sizin kullanımıza göre hareket ediyor. Basarsan yakıyor sakin kullanırsan ekonomi yapar. Arada 200 km farkediyor.

Edit: Arabanın deposu küçük(kaç litre olduğunu net hatırlamıyorum). Arabayı ilk aldığımda 120-125 liraya dolduruyordum. 2 gün önce 142 liraya doldurdum.

Merak ettiğim bir şey yol bilgisyarında mevcut benzinle kaç km gideceiniz mevcut. Bildiğim bi benzin istasyonu olduğu için biraz riske ederek 3 km lik benzinim kalana kadar düştüm. Geçenlerde bir yerde yeni arbalarda yedek depo oluyor ve menzil bu depoyu hesaba katmadan oluşuyor diye duymuştum acaba doğru mu ve menzil sıfırda deneyen oldu mu? Niye bu kadar dibine kadar kasyırsun diye düşünenler olabilir, özellikle şehirler arası yolda benzin istasyonu denk gelmeyince sıkıntı olabiliyor. tecrübe edenler varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrsozen -- 17 Kasım 2016; 12:2:39 >

• mrsozen M kullanıcısına yanıt
    Hiç tecrübe etmedim, ama yazdığınız uyarının yedek depo hariç bildirildiğini ben de duymuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: galileoscr

Tahminen yakin zaman hybrid alacagim, bayi den cool icin en dusuk 61500 + metalik boya ve park sensoru alabildim. Almayi dusunup fiyat alanlar yazarsa sevinirim.

61500 ün içinde metalik boya ve park sensörü dahil mi?Bana Bursa da 61750 ye bıraktılar ama metalik için + 750 tl fark istiyorlar, park sensörü falan da yok.
  • bu sedefli yada inci beyazı mı ne diyorlar, normal beyaz olmayan renkte local boya yapabiliyor larmı. araç 2013 model
  • Yen'i Toyota chr ti test ettim,
    Yaris hybrit le aynı şanzıman varmış gibi geldi bana ki
    Birisi cvt diğerinde. E cvt...
    Araç kalite olarak wv grubundaki araçların seviyesine gelmiş,
    Gayet güzel bir kalite var,
    Lakin arka koltuklar, kapalı alan hissi yaşatıyor:((
    YAKIT (1.2 turbo cvt) 8,5 lt lerde testi tamamladım
    Hybrit chr ninde 5,5-6.5 lt arasında gezeceğini düşünüyorum,
    Sürüş dinamiği olarak hybrit yarise benzer bir keyif aldım,
    Gaza basınca bağırma başlıyor ama araç çizgileri ve manevrası çok güzel ,
    Ülkemize hayırlı olmasını , bol bol döviz getirmesini dilerim,
    Şimdiden Toyota'ya başarılar 👏🏽👏🏽👏🏽

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malzemec -- 20 Kasım 2016; 20:09:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    Bülent Bey Selamlar, Öncelikle dönüşüm gecikti kusura bakmayın forumda önceden yazılanları okurken dönüş yapmadığımı farkettim. 40 bin bakımı diye geçen madde işcilik olarak belirtilmişti. +0 bin bakımında yüzde 10 luk indirim sağlamışlardı. Faturada 174,60 TL olarak gözüküyor. fren hidroliği 40 bin kmde bir değişiyormuş. 0,5L yağ 17,83 TL olarak fatura edilmiş. Kabin hava filtesini emin değilim 20 bin kmde de değişmişti diye hatırlıyorum ama emin değilim. 65,84 TL. Enjektör temizleyici ile ilgili bi bilgim yok malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malzemec

Yen'i Toyota chr ti test ettim,
    Yaris hybrit le aynı şanzıman varmış gibi geldi bana ki
    Birisi cvt diğerinde. E cvt...
    Araç kalite olarak wv grubundaki araçların seviyesine gelmiş,
    Gayet güzel bir kalite var,
    Lakin arka koltuklar, kapalı alan hissi yaşatıyor:((
    YAKIT (1.2 turbo cvt) 8,5 lt lerde testi tamamladım
    Hybrit chr ninde 5,5-6.5 lt arasında gezeceğini düşünüyorum,
    Sürüş dinamiği olarak hybrit yarise benzer bir keyif aldım,
    Gaza basınca bağırma başlıyor ama araç çizgileri ve manevrası çok güzel ,
    Ülkemize hayırlı olmasını , bol bol döviz getirmesini dilerim,
    Şimdiden Toyota'ya başarılar &#128079;&#127997;&#128079;&#127997;&#128079;&#127997;

o turbo atikliğini veriyor mu cvt de ? bir bayır çıkarken anlık tüketimde kaç gösteriyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: atayburak

quote:

Tahminen yakin zaman hybrid alacagim, bayi den cool icin en dusuk 61500 + metalik boya ve park sensoru alabildim. Almayi dusunup fiyat alanlar yazarsa sevinirim.

61500 ün içinde metalik boya ve park sensörü dahil mi?Bana Bursa da 61750 ye bıraktılar ama metalik için + 750 tl fark istiyorlar, park sensörü falan da yok.

Araç rengi sedefli inci beyaz diye konuştuk (metalik renk olması lazım) park sensörüde kullandıkça anlıyorumki olması gereken bişey çünkü kamera ile yan köşe bölgeler tam gözükmüyor.

Özel mesaj ile satış temsilcisinin bilgilerini gönderiyorum...

• MetalWave kullanıcısına yanıt
    Eskiden Siyah honda aracım vardı, siyah içinde lacivert sedefli bişeyler vardı. Rötuş için sayanide yaptırdığım boyadada aynı şekilde sedefli olarak yaparak verdiler. Sıkıntı olmuyor boya firmaları aynısını sağlıyor anladığım kadarıyla...
  • quote:

Eskiden Siyah honda aracım vardı, siyah içinde lacivert sedefli bişeyler vardı. Rötuş için sayanide yaptırdığım boyadada aynı şekilde sedefli olarak yaparak verdiler. Sıkıntı olmuyor boya firmaları aynısını sağlıyor anladığım kadarıyla...

TŞK EDERİM cvp için.

bunun dışında

araçla ilgili mantıksız birşey keşfettim. bayır aşağı dur kalk trafikle giderken araç pili bitiriyor. ayağınızı gazdan çekerken aşağı doğru aksada itmeye çalışıp çabucak pil bitiriyor. örn güngörenden davutpaşaya giderken santraldan sonraki bayır. her sabah 6 diş ile girdiğim bu bayırı aşağı indiğimde 3 diş ile bitiriyorum.
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz güzergahı bilmiyorum. Daha çok detay verebilir misiniz?

Evet, ayağınızı frenden çektiğiniz anda araç elektrik motoru ile 5km/h civarında bir hıza ulaşıyor ve aküden veya benzin motorundan elektrik kullanıyor. Ve bildiğim kadarıyla araç 7km/h altındaki hızlarda aküyü frenle doldurmuyor (rejeneratif frenleme yapmıyor)

Yokuş aşağı çok yavaş ve sıkışık dur kalk trafikte mi yol alıyorsunuz?

• bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    davutpaşa metrosuna inen yol her sabah dur kalk trafikli ve bayır aşağı. frenden çekince bayır aşağı olsa bile aracı itmeye çalıştığı için pili bitiriyor. boşa almakta mantıklı değil. keşke ayağı frenden çekince ilerleme ihtiyacı duymasaydı.
  • Herkese Selamlar, bugün toyota merkezinden arayıp ücretsiz hibrit kontrolü yapılacağı söylendi ve bu bakımdan sonra 1 yıllık geçerliliği olan kontrolün yapıldığını gösteren sertifika vereceklarini söylediler. Sertifika verilmesi saçma geldi zaten her 10bin bakımda faturada hibrit bakımın yapıldığı görülüyor. Bildiğim kadaroyla hibrit sisteme ayrıca bir garanti vermiyorlar bu sertifika garanti yerine mi geçicek? Sonraasında benden bu kontrolün yapılması için teyit aldıktan sonra genelde gittiğim toyota servisinden aranacağım bildirildi. 20 dakka sonra arayıp pazrtesi öğlene randevu aldık. Daha arabayı 15 Ekimde 40 bin bakımına götürmüştüm daha 1 ay yeni oldu. Niye böyle bir şey yaptıklarını anlamadım. Başka bu kontrol için aranan oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

davutpaşa metrosuna inen yol her sabah dur kalk trafikli ve bayır aşağı. frenden çekince bayır aşağı olsa bile aracı itmeye çalıştığı için pili bitiriyor. boşa almakta mantıklı değil. keşke ayağı frenden çekince ilerleme ihtiyacı duymasaydı.

Ben de boşa alıp bir deneyin diyecektim. Belki faydası olur.

• mrsozen M kullanıcısına yanıt
    hocam ben de 2 ay evvel 40 bin bakımı yaptırdım. Bana herhangi bir dönüş olmadı. Aracınızı götürdüğünüzde yeni bir güncelleme mi var ya da güvenlikle ilgili bir bakım mı? Neden çağrıldığınızı sorar mısınız? Duruma göre ben de bir arayayım.
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.